• Etusivu
  • LVI

Uusi Vallox Exxeo -huippuimuri sopii monenlaisiin kohteisiin

Kaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Julkaistu 30.08.2023Päivitetty 01.11.2023
Vallox Exxeo-huippuimuri katolla

Vallox Exxeo -huippuimurisarja sisältää seitsemän eri kokoista (150–4100 dm3/s) huippuimuria, joista kaikkiin on valittavissa kolme ohjaustavaltaan erilaista mallia.

Vallox tuo markkinoille kokonaan uudistetun huippuimurisarjan. Vallox Exxeo -mallistosta löytyy sopiva imuri kaikenlaisiin kohteiseen, sillä mallisto sisältää seitsemän eri kokoista (150–4100 dm3/s) huippuimuria, joista kaikkiin on valittavissa kolme ohjaustavaltaan erilaista mallia.

Kohteeseen sopiva huippuimuri valitaan tarvittavien ilmamäärien mukaan: sarjan pienimmän huippuimurin ilmavirta (150 Pa staattisella painehäviöllä) on 150 dm3/s ja isoimman 4100 dm3/s.

Kolme ohjausvaihtoehtoa

Vallox Exxeo -mallistoon kuuluu

  • monipuolinen perusmalli Vallox Exxeo
  • paine-erolähettimellä varustettu Vallox Exxeo DPC (Differential Pressure Control) ja
  • saneerauskäyttöön tarkoitettu kaksinopeusmalli Vallox Exxeo DS (Dual Speed).

Vallox DPC- ja DS-mallien painesäädin ja 2-nopeusmuunnin ovat valmiiksi kytkettyinä.

Perusmallissa että DPC-mallissa on näytöllä varustettu ohjain, joka voidaan liittää Modbus-väylään. Myös 0-10V ohjausjännitteen tai 2-nopeusohjauksen käyttö ovat mahdollisia. Käynti- ja hälytystiedot on mahdollista välittää suoraan valvonta-alakeskukseen. DS-malli on tarkoitettu vanhan 3-vaiheisen (AC) kaksinopeushuippuimurin korvaamiseen, ja sen ohjaus on mahdollista käytössä olleen kontaktoriohjauksen avulla.

Lisävarusteina Vallox Exxeo -mallistoon on tarjolla kattoläpiviennit, ulko- ja kanavalämpötila-anturit, kosteus-, hiilidioksidi- ja VOC-lähettimet, kellokytkin sekä potentiometri.

Useiden koko- ja ohjausvaihtoehtojen sekä tyylikkään muotoilunsa ansiosta Vallox Exxeo -huippuimurit sopivat erinomaisesti kaikenlaisiin kohteisiin.
Useiden koko- ja ohjausvaihtoehtojen sekä tyylikkään muotoilunsa ansiosta Vallox Exxeo -huippuimurit sopivat erinomaisesti kaikenlaisiin kohteisiin.

Tyylikäs ja toimiva vaihtoehto vaativiinkin sääolosuhteisiin

Ulkonäöllisesti uusi Vallox Exxeo on tyylikäs vaihtoehto. Suunnittelussa on otettu huomioon Valloxin asiakkaiden ja arkkitehtien näkemyksiä, ja tuloksena syntyi uudenlainen, moderni muotoilu.

Toimivuutta ja asennushelppouttakaan ei ole unohdettu, vaan esimerkiksi kaikki ohjainlaitteet ovat integroitu ja suojassa huoltoluukun takana. Kaikissa malleissa on valmiiksi asennettu ja kaapeloitu turvakytkin. Vallox Exxeo -huippuimurit ovat kipattavia ja niiden kippausosa on valmiiksi tiivistetty, joten imuri on helppo saada tiiviisti kattoläpivientiä vasten. Myös asennuskehys on nyt vakiovarusteena mukana toimituksessa.

Kippausosa on valmiiksi tiivistetty, joten imuri on helppo saada tiiviisti kattoläpivientiä vasten. Kaikki huippuimurin ohjainlaitteet ovat integroituna ja suojattuna omassa kotelossaan huoltoluukun takana.
Kippausosa on valmiiksi tiivistetty, joten imuri on helppo saada tiiviisti kattoläpivientiä vasten. Kaikki huippuimurin ohjainlaitteet ovat integroituna ja suojattuna omassa kotelossaan huoltoluukun takana.

Vallox Exxeo -huippuimureiden suunnittelussa tehtiin myös monia parannuksia verrattuna aiempaan mallistoon. Ensinnäkin ne ovat merkittävästi hiljaisempia, sillä toisin kuin Valloxin vanhoissa huippuimureissa, Vallox Exxeo -huippuimureissa on ääntä vaimentava vaippa.

Sinkki-magnesiumpinnoitetun teräsvaipan ansiosta saavutetaan myös aiempaa Vallox-huippuimuria parempi ympäristöluokka. Vallox Exxeot kestävätkin erinomaisesti sään ja ympäristötekijöiden aiheuttamat rasitukset soveltuen ympäristörasitusluokkaan C4. Metalliosat täyttävät EN ISO 12944-2 -standardin vaatimukset. Tilauksesta Vallox Exxeo -imurit voidaan maalata halutulla RAL-värillä, jolloin maalikerros tuo huippuimurin pintaan vielä lisäsuojakerroksen (ympäristörasitusluokka C5). Maalikerros lisää myös huippuimurin soveltuvuutta erilaisiin kohteisiin, ja esimerkiksi katon väriseksi maalattuna huippuimuri sulautuu hyvin maisemaan kuin maisemaan.

Huippuimuri voidaan tilauksesta maalata halutulla RAL-värikartan sävyllä, jolloin se täsmää täydellisesti esimerkiksi katon värin kanssa.
Huippuimuri voidaan tilauksesta maalata halutulla RAL-värikartan sävyllä, jolloin se täsmää täydellisesti esimerkiksi katon värin kanssa.

Katso lisätietoja huippuimurisarjasta.

Vallox Exxeo -malliston myynti alkaa syksyllä 2023, jonka jälkeen Valloxin vanhat huippuimurit poistuvat valikoimista, lukuun ottamatta malleja Vallox 15P-EC ja Vallox 15P-ECH.

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
koneellinen ilmanvaihto
sisäilma
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

huoneistokohtainen ilmanvaihto
Ilmanvaihto kuntoon omassa asunnossa
Hyvä sisäilma on raikas ja terveellinen. Yksi riittävän ilmanvaihdon tunnusmerkki on huoneilman pysyminen raikkaana myös makuuhuoneissa yön aikana. Muita tunnusmerkkejä ovat mm. pesuhuoneen ja saunan tehokas kuivuminen ja raikas ilma wc:ssä (pesuhuoneen peili kuivuu suihkun jälkeen viimeistään 15 minuutin kuluessa).
huoneistokohtainen ilmanvaihto
Asuntosaneerauksissa näkyvä osa ilmanvaihdolla
Saksalaiset ovat tunnettuja perusteellisuudestaan ja tämä näkyy myös saneerausliiketoiminnassa. Tutustuminen kahteen alueelliseen toimijaan Saksassa osoitti, että toiminnasta löytyi paljon yhtäläisyyksiä ja opittavaakin.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Miksi ja miten tehdään kerrostalon energiataloudellinen nykyaikaistaminen asukkaiden toiveet huomioiden?
Suomen kerrostaloasunnoista suurin osa on valmistettu 1950–1980 -luvulla. Kyseisellä aikakaudella rakennetut kerrostalot tehtiin sen aikaisista raaka-aineista ja aikakauden teknisillä sovelluksilla. Energiatehokkuus tämän päivän toteutuksiin verrattuna on todella heikkoa.Asumistottumukset ovat muuttuneet lisääntyneen tekniikan ja erilaisten harrastusten vaikutuksesta. Myös ostettavan energian – sähkö ja lämpö – sekä veden ja jäteveden hinnat ovat nousseet niin, että on alettu miettiä, miten asuntojen tiloja pitäisi muuttaa ja miten kustannuksia voitaisiin pienentää.Rakennusten iän ollessa jo 40–60 vuotta, on sekin osaltaan vaikuttanut siihen, että on ryhdyttävä rakenteita korjaaviin ja nykyaikaistaviin toimenpiteisiin, koska usein rakennusten ylläpitävät korjaukset on laiminlyöty.Jotta rakennuksen ehostaminen tapahtuisi kustannus- ja energiatehokkaasti, on koko hankkeen onnistumiseksi syytä järjestää asukkaille yhteisiä keskustelu ja tiedostustilaisuuksia.
20212_68737.jpg
Swegon
Huono sisäilma voi aiheuttaa terveysongelmia kuten väsymystä, päänsärkyä tai hengitystieoireita ja sen lisäksi usein yleistä tyytymättömyyttä asuinoloihin. Aina ei edes tiedosteta, että ongelmat saattavat johtua huonosta sisäilmasta. Toimiva ilmanvaihto on erittäin tärkeää niin asukkaiden kuin talon rakenteidenkin kannalta.
Vallox Exxeo-huippuimuri
Uusi huippuimuri sopii monenlaisiin kohteisiin
Vallox tuo markkinoille kokonaan uudistetun huippuimurisarjan. Vallox Exxeo -mallistosta löytyy sopiva imuri kaikenlaisiin kohteiseen, sillä mallisto sisältää seitsemän eri kokoista (150–4100 dm3/s) huippuimuria, joista kaikkiin on valittavissa kolme ohjaustavaltaan erilaista mallia.Kohteeseen sopiva huippuimuri valitaan tarvittavien ilmamäärien mukaan: sarjan pienimmän huippuimurin ilmavirta (150 Pa staattisella painehäviöllä) on 150 dm3/s ja isoimman 4100 dm3/s.
Ilmanvaihto hyvä huomioida remonteissa
Korvausilmanvaihto on tärkeä osa monen remonttien onnistumista – huomioi etenkin energiaremontin yhteydessä
Moni energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävä remontti vaikuttaa suoraan ilmanvaihtoon. Etenkin rakennusten ilmatiiviyttä parantaessa on tärkeää varmistua ilmanvaihdon toimintaedellytyksistä. Korvausilmaventtiilit ovat tärkeä osa ilmanvaihtoa ja ne tulisi löytyä kaikista kiinteistöistä, joissa on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton