• Etusivu
  • Remontti

Vanhan tapetin poisto

Rakentajan toimitus
Päivitetty 09.01.2024
20104_21172.jpg

Vanhan tapetin poisto on usein työläs ja aikaa vievä työvaihe. Remonttia tehdessä saattaa aikataulu olla niin kireä, että vanhan tapetin poistolle ei juurikaan aikaa ole. Siksi monet päätyvät tapetoimaan vanhan tapetin päälle, mikä ei aina tarjoa parasta mahdollista lopputulosta.

Kiilto Tapetinpoisto tarjoaa helpotusta remontointiin ja nopeuttaa huomattavasti työvaihetta. Se on geelimäinen, heti käyttövalmis tapetinpoistoaine, joka sopii paperi-, vinyyli- sekä non woven-tapeteille.

Tapetinpoistoaineen käyttö

Geelimäistä Tapetinpoistoa on helppo levittää telalla tai siveltimellä. Tapetinpoistoa levitetään runsaasti, 1 l / 4-5 m². Vettymisaika on tapetin imukyvystä riippuen 15 - 60 min. Kun tapetti on turvonnut ja irtoaa, voidaan aloittaa vuotien poisto. Jos tapettikerroksia on useita, toistetaan käsittely tarvittaessa tai asetetaan muovikalvo tuoreen Tapetinpoiston päälle läpivettymisen varmistamiseksi.

Ennen tapetinpoiston levitystä pesunkestävät tapetit karhennetaan. Vinyylitapeteista poistetaan muovipinta ja palstautuvista tapeteista pintakerros läpivettymisen varmistamiseksi. Kosteusarat lattiamateriaalit on suojattava käsittelyn ajaksi.

Katso video tapentinpoistosta

Vanhan tapetin poisto

Suositeltavat käyttöolosuhteet ja varastointi

Huoneen ja käsiteltävän pinnan lämpötila +18...20°C. Tapetinpoiston on annettava lämmitä samaan lämpötilaan. Vallitsevat olosuhteet kuten huoneen ja tapetin lämpötila, alustan laatu ja kosteus sekä ainemäärä vaikuttavat voimakkaasti poistotulokseen.

Varastointi viileässä, ei alle +1°C, tiiviisti suljetussa alkuperäisastiassa, enintään 1 vuosi. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä. Vajaa astia on käytettävä n. viikon kuluessa.

Ominaisuudet
Riittoisuus
Työkalut

  • käyttövalmis
  • hyvät levitysominaisuudet
  • hyvä kostutuskyky
  • pitkä tehoaika
  • pakkauskoot 5 ja 15 l
  • 4-5 m²/l
  • sienipesin, maalitela tai harja
20104_21173.jpg
Remontti
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

tumma seinä kylpyhuoneessa ja valkoiset kalusteet
Pienen kylpyhuoneen ja wc-tilan sisustus – ota vinkit talteen
Pienen kylpyhuoneen tai wc-tilan sisustaminen vaatii erityistä huomiota, sillä tilan optimointi on ensisijaisen tärkeää. Vaikka pinta-ala saattaa olla vain neljä neliömetriä, tunnelma voi olla oikeilla sisustus- ja tuoteratkaisuilla myös avara ja rauhoittava. Laadukkaat materiaalit, kuten kauniit laatat ja harkiten valitut värit, voivat tehdä ihmeitä.
mies istuu polvillaan lattialla ja levittää vesieristettä kylpyhuoneen seinään
Märkätilojen seinät - vedeneristys
Yksi oleellisimmista asioista märkätiloja rakentaessa tai remontoidessa on huolellinen vedeneristys niin seinissä kuin lattiassakin. On tärkeää, että vesieristys tehdään tarkasti eikä huolimattomia kohtia jää eristettävälle alueelle. Materiaalit on myös syytä valita siten, että lopputuloksesta tulee toivottu.
Katu, jossa on taloja rivissä
Lumet luomatta, vastikkeet maksamatta, mikä avuksi?
Asumme paritalossa joka on osakeyhtiö. Naapurini ei tällä hetkellä asu asunnossaan homevaurioiden takia. Meillä on yhteinen piha ja joudun aina kulkemaan hänen etupihan edestä että pääsen asunnoltani pois. Mitä velvollisuuksia naapurillani on koskien pihan talvikunnossapitoa, vaikka hän ei itse asunnossa asu? Tällä hetkellä minä hoidan myös hänen pihaltaan lumet pois, koska hän itse ei lumiaan kolaa, kun ei kerran asunnossaan asu, eikä ne häntä haittaa.Sitten vielä hänellä on vastikkeita rästissä / myöhässä. Miten saan hänet maksamaan ne?Meillä ei ole hallitusta muodostettu tämän homeongelman takia, joka ilmeni kun asunto vaihtoi omistajaa. Osakeyhtiössämme on kolme ihmistä / kaksi asuntoa ja mitään yhtiökokouksia ei voida pitää.
20212_68786.jpg
Asunto-osakeyhtiölaki: Osakkeenomistajan muutostyöt
Osakkeenomistajan velvollisuutena on pitää kunnossa osakehuoneiston sisäosat, sanoo asunto-osakeyhtiölain 4. luvun 3. § Tämä velvollisuus tarkoittaa sitä, että huoneistoa on hoidettava huolellisesti. Periaatteena on, että osakkeenomistajalla on oikeus tehdä huoneistossaan kunnossapito- ja muutostöitä, mutta ne on toteutettava siten, että yhtiön vastuulla olevat kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osat eivät rikkoudu.Vahingonkorvausvastuusta ja muista asunto-osakeyhtiölain velvoitteista kertoo porilainen asianajaja Markku Asmala Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy:stä.
20236_82003.jpg
Vesimaksun maksuvelvollisuus?
Omistamme kerrostalosta huoneiston, jossa olemme kirjoilla, mutta vietämme siellä vain noin kaksi kuukautta vuodessa. Kaksi kuukautta olemme ulkomailla ja lopun vuodesta asumme kesäasunnossamme, jonne teemme aina virallisen osoitteenmuutoksen. Kysymys kuuluukin, että olemmeko velvolliset maksamaan vesimaksun 25 €/henk/kk? Olemme pyytäneet asiaan huojennusta yhtiökokouksessa, mutta yleinen mielipide tuntuu olevan, että tämä on oma valintamme, mikä onkin totta.Ihmetyttää vain, että vaikka asumme tuon 7-8 kk ihan virallisesti kakkosasunnossamme jonne myös joudumme maksamaan veden (kunnallinen liittymä) niin miksi myös kaupunkiasuntoon samanaikaisesti. Mittari luonnollisesti olisi pelastus, mutta ei kuulemma kannata asentaa kustannussyistä, talo on rakennettu vuonna 2006.
48_P_149255_2.jpg
Taloyhtiön kunnossapito ja tulevaisuus - katso tallenne webinaarista
Tiistaina 16.11.2021 järjestettiin Taloyhtiön kunnossapito ja tulevaisuus -webinaari. Illan aikana asiantuntijat vastasivat päivän polttaviin kysymyksiin uudesta huoneistotietojärjestelmästä, kuultiin tapauksia suunnitelmallisen kunnossapidon merkityksestä varsinkin kosteusongelmien hoidossa ja lopuksi lakimies vastasi taloyhtiöiden toimintaan liittyviin kysymyksiin. Webinaariin tuli huima määrä kysymyksiä sekä ennakkoon että chatin kautta, joihin asiantuntijat vastailivat illan aikana. Tallenteen webinaarista pääset katsomaan alta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton