Vanhat pois ja tilalle kokonaan uudet parvekkeet
Forssalaisen asunto-osakeyhtiö Siurilankatu 18:n julkisivuremontissa vaihtoehdoksi nousi vanhojen parvekkeiden korvaaminen kokonaan uusilla.
Hintavertailussa vain pieni ero parvekkeiden kunnostamisen ja uusimisen välillä
Talossa asuva talonyhtiön hallituksen puheenjohtaja Ulla Haavisto kertoo, että hintavertailussa paljastunut yllättävän pieni ero ja uusien parvekkeiden suurempi koko vaikuttivat ratkaisuun olennaisesti.
– Naapuritalossa kunnostettiin vanhat parvekkeet, ja sieltä kuului alkuun ihmettelyä, kun päädyimme laittamaan uudet perinteiset parvekkeet. Nyt ovat suut hiljentyneet, ja taitaa joitakin hiukan harmittaa, etteivät lähteneet samaan ratkaisuun, nauraa Haavisto.
Haavisto kertoo, että parvekkeiden vaihdon myötä hän on kesähelteillä viihtynyt parvekkeellaan yhä enemmän.
– Syvyyttä tuli puoli metriä lisää, mikä on yllättävän paljon. Minulla on parvekkeella suihkulähde, istuimeksi kirstu, tuolit ja pöytä ja vielä koirallekin penkki. Siellä me istuskelemme kahdestaan ja katselemme maailman menoa, muotoilee Haavisto.
Parvekkeet huonossa kunnossa
Siurilankatu 18:n parvekkeet olivat päässeet jo melko huonoon kuntoon. Kuntokartoitus paljasti remontin tarpeen. Ensin suunnitelmissa oli vain korjata vanhat parvekkeet, mutta isännöitsijä Reima Hakala Forssan OP-Kiinteistökeskuksesta piti remonttihintaa liian suurena.
– Asia ehdittiin jo päättää hallituksen kokouksessa, mutta otin silti tarjoukset myös kokonaan uusista parvekkeista. Hintaero oli yllättävän pieni, hän sanoo.
Hakalan mukaan vanhojen parvekkeiden poisto ja uusien perinteisten parvekkeiden asentaminen sujui hyvin, eikä asukkailta ole kuulunut moitteen sanaa.
– Vanhojen parvekkeiden korjaukseen verrattuna lisätöiden riski oli pienempi. Korjaamisessa ei ennalta koskaan tiedä, kuinka syvälle talon rakenteisiin pitää mennä.
Uusien parvekkeiden asentaminen hänen isännöimiinsä korjauskohteisiin on myös jatkossa varteenotettava vaihtoehto.
– Laskelmat näyttävät, mikä on järkevää. Sellaisissa kohteissa, joissa parvekkeet ovat jo päässeet huonoon kuntoon, vanhojen korvaaminen kokonaan uusilla on järkevää. Uskon, että jatkossa yhä useampi yhtiö laskelmia tehdessään päätyy samaan ratkaisuun kuin me täällä, sanoo Hakala.
Suunnittelija löysi asunnon myös itselleen
Tampereella asunto-osakeyhtiö Hämeenpohjassa arkkitehti Tomi Järvelin halusi juuri 50 vuotta täyttäneen arvoasuntotalon julkisivuremontin yhteydessä asukkaille mahdollisuuden saada parvekkeet.
– Kadun puolelle tehtiin ranskalaisia parvekkeita, mutta pihan puolelle asukkailla oli mahdollisuus ottaa isompi parveke. Parman Sooloparvekkeen valitsimme, koska niitä ei tarvitse asentaa alhaalta alkaen, vaan ne voidaan kiinnittää suoraan talon runkoon, kertoo Järvelin.
Hämeenpohja sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, ja hyvin hoidetussa osake-yhtiössä on monia alkuperäisiä asukkaita.
– Seitsenkerroksinen talo on l-mallinen, ja siinä on alhaalla liiketilaa. Paikalla valettu rakennus oli kuitenkin julkisivultaan aika vanhanaikainen, joten halusin siihen hiukan vaihtelua. Parman Sooloparveke sopi tähän hyvin, sillä läheskään kaikki asukkaat eivät halunneet itselleen isoa parveketta.
Järvelin ihastui taloon niin paljon, että osti siitä myös itselleen asunnon. Asuntoon tehtiin Sooloparveke.
– Olen ollut siihen tyytyväinen. Lattia on sopivan karhea, ja kunhan lasitukset asennetaan, tulee parveke täyteen käyttöönsä. Oikeastaan en näe huonoa puolta parvekkeessa. Myös alaosaan tullut opaalilasi on minusta hyvä ratkaisu kaupungissa, sillä se peittää näkyvyyden, kommentoi Järvelin.
Lisätietoja Parman parvekeratkaisusista saat jättämällä yhteydenottopyynnön:
Jätä yhteydenottopyyntö!