• Etusivu
  • Remontti

Varma ratkaisu kiinteistön kattoremontille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 01.04.2016
20164_46252.jpg

Katosta puhutaan toisinaan talon viidentenä julkisivuna. Tämä merkitsee kuitenkin katon hienoista aliarviointia. Katon tehtävä on vaikeampi kuin seinien. Sateen, tuulen ja lumen kestäminen vaatii aivan oman materiaalinsa. Savi- ja betonikattotiilet kestävät vaativatkin olosuhteet ja antavat rakennukselle pitkäikäisen ja luotettavan suojan.

Tiilikattojen asiantuntija

Laadukas kattoremontti kannattelee aikaa ja tekee julkisivusta huolitellun. Oikein tehty kattoremontti antaa huojennuksen aiheita pitkälle tulevaisuuteen. Panostamalla ja investoimalla tiilikattoon, nostat kiinteistön arvoa, pidät julkisivun näyttävänä ja rakenteet kunnossa.

Kotimaisella Ormaxilla on pitkät perinteet katon rakentamisessa ja tietotaito käsintehdyistä savikattotiilistä moderneihin, täydellisiin kattojärjestelmiin. Kattoratkaisut sisältävät kaikki kattoon tarvittavat osat aluskatteista kattotiiliin, kiinnikkeisiin, läpivienteihin ja kattoturvatuotteisiin. Katolla on tärkeä rooli myös energian säästämisessä ja siksi Ormax panostaakin tehokkaisiin ja hengittäviin aluskatteisiin.

Tarkasti testatut kattotuotteet

Ormaxilla on useita tutkimus- ja testilaboratorioita. Tutkimustyöhön ei kuulu pelkästään kattotiilien kehittäminen, vaan myös erikoistiilien ja kattotarvikkeiden kehitystyö. Ennen markkinoille pääsyään kaikki tuotteet joutuvat läpäisemään erittäin vaativat testit. Tiukoilla testeillä varmistetaan myös, että kunkin maan paikalliset rakentamismääräykset ja normit täyttyvät. Tutkimus- ja kehitystyöstä syntyy pitkäikäinen laatu ja siksi Ormaxin tiilikatot ovat huippuluokkaa.

Kattoasentajat alansa huippuja

Ormaxilta saat täydellisen katon, johon sisältyvät kaikki tarvittavat, määräysten mukaiset varusteet, jotka tekevät katosta turvallisen, varman ja kestävän. Ormaxin yhteistyökumppanin avulla remontti on myös helpompi toteuttaa. Valtuutetut kattoasentajamme ovat itsenäisiä yrityksiä, joita Ormax kouluttaa säännöllisesti tuotteidemme ja kattoratkaisujemme osalta. He osaavat kaikki tuotteisiimme liittyvät seikat laatu- ja turvallisuuskysymyksiä myöten ja tietävät, miten jokainen yksilöllinen katto asennetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

20164_46253.jpg

Vanhan vartti,- pelti,- tai tiilikaton vaihtaminen uuteen Ormax kattoon

  • Poistetaan vanha materiaali ja ruoteet
  • Poistetaan vanha aluskate, jos sellainen on.
  • Asennetaan uusi aluskate.
  • Asennetaan tuuletusrimat.
  • Asennetaan tiiliruoteet asennusohjeen mukaisella ruodevälillä.
  • Asennetaan uudet kattotiilet.
  • Asennetaan kaikki muut tarvikkeet kuten kiinnikkeet, kattoturvatuotteet ja läpiviennit.
20164_46264.jpg

Katon asennus onnistuu myös talvella

Vanhan katon vaihtaminen uuteen tiilikattoon voidaan hyvin toteuttaa myös talviaikaan. Ormaxin kestävät ja hengittävät Divoroll aluskatteet varmistavat rakenteisiin jäävän kosteuden turvallisen poistumisen. Lumi ja jää eivät siis haittaa tiilikatteen asentamista.

Ormax -kattotiilet ovat suunniteltu kestämään ankaria sääolosuhteita ja kovaa rasitusta, joten niiden asentaminen ei ole ongelma kovillakaan pakkasilla. Kattomuutostöissä tasakaton päälle pystytetään suojateltta, joka mahdollistaa harjakaton asennustyöt säästä riippumatta.

Resursseja hankkeen suorittamiseen normaalin sesongin ulkopuolella on tarjolla enemmän, joten kustannukset jäävät alhaisemmiksi. Huomattavaa kuiteinkin on, että tilaajan tulee todella kiinnittää huomiota urakoitsijan osaamiseen.

Takuu laatukatolle

Ormax on aina vastannut tuotteiden korkeasta laadusta tarkan laadunvarmistuksen avulla sekä lakeja ja säännöksiä noudattaen. Ormax myöntääkin kaikille toimittamilleen Ormax-kattotiilille kolmenkymmenen (30) vuoden takuun vastaanottotarkastuspäivästä alkaen.
Takuu kattaa kattotiilien vedenpitävyyden, pakkaskestävyyden ja kuormituskestävyyden normaalissa ja alkuperäisessä käytössä edellyttäen, että katto on tehty voimassaolevien Ormaxin asennusohjeiden mukaan. Takuun perusteella virheelliset kattotiilet korvataan vastaavalla määrällä uusia tiiliä.

Avaimet käteen tiilikattoremontti


Ormax Monier Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20123_30124.jpg
Kunnon kattoremontti antaa kerrostalolle uuden elämän
Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön. Näyttävä tumman harmaa Ormax-betonitiilikatto suojaa taloja vuosikymmenten ajan.
20124_30432.jpg
Varmistu kattoasennuksen pätevyydestä
Ammattitaidolla toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi. Uuden katteen tuomasta arvonlisäyksestä nyt puhumattakaan.
20137_35693.jpg
Katon vaihdolla komeaa jälkeä
Koko lahtelaisen rivitaloyhtiön ympäristö tuntui saaneen kasvojenkohotuksen uuden Ormax–betonitiilikatteen ansiosta. Vaativa remontti toteutettiin talvella pahimpaan pakkasaikaan.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
Vaihtoruuvi katolle
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton