• Etusivu
  • Remontti

Kunnon kattoremontti antaa kerrostalolle uuden elämän

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 19.03.2012Päivitetty 22.11.2012
20123_30124.jpg

Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön. Näyttävä tumman harmaa Ormax-betonitiilikatto suojaa taloja vuosikymmenten ajan.

Tasakattoiset 1970-luvun alussa rakennetut kerrostalot olivat tulleet elämänsä käännekohtaan. Tuon ajan rakennustavan mukaan katon betonilaatan päällä oli 120 mm styroksia eristeenä ja sen päällä bitumikermit. IV-putket kulkivat suojattomina katon päällä. Liki nelikymppinen katto oli alkanut rapistua ja IV-putket vuotaa. Eristekerrokseen oli päässyt kosteutta.

IV-putket suojaan, tasakatosta harjakatto

Kattoremontti päätettiin tehdä viimeisen päälle. IV-putket haluttiin saada suojaan, joten päädyttiin kattomuodon muutokseen: tasakatosta remontoitiin harjakatto. – Urakka kilpailutettiin rakennuttajakonsultin suunnitelmien mukaan, kertoo Mikko Niskanen Pirkan Isännöinti keskuksesta. Urakkaneuvottelujen jälkeen katolle alun perin suunniteltu huopakate päätettiin vaihtaa tiilikatteeseen ja urakoitsijaksi valittiin KerabitPro Oy (entinen Lemminkäinen). – Kokonaistarjous oli paras ja esitetty aikataulu soveltui meille hyvin, Niskanen jatkaa. Kattotiileksi valittiin rakennusten konstailemattomaan arkkitehtuuriin sopiva klassinen, läpivärjätty Ormax-betonikattotiili.

Kestävyys on tärkeä kriteeri kattomateriaalivalinnassa. Kattotiilet kestävät vuosikymmeniä haastavissakin säissä ja kattotilivalmistaja Monier antaakin kotimaisille kattotiililleen pitkän takuun. Ormax Protector – ja Ormax Minster -betonikattotiilillä takuu on 30 ja Ormax-betonikattotiilellä 15 vuotta.
Urakka aloitettiin purkamalla vanha katto pois aina betonilaattaan asti . Sen jälkeen asennettiin uusi höyrynsulku ja kattotuolit. Kattotuolien sovitus tuotti lisätyötä: sisäänkäyntien kohdalla betonilaatta olikin 10 cm korkeampi kuin muualla. Käytettävissä olevaan vesikaton tasopiirustukseen ei sitä ollut merkitty. Kahden talon yhteensä 140 kattotuolista jouduttiin 24:ää muokkaamaan asennuksen yhteydessä.

Kattotuolien jälkeen urakka jatkui aluskatteen, ruoteiden ja tiilien asennuksella. Uusi katto eristetään puhallusvillalla, kunhan välitilan julkisivulevytykset on saatu kuntoon. Kattoremontin yhteydessä IV-putket on uusittu ja eristetty. Myös parvekkeiden katot uusittiin.

20123_30125.jpg

Osaavan ja takuuvarman urakoitsijan valinta on tärkeä osa remonttia

Markkinoilla toimii monenlaisia ja -kokoisia rakennusyrityksiä ja matalasuhdanteen aikana kilpailu on kovaa. Vaikka halpa tarjous houkuttaisi, on tilaajan syytä punnita muutkin näkökohdat kuin hinta.Pitkään alalla toimineen, suuremman kattourakointi yrityksen valinta on turvallinen ja kustannustehokas vaihtoehto. Asialla ovat aina ammattilaiset, jotka osaavat paitsi rakentaa kattoja myös valita kohteeseen sopivan katemateriaalin. Monierin ja KerabitPron yhteistyö onkin kestänyt jo vuosikymmenten ajan.

Työ tehdään laadukkaasti määräysten mukaan, aikataulut pitävät ja takuuseen voi luottaa. Remontti tehdään kokonaisurakkana eikä sitä tarvitse pilkkoa. Näin tilaajan on mukava ja tehokas asioida vain yhden toimittajan kanssa. – Urakka valmistui jopa etuajassa ja taloyhtiössä olemme olleet tyytyväisiä KerabitPron toimintaan, Niskanen kertoo. Urakoitsijan velvollisuudet on hoidettu hyvin.

Katso lähin kattourakoitsijasi täältä.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46252.jpg
Varma ratkaisu kiinteistön kattoremontille
Katosta puhutaan toisinaan talon viidentenä julkisivuna. Tämä merkitsee kuitenkin katon hienoista aliarviointia. Katon tehtävä on vaikeampi kuin seinien. Sateen, tuulen ja lumen kestäminen vaatii aivan oman materiaalinsa. Savi- ja betonikattotiilet kestävät vaativatkin olosuhteet ja antavat rakennukselle pitkäikäisen ja luotettavan suojan.
20124_30432.jpg
Varmistu kattoasennuksen pätevyydestä
Ammattitaidolla toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi. Uuden katteen tuomasta arvonlisäyksestä nyt puhumattakaan.
2041_993319710_201273113038.jpg
Julkisivun korjaustyöt As Oy Savilinnantie 1:ssä on aloitettu
As Oy Savilinnantie 1:ssä remontointiurakka on aloitettu. Kohteeseen tehdään julkisivuremontti, jonka yhteydessä tehdään parvekkeille lasitus. Kaiteetkin uusitaan. Lisäksi taloyhtiössä vaihdetaan ikkunat ja asennetaan uudet kattotiilet. Omataloyhtio.fi seuraa projektin etenemistä.
201711_50934.jpg
LVI-suunnittelija: Vastaa kyselyyn ja voita illallislahjakortti!
Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa LVI-suunnittelijoiden tarpeita ja työhön liittyviä haasteita suunnittelun ja loppukäyttäjän asuinmukavuuden näkökulmasta. Tietoja käytetään apuna uusien yhteistyömallien ja palvelujen kehittämiseen.
201311_36950.jpg
Takuulla kestävä katto
Järvenpääläisessä rivitaloyhtiössä vaihdettiin jo rapistuneet Vartti-katot kestävään Ormax Protector +:aan. Kattoremontti sujui varsin lumisesta keväästä huolimatta kiitettävästi.As. Oy Järvenpään Koivusaari näyttää kesäisenä iltapäivänä oikealta idylliltä. Vuonna 1985 rakennettu yhtiö koostuu kahdeksasta, 4-6 asunnon rivitalosta. Ne on ryhmitelty suurelle, lähes 12 900 neliön tontille luontevasti kaartuen ja muodostuvat rauhallisia piha-alueita. Asuntoja yhtiössä on 44, aina 37:n neliön yksiöistä 65:n neliön kolmioihin.
20232_80926.jpg
Kuka vastaa tapatur­masta, jos huolto­yhtiö ei ole ehtinyt hiekoit­tamaan pihaa?
Olemme asunto-osakeyhtiön osakkaita ja asumme kyseissä yhtiössä. Yhtiömme pihan hiekottamisesta huolehtii huoltoyhtiö. Tässä eräänä päivänä säätila muuttui plussa keliksi ja piha muuttui tosi liukkaaksi jäätiköksi. Huoltoyhtiöllä oli useita kiinteistöjä huolettavanaan ja soran tuominen siirtyi seuraavaan päivään (huom. virka-aika päättyi). Miten tälläiseen tilanteeseen olisi suhtauduttava? Kuka vastaa tapaturmasta? Työt tehdään virka-aikana?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton