• Etusivu
  • Energia

Huomattavat kustannussäästöt – mitä muita hyötyjä maalämpö palveluna tuo taloyhtiölle?

Annukka OllitervoKaupallinen yhteistyö Geonova Oy
Julkaistu 19.03.2024
1920 Geonova-Abhi

Mietitkö maalämpöä taloyhtiöönne, mutta investoinnin suuruus ja projektin laajuus arveluttaa? Energia-asiantuntijamme Abhishek Pandey listasi kolme keskeistä syytä, miksi taloyhtiön kannattaa valita maalämpö palveluna. Vastaa myös Geonovan lyhyeen kyselyyn – autat meitä kehittämään palveluamme entistä paremmaksi!

Kustannussäästöt – vähennä painetta vastikkeen nostamiseen

Maalämpö palveluna tuo useimmiten taloyhtiölle vähintään tuhansien, mutta tietyissä tapauksissa kymmenien tuhansien eurojen vuosisäästöt nykyratkaisuun nähden.

– Erityisesti vanhemmissa taloyhtiöissä ja kaupungeissa, missä nykyinen energiaratkaisu on kallis, säästöt voivat olla huomattavan suuret. Todellinen summa on kuitenkin aina tapauskohtainen, ja siihen vaikuttaa taloyhtiön iän, sijainnin ja nykyratkaisun lisäksi muu energiansäästöpotentiaali, Pandey huomauttaa.

Yhtä kaikki, maalämpö palveluna on hyvä keino vähentää painetta vastikkeen nostamiseen. Taloyhtiö voi halutessaan tuoda kustannussäästön osakkaalle asti ja jopa laskea vastiketta.

Riskittömyys – vältä satojen tuhansien alkuinvestointi

Maalämpö palveluna siirtää ratkaisun taloudellisen riskin kumppanille eli Geonovalle.

– Tällöin taloyhtiön ei ole tarvetta odotella “parempaa aikaa”, vaan se pääsee kiinni maalämpöön tarvittaessa nopeastikin, Pandey sanoo.

Kustannushyötyihin voidaan myös laskea maalämpöön siirtyminen ilman kuusinumeroista alkuinvestointia. Rahoitusneuvotteluita ei tällä kertaa tarvita, koska Geonova vastaa maalämpöjärjestelmän investoinnista. Jos taloyhtiössä on tarve tehdä muitakin uudistuksia, maalämpöön siirtymistä ei niiden takia tarvitse siirtää tulevaisuuteen.

Pandey muistuttaa, että ratkaisu on taloyhtiölle myös vaivaton.

– Yhteistyömallin idea on yksinkertaisuudessaan, että Geonova vastaa maalämpöjärjestelmän suunnittelusta, investoinnista, ylläpidosta ja kehittämisestä. Taloyhtiöllä ei tarvitse olla erityisosaamista järjestelmän ylläpitoon liittyen.

Ekologisuus – maalämpö pudottaa kiinteistösi päästöt minimiin

Kiinteistöjen lämmitys muodostaa jopa kolmanneksen Suomen hiilidioksidipäästöistä. Erittäin merkittävä osuus, esimerkiksi vuonna 2022 noin 64 %, kiinteistökannastamme lämpenee edelleen fossiilisilla polttoaineilla tai muulla polttamiseen perustuvalla energiantuotannolla.

Maalämpö on erinomainen keino pudottaa oman kiinteistön päästöt minimiin.

– Päästövähenemä voi olla jopa 70–90 % lähtötilanteeseen nähden, mikäli myös lämpöpumppujärjestelmän tarvitsema sähkö on tuotettu kestävästi, Pandey kertoo.

– Kiinnostus vähäpäästöiseen ja kestävään asumiseen ja omistamiseen kasvaa koko ajan, ja maalämpö vaikuttaa yleensä positiivisesti myös taloyhtiön mielikuvaan ja maineeseen.

Kysely: Mikä estää tai hidastaa teidän taloyhtiötänne siirtymästä maalämpöön? Mistä haluaisit lisätietoa?

Kartoitamme taloyhtiöiden kiinnostusta maalämpöön ja sen ostamiseen palveluna. Auta meitä kehittämään viestintäämme kertomalla mitkä asiat taloyhtiöitä askarruttavat maalämmön osalta ja mistä kaipaisit lisää tietoa. Vastaamiseen menee noin 2 minuuttia.

Voit myös ladata suositun maalämpöoppaamme tai tutustua tarkemmin Geonovan palvelukonseptiin.

Info

Info

Maalämpöä palveluna – mitä se tarkoittaa?

  • Taloyhtiön ei tarvitse itse investoida järjestelmään vaan sen tekee kumppani, Geonova.
  • Investoinnin sijaan taloyhtiö maksaa kuukausimaksua sopimuskauden (tyypillisesti 10–15 vuotta) ajan, minkä jälkeen taloyhtiö voi halutessaan lunastaa järjestelmän itselleen tai jatkaa sopimusta.
  • Geonova huolehtii järjestelmän suunnittelusta, toteutuksesta, optimoinnista ja ylläpidosta. Koska taloudellinen ja toiminnallinen riski on Geonovalla, sillä on taloyhtiön kanssa yhteinen intressi suunnitella laadukas ja optimaalinen ratkaisu, jonka elinkaari on mahdollisimman pitkä.

Geonova Oy

Geonova on suomalainen lämpöoperaattori, joka tarjoaa energiaa palveluna taloyhtiöille, teollisuudelle ja muille isoille kiinteistönomistajille. Geonovan asiantuntijoilla on erittäin pitkä kokemus ja laaja-alainen osaaminen lämpöpumppuratkaisuista. Geonovan omistavat Suomen toiseksi suurin energiayhtiö Helen ja Suomen merkittävin lämpöpumppuasiantuntija Lämpöykkönen. Lisätietoja www.geonova.fi

Geonova Oy
Energia
asuminen
energiansäästö
suunnittelu
energiankulutus
tuotetietous
maalämpö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Maisemakuva, jossa kerrostaloja Merihaassa
Puolita vanhan kerrostalon lämmityskustannukset
Poistoilmalämpöpumppu on tehokas – mutta monelle edelleen tuntematon – ratkaisu, jolla voidaan saavuttaa erinomaisia tuloksia. Poistoilman talteenotolla esimerkiksi 1970-luvun kerrostalo voi puolittaa lämmityskustannuksensa. Energiaomavaisuus saavutetaan valitsemalla samalla päälämmitysjärjestelmäksi maalämpö.
Geonovan avainasiakaspäällikkö Matti Virta
Maalämpö voi tuoda helsinkiläiselle taloyhtiölle jopa 50 000 €:n vuosisäästöt
Kustannukset nousevat – miten taloyhtiö voi välttää vastikkeiden korotuksen?Yksi ratkaisu on vaihtaa kiinteistön lämmitysjärjestelmäksi maalämpö ja ottaa se palveluna. Kun omaa alkuinvestointia ei tule, taloyhtiö pääsee nopeasti kiinni kustannussäästöihin. Tämän lisäksi maalämpöjärjestelmän riskit ja vastuut ovat kumppanin harteilla. Kumppanin ammattilaiset myös varmistavat, että lämpöä tulee taloyhtiöön kuten tähänkin asti.
Nainen tummassa paidassaan seisoo kerrostalojen edessä
Maalämpö vähentää yhtiövastikkeen korotuspainetta
Tällä hetkellä moni taloyhtiö etsii kuumeisesti keinoja vähentää hinnankorotuksista syntyvää painetta yhtiövastikkeiden korottamiseen.Yksi hyvä ratkaisu tähän on maalämpö palveluna.Koska energia ja vesi muodostavat jopa 30–40 % taloyhtiön kustannuksista, energiaremontti ja sen yhteydessä toteutettu lämmitysjärjestelmän vaihtaminen maalämpöön vähentävät painetta yhtiövastikkeen korotukseen. Ostamalla maalämmön palveluna taloyhtiö saa energiaomavaraisen, riskittömän ja kustannuksiltaan erittäin ennustettavan ratkaisun pitkälle tulevaisuuteen.
keltainen kerrostalo talvimaisemassa
Kaukolämpö vai maalämpö taloyhtiöön
Maalämmöstä on tullut viime vuosina suosittu lämmitysratkaisu niin omakotitaloissa kuin suuremmissa kiinteistöissä. Maalämpö ja kaukolämpö ovat kilpailijoita keskenään sellaisilla taajama-alueilla, joissa on kaukolämpöverkko.Vaikka maalämmön suosio on suurta, kaukolämpö on edelleen vahva ratkaisu eri olosuhteissa. Katsotaan seuraavaksi, miten nämä ratkaisut eroavat toisistaan.
Tulikivi Jero-mallisto Korpi 18
Kuusi syytä, miksi Jero-takkamallisto on omaa luokkaansa
Kamiinan kompakti koko on paikallaan monessa kodissa – aina kun ei ole tilaa suurille takoille. Mutta voivatko pienikokoiset Jero-takkamalliston takat olla kyllin tehokkaita lämmittämään suomalaisia koteja? Kyllä voivat ja tässä perustelut miksi.
Ilmakuva omakotitalosta talvimaisemassa
Tee ekoteko – eristä kotisi hyvin ja oikein
Tiesitkö, että jopa 70-80 prosenttia rakennuksen päästöistä syntyy käytön aikana? Miten päästöjä ja energiakustannuksia saisi laskettua järkevämmälle tasolle? Yksi, mikä on tärkeää, on lämmityksen sekä jäähdytyksen tarpeen minimointi tehokkailla rakenne- ja eristeratkaisuilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton