• Etusivu
  • Remontti

Varmistu kattoasennuksen pätevyydestä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 12.04.2012Päivitetty 25.03.2013
20124_30432.jpg

Ammattitaidolla toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi. Uuden katteen tuomasta arvonlisäyksestä nyt puhumattakaan.

20124_30433.jpg

Toimivuudeltaan ensiluokkainen katto

Pakettiautollinen muualta tullutta kattoasentajaa ei ole paras resepti kattoremontin onnistumiselle. Harmaan talouden kitkeminen rakentamisesta ja remontoimisesta on haastavaa työtä, mutta niin on katon remontoiminenkin.

Oikein toteutettu, tiivis katto on yksi merkittävimmistä koko rakennuksen rakenteiden toimivuuden, energiatehokkuuden ja terveellisen sisäilmaston takaajista. Lopputuloksen on oltava ensiluokkainen, jotta yllättäviltä ongelmilta säästyttäisiin ja uusi katto suojaisi rakennusta vielä vuosikymmentenkin kuluttua.

Katon korjaaminen vaatii kokemusta ja ammattitaitoa

Suomalaisissa rakennuksissa tikittää monta korjauspommia ja monet niistä katolla. Monissa kaupungeissa vaihtoiän ovat saavuttaneet samaan aikaan asennetut katot kokonaisissa kaupunginosissa. Puute ammattitaitoisista urakoitsijoista on ongelma erityisesti sesonkiaikaan, jolloin jokaisessa yhtiössä toivottaisiin nopeaa toimintaa.

Ammattitaitoisia kattoammattilaisia ei ole helppo löytää. Katon korjaaminen vaatii kokemusta ja erityistä ammattitaitoa materiaalista riippumatta. Mitä monimuotoisempi rakenne on ja mitä enemmän korjattavaa varsinaisen katteen alta paljastuu, sitä suurempaa ammattitaitoa tekijältä vaaditaan.

Koulutetut asentajat ja takuu materiaalille

Valveutuneet kattomateriaalivalmistajat pyrkivät pitämään huolen omien tuotteidensa asianmukaisesta asennuksesta. Kattotiilivalmistaja Monier Oy:n valtuutetut kattoasentajat ovat itsenäisiä yrityksiä, joita yritys kouluttaa säännöllisesti tuotteiden ja kattoratkaisujen osalta. MonierPartner Clubiin kuuluu jo parikymmentä eri kokoista asennusyritystä ympäri Suomea. Yhteistä niille on, että ne hallitsevat myös monimuotoisimpien tiilikattojen asentamisen ja kattokorjaukset.

Johtavana kattomateriaalivalmistajana Monierille on erittäin tärkeä varmistaa, että sen yhteistyökumppanit ovat ammattitaitoisia ja osaavia. – Se on tärkeä oman imagomme kannalta, mutta myös siksi, että annamme kattotiilillemme takuun. Ormax Polar, Ormax Protector – ja Minster betonikattotiilillä se on 30 ja Ormax-betonikattotiilellä 15 vuotta. Takuu kattaa kattotiilien vedenpitävyyden, pakkaskestävyyden ja kuormituskestävyyden ja on voimassa, kun katto on asennettu oikein ja Monierin voimassaolevien asennusohjeiden mukaan, Monier Oy:n myyntijohtaja Kim Henriksson kertoo.

20123_30125.jpg

RALA pätevyys - merkki osaamisesta

Tänä vuonna Monier on ryhtynyt edellyttämään valtuuttamiltaan kattourakoitsijoilta RALA-pätevyyttä.

– RALA-pätevyys oli luonteva vaihtoehto varmistua Partner Clubiin kuuluvien asennusyritysten pätevyydestä. Se edistää nimenomaan rakentamisen laatua, josta oikein asennetuissa katoissa juuri on kysymys, Henriksson summaa. Tavoitteena on, että kuluvan vuoden aikana kaikki MonierPartner Clubin jäsenet hakeutuvat RALA-päteviksi yrityksiksi.

Rakentamisen Laatu RALA ry kerää ja ylläpitää tietoa alan yrityksistä, arvioi niitä ja antaa niille pätevyyksiä ja luokituksia. RALA-pätevyyden edellytyksenä on paitsi riittävä tekninen osaaminen ja riittävät resurssit, myös yhteiskunnallisten velvoitteiden hoitaminen sekä kunnossa olevat tilinpäätöstiedot. RALAn pätevyysrekisteristä yrityksiä voi etsiä erilaisin hakukriteerein, kuten nimellä, halutulta maantieteelliseltä alueelta, toimialan, toiminnon tai työlajin mukaan.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46252.jpg
Varma ratkaisu kiinteistön kattoremontille
Katosta puhutaan toisinaan talon viidentenä julkisivuna. Tämä merkitsee kuitenkin katon hienoista aliarviointia. Katon tehtävä on vaikeampi kuin seinien. Sateen, tuulen ja lumen kestäminen vaatii aivan oman materiaalinsa. Savi- ja betonikattotiilet kestävät vaativatkin olosuhteet ja antavat rakennukselle pitkäikäisen ja luotettavan suojan.
20123_30124.jpg
Kunnon kattoremontti antaa kerrostalolle uuden elämän
Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön. Näyttävä tumman harmaa Ormax-betonitiilikatto suojaa taloja vuosikymmenten ajan.
2041_993319710_201273113038.jpg
Julkisivun korjaustyöt As Oy Savilinnantie 1:ssä on aloitettu
As Oy Savilinnantie 1:ssä remontointiurakka on aloitettu. Kohteeseen tehdään julkisivuremontti, jonka yhteydessä tehdään parvekkeille lasitus. Kaiteetkin uusitaan. Lisäksi taloyhtiössä vaihdetaan ikkunat ja asennetaan uudet kattotiilet. Omataloyhtio.fi seuraa projektin etenemistä.
20211_68247.jpg
Näin järjestettiin sähköauton­lataus As Oy Porin Karhun­pesässä
Sähkö- ja hybridiauton latausvalmiusvelvoite tuli voimaan 11.11.2020. Lue, miten latausvalmius otettiin käyttöön porilaisessa As Oy Porin Karhunpesässä. Mitkä asiat painoivat vaakakupissa eniten eri järjestelmiä vertailtaessa? Entä miten järjestelmän asennus sujui tilaajan eli taloyhtiön näkökulmasta?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Mikä on noudatettava yhtiökokouksen kutsuaika?
Yhtiökokouksen koollekutsuminen asunto-osakeyhtiölain mukaan:Yhtiökokouksen kutsuu koolle hallitus. Yhtiökokouskutsu toimitetaan yhtiöjärjestyksen mukaisesti. Ellei yhtiöjärjestyksessä ole muuta määrätty, yhtiökokouskutsu on toimitettava aikaisintaan kahta (2) kuukautta ja viimeistään kahta (2) viikkoa ennen kokousta.Yhtiöjärjestyksessä on, että yhtiökokouskutsu laitetaan akasintaan (1) kuukausi ja viimeistään (1) viikoa ennen kokousta.Kysymys: Kumpi on virallinen?
202110_72885.jpg
Voiko kunnossapito­vastuun alaiset korjaukset siirtää osakkaalle?
Meillä on neljän huoneiston as-oy. Taloyhtiössä asunto1 teki noin 10 vuotta sitten kylpyhuoneremontin yhteydessä lattialämmityksen itse omasta tahdostaan, vaikka oli toimiva lattialämmitys. Asunto 2:ssa tehtiin kylpyhuoneremontti tänä vuonna, jossa lattia piti piikata auki kosteusvaurion ja laatan halkeamisen takia. Nyt Asunto 1 vaatii, että hänelle hyvitetään hänen itse tekemänsä työ lattialämmityksestä, tai että Asunto 2:n lattialämmitys kuuluvat osakkaan itsensä maksettavaksi.Asunto 1 teki itse myös työnjohdolliset työt ja on vaatinut, että muutkaan asunnot eivät saa näitä laskuttaa taloyhtiöltä. Hän teki itse myös sähkötyöt, kun on sen alan ihmisiä. Muut emme voi tai osaa tehdä vastaavia töitä itse. Voiko hän (asunto 1) vaatia, että niitä ei voi teettää ja maksattaa taloyhtiöllä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton