• Etusivu
  • Remontti

Varmistu kattoasennuksen pätevyydestä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 12.04.2012Päivitetty 25.03.2013
20124_30432.jpg

Ammattitaidolla toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi. Uuden katteen tuomasta arvonlisäyksestä nyt puhumattakaan.

20124_30433.jpg

Toimivuudeltaan ensiluokkainen katto

Pakettiautollinen muualta tullutta kattoasentajaa ei ole paras resepti kattoremontin onnistumiselle. Harmaan talouden kitkeminen rakentamisesta ja remontoimisesta on haastavaa työtä, mutta niin on katon remontoiminenkin.

Oikein toteutettu, tiivis katto on yksi merkittävimmistä koko rakennuksen rakenteiden toimivuuden, energiatehokkuuden ja terveellisen sisäilmaston takaajista. Lopputuloksen on oltava ensiluokkainen, jotta yllättäviltä ongelmilta säästyttäisiin ja uusi katto suojaisi rakennusta vielä vuosikymmentenkin kuluttua.

Katon korjaaminen vaatii kokemusta ja ammattitaitoa

Suomalaisissa rakennuksissa tikittää monta korjauspommia ja monet niistä katolla. Monissa kaupungeissa vaihtoiän ovat saavuttaneet samaan aikaan asennetut katot kokonaisissa kaupunginosissa. Puute ammattitaitoisista urakoitsijoista on ongelma erityisesti sesonkiaikaan, jolloin jokaisessa yhtiössä toivottaisiin nopeaa toimintaa.

Ammattitaitoisia kattoammattilaisia ei ole helppo löytää. Katon korjaaminen vaatii kokemusta ja erityistä ammattitaitoa materiaalista riippumatta. Mitä monimuotoisempi rakenne on ja mitä enemmän korjattavaa varsinaisen katteen alta paljastuu, sitä suurempaa ammattitaitoa tekijältä vaaditaan.

Koulutetut asentajat ja takuu materiaalille

Valveutuneet kattomateriaalivalmistajat pyrkivät pitämään huolen omien tuotteidensa asianmukaisesta asennuksesta. Kattotiilivalmistaja Monier Oy:n valtuutetut kattoasentajat ovat itsenäisiä yrityksiä, joita yritys kouluttaa säännöllisesti tuotteiden ja kattoratkaisujen osalta. MonierPartner Clubiin kuuluu jo parikymmentä eri kokoista asennusyritystä ympäri Suomea. Yhteistä niille on, että ne hallitsevat myös monimuotoisimpien tiilikattojen asentamisen ja kattokorjaukset.

Johtavana kattomateriaalivalmistajana Monierille on erittäin tärkeä varmistaa, että sen yhteistyökumppanit ovat ammattitaitoisia ja osaavia. – Se on tärkeä oman imagomme kannalta, mutta myös siksi, että annamme kattotiilillemme takuun. Ormax Polar, Ormax Protector – ja Minster betonikattotiilillä se on 30 ja Ormax-betonikattotiilellä 15 vuotta. Takuu kattaa kattotiilien vedenpitävyyden, pakkaskestävyyden ja kuormituskestävyyden ja on voimassa, kun katto on asennettu oikein ja Monierin voimassaolevien asennusohjeiden mukaan, Monier Oy:n myyntijohtaja Kim Henriksson kertoo.

20123_30125.jpg

RALA pätevyys - merkki osaamisesta

Tänä vuonna Monier on ryhtynyt edellyttämään valtuuttamiltaan kattourakoitsijoilta RALA-pätevyyttä.

– RALA-pätevyys oli luonteva vaihtoehto varmistua Partner Clubiin kuuluvien asennusyritysten pätevyydestä. Se edistää nimenomaan rakentamisen laatua, josta oikein asennetuissa katoissa juuri on kysymys, Henriksson summaa. Tavoitteena on, että kuluvan vuoden aikana kaikki MonierPartner Clubin jäsenet hakeutuvat RALA-päteviksi yrityksiksi.

Rakentamisen Laatu RALA ry kerää ja ylläpitää tietoa alan yrityksistä, arvioi niitä ja antaa niille pätevyyksiä ja luokituksia. RALA-pätevyyden edellytyksenä on paitsi riittävä tekninen osaaminen ja riittävät resurssit, myös yhteiskunnallisten velvoitteiden hoitaminen sekä kunnossa olevat tilinpäätöstiedot. RALAn pätevyysrekisteristä yrityksiä voi etsiä erilaisin hakukriteerein, kuten nimellä, halutulta maantieteelliseltä alueelta, toimialan, toiminnon tai työlajin mukaan.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46252.jpg
Varma ratkaisu kiinteistön kattoremontille
Katosta puhutaan toisinaan talon viidentenä julkisivuna. Tämä merkitsee kuitenkin katon hienoista aliarviointia. Katon tehtävä on vaikeampi kuin seinien. Sateen, tuulen ja lumen kestäminen vaatii aivan oman materiaalinsa. Savi- ja betonikattotiilet kestävät vaativatkin olosuhteet ja antavat rakennukselle pitkäikäisen ja luotettavan suojan.
20123_30124.jpg
Kunnon kattoremontti antaa kerrostalolle uuden elämän
Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön. Näyttävä tumman harmaa Ormax-betonitiilikatto suojaa taloja vuosikymmenten ajan.
20137_35693.jpg
Katon vaihdolla komeaa jälkeä
Koko lahtelaisen rivitaloyhtiön ympäristö tuntui saaneen kasvojenkohotuksen uuden Ormax–betonitiilikatteen ansiosta. Vaativa remontti toteutettiin talvella pahimpaan pakkasaikaan.
20236_82145.jpg
Huoneistojen pinta-alat eivät pidäkään paikkaansa?
Olemme teettäneet talosta pohjakuvat, joissa ilmeni etteivät yhtiöjärjestyksessä ilmoitetut pinta-alat vastaa mitattuja. Olemme päättäneet muuttaa yhtiöjärjestystä pinta-alojen suhteen.Ongelma on huoneistoomme kuuluva 45 m2:n kellaritila, josta olemme maksaneet nykyisen yhtiöjärjestyksen mukaisesti ½ normaalista vastikkeesta. Nyt yksi osakkeenomistaja on moittinut nykyistä yhtiöjärjestystä em. osin. Lasketaanko kyseinen kellaritila asuinpinta-alaan ja onko siitä maksettava täyttä yhtiövastiketta? Tila on remontoitu ja lämmin, mutta vain 2 m korkea ja sijaitsee 80 % maan alla. Tilaan on käynti asunnosta.
20127_31414.jpg
Turvajärjestelmät suojaavat vahingoilta
Kiinteistön turvajärjestelmistä on hyötyä vain silloin, kun ne ovat käytössä jo ennen vahingon sattumista. Niillä voidaan valvoa kulkua kiinteistössä, suojata omaisuutta, estää henkilövahinkoja sekä ehkäistä tulipaloja ja vesivahinkoja, kohentaa sähköturvallisuutta ja parantaa tietosuojaa. Lisäksi monet vakuutusyhtiöt myöntävät alennuksia hyvin suojatun kiinteistön vakuutusmaksuista.
20134_34545.jpg
Kunnollinen sadevesijärjestelmä on vuosikymmenien kosteussuoja
Talosi tarvitsee toimivan sadevesijärjestelmänPuutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Katto kerää sadeveden räystäälle ja siitä seinän viereen niin, että esim. yhden metrin vuotuinen sademäärä kertautuu seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia.Sadevesijärjestelmän tehtävänä onkin kerätä tämä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä puolestaan saattaa alkaa toimia jopa päinvastoin; pahimmassa tapauksessa virheelliset kaadot ja tulvivat kourut keskittävät sadeveden juuri sinne minne ei pitäisi, eli räystäs- ja seinärakenteisiin, tai yhteen paikkaan perustusten vieressä.Lue lisää sadevesijärjestelmistä!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton