• Etusivu
  • Remontti

Vedeneristys kerralla kuntoon - työvaiheesta toiseen odottamatta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kiilto Oy
Julkaistu 16.05.2019Päivitetty 08.08.2023
20195_57922.jpg

Tärkeintä märkätiloissa on laadukas ja ammattimaisesti tehty vedeneristys. Vedeneristyksen tehtävä on varmistaa, ettei kosteus pääse kulkeutumaan rakenteen sisään ja aiheuta piileviä vaurioita. Siksi vedeneristysmateriaalin laadulla sekä työvaiheiden huolellisella suorittamisella on keskeinen merkitys pitkäikäisen ja turvallisen märkätilan rakentamisessa. Varsinkin taloyhtiöissä oikein tehdyn vedeneristyksen merkitys korostuu. Huonolla vedeneristyksellä et pilaa vaan omaa asuntoasi vaan myös naapurin.

Asennukseen kannattaakin valita laadukkaat, testatut ja sertifioidut vedeneristystuotteet. Kannattaa myös varmistaa, että tuotteilla on M1-luokitus terveen sisäilman takaamiseksi. Kun haluat saada laadukkaan vedeneristyksen kuntoon yhdessä päivässä, kannattaa valita Kiilto KeraPro -vedeneristyjärjestelmä.

Märkätilojen vedeneristys tehdään ympäristöministeriön laatiman asetuksen mukaisesti, tavarantoimittajan ohjeita noudattaen. Käyttämällä sertifioituja vedeneristystuotteita ja työsuoritukseen ammattitaitoista asentajaa varmistat märkätilojen oikean toiminnan. Asentajalta kannattaa kysyä esimerkiksi VTT:n myöntämää vedeneristyksen henkilösertifikaattia tai tuotevalmistajan antamaa koulutustodistusta.

Vedeneristys tarvitsee oikeanlaiset pohjatyöt

Vedeneristyksen teko aloitetaan aina pohjustamalla eristettävä pinta. Tartuntapohjuste on tarkoitettu vedeneristeiden tartunnan parantamiseen märkätilan pinnoilla. Kiilto PrimerOne tartuntapohjusteen etuina ovat nopea kuivuminen ja se on vesiohenteinen. Sitä voidaan käyttää myös alustan pohjustamiseen ennen tasoitusta.

Esimerkki märkätilan rakenteesta Kiilto KeraPro - vedeneristysjärjestelmää käytettäessä

  • Floor Heat DF Lattialämmitystasoite tai Kiilto 70 (lattian tasoitukset) ja Kiilto SK Märkätilatasoite (seinien tasoitukset)
  • Kiilto PrimerOne Nopea tartuntapohjuste tai Kiilto Keraprimer (lattia- ja seinäpintojen pohjustus)
  • Läpivientien tiivistys Kiilto XPU Liima- ja tiivistemassalla
  • 1. vedeneristyskerros Kiilto KeraProlla
  • 2. vedeneristyskerros Kiilto KeraProlla
  • Saneerauslaasti (laattojen kiinnitykset)
  • Saumalaasti/Lattiasaumalaasti (laattojen saumaukset)
  • Saniteettisilikoni (seinä-, lattia- ja nurkkakohtien tiivistys)

Tiivistys ilman läpivientivahvikkeita

20195_57972.jpg

Läpiviennit ovat yksi märkätilarakentamisen kriittisistä vaiheista. Luotettavan vedeneristyksen takaamiseksi niiden tiiviydestä on huolehdittava erityisen tarkasti. Perinteisesti märkätilan läpivientien tiivistykset on tehty valmiilla läpivientikappaleilla tai nurkkavahvikenauhasta leikkaamalla sekä vedeneristeellä. Kiillon kehittämän uuden XPU Liima- ja tiivistemassan ansiosta läpivientien tiivistykset on nyt mahdollista tehdä myös 1-komponenttisilla vedeneristeillä ilman läpivientivahvikkeita. Tämä nopeuttaa ja helpottaa työvaihetta ja samalla koko remonttia.

Märkätilassa käytettäviltä tuotteilta vaaditaan erityistä luotettavuutta. Nopeasti sitova, elastinen ja polyuretaanivahvistettu Kiilto XPU täyttää rakennusmateriaalin M1-luokituksen, joten se on turvallinen valinta terveen sisäilman kannalta. Sen monipuolisuudesta kertoo muun muassa sen erinomainen tarttuvuus eri materiaaleihin – usein ilman erillistä pintakäsittelyä. Liimamassan elastisuus takaa sen, että sillä tiivistetyt saumat saavat elää ilman, että niiden mekaaninen lujuus heikentyy. Tuote on lähes kutistumaton ja kuivunut pinta voidaan maalata useimmilla maaleilla.

Vedeneristyksellä viikkojen ajansäästö

Uudistetun Kiilto KeraPron avulla linjasaneeraukset ja putkiremontit saadaan toteutettua nopeammin. Kylpyhuoneremonttien kestoon vaikuttavat suuresti käytetyt tuoteratkaisut ja menetelmät. Kiilto KeraPron -tuotteet on kehitetty erityisesti ammattilaisille juuri näihin tarpeisiin. Kiilto on myös kehittänyt työtapoja, työvälineitä ja järjestelmiä ajansäästön maksimoimiseksi kylpyhuoneremonteissa. Tämän tuloksena on syntynyt KiiltoPro Pikamärkätilajärjestelmä. Suurin hyöty järjestelmien kehittämisestä näkyy suoraan asukkaalle, koska remontti valmistuu jopa viikkoja totuttua aikataulua aiemmin.

Kiilto KeraPron nopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi sen levitys mahdollisuudet. Vedeneriste voidaan levittää jo telaamalla tai ruiskuttamalla. Merkittävin ominaisuus on, että tuotetta voidaan levittää niin sanotusti "märkää märälle". Tämä tarkoittaa sitä, että toinen kerros voidaan levittää heti ensimmäisen päälle. Näin ollen vedeneristeen kuivuminen laatoitusvalmiiksi saavutetaan ruiskuttamalla jopa tunnissa ja telaamalla kolmessa tunnissa. Kiilto KeraPro vedeneristeen kalvonpaksuus voidaan mitata ultraäänilaitteella eristettä rikkomatta, minkä ansiosta eristeen paikkauksen kuivumista ei tarvitse odottaa ennen seuraavaa työvaihetta. Kiilto KeraProta voidaan käyttää myös tiivistyskorjauksiin.

Tehoa ja laatua märkätilarakentamiseen

Mikä on M1-luokitus?

Hyvä sisäilma on kaikkien oikeus, joten on kehitetty vähäpäästöinen rakennusmateriaalien M1-luokitus. Luokituksen tarkoituksena on edistää vähäpäästöisten rakennusmateriaalien kehittämistä ja käyttöä. Luokituksen saaneet tuotteet täyttävät huoneilmaan kulkeutuville kemiallisille päästöille asetetut vaatimukset. Kaikki Kiilto KeraPro -vedeneristysjärjestelmän tuotteet ovat M1-luokiteltuja ja näin ollen turvallinen valinta terveen sisäilman kannalta. Esimerkiksi Kiilto XPU Liima- ja tiivistemassa ei sisällä PVC:tä eikä liuottimia ja on lähes hajuton.

Kiilto Oy
Remontti
vedeneristys
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Viiltosuoja ja tasoite
Silikonin vaihto kylpyhuoneessa huolettomaksi viiltosuojateipillä
Märkätilat, kuten kylpyhuone, vaativat huoltoa ja ylläpitoa. Kovassa kulutuksessa kylpyhuoneen laatoituksessa käytettävät silikonit voivat tulla vaihtoikänsä päähän jopa muutamassa vuodessa. Silikonien vaihtotyössä on riski vesieristeen rikkoutumiseen, kun silikoneja poistetaan teräesineellä. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu – viiltosuojateippi. Mutta mikä on viiltosuojateippi, miten se asennetaan ja mitä hyötyjä siitä on?
20176_49462.jpg
Nopea kylpyhuoneremontti
Märkätilojen remontointi mielletään usein työlääksi ja aikaa vieväksi projektiksi. Kylpyhuoneen uusiminen vaati toki aina samat työvaiheet vanhojen pintojen ja rakenteiden purkamisesta uusien materiaalikerrosten asentamiseen. Suurin osa ajasta menee kuitenkin erilaisten materiaalien, kuten massojen, tasoitteiden, vedeneristyksen ja laastien kuivumiseen, jotka tahdittavat töiden etenemistä.Kylpyhuoneremontti on mahdollista toteuttaa nopeasti ja laadukkaasti. KiiltoPro pikamärkätilajärjestelmä perustuu materiaalikerrosten nopeisiin asennus- ja kuivumisaikoihin, jolloin seuraava työvaihe voidaan aloittaa aikaisemmin. Pikatuotteilla saavutettava aikasäästö on päiviä ja parhaimmillaan jopa viikkoja.Katso KiiltoPro Pikamär­kätilajär­jestelmän tuotteet
20192_56480.jpg
Märkätilojen suunnittelun ja valvonnan täydennyskoulutus
Märkätilojen suunnittelun ja valvonnan täydennyskoulutuksessa keskitytään nimensä mukaisesti kosteiden tilojen suunnitteluun sekä märkätilatöiden valvontaan. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka vastaavat märkätilojen suunnittelusta, toteutuksesta ja valvonnasta sekä rakennushankkeen kosteudenhallinnasta.
20071_3232.jpg
Kiilto Keramix
Kiilto Keramix -vedeneristysjärjestelmä soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin: asuntojen märkätilat, parvekkeet, terassit, mökkisaunat...Kiilto Keramix on kaksikomponenttinen tela/sivellinlevitteinen vedeneristysmassa kylpyhuoneiden, saunojen ja vastaavien märkätilojen lattia- ja seinäpintojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta. Se soveltuu myös ulkokäyttöön yhdessä läpivienteihin ja saumakohtiin asennettavien butyylivahvikkeiden kanssa.Kiilto Keramix vedeneristeelle on myönnetty VTT Pintarakennejärjestelmäsertifikaatti VTT-C-690-06. Lisäksi se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.
20152_42378.jpg
UUTUUS valuihin ja tasoituksiin
Kosteudelle altiiden tilojen rakennusmateriaaleissa on syytä panostaa laatuun. Märkätiloissa oleva kosteusrasitus aiheuttaa riskin kosteusvaurioille mikäli tilan pintarakenteita ei ole toteutettu siihen soveltuvilla materiaaleilla. Vedeneristyskerros ja laatoitus vaativat aina kunnollisen pohjan, jotta rakenne toimii oikein. Tämä onnistuu parhaiten käyttämällä märkätiloihin suunniteltuja tasotteita.
20188_54336.jpg
Valitse laadukas ja helposti asennettava vedeneristys
Toimiva vedeneristys märkätiloissa estää haitallisen kosteuden karkaamisen ympäröiviin tiloihin, mikä on ratkaisevaa terveen sisäilman kannalta. Valitsemalla asennukseen laadukkaat, testatut ja sertifioidut vedeneristystuotteet, varmistat luotettavan suojan rakenteille sekä helpon ja nopean asennuksen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton