• Etusivu
  • Remontti

Seurantakohde: Rivitalohuoneiston pesuhuone- ja saunaremontti, osa 3

Vedeneristys, laatoitus ja saumaus

Virve Rintasalo
Julkaistu 22.05.2024
15 (2) x

Tämä artikkeli on jatkoa rivitalohuoneiston pesuhuone- ja saunaremontin seurantakohteelle, jonka edellisen osan voit lukea tästä:

Seurantakohde: Rivitalohuoneiston pesuhuone- ja saunaremontti, osa 2 >>

Kertauksena kohdetiedot: Satakunnassa sijaitseva, 1989 valmistunut rivitaloyhtiö, jossa on painovoimainen ilmanvaihto ja sähkölämmitys. Saunan ja pesuhuoneen lattiapinta-alaa on noin kymmenen neliötä. Saunan on saanut lämpimäksi 80 asteeseen alle puolessa tunnissa 6 kWh:n kiukaalla.

Remontti sai sysäyksen lattiassa olevista irtonaisista laatoista eli kopolaatoista. Vaikka lattia litisi kyseisten laattojen kohdalla suihkun jälkeen, ei taloyhtiön teettämässä kosteusmittauksessa löytynyt kohonneita arvoja. Mikäli pesuhuoneessa olisi ollut kosteusvaurio, olisi remontti siirtynyt taloyhtiön korjausvastuulle.

Pesuhuoneessa oli myös seinissä muutama huonosti kiinni oleva laatta sekä murtuneita saumalaasteja. Lauteet ja saunan panelointi olivat ikänsä eli alkuperäisen mukaisessa kunnossa. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi alkuperäisessä kunnossa olleiden märkätilojen tekninen käyttöikä oli jo tullut täyteen, päätti asukas teettää remontin sen sijaan, että irronneet laatat olisi vain kiinnitetty takaisin.

Remonttipäivä 15

FF PIR -levyistä kuorittiin alumiini pois 20 cm korkeudelta. Weber MS+ Kosteussulku levitettiin lattian reunoihin sekä suihkuseinän korokkeeseen siveltimellä ja koko lattiaan telaamalla. Lattia käsiteltiin kahteen kertaan kosteussululla.

  • Kosteussulun menekki: Yksi pullo Weber MS+ (3 l)
löylyhuone vesieristys

Remonttipäivä 16

Aamupäivällä kulmat ja nurkat sekä kaivojen ympärys vahvistettiin Weber Kuitukangasnauhoilla ja lattiaan sekä saunan seinien alaosaan siveltiin ensimmäinen kerros Weber WP vesieristettä. Kuivumista nopeutettiin puhaltimella. Iltapäivällä asennettiin kaivoihin kiristysrengas ja siveltiin toinen, paksumpi kerros Weber WP:tä. Puhallin jätettiin päälle iltaan asti ja sammutettiin yöksi.

  • Vesieristeen menekki: Yksi sanko Weber WP (15 l)
nurkkavahvike vesieristys
nurkkavahvike kaivo vesieristys

Remonttipäivä 17

Kaivonrenkaan asema mitattiin tarkasti. Lattia laatoitettiin 10x10 laatalla, laastina Weber Flex Fix. Lattian laatoitus aloitettiin kaivon ympäriltä kokonaisilla laatoilla. Laattajako oli huomioitu jo kaivonvalun yhteydessä, joten seinien vierelle saatiin kokonaiset laatat. Lattialaatoitus oli valmis vajaassa kolmessa tunnissa.

  • Laastin menekki lattiaan: noin 1,5 säkkiä Weber Flex Fix
kaivokansi mittaus
lattialaatoitus kylpyhuone

Remonttipäivä 18

Lattialaatoitus sai kuivua rauhassa, joten työmaalla ei tapahtunut mitään.

Remonttipäivä 19

Laatoitukset valmistuivat, kun seinälaatoituksen alin rivi kiinnitettiin paikoilleen. Ylimääräiset tavarat vietiin pois ja paneelit tuotiin sisälle. Paneelit on suotavaa tuoda sisätiloihin vähintään pari päivää ennen asennusta, jotta niissä oleva kosteus tasaantuu asennettavan tilan kosteusoloihin. Näin tehden ne eivät elä asennuksen jälkeen niin paljoa.

  • Laattojen menekki: mosaiikki 9 laattaa, valkoinen 9 m2, tummanharmaa 5 m2, lattia 10 m2 sekä saunan ylösnostoon 1,4 m2
kylpyhuone laatoitus

Remonttipäivä 20

Lattia imuroitiin huolellisesti ja suojattiin seinien saumauksen ajaksi. Tilaan ei haluttu ruudukkoa, joten saaumojen väreiksi oli valittu laattoja vastaavat värit. Pesuhuoneessa seinien saumat suojattiin maalarinteipillä lattian saumauksen ajaksi. Seinien saumaus valmistui aamupäivän aikana, lattian iltapäivällä.

  • Saumalaastin menekki: Seiniin tummaa 3 kg ja valkoista 5 kg, lattiaan 10 kg
kylpyhuone laatoitus
seinäsaumaus kylpyhuone
Info

Info

Seurantakohde-juttusarja

Seuraava osa tästä remonttiseurannasta ilmestyy lähiaikoina. Pysy mukana remontin vaiheissa ja tilaa Omataloyhtiö.fi -uutiskirje.

Osat:

Seurantakohde: Rivitalohuoneiston pesuhuone- ja saunaremontti, osa 1

Seurantakohde: Rivitalohuoneiston pesuhuone- ja saunaremontti, osa 2

Seurantakohde: Rivitalohuoneiston pesuhuone- ja saunaremontti, osa 3

Remontti
asuminen
kylpyhuone
laatat
sauna
vedeneristys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Naapurin vastaiselle seinälle asennettiin uudet kipsilevyt.
Rivitalohuoneiston pesuhuoneen ja saunan remontti, osa 2
Tämä artikkeli on jatkoa rivitalohuoneiston pesuhuone- ja saunaremontin seurantakohteelle, jonka edellisen osan voit lukea tästä:Seurantakohde: Rivitalohuoneiston pesuhuone- ja saunaremontti, osa 1 >>Kertauksena kohdetiedot: Satakunnassa sijaitseva, 1989 valmistunut rivitaloyhtiö, jossa on painovoimainen ilmanvaihto ja sähkölämmitys. Saunan ja pesuhuoneen lattiapinta-alaa on noin kymmenen neliötä. Saunan on saanut lämpimäksi 80 asteeseen alle puolessa tunnissa 6 kWh:n kiukaalla.Remontti sai sysäyksen lattiassa olevista irtonaisista laatoista eli kopolaatoista. Vaikka lattia litisi kyseisten laattojen kohdalla suihkun jälkeen, ei taloyhtiön teettämässä kosteusmittauksessa löytynyt kohonneita arvoja. Mikäli pesuhuoneessa olisi ollut kosteusvaurio, olisi remontti siirtynyt taloyhtiön korjausvastuulle.Pesuhuoneessa oli myös seinissä muutama huonosti kiinni oleva laatta sekä murtuneita saumalaasteja. Lauteet ja saunan panelointi olivat ikänsä eli alkuperäisen mukaisessa kunnossa. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi alkuperäisessä kunnossa olleiden märkätilojen tekninen käyttöikä oli jo tullut täyteen, päätti asukas teettää remontin sen sijaan, että irronneet laatat olisi vain kiinnitetty takaisin.
Weberin WeberSafe -vedeneristysjärjestelmän havainnekuva
Kestäviä märkätiloja – pohjatyöt ja vedeneristys
Kylpyhuone on yksi niistä kodin tiloista, joissa huolellisuus ja tarkkuus itse tekemisessä palkitaan. On tärkeää toteuttaa pohjatyöt asianmukaisesti ja varmistaa, että vedeneristys on tiivis ja asiaankuuluvasti tehty. Mitä pohjatöitä tulee tehdä seinien ja lattian osalta – miten vedeneristys toteutetaan oikein?
GlasrocH-Ocean-gyproc
Kipsilevy toimii märkätilassa
Oivallinen rakennusmateriaali märkätiloihin on kipsilevy. Gyprocin tarjoama, märkätiloihin soveltuva sertifioitu Gyproc-kylpyhuonejärjestelmä soveltuu käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamiseen.Järjestelmän etuihin kuuluu hyvä kosteudenkestävyys sekä elämätön ja halkeilematon rakenne. Järjestelmä on myös nopea asentaa. Kylpyhuoneen pinnoitteena on mahdollista käyttää niin kaakeli-, klinkkeri- kuin luonnonkivilaattaakin. Myös hitsatulla saumalla oleva muovimatto soveltuu tilaan.Kosteusteknisesti vaativiinkiin olosuhteisiin soveltuva kipsilevy, Glasroc GHOE Ocean Ergo Märkätilalevy, on valmistettu kipsikivestä ja vahvistettu lasikuidulla.
20194_57241.jpg
Homehtumaton levy sopii märkätiloihin
Suunnitelma, valvonta sekä oikeat materiaalit osaavissa käsissä varmistavat sen, että märkätilapainajaisia ei tarvitse käytännössä kokea.
20231_80590.jpg
Kylmäkellari osoittautui kalliiksi sähkösyöpöksi - näin taloyhtiö ratkaisi ongelman
Turkulaisen taloyhtiön kylmäkellari osoittautui kalliiksi menoeräksi sähkösopimuksen vaihduttua. Vanhan kylmäkellarin korvaajaksi löytyi kustannustehokas ja käytännöllinen ratkaisu kotimaisesta CoolCellar-kylmälokerikkojärjestelmästä.
20212_68689.jpg
Uusittu ilmanvaihto tuo energiansäästöä ja asumismukavuutta
Monissa taloyhtiöissä pähkäillään remonttien kanssa. Kannattaako niihin satsaaminen ja milloin olisi paras aika tehdä ne? Suomen hiilineutraaliustavoite ja ARAn tarjoama energia-avustus kannustavat energiaremonttien tekemiseen. Ilmanvaihtoremontti kannattaa aloittaa sekä energiansäästön että asumismukavuuden parantamiseksi. Fiksu tekee sen linjasaneerauksen yhteydessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton