• Etusivu
  • Remontti

3 hyvää syytä hankkia kaihtimet kerralla taloyhtiön parvekelasituksiin

Integroituvat kaihtimet suojaavat auringolta ja uteliailta katseilta

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 17.10.2024
20225_78291.jpg

Lasitettu parveke saa sisustajan mielikuvituksen liikkeelle.

Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.

Visor Kaihtimet antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat kaihtimet, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.

Visor Kaihtimet kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.

Vapaa-aika, harrastukset ja jopa pelkkä oleskelu saavat ihan uusia ulottuvuuksia kun suojana on sivuunliukuvat parvekelasit. Auringon valo tuo lämpöä ja valoa parvekkeelle. Lasin takaa aurinko lämmittää kuitenkin aikaisemmin keväällä ja viivyttää kesää myöhemmälle, joten ajoittain helppo auringonsuoja on tarpeen. Kaihtimien avulla pystyy säätelemään valon määrää ja laatua, mikä on oivallista ja tarpeellista muun muassa parvekepuutarhaa hoitavalle viherpeukalolle.

Mitä siis kannattaa ottaa huomioon pohtiessaan kaihtimien tarpeellisuutta?

1. Kaihtimet suojaavat asukkaita auringolta ja UV-säteiltä

Kevätaurinko lämmittää lasitettua parveketta välillä liiankin tehokkaasti vaikka ulkona olisi vielä viileää. Aurinko saattaa paahtaa varsinkin etelään avautuville lasitetuille parvekkeille turhankin voimakkaasti. Alemmissa kerroksissa taas varsinkin kirkkailla laseilla varustetuille parvekkeille voi ohikulkijoilla olla suora näkymä. Parvekkeen muuttaminen keväiseksi ja kesäiseksi viherhuoneeksi kaipaakin mahdollisuutta säädellä auringonvaloa.

Oletko tullut ajatelleeksi?

Karkaistu parvekelasi läpäisee auringon UV-säteet, joten aurinko tarttuu ihoon hyvin ja rusketut ehkä huomaamattasi. On todettu, että kirkas karkaistu lasi päästää UV-säteilystä läpi noin puolet (tarkasti 53 %). Kaihtimien avulla vältyt paahtavalta auringolta, ruskettumiselta ja mahdolliset viherkasvisikin pysyvät elossa.

Visor Kaihtimet ovatkin aluepäällikkö Maunu Mielityisen mukaan todella suosittuja.

– Kaihtimet lisäävät kuumina kesäpäivinä asumismukavuutta, kun aurinko ei pääse suoraan paahtamaan parvekkeelle. Visor Kaihtimet voidaan asentaa myös lasikaiteeseen, minkä ansiosta ne antavat tarvittaessa näkösuojaa parvekkeella lattiasta kattoon asti.

<p data-block-key="i695d">Kaihtimet antavat lisämahdollisuuden tehdä parvekkeella viihtymisestä vielä mukavampaa.</p>
Kaihtimet antavat lisämahdollisuuden tehdä parvekkeella viihtymisestä vielä mukavampaa.

Kaihtimia on saatavilla kahdessa värissä ja kahdella eri kankaalla, läpikuultavana tai tiiviinä kankaana.

– Kaihtimien heijastuspinta vähentää lämpöhaittaa. Tiivis kaihdin suojaa paremmin lämmöltä kuin läpikuultava verho, Maunu Mielityinen kertoo.

2. Kaihtimien avulla asukkaat välttyvät uteliailta katseilta

Auringonsäteiden lisäksi kaihtimet suojaavat myös uteliailta katseilta. Saunailtana on mukava vilvoitella yksityisessä ulkotilassa ja aurinkoisena sunnuntaipäivänä taas antaa säteiden lämmittää. Kahden hengen kynttiläillallinenkaan ei kaipaa sivusta seuraajia pilaamaan tunnelmaa. Visor Kaihtimet ovat myös tähän tarkoitukseen mainio tapa, tehden lasitetusta parvekkeesta yksityistilan.

3. Visor Kaihtimia on helppo käyttää

Lumonin lasikohtaiset Visor Kaihtimet tehdään mittojen mukaan. Kaihtimia voidaan nostaa alareunastaan tai laskea yläreunastaan tarpeen ja tunnelman mukaan. Niitä voidaan liikuttaa niin ylä- kuin alareunastaankin ja jättää verho osittain auki keskelle lasia. Jokaisen lasielementin kaihdin liikkuu itsenäisesti. Kaihtimien säätö on vain omasta halusta ja mielentilasta kiinni.

Visor Kaihtimien ylä- ja alaosassa on sirot alumiiniprofiilit, jotka pitävät verhot aina oikeassa kuosissaan. Kaihtimet kiinnitetään jokaiseen lasielementtiin erikseen. Ne liikkuvat lasin mukana kaikkiin asentoihin.

Yhtenäinen lasitus kaipaa myös yhtenäistä kaihdinvalintaa

Taloyhtiö lasittaa usein koko taloyhtiön parvekkeet kerralla. Asumismukavuuden kohoamisen lisäksi parvekelasitus suojaa myös rakenteita ja säästää energiaa. On myös yleisilmeeltään tyylikkäämpää, kun koko talon lasituksiin laitetaan samalla kertaa kaihtimet, eivätkä yksittäisten asukkaiden omat viritelmät tee talon ulkoasusta kovin kirjavaa.

Huomio

Huomio

Huomioi!

Kotikutoisiin tee-se-itse -verhoihin liittyy myös tärkeä varoituksen sana. Jos parvekelasitukseen kiinnittää poraamalla omia verhoratkaisuja, takuu umpeutuu ja parvekelasien sujuva käyttö hankaloituu. Lumon ei voi tämän jälkeen enää taata lasituksen kestävyyttä.

Visor Kaihtimet voidaan tilata myös jälkeenpäin Lumonin parvekelaseihin.

Lue lisää kaihtimien käytöstä ja huollosta täältä.

Info

Info

Visor Kaihtimet

  • antavat suojaa auringolta ja UV-säteiltä.
  • on kiinnitetty kiinteästi parvekelaseihin, jolloin niitä voi mielin määrin avata ja kiinnittää, eivätkä ne ole toinen toistensa tiellä.
  • ovat helppokäyttöiset ja -huoltoiset.
  • on tarkoitettu sekä parvekkeelle ja terassille - lue lisää

Haluaisitko lisätietoa? Lumonin asiantuntijat auttavat mielellään

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
ammattilaisille
lasitukset
parvekkeet
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20108_22926.jpg
Säilytä kesä parvekkeella
Lumon parvekelasitus tuo viihtyisää lisätilaa kotiisi. Parvekelasitus suojaa parvekettasi vettä, lunta, tuulta ja pölyä vastaan. Lasitettu parveke saa sisustajan mielikuvituksen liikkeelle. Vapaa-aika, harrastukset ja jopa pelkkä oleskelu saavat ihan uusia ulottuvuuksia kun suojana on sivuunliukuvat parvekelasit. Mikäpä olisi sen mukavampaa kuin istua parvekkeella iltakahvin äärellä hyvien ystävien seurassa punertuvaa taivaanrantaa katsellen...Lisätietoa parvekelaseista..Jätä yhteydenottopyyntö parvekelaseista tästä..
20098_18418.jpg
Lumon julkisivusaneeraukset
Kiinteistöissä on suuri kansallinen vaurautemme, josta on pidettävä huolta. Vanhempaa rakennuskantaa on jo ehditty kertaalleen korjatakin ja nyt on menossa 70-luvun betonilähiöiden peruskorjaaminen. Myös nuoremmat kiinteistöt vaativat korjauksia varsinkin puu- ja betonirakenteiden osalta. Ennakoivat toimenpiteet tulevat ajan mittaan edullisemmiksi kun selvitään kevyemmillä korjauksilla. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että julkisivua koskevat korjaustoimenpiteet kannattaa niputtaa ja korjata kaikki kerralla kuntoon. Kaikessa korjaamisessa on myös tarkasteltava kokonaistaloudellisuutta pidemmällä ajanjaksolla.Lisätietoa Lumonin parvekejulkisivuistaLisätietoa parvekkeen lasituksestaLisätietoa parvekkeen alumiinikaiteista
20192_56429.jpg
Korista lasiterassi kukkasin
Terassilasitus tuo arkeen uudenlaista mukavuutta ja pidentää terassin käyttöaikaa usealla kuukaudella. Lasitettu terassi toimii olohuoneen jatkeena ja tuo lisätilaa ruokailuhetkiin sekä illanviettoihin. Lasitus pitää lumen, vesisateen sekä siite- ja katupölyn loitolla ja suojaa myös terassin rakenteita ja kalusteita. Terassi toimii talvella hyvänä säilytyspaikkana, eikä lasituksen myötä tuuli pääse viilentämään sisätiloja. Lasiterassi vaikuttaa positiivisesti myös asunnon arvoon.
20237_82541.jpg
Inspiraatiota oman unelma­terassin hankintaan Loviisan Asuntomessuilta
Tämän vuoden asuntomessut järjestetään yhdessä Suomen kauneimmista pikkukaupungeista, nimittäin 15 000 asukkaan tunnelmallisessa ja historiallisessa Loviisassa. Loviisan Asuntomessujen Kunigattarenrannan alue on ainutlaatuinen paikka oman unelmakodin rakentajille. Jokaisessa kohteessa on merinäköala ja toinen toistaan persoonallisempia ratkaisuja toimivan arjen pyörittämiseen ja rentouttavan vapaa-ajan viettämiseen. Osa kohteista on kodin lisäksi asujansa työpiste, joten puitteet on oltava kunnossa työn, arjen ja vapaa-ajan yhdistämiseen. Kurkistetaanpa millaisia messukohteita muun muassa Lumon on päässyt rakentamaan yhdessä kaihtimia valmistavan tytäryhtiönsä Visorin kanssa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton