• Etusivu
  • Remontti

Aiempaa tehokkaampi julkisivueriste

U-arvo jopa 0,12 vain 160 mm:n eristepaksuudella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Päivitetty 08.12.2022
20171_47972.jpg

Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueriste on tehokas julkisivujen lämmöneriste, jolla on erinomainen lämmöneristyskyky - λD-arvo jopa 0,021 W/mK. Lämmöneriste on vielä tehokkaampi kuin normaalit polyuretaanieristeet. Umpisoluinen eriste on koko paksuudeltaan ilmatiivis estäen lämmön karkaamisen ilmavuotojen mukana, mutta diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan myös eristeen läpi betonielementin sisäkuoresta. Eristettä voidaan käyttää uuden paloasetuksen mukaan jopa enintään 56 metriä korkeissa P1-paloluokan rakennusten tuulettuvissa julkisivuissa.

Maksimoi energiatehokkuus ja minimoi kosteusriskit

Betonisiin sisäkuori- ja sandwich-elementteihin kehitetyt Kingspan Kooltherm® -eristeet tarjoavat uusia mahdollisuuksia arkkitehtisuunnitteluun sekä energiatehokkaaseen ja riskittömään rakentamiseen, koska siinä yhdistyy huipputason lämmöneristävyys entistä pidemmälle vietyyn palo- ja kosteustekniseen turvallisuuteen. Normien mukaiseen U-arvoon 0,17 W/m2·K riittää vain 120 mm:n paksuinen eriste, ja matalaenergiatasoa paremman U-arvon 0,12 W/m2·K saavuttamiseksi riittää 160 mm:n eriste. Tavanomaisella 200 mm:n eristepaksuudella saavutetaan jo passiivi- ja nollaenergiatason lämmöneristävyys ja U-arvo 0,10 W/m2·K.

Kingspan Kooltherm® K15 Julkisivueristeen

lämmönjohtavuusarvo on vain 0,021 W/m·K. Ohuempi ja yksinkertaisempi rakenne säästää työvaiheita ja aikaa sekä suunnittelussa että rakentamisessa ja sitä kautta myös kustannuksia. Lämmöneriste voidaan kiinnittää myös sisäkuorielementteihin valmiiksi jo elementtitehtaalla eikä erillistä tukirankaa kylmäsiltoineen tarvita.

20171_47977.jpg

Kosteusteknisesti turvallinen rakenne

Tehokkailla Kingspan Kooltherm® -eristeillä voidaan välttää rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden osalta paljon huolta julkisuudessa aiheuttanut rakennepaksuuden kasvu ja rakenteiden monimutkaistuminen lämmöneristysmääräysten kiristyessä. Kingspan Kooltherm® -eristeiden alhaisen lämmönjohtavuuden lisäksi niiden kosteustekninen turvallisuus korostuu erityisesti passiivi- ja nollaenergiarakentamisessa.

"Kooltherm-eristeen mikrorakenne on hyvin ilmatiivis, mutta osittain diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan betonisesta sisäkuorielementistä myös lämmöneristeen läpi ulos tuuletustilaan. Umpisoluinen, epäorgaaninen ja rakennematriisiltaan diffuusioavoin lämmöneriste on kosteusteknisesti turvallinen sekä rakentamisen vaihtelevissa sääolosuhteissa että kiinteistön käytön aikana", kehitysjohtaja Pasi Käkelä Kingspan Insulation Oy:stä sanoo.

Selkeät suunnitteluohjeet P1-paloluokan tuulettuviin julkisivuihin

Palosuunnitteluohjeessa käsitellään Ympäristöministeriön paloturvallisuutta koskevan asetuksen (848/2017) mukaiset käyttöedellytykset ja suojausperiaatteet Kingspan Kooltherm -eristeille P1-paloluokan rakennuksen julkisivuissa.

Ohje on laadittu vastaamaan Rakennusvalvontojen TOPTEN Yhtenäiset käytännöt -tulkintakortissa 117b 27 esitettyjä vaatimuksia siten, ettei ohjetta noudatettaessa ole tarpeen laatia erillistä rakennuspaikkakohtaista selvitystä.

Kingspan Kooltherm® Julkisivueristeen paloluokka on B- s1, d0, kun esimerkiksi kerrostalorakentamisen materiaalina yleistynyt puu on paloluokassa D.

Hyviä käyttökokemuksia

Esimerkiksi Skanska on käyttänyt omaperusteisessa asuntotuotannossaan useissa kerrostalokohteissa Kingspan Therma™ TW57 -lämmöneristettä sisäkuorielementeissä muun muassa sen kosteusteknisen turvallisuuden ja kokonaistaloudellisuuden takia. Kingspan Kooltherm® Julkisivueriste tarjoaa nyt kaikkeen rakentamiseen samoja etuja entistä pidemmälle vietyinä minimoiden urakoitsijan ja tilaajan riskit.

Kingspanin tehokkaita Kooltherm® -eristeitä on käytetty Iso-Britanniassa ja manner-Euroopassa jo pitkään hyvin kokemuksin. Lontoossa näillä eristeillä on toteutettu paljon korkeita ja arkkitehtonisesti näyttäviä rakennuksia erilaisin julkisivuverhouksin.

"Kingspanin eristeratkaisujen luotettavuudesta ja edistyksellisyydestä kertoo se, että meillä on paljon alalla tunnettuja ja pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Esittelimme FinnBuildissä 2016 innovatiivisia julkisivuratkaisuja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Kumppanimme Stofix on kehittänyt näyttävän Brix-tiililaattajulkisivujärjestelmän, jossa julkisivu on tiililaattalevyjen asennuksen jälkeen heti valmis ilman työmaalla tehtävää saumausta ja kokonaisrakenne on Kingspan Kooltherm® K15 Julkisivueristeellä ennennäkemättömän ohut ja energiatehokas", Kingspan Insulation Oy:n business development manager Mikko Syrjänen sanoo.

Info

Info

Kingspan -lämmöneristeet:

Kingspan Insulation on maailman johtava fenoli-, polyuretaani- ja tyhjiölevyeristeiden valmistaja. Yritys on osa laajempaa maailmanlaajuisesti toimivaa rakennusmateriaalivalmistajaa Kingspan Group -konsernia. Kingspan on edelläkävijä kestävää kehitystä edistävissä lämmöneristeteknologioissa ja energiatehokkaisssa rakennusjärjestelmissä. Kingspanilla on maailmanlaajuinen tuotanto- ja jakeluverkosto. Innovaatio, suunnittelu, laatu ja tekninen asiantuntemus ovat Kingspanin toiminnan kulmakivet, jotka tunnetaan kaikkialla rakennusteollisuudessa.

Suunnitteilla julkisivuremontti? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle lisäeristyksestä


Kingspan Insulation Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20112_24578.jpg
Roikkuuko jääpuikkoja räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden pois rakenteista. Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20222_76821.jpg
Sauna-Satu turvaa saunan rakenteet
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinipaperi on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20183_52055.jpg
Uuden paloasetuksen mukainen rakenne
Uudella paloasetuksella on helpottavia vaikutuksia rakentamisen paloturvallisuuteen suunnittelun osalta. Asetus ja sen perustelumuistio selkeyttivät myös Kingspan Kooltherm -eristelevyjen käyttöä, joiden avulla voidaan toteuttaa paloturvallisia rakenneratkaisuja ilman erillistä palosuojausta korkeissakin rakennuksissa. Kingspan Insulation Oy:n eristeitä on nyt mahdollista käyttää laajemmin eri rakenteissa.
20183_52212.jpg
Tuulettuva julkisivu- järjestelmäkokonaisuus
Helsingin kaupungin asunnot Oy:n vuonna 1966 valmistuneet kaksi asuinkerrostaloa Helsingin Myllypurossa ovat malliesimerkki siitä, miten lähiökerrostalojen ulkonäkö, säänkestävyys ja energiatehokkuus voivat peruskorjauksissa parantua merkittävästi Weberin kehittämällä kokonaisjärjestelmällä.Julkisivuelementtien ulkokuoret ja vanhat lämmöneristeet purettiin pois ja tilalle asennetaan tuulettuva SerpoVent Julkisivujärjestelmä.Uudenmaan Mestarirakentajat Oy tekee Helsingin kaupungin asunnot Oy:n omistamiin kahteen vuokrakerrostaloon laajan peruskorjauksen, jossa uusitaan muun muassa kaikki pinnat ja talotekniikka sekä asennetaan yhdeksään porrashuoneeseen hissit. Myllypurossa Myllymatkantie 6:ssa sijaitsevissa kerrostaloissa on yhteensä 88 asuntoa. Hanke käynnistyi helmikuussa ja valmistuu ensi vuoden lopulla.
20212_68786.jpg
Asunto-osakeyhtiölaki: Osakkeenomistajan muutostyöt
Osakkeenomistajan velvollisuutena on pitää kunnossa osakehuoneiston sisäosat, sanoo asunto-osakeyhtiölain 4. luvun 3. § Tämä velvollisuus tarkoittaa sitä, että huoneistoa on hoidettava huolellisesti. Periaatteena on, että osakkeenomistajalla on oikeus tehdä huoneistossaan kunnossapito- ja muutostöitä, mutta ne on toteutettava siten, että yhtiön vastuulla olevat kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osat eivät rikkoudu.Vahingonkorvausvastuusta ja muista asunto-osakeyhtiölain velvoitteista kertoo porilainen asianajaja Markku Asmala Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy:stä.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
TaloyhtiöTreffit: Espoolaisessa rivitaloyhtiössä radonongelmia
Taloyhtiön yleiskuvaus ja alustus:STUKin radonmittaustulokset yhtiössämme olivat 500-1200 becquereliä ja suunnittelemme korjauksia. Talossamme on valmiina radonputket katolle. Aiomme hankkia radonimurit ja tiivistyttää kellaritiloja. Liekö tarpeen tiivistäminen asuntojenlattialaattojen/ulkoseinien osalta? Olisimme kiitollisia, jos saisimme tietoja muiden kokemuksista ja vinkkejä osaavista korjaajistaAloita keskustelu kirjoittamalla kommenttisi alla olevaan laatikkoon.Siirry takaisin ilmoituksiin...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton