• Etusivu
  • Remontti

Uuden paloasetuksen mukaiset rakenteet helposti Kooltherm-eristeellä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Julkaistu 13.03.2018Päivitetty 08.12.2022
20183_52055.jpg

Uudella paloasetuksella on helpottavia vaikutuksia rakentamisen paloturvallisuuteen suunnittelun osalta. Asetus ja sen perustelumuistio selkeyttivät myös Kingspan Kooltherm -eristelevyjen käyttöä, joiden avulla voidaan toteuttaa paloturvallisia rakenneratkaisuja ilman erillistä palosuojausta korkeissakin rakennuksissa. Kingspan Insulation Oy:n eristeitä on nyt mahdollista käyttää laajemmin eri rakenteissa.

Uusi paloasetus

Rakentamismääräyskokoelman palomääräykset ja ohjeet (osa E1) on kumottu ja 1.1.2018 astui voimaan uusi paloasetus, jossa palomääräykset on esitetty pykälämuotoon kirjoitettuna. Asetusta täydentää Ympäristöministeriön perustelumuistio, joka sisältää osan teknisistä vaatimuksista. Perustelumuistioon kirjatut asiat tulevat myöhemmin valmistuvaan YM:n ohjeeseen (arvioitu valmistuminen vuosien 2018-19 vaihteessa). Muistio toimii väliaikaisena ohjeena.

P1-paloluokan rakennukset

Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueristeitä voidaan käyttää ilman erillistä palosuojausta P1-paloluokan tuulettuvissa julkisivuissa. Palotekninen toimivuus ja määräysten täyttyminen voidaan osoittaa uuden asetuksen mukaan usealla vaihtoehtoisella tavalla; taulukkomitoitusmenetelmä, täyden mittakaavan polttokoe tai kohdekohtainen palomitoitus. Kingspan Insulation Oy:ltä löytyy kaikkiin näihin menetelmiin tarvittavat työkalut.

Kingspan Kooltherm -eristeet käyvät jatkossa myös P1-paloluokan rakennusten vinttien eristeeksi, joka aikaisemmin ei ole ollut mahdollista. Erityisesti näissä kohteissa on jokainen säästetty neliö arvokas. Kingspan Kooltherm -eristeiden erittäin hyvä lämmöneristävyys mahdollistaa ohuet eristepaksuudet, mikä antaa liikkumavaraa suunnitteluun ja toteutukseen.

20171_47972.jpg

Julkisivun eristeiden vaihto Kooltherm K15 Julkisivueristeisiin

Julkisivukorjauksien yhteydessä tehokkailla Kooltherm K15 -lämmöneristeillä (λ=0,021 W/mK) parannetaan helposti rakennuksen lämmöneristystä ja saadaan selkeitä säästöjä lämmitysenergiakulutukseen. Esim. vanhan betonisandwich-julkisivun ja eristeiden purkaminen ja vaihto uusiin saattaa pienentää lämmitysenergiankulutusta merkittävästi taloyhtiöissä.

Info

Info

Lyhyesti:

  • Paloasetus voimaan 1.1.2018.
  • Perustelumuistiossa asetusta täydentäviä teknisiä tietoja.
  • Kooltherm K15 P1-paloluokan rakennukseen ilman erillistä palonsuojausta.

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle lisäeristyksestä

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Kingspan Insulation Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20112_24578.jpg
Roikkuuko jääpuikkoja räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden pois rakenteista. Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20222_76821.jpg
Sauna-Satu turvaa saunan rakenteet
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinipaperi on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20171_47972.jpg
U-arvo jopa 0,12 vain 160 mm:n eristepaksuudella
Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueriste on tehokas julkisivujen lämmöneriste, jolla on erinomainen lämmöneristyskyky - λD-arvo jopa 0,021 W/mK. Lämmöneriste on vielä tehokkaampi kuin normaalit polyuretaanieristeet. Umpisoluinen eriste on koko paksuudeltaan ilmatiivis estäen lämmön karkaamisen ilmavuotojen mukana, mutta diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan myös eristeen läpi betonielementin sisäkuoresta. Eristettä voidaan käyttää uuden paloasetuksen mukaan jopa enintään 56 metriä korkeissa P1-paloluokan rakennusten tuulettuvissa julkisivuissa.
1737_505006_2015227122816.jpg
Lasituksella arvokasta lisätilaa
Lumon parvekelasitus tuo viihtyisää lisätilaa kotiisi. Parvekelasitus suojaa parvekettasi vettä, lunta, tuulta ja pölyä vastaan. Lasitettu parveke saa sisustajan mielikuvituksen liikkeelle. Vapaa-aika, harrastukset ja jopa pelkkä oleskelu saavat ihan uusia ulottuvuuksia kun suojana on sivuunliukuvat parvekelasit. Mikäpä olisi sen mukavampaa kuin istua parvekkeella iltakahvin äärellä hyvien ystävien seurassa punertuvaa taivaanrantaa katsellen...Lisätietoa parvekelasituksesta
20222_76722.jpg
Ulkopuolinen henkilö yhtiökokouksen puheenjohtajaksi?
Yhtiömme hallitus ja isännöitsijä yhdessä olivat pyytäneet yhtiökokoukseemme ulkopuolisen henkilön johtamaan kokousta. Tästä ei ollut mainintaa kokouskutsussa. Oliko toiminta hyvän hallintotavan ja lain mukaista?
20154_43207.jpg
Pyykinkuivaukseen nopeutta ja tehoa
Pyykinpesu olisi monestakin syystä parasta tehdä taloyhtiön pesutuvan isoilla koneilla kaikissa kerrostaloissa, joissa pesutupa on käytettävissä. Taloyhtiön pesukoneiden käyttö on kuitenkin monissa taloissa vähäistä mm. siksi, että pyykin kuivuminen kuivaushuoneissa on turhan hidasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton