• Etusivu
  • Remontti

Sauna-Satu turvaa saunan rakenteet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Julkaistu 10.08.2012Päivitetty 08.12.2022
20222_76821.jpg

Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinipaperi on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.

Turvaa saunan rakenteet

Lämmöneristys ja höyrynsulun varmistaminen on saunan rakentamisessa ehdottoman tärkeää. Oikein tehty lämmöneristys ja tiivis rakenne takaavat, että sauna lämpenee nopeasti ja edullisesti.

Kingspan Sauna-Satu -polyuretaanilevy sopii erinomaisesti saunan eristeeksi. Sauna-Satu -eristelevyn etuna on hyvä lämmöneristävyys ja korkea vesihöyryn vastus. Tiiviillä vesihöyryn vastuksella varmistetaan, että kosteus ei pääse vaurioittamaan rakenteita.

Sauna-Satu takaa erinomaisen lämmöneristyksen sekä tietenkin hyvät ja lämpimät löylyt. Kingspan Sauna-Satu soveltuu sekä uudisrakentamiseen että saunan peruskorjaukseen.

Tilaa säästävä tehopakkaus

Kingspan Sauna-Satu on alumiinilaminaattipintainen eristelevy, joka asennetaan saunan seinä- ja kattorungon sisäpuolelle. Erinomaisen lämmöneristyskykynsä ansiosta Sauna-Satua tarvitaan puolet vähemmän kuin muulla tavalla eristettäessä. Esimerkiksi kiviseinään asennettuna Sauna-Satu antaa lisätilaa löylyhuoneeseen lähes 10 cm.

Eristelevyn alumiinilaminaattipinta heijastaa osan lämpösäteilystä takaisin ja parantaa näin rakenteen lämmöneristyskykyä. Sauna-Sadulla eristetty sauna lämpenee nopeasti, mikä merkitsee säästöä lämmityskuluissa.

Helppo ja nopea

Kingspan Sauna-Satu eristelevyt ovat kevyitä ja helppoja sekä työstää että kiinnittää. Levyjä voidaan leikata, jyrsiä, porata ja naulata. Eristelevyt ovat ympäritäyspontattuja, joten eristekerroksen kokoaminen sujuu nopeasti ja varmasti. Kevyitä levyjä on kätevä käsitellä ahtaissakin tiloissa.

Sauna-Satu -levy vastaa lähes 70 mm koolattua villarakennetta. Sauna-Satu eristeinen rakenne ei edellytä erillistä alumiinipaperikerrosta. Rakenteen sauma-alueiden tiiviys varmistetaan polyuretaanivaahdolla ja lämmönkestävällä alumiiniteipillä. Sauna-Satun -eristelevyn päälle asennetaan normaali rimoitus ja saunan pintapanelointi. Sauna-Satu soveltuu erinomaisesti saunan seinän ja katon lisäksi myös pesuhuoneiden alas laskettuun kattorakenteeseen. Sauna-Satu sopii käytettäväksi hyvin niin kivi- kuin puurakenteiden yhteyteen.

Sauna-Satu kestää

Sauna-Satu ei ime vettä ei kutistu, lahoa eikä homehdu. Se kestää erinomaisesti saunan kuumia ja kosteita olosuhteita. Sauna-Sadun ansiosta rakenne on sekä lämpö- että kosteusteknisesti oikeaoppisen tiivis, minkä ansiosta sauna lämpiää turvallisesti ja energiaa säästäen.

Tarkoin tutkittu

Sauna-Satu on tarkoin tutkittu tuote. Tutkimuksen kohteena on ollut levyn höyrytiiviys, lämmöneristävyys, pitkäaikainen lämmönsietokyky, saunan lämpiämisnopeus ja eristeen puhtaus. Sauna-Satu -eristelevylle myönnetään 10 vuoden takuu. Kingspan-lämmöneriste on saanut puhtaudesta parhaan M 1 -rakennusmateriaalien päästöluokitus tunnuksen.

Kingspan Eristeet ovat CE-tuotemerkittyjä. CE-merkki osoittaa, että tuotteet täyttävät rakennustuotedirektiivin vaatimukset ja standardin SFS-EN 13165.

Info

Info

Tutkimusten mukaan:

  • Sauna lämpenee nopeammin ja säästää energiaa.
  • Ehkäisee homevaurioita, koska tiivis rakenne pysäyttää saunailman sisältämän kosteuden kulkeutumisen seinä- ja kattorakenteisiin.
  • Eriste säilyttää muotonsa myös pitkäaikaisessa rasituksessa.
  • Eriste soveltuu erinomaisesti saunan seinän ja katon lisäksi myös pesuhuoneiden kattoon
  • Kiviseinään asennettuna Sauna- Satu antaa lisätilaa löylyhuoneeseen lähes 10 cm.
Kingspan Insulation Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20112_24578.jpg
Roikkuuko jääpuikkoja räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden pois rakenteista. Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20171_47972.jpg
U-arvo jopa 0,12 vain 160 mm:n eristepaksuudella
Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueriste on tehokas julkisivujen lämmöneriste, jolla on erinomainen lämmöneristyskyky - λD-arvo jopa 0,021 W/mK. Lämmöneriste on vielä tehokkaampi kuin normaalit polyuretaanieristeet. Umpisoluinen eriste on koko paksuudeltaan ilmatiivis estäen lämmön karkaamisen ilmavuotojen mukana, mutta diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan myös eristeen läpi betonielementin sisäkuoresta. Eristettä voidaan käyttää uuden paloasetuksen mukaan jopa enintään 56 metriä korkeissa P1-paloluokan rakennusten tuulettuvissa julkisivuissa.
20183_52055.jpg
Uuden paloasetuksen mukainen rakenne
Uudella paloasetuksella on helpottavia vaikutuksia rakentamisen paloturvallisuuteen suunnittelun osalta. Asetus ja sen perustelumuistio selkeyttivät myös Kingspan Kooltherm -eristelevyjen käyttöä, joiden avulla voidaan toteuttaa paloturvallisia rakenneratkaisuja ilman erillistä palosuojausta korkeissakin rakennuksissa. Kingspan Insulation Oy:n eristeitä on nyt mahdollista käyttää laajemmin eri rakenteissa.
20227_78427.jpg
Parvekkeiden rakentaminen ja osakkaiden yhdenvertaisuus?
Omistan asunnon 60-luvun taloyhtiössä, jossa suunnitellaan parvekeremonttia. Yhtiössä on 25 asuntoa, jossa parveke on kaikissa muissa asunnoissa, paitsi minulla. Parvekkeet aiotaan kuntokartoituksen mukaan rakentaa kokonaan uudelleen. Yhden parvekkeen kustannusarvioksi on esitetty noin 12 000 € (hinta-arvio vuodelta 2013).Voinko asunto-osakeyhtiölaissa mainittuun yhdenvertaisuuteen vedoten vaatia parveketta rakennettavaksi myös omaan asuntooni tai vapautumista ko. kustannuksista?Yhtiöjärjestyksen mukaan vastikkeiden perustana on asuntojen pinta-ala. Yhtiöjärjestystä en usko saavani muutetuksi yksin, vaikka sitä ehdottaisinkin.
202010_67051.jpg
Viisi vinkkiä säilytyskaaoksen kesyttämiseen
Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa kokonaisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Näillä vinkeillä pystyt suunnittelemaan tehokkaat säilytystilat niin kotiin, irtainvarastoon kuin taloyhtiön tiloihin.
20217_71624.jpg
Tarkista, mitä taloyhtiön pelastus­suunnitelmaan kuuluu
Ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa kodissaan niin töiden kuin vapaa-ajankin merkeissä, jolloin kodin ja sen ympäristön turvallisuuteen tulee kiinnittää myös enemmän huomiota. Tiedätkö, mikä on lakisääteinen pelastussuunnitelma ja mikä sen merkitys on?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton