• Etusivu
  • Remontti

Asennusvalmiit putkikotelot nopeuttavat remonttia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.04.2019
20194_57390.jpg

Putkikotelot toimitetaan valmispintaisina ja valmiiksi kasattuina, joten asennus työmaalla tapahtuu vauhdikkaasti.

Kotimainen Halltex Oy on laajentanut tuotevalikoimaansa asennusvalmiilla putkikoteloilla, joilla sisätilojen putket saa piiloon tyylikkäästi, huomaamattomasti ja kustannustehokkaasti. Esimerkiksi käyttövesiputkien sekä keskuspölynimurin, lämmityskierron ja lämpöpumpun putkien kotelointi onnistuu nyt kätevästi.

Halltexin toiminnan kantavana ajatuksena on tuottaa rakentajille ja remontoijille valmiita ratkaisuja, jotka helpottavat ja nopeuttavat työtä.

Monikäyttöiset putkikotelot toimitetaan työmaalle valmispintaisina ja asennusvalmiina, joten ne täytyy vain ruuvata paikoilleen kannakkeisiin. Putkikoteloilla ja kannakkeilla on neljä vakiokokoa, ja niitä on saatavilla L- ja U-mallisina. Kokonaisille kerrostalokohteille voidaan tarvittaessa myös valmistaa erikoiskokoja.

"Putkiremonttia suunnittelevissa taloyhtiöissä kannattaa muistuttaa isännöitsijää, että putkien kotelointiin löytyy nyt kustannustehokas vaihtoehto, joka samalla lyhentää ja keventää asukkaille remontista koituvaa häiriötä."

– Asennusvalmiista putkikoteloista on iloa erityisesti putkiremonteissa, joissa asukkaat elävät remontin keskellä. Putkiremonttia suunnittelevissa taloyhtiöissä kannattaa muistuttaa isännöitsijää, että putkien kotelointiin löytyy nyt kustannustehokas vaihtoehto, joka samalla lyhentää ja keventää asukkaille remontista koituvaa häiriötä,

Halltex Oy:n

toimitusjohtaja

Mikko Hakkarainen

toteaa.

12 millimetrin vahvuisesta MDF-levystä valmistetussa kotelossa on hillitysti karhennettu vinyylitapettipinta, joka sulautuu seiniin ja kattoihin. Pinta on valmis sellaisenaan, mutta halutessaan kotelon valkoisen värin (värikoodi NCS S 0500-N) voi vaihtaa maalaamalla.

Rakenteeltaan Halltex-putkikotelo on jäykkä, joten se voidaan toteuttaa ulkomitoiltaan pienempänä kuin paikan päällä tehty ja rankojen varaan rakennettu kotelointi. Erillistä rimoitusta ei tarvita, jos kotelot kiinnitetään Halltexin omiin kannakkeisiin. Samaan kannakkeeseen kiinnitetään sekä putkitus että sitä peittävä kotelo.

– Samalla kipsilevytöille tyypilliset sotkuiset ja aikaa vievät työvaiheet, kuten kittaaminen, hionta ja maalaus, voidaan unohtaa. Tämä säästää kustannuksia sekä vähentää asennuksesta syntyvää sotkua, Hakkarainen kertoo.

Katso video asennusvalmiista putkikoteloista

Halltex Putkikotelo
Remontti
huoneisto
vesiputkistot
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
201810_55063.jpg
Miten vedenmittausjärjestelmä tulisi valita?
Ostajan opas auttaa kääntämään sijoituksen tuotoksiVedenmittausjärjestelmä on iso investointi. Osuva ratkaisu poikii asukkaille ja omistajille tuottoa, epäonnistunut taas tietää vuosien lisämenoja. Poimimme valinnan tueksi vinkkejä vasta ilmestyneestä vedenmittausjärjestelmän ostajan oppaasta.
20196_58352.jpg
Tutustu vedenmittausjärjestelmän ostajan muistilistaan
Vedenmittausjärjestelmän hinta on eri asia kuin asennuksen ja laitteiston kertakustannus – valinnasta seuraa aina joko ylimääräisiä kuluja tai lisäsäästöä.Mistä ero muodostuu, mitä järjestelmältä voi vaatia ja mistä tuotto syntyy?
201911_61453.jpg
Tiedätkö kotitalouden suurimmat vesisyöpöt?
Asumisen perusedellytysten, veden, sähkön ja lämmön, tuottamiseen käytettävän energian kustannukset nielaisevat valtaosan taloyhtiön rahavirrasta. Vesi on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä, sillä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kokonaiskustannuksista. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on todellakin kannattavin energiainvestointi.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.
Suomalaiset vedenkäyttäjät pystyvät merkittäviin muutoksiin vedenkulutustottumuksissaan.
Valitse tulevaisuuden tarpeet täyttävä vedenmittausjärjestelmä
Vedenkulutusta on tarpeen vähentää, ja suomalaisilla siihen on varaa hyvinvoinnista tinkimättä. Veden säästämiseen kannustava mittausjärjestelmä antaa muutokseen tarvittavan sysäyksen ja edistää samalla ESG-tavoitteisiin pääsyä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton