• Etusivu
  • Osakas

Asukaskysely

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2014Päivitetty 08.02.2016
20149_40733.jpg

Asukaskyselyn tekeminen on loistava keino kartoittaa osakkaiden ja asukkaiden mielipiteitä, odotuksia ja toiveita. Parhaimmillaan osakkaiden vastauksien pohjalta pystyy kartoittamaan myös taloyhtiön strategiaa. Asukaskyselyitä kuitenkin käytetään hyväksi liian harvoin, vaikka yleisesti osakkaat osaisivatkin arvostaa tällaista elettä.

Osakkaille ja asukkaille tärkeimpiä asioita ovat ne näkyvimmät, arjen toimivuuteen liittyvät seikat, puutteet näissä on helppo kartoittaa asukaskyselyllä. Toimiva arki = tyytyväiset osakkaat. Kysely kannattaa järjestää niin, että vastaajilla on mahdollisuus pysyä nimettöminä.

Valmiin pohjan asukaskyselyä varten löydät täältä.

Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20232_80781.jpg
Seinä-wc:t yleistyvät taloyhtiöiden kylpy­huoneissa - uhka vai mahdollisuus?
Viimeisen 15 vuoden aikana seinä-wc:n suosio on kasvanut tasaisesti, ja niitä asennetaan uudiskohteiden lisäksi aiempaa enemmän myös saneerauskohteisiin esimerkiksi putkiremontin yhteydessä. Aiheutuuko seinä-wc:stä taloyhtiölle ylimääräisiä riskejä ja mitä asennuksen yhteydessä kannattaa ottaa huomioon?
20236_82145.jpg
Voiko osakkaita palkita siivoamisesta?
Voiko taloyhtiö jollain tavalla rahallisesti palkita niitä osakkeenomistajia, jotka siivoavat taloyhtiön rappukäytäviä? Kyse on pienen taloyhtiön osakkaista, joista muutamat säännöllisesti talkoohengessä osallistuvat yhteisten tilojen siivoamiseen. Taloyhtiö ei käytä siivousfirmaa.
täbillä näkyy älykotijärjestelmän ohjauskeskus ja vieressä hohvalla makaa lapsi
Ilmainen kuvasto taloyhtiön automaatiotarpeisiin
ABB-free@home Helpompaa kodin ohjausta esittelee ratkaisuja kaikkiin kodinohjausongelmiin ja tarpeisiin.ABB-free@home -kodinohjausjärjestelmäABB KNX -taloautomaatioABB Wellcome -ovipuhelimetABB-Welcome-tuotteilla voit helposti toteuttaa juuri sopivan ovipuhelinjärjestelmän lisätoimintoineen kaikkiin kohteisiin. Laajan tuotevalikoiman ja modulaarisen rakenteen ansiosta jokaiseen rakennukseen löytyy oikea tuote.
20228_79228.jpg
Hirvittääkö kotisi energian­kulutus? Maksuton energia­ekspertti­kurssi auttaa
Parasta energiaeksperttikurssissa on kansantajuinen tieto ja konkreettiset esimerkit elävästä elämästä. Tätä mieltä ovat ainakin kurssin käyneet Kalle Savolainen ja Cary Kilpinen. Savolaisen taloyhtiössä on kurssin oppeja otettu jo käyttöön. Taloyhtiön kaukolämmön kulutus on laskenut 60 prosenttia, ja asumisen hiilijalanjälki on jopa puolittunut.
Katu, jossa on taloja rivissä
Mitä tehdä, kun hallitus panttaa tietoja?
Asioiden kysely hallitukselta - ei vastauksia - sain isännöitsijältä kirjeen, jossa luki, että lain mukaan hallituksen tulee vastata osakkkaan kysymyksiin, mutta laissa ei ole mitään määräaikaa. Olen haastanut taloyhtiön ja isännöitsijän käräjille huonosti tehdyn remontin johdosta. Mikä olisi kirjemalli, jolla saisin tietoa kaikista jo pidetyistä ja tulevista hallituksen kokouksista, missä on asioita käsitelty, yhdellä ja jatkuvalla pyynnöllä.. Onko laissa sellaista kohtaa, että minulle ei saisi tässä tilanteessa antaa mitään tietoja? Hallituksen kokoukset ovat jo vuosia olleet salaisia ja minun tulee vain arvailla milloin niitä on pidetty. Onko minulla tässä tapauksessa oikeus saada tiedot siitä miten hallitus on asioita käsitellyt ja päättänyt?
202211_80067.jpg
Kestävä ja kehittyvä kaukolämpö - onko mielikuvasi vanhentunut?
Kaukolämpö mielletään usein fossiilisista polttoaineista riippuvaiseksi ja jossain kaukana tuotetuksi lämmöksi. Todellisuudessa kaukolämmöstä on tullut merkittävästi ympäristöystävällisempää ja muutosvauhti kohti päästötöntä lämmöntuotantoa vain kiihtyy. Uuden sukupolven kaukolämpö hyödyntää sekä uusinta teknologiaa että monipuolisia uusiutuvia lämmönlähteitä, kuten palvelinkeskusten ja jätevesien hukkalämpöjä, uusiutuvaa sähköä ja lämpöpumppuja sekä bioenergiaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton