• Etusivu
  • Talo

Aurinkosähkön hyödyntäminen taloyhtiöissä helpottuu

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 02.03.2021
20213_68954.jpg

Aurinkopaneelit voivat olla myös osa kattoa. Ormax Aurinkokatossa paneelit integroidaan osaksi vesikattoa, eikä katon päälle tarvitse asentaa mitään ylimääräistä.

Aurinkopaneelien suosio taloyhtiöissä tulee kasvamaan seuraavien vuosien aikana. Aurinkosähkön houkuttelevuus kasvaa uuden asetusmuutoksen myötä, joka tuli voimaan 1.1.2021. Asetusmuutos mahdollistaa aurinkoenergian entistä kattavamman käytön taloyhtiössä. Aiemmin aurinkosähköä on voitu käyttää vain kiinteistön omaan sähköntarpeeseen, mutta nyt sitä voidaan hyödyntää myös asuntojen sähkönkulutuksessa.

Aurinkosähkö on ympäristöteko

Kattoremonttia suunniteltaessa onkin nyt hyvä aika pohtia aurinkopaneelien hankintaa. Jos kattoremontti ei ole juuri nyt ajankohtainen taloyhtiöllenne, niin kannattaa kuitenkin miettiä myös niitä tulevaisuudessa siintäviä kattoremontteja ja ottaa keskusteluun myös aurinkopaneelien mahdollisuus.

Auringosta saatavan energian hyödyntäminen on taloudellista, mutta se on myös ympäristöteko, joka voi nostaa asuntojen arvoa. Aurinkosähköön investoiminen kohottaa taloyhtiön positiivista imagoa, jolloin asuntojen kiinnostavuus myös kasvaa.

Integroidut paneelit ovat huomaamaton osa kattokokonaisuutta

Perinteiset aurinkopaneelit, etenkin laajana pintana peittävät herkästi alleen varsinaisen katemateriaalin. Enää ei kuitenkaan tarvitse huolestua niiden ulkonäöstä. Kattoon integroidut aurinkopaneelit ovat toimiva vaihtoehto rakentajalle, joka arvostaa ekologisia ratkaisuja ja halua säilyttää talon arkkitehtuurin. Ormax Aurinkokatto on perinteisiä aurinkokattoja paremman näköinen, huomaamaton ja turvallinen ratkaisu, jossa aurinkopaneelit itsessään ovat osa kattoa, eivätkä ylimääräisiä rakennelmia katon päällä.

"Aurinkovoimalan" suunnittelussa on tärkeää käyttää ammattilaista apuna. Ammattilaiset osaavat esimerkiksi mitoittaa paneelien määrän taloyhtiölle sopivaksi. Suurimman hyödyn auringosta saa kun paneeleja on riittävästi, mutta jos paneeleja on liikaa, sähköä menee enemmän hukkaan ja paneeleihin tehdyn investoinnin takaisinmaksuaika pitenee.

20213_68913.jpg

Aurinkopaneelit helposti myös jälkikäteen asennettuna

Ormax EVO -tiilikatto on erinomainen vaihtoehto, koska sen saa muokattua tyylikkääksi Aurinkokatoksi hyvin helposti myös jälkeenpäin. Ormax EVO –tiilikatolle integroitujen aurinkopaneelien asennus jälkikäteen on helppoa, koska katon ruodejako on suoraan paneeleille sopiva. Kattotiiliä poistetaan aurinkopaneeleiden vaatiman tilan verran ja paneelit asennetaan tiilien tilalle. Integroitujen aurinkopaneeleiden määrää voi myöhemmin myös lisätä niin halutessaan.

Mitään isoa remonttia aurinkopaneelien integrointi Ormax EVO-kattoon ei siis vaadi. Jos taloyhtiönne on vielä epävarma aurinkopaneeleista tai haluatte tehdä vielä selvityksiä paneelien kannattavuudesta, voi aurinkopaneelit asentaa katolle myös jälkikäteen. Myös paneelien määrää on helppo kasvattaa myöhemmin, jos ensin halutaan seurata taloyhtiön sähkönkulutusta pienemmällä paneelimäärällä.

Katso asennusvideo!

Kiinnostuitko kattoremontista?

Jätä yhteydenottopyyntö ja BMI:n kattoammattilaiset ovat sinuun yhteydessä.

Ormax Monier Oy
Talo
sähkö
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46252.jpg
Varma ratkaisu kiinteistön kattoremontille
Katosta puhutaan toisinaan talon viidentenä julkisivuna. Tämä merkitsee kuitenkin katon hienoista aliarviointia. Katon tehtävä on vaikeampi kuin seinien. Sateen, tuulen ja lumen kestäminen vaatii aivan oman materiaalinsa. Savi- ja betonikattotiilet kestävät vaativatkin olosuhteet ja antavat rakennukselle pitkäikäisen ja luotettavan suojan.
20123_30124.jpg
Kunnon kattoremontti antaa kerrostalolle uuden elämän
Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön. Näyttävä tumman harmaa Ormax-betonitiilikatto suojaa taloja vuosikymmenten ajan.
20124_30432.jpg
Varmistu kattoasennuksen pätevyydestä
Ammattitaidolla toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi. Uuden katteen tuomasta arvonlisäyksestä nyt puhumattakaan.
20213_69550.jpg
Taloyhtiöiden aurinkosähkön käyttöä helpotettiin
Taloyhtiöiden aurinkosähkön käyttöä helpotettiin vuoden alusta, kun voimaan tuli asetusmuutos, joka mahdollistaa aurinkoenergian entistä kattavamman käytön taloyhtiössä. Aiemmin aurinkosähköä on voitu käyttää vain kiinteistön omaan sähköntarpeeseen, mutta nyt sitä voidaan hyödyntää myös asuntojen sähkönkulutuksessa.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton