• Etusivu
 • Talo

Automaattinen pihavalaistuksen ohjaus

Energiatehokkuutta ja turvallisuutta liiketunnistimilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 18.04.2016Päivitetty 19.06.2023
20226_78687.jpg

Ei ole yhdentekevää, minkälainen valaistus taloyhtiön pihoilla ja yhteisissä tiloissa on. Pelkkä valaistusremontti voi säästää taloyhtiölle tuhansia euroja ja maksaa investoinnin takaisin hyvinkin lyhyessä ajassa. Potentiaalinen säästömahdollisuus löytyy vaikka hämäräkytkimistä, sillä hämäräkytkimen oikealla säädöllä voi säästää jopa 1000 euroa vuodessa. Valaisinremontti on myös helppo toteuttaa taloyhtiöissä. Se ei vaadi suuria ponnisteluja.

Valaistusremontissa kannattaa tarkastella seuraavien alueiden valaistus kuntoon:

 • porttikongi
 • pysäköintialue
 • piha
 • kulkuväylät
 • sisäänkäynnit
 • porraskäytävät
 • viheralueet
 • yhteiskäyttötilat

Pihavalaistusta voidaan helposti ohjata automaattisesti käyttämällä liiketunnistimia

Laadukkaat tunnistinjärjestelmät valvovat kohteitaan keskeytymättä ja luotettavasti. Piha-alueiden valaistus syttyy tarvittaessa hämäräkytkimen ja liikkeentunnistuksen avulla. Näin turvataan asukkaiden kulku ja pidetään samalla kutsumattomat vieraat loitolla.

Valppaat Vahti-Jussi®-liiketunnistimet reagoivat heti kun havaitsevat liikettä. Tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja niissä on sisäänrakennettuna mm. hämäräkytkin, poiskytkentäviive sekä automaattinen häiriöiden suodatus. Tuotteet on myös suojattu laitteen irrotusta vastaan.

Vahti-Jussi MasterLINE -liiketunnistimet

Vahti-Jussi MasterLINE -liiketunnistin
Vahti-Jussi MasterLINE -liiketunnistin
Huomio

Huomio

Taloyhtiön valaistusremontin hyödyt:

 • energiansäästöt
 • hiilijalanjäljen pieneminen
 • taloudelliset säästöt
 • lisää turvallisuutta
 • viihtyisämpi ja miellyttävämpi ympäristö
 • ehkäisee ilkivaltaa

Vahti-Jussi-tunnistimet soveltuvat myös porraskäytävien ja yhteisten tilojen valaistuksenohjaukseen

Innovatiiviset ja laadukkaat liike- ja läsnäolotunnistimet valppaita, hyödyllisiä ja tehokkaita ja pitävät automaattisesti huolen useista tehtävistä eri puolilla rakennusta ‒ sisällä ja ulkona. Tunnistimet sytyttävät valot silloin, kun turvallisuus niin edellyttää, ja ne voivat tarvittaessa huolehtia lämmityksestä ja ilmastoinnista älykkäästi ja luotettavasti.

Porrasvalojen ohjaus voidaan toteuttaa jopa kerroskohtaisesti. Tällöin esimerkiksi hissillä liikuttaessa syttyvät vain tarvittavien kerrosten valot. Myös energiatehokkuus paranee, kun valot eivät pala turhaan. Yhteisten tilojen valojen ohjaus kannattaa aina toteuttaa tunnistimilla. Esimerkiksi kylmäkellari, saunatilat, varastotilat, pyörävarastot kannattaa varustaa automaattisella valaistuksenohjauksella, jolloin valot eivät koskaan jää turhaan päälle.

Liike- ja läsnäolotunnistimet

20164_46213.jpg

Kiinteistön ja asukkaiden turvallisuus paranee sähkösaneerauksessa

Valaistuksenohjauksen lisäksi turvallisuuteen voidaan vaikuttaa myös muilla tavoin parantamalla kiinteistön ja huoneistojen sähköistystä.

Lue lisää: Ratkaisut kiinteistön sähkösaneeraukseen

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

ABB Oy
Talo
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46303.jpg
Tiedä, kenelle ovesi avaat
ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteetsopivat sekä pientaloihin että isoihin kerrostalokohteisiin. Tuotteilla voidaan toteuttaa ensiluokkaiset ratkaisut uudis- ja korjausrakentamisessa.
20206_65056.jpg
Saneeraukset käsi kädessä ovat säästöä
Huomattava säästö ajassa, rahassa ja vaivassa. Siinä on kolme painavaa syytä toteuttaa linjasaneeraus ja sähköistystyöt samalla kertaa, toteaa Consti Talotekniikka Oy:n sähköasennuspäällikkö Juhani Erkkilä. Kun linja- ja sähkösaneeraus toteutetaan käsi kädessä, varmistetaan myös se, että työssä noudatetaan uusimpia määräyksiä ja lopputuloksessa päästään energiatehokkuuden kannalta järkevään ratkaisuun. Kokonaisvaltainen saneeraus vaikuttaa myös kiinteistön arvoon.Erkkilä tuntee pääkaupunkiseudun remontointikohteet, sillä Consti Talotekniikka on liiketoiminnassaan keskittynyt urakoimaan niitä. Markkinoilla kilpaillaan kovasti juuri nyt. Siinä samassa mittelöidään kuka on korjausurakoinnin ja talotekniikan johtava asiantuntija. Consti on pärjännyt hyvin yhdistämällä yli 460 työntekijänsä osaamisen.
20166_46727.jpg
Langattomat pistorasiat ja kytkimet saneeraukseen
Remonttia tehdessä tai esimerkiksi linjasaneerauksen yhteydessä myös kodin sähköjärjestelmään kannattaa kiinnittää huomiota. Saneerauksen yhteydessä koko talon sähköistys voidaan päivittää tämän päivän tarpeita vastaavalle tasolle.
202212_80381.jpg
Pitäisikö jouluvaloista luopua? Pelastaako pimeä koti isolta sähkölaskulta?
Kausivalot piristävät pimeimpään vuodenaikaan, mutta sähkönsäästön nimissä moni pohtii nyt niiden tarpeellisuutta. Entäpä sitten kotipihan ulkovalot, pitäisikö sittenkin vaan kompastella hämärässä? Sähkönhinnan noustessa lamppujen sammuttaminen voi tuntua houkuttelevan yksinkertaiselta ja konkreettisesti säästöä tuovalta toimelta, mutta todellisuudessa näin kertyvät säästöt jäävät pieniksi, jos kotona käytetään energiapihejä led-valoja. Kun valaistuksella halutaan säästää energiaa, paras keino onkin päivittää vanhat valot ledeihin. Näin säästöä saadaan aikaan asumismukavuuden ja -turvallisuuden kärsimättä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton