• Etusivu
 • Talo

Automaattinen pihavalaistuksen ohjaus

Energiatehokkuutta ja turvallisuutta liiketunnistimilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 18.04.2016Päivitetty 19.06.2023
20226_78687.jpg

Ei ole yhdentekevää, minkälainen valaistus taloyhtiön pihoilla ja yhteisissä tiloissa on. Pelkkä valaistusremontti voi säästää taloyhtiölle tuhansia euroja ja maksaa investoinnin takaisin hyvinkin lyhyessä ajassa. Potentiaalinen säästömahdollisuus löytyy vaikka hämäräkytkimistä, sillä hämäräkytkimen oikealla säädöllä voi säästää jopa 1000 euroa vuodessa. Valaisinremontti on myös helppo toteuttaa taloyhtiöissä. Se ei vaadi suuria ponnisteluja.

Valaistusremontissa kannattaa tarkastella seuraavien alueiden valaistus kuntoon:

 • porttikongi
 • pysäköintialue
 • piha
 • kulkuväylät
 • sisäänkäynnit
 • porraskäytävät
 • viheralueet
 • yhteiskäyttötilat

Pihavalaistusta voidaan helposti ohjata automaattisesti käyttämällä liiketunnistimia

Laadukkaat tunnistinjärjestelmät valvovat kohteitaan keskeytymättä ja luotettavasti. Piha-alueiden valaistus syttyy tarvittaessa hämäräkytkimen ja liikkeentunnistuksen avulla. Näin turvataan asukkaiden kulku ja pidetään samalla kutsumattomat vieraat loitolla.

Valppaat Vahti-Jussi®-liiketunnistimet reagoivat heti kun havaitsevat liikettä. Tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja niissä on sisäänrakennettuna mm. hämäräkytkin, poiskytkentäviive sekä automaattinen häiriöiden suodatus. Tuotteet on myös suojattu laitteen irrotusta vastaan.

Vahti-Jussi MasterLINE -liiketunnistimet

Vahti-Jussi MasterLINE -liiketunnistin

Vahti-Jussi MasterLINE -liiketunnistin

Huomio

Huomio

Taloyhtiön valaistusremontin hyödyt:

 • energiansäästöt
 • hiilijalanjäljen pieneminen
 • taloudelliset säästöt
 • lisää turvallisuutta
 • viihtyisämpi ja miellyttävämpi ympäristö
 • ehkäisee ilkivaltaa

Vahti-Jussi-tunnistimet soveltuvat myös porraskäytävien ja yhteisten tilojen valaistuksenohjaukseen

Innovatiiviset ja laadukkaat liike- ja läsnäolotunnistimet valppaita, hyödyllisiä ja tehokkaita ja pitävät automaattisesti huolen useista tehtävistä eri puolilla rakennusta ‒ sisällä ja ulkona. Tunnistimet sytyttävät valot silloin, kun turvallisuus niin edellyttää, ja ne voivat tarvittaessa huolehtia lämmityksestä ja ilmastoinnista älykkäästi ja luotettavasti.

Porrasvalojen ohjaus voidaan toteuttaa jopa kerroskohtaisesti. Tällöin esimerkiksi hissillä liikuttaessa syttyvät vain tarvittavien kerrosten valot. Myös energiatehokkuus paranee, kun valot eivät pala turhaan. Yhteisten tilojen valojen ohjaus kannattaa aina toteuttaa tunnistimilla. Esimerkiksi kylmäkellari, saunatilat, varastotilat, pyörävarastot kannattaa varustaa automaattisella valaistuksenohjauksella, jolloin valot eivät koskaan jää turhaan päälle.

Liike- ja läsnäolotunnistimet

20164_46213.jpg

Kiinteistön ja asukkaiden turvallisuus paranee sähkösaneerauksessa

Valaistuksenohjauksen lisäksi turvallisuuteen voidaan vaikuttaa myös muilla tavoin parantamalla kiinteistön ja huoneistojen sähköistystä.

Lue lisää: Ratkaisut kiinteistön sähkösaneeraukseen

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

ABB Oy
Talo
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46303.jpg
Tiedä, kenelle ovesi avaat
ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteetsopivat sekä pientaloihin että isoihin kerrostalokohteisiin. Tuotteilla voidaan toteuttaa ensiluokkaiset ratkaisut uudis- ja korjausrakentamisessa.
20206_65056.jpg
Saneeraukset käsi kädessä ovat säästöä
Huomattava säästö ajassa, rahassa ja vaivassa. Siinä on kolme painavaa syytä toteuttaa linjasaneeraus ja sähköistystyöt samalla kertaa, toteaa Consti Talotekniikka Oy:n sähköasennuspäällikkö Juhani Erkkilä. Kun linja- ja sähkösaneeraus toteutetaan käsi kädessä, varmistetaan myös se, että työssä noudatetaan uusimpia määräyksiä ja lopputuloksessa päästään energiatehokkuuden kannalta järkevään ratkaisuun. Kokonaisvaltainen saneeraus vaikuttaa myös kiinteistön arvoon.Erkkilä tuntee pääkaupunkiseudun remontointikohteet, sillä Consti Talotekniikka on liiketoiminnassaan keskittynyt urakoimaan niitä. Markkinoilla kilpaillaan kovasti juuri nyt. Siinä samassa mittelöidään kuka on korjausurakoinnin ja talotekniikan johtava asiantuntija. Consti on pärjännyt hyvin yhdistämällä yli 460 työntekijänsä osaamisen.
20166_46727.jpg
Langattomat pistorasiat ja kytkimet saneeraukseen
Remonttia tehdessä tai esimerkiksi linjasaneerauksen yhteydessä myös kodin sähköjärjestelmään kannattaa kiinnittää huomiota. Saneerauksen yhteydessä koko talon sähköistys voidaan päivittää tämän päivän tarpeita vastaavalle tasolle.
20232_67955.jpg
Uusi led-valaistus olohuoneeseen - katso hinta
Lähtökohta remontille oli noin 32 neliön kokoisen olohuoneen lisävalaistus. Valaistuksen suunnittelussa oli luotettu liikaa isoihin lasiseiniin ja avoimeen olohuone / keittiöön, joista ajateltiin valoa tulevan reilusti. Käytännössä kuitenkin kattovalaisimien puute laittoi miettimään lisävalaistusta. Suuret ikkunat eivät auta Suomessa kuin puoli vuotta, ja toinen puoli vuotta asunnossa oli liian vähän valoa. Toisella puolella isoa huonetta oli seinustalla valaistusta.
202010_67257.jpg
Led-valaisimen korkea värintoisto - värit kuin niiden kuuluukin
Valaistus on tärkeä osa kodin viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta. Siksi valaistuksen suunnitteluun kannattaa varata hetki aikaa. Led-valaistuksella saadaan luotua monenlaisia tunnelmia, mutta tyylikkään ulkonäön ohella kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että valaisimet ovat laadukkaita, pitkäikäisiä ja helposti asennettavia. Korkea värintoisto takaa osaltaan laadukkaassa valaisimessa sen, että tilassa on miellyttävä olla, ja värit, mukaan lukien ihon sävyt, näyttävät siltä kuin niiden kuuluukin.
Tunnelma CCT Led-spottituoteperhe
LedStoren led-innovaatio on voittanut palkintosijan maailman suurimmassa suunnittelukilpailussa
Maailman suurimpana suunnittelukilpailuna tunnettu A' Design Award and Competition on palkinnut vantaalaisen LedStoren toimitusjohtajan, valaisinsuunnittelija, Janne Haltun Tunnelma CCT Led-spottituoteperheen suunnittelusta. Tunnustus on mitä mairittelevin, koska A' Design Awards & Competitionin arvostettu palkintolautakunta palkitsi led-innovaation kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton