• Etusivu
  • Remontti

Digitaalinen lukitusjärjestelmä lisää myös terveysturvallisuutta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 20.08.2020Päivitetty 21.08.2020
20208_66199.jpg

ABLOY PULSE -digitaalinen lukitusjärjestelmä auttaa osaltaan parantamaan taloyhtiön terveysturvallisuutta.

Digitaaliset lukitusjärjestelmät kasvattavat suosiotaan taloyhtiöissä ja niiden tuomat hyödyt ovat ilmeisiä myös tämän hetkisessä muuttuneessa maailmantilassa, jossa ylimääräisiä ihmiskontakteja pyritään välttämään.

Erilaiset älykkäät lukitusratkaisut ovat tätä päivää ja lisäävät turvallisuutta monella tapaa. Haluamme tässä artikkelissa nostaa esiin terveysturvallisuusnäkökulman, joka mietityttää monia tällä hetkellä.

Digitaalinen lukitusjärjestelmä taloyhtiössä vähentää huoltokäyntien määrää merkittävästi. Se mahdollistaa avainhallinnan etänä, jolloin kulkuoikeuksien muutokset tai edes avainten luovutukset eivät vaadi käyntiä kohteessa tai avaintenluovutuspisteessä. Tämä parantaa sekä avainten luovuttajien että vastaanottajien terveysturvallisuutta.

Ohjelmoimaton, "tyhmä" digitaalinen avain voidaan toimittaa asukkaan toivomaan osoitteeseen tai vaikka postin automaattiin. Kun asukas kuittaa saaneensa avaimen, avaimeen ohjelmoidaan kulkuoikeus kyseessä olevaan asuntoon ja vaadittuihin yhteistiloihin. Kadonneet avaimet voidaan niin ikään kuolettaa etänä, eikä kohteessa käyntiä tarvita.

Hygieenisempi oviympäristö

Oviympäristöjen hygieniaa voidaan parantaa myös monella muulla tapaa. Digitaalinen ABLOY PULSE -lukitusjärjestelmä liitettynä oviautomatiikkaan mahdollistaa esteettömän kulun kerrostalon alaovesta ilman tarvetta vetää ovea auki tai kääntää avainta lukossa. PULSE-avain näytetään ulko-ovella lukijalle, jonka jälkeen oviautomatiikka avaa oven. Näin vältetään pintojen koskettelua yleisissä tiloissa. Lisäksi hygieenisyyttä ovien heloissa voi lisätä antimikrobisella ABLOY ACTIVE -pinnoitteella.

Antimikrobinen ABLOY ACTIVE -pinnoite tuhoaa bakteerit tehokkaasti yleisten tilojen oviympäristöistä.
Antimikrobinen ABLOY ACTIVE -pinnoite tuhoaa bakteerit tehokkaasti yleisten tilojen oviympäristöistä.

ABLOY PULSE lyhyesti

ABLOY PULSE on digitaalinen lukitusjärjestelmä, joka vastaa taloyhtiöiden tämän päivän ja tulevaisuuden lukitustarpeisiin. PULSE soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa on paljon vaihtuvuutta. PULSE on lukitus- ja kulunhallintajärjestelmä, jossa asukkaan avaimelle voidaan antaa kulkuoikeus kaikkiin tarvittaviin tiloihin kuten asunnon oveen, ulko-oveen, roskakatoksen oveen ja yhteisiin tiloihin tai vaikka varaston riippulukkoon. PULSE-avain voidaan liittää jopa 10 eri lukostoon.

PULSE saa energiansa avaimen työntöliikkeestä, joten paristoja ei tarvita. Symmetrinen avain on helppokäyttöinen, se toimii lukossa kummin päin tahansa ja LED-valo ilmoittaa kulkuoikeudesta.

PULSE on lukitusjärjestelmä, jossa avaimet ja lukot kommunikoivat keskenään.
PULSE on lukitusjärjestelmä, jossa avaimet ja lukot kommunikoivat keskenään.
Huomio

Huomio

PULSE tarjoaa ylivertaisia etuja verrattuna muihin markkinoilla oleviin vastaaviin lukitusjärjestelmiin tai mekaaniseen lukitukseen

  • Avain ja lukko saavat toimintaenergiansa avaimen työntöliikkeestä.
  • PULSE-avain voidaan liittää jopa 10 eri lukostoon.
  • Avain käy lukkoon molemmin päin.
  • Avaimessa on vakiona etäluettava kulkutunniste.
  • Kadonneet avaimet voidaan poistaa nopeasti etänä.
  • Kulkuoikeuksien muutokset ja määräaikaiset avaimet etänä.
  • Moderni ja huipputurvallinen SEOS-salausjärjestelmä tuo turvaa nyt ja tulevaisuudessa.
  • Ei huolta vanhentuvasta patentista, avaimia ei voi kopioida nyt eikä tulevaisuudessa.
  • PULSE-tuotteiden tuotekehitys ja loppukokoonpano tapahtuvat Abloyn tehtaalla Joensuussa.
Abloy Pulse
Huomio

Huomio

Kun muuttoja on paljon, sujuva avainten luovutus on tärkeää

Abloy ja Hoas ovat solmineet puitesopimuksen lukitusratkaisujen toimittamisesta Hoasin kohteisiin. Hoasilla on pääkaupunkiseudulla noin 9 900 asuntoa, joissa asuu lähes 19 000 asukasta. Osana kumppanuutta osapuolet kehittävät yhdessä Abloyn tuotevalikoimaa. Pian opiskelijaelämästä voi käytännössä selvitä yhdellä avaimella, vaikka välillä muuttaisikin asunnosta toiseen. Katso video

20208_64456.jpg
Abloy Oy
Remontti
koti
lukitus
ovet
porraskäytävät
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20201_62374.jpg
Onko digitaalinen lukitus kannattava sijoitus taloyhtiölle?
Digitaalinen lukitus ei ole automaattisesti paras ratkaisu kaikkiin taloyhtiöihin, mutta erityisesti suuren vaihtuvuuden kohteissa se tuo lisäturvaa ja maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti.Kuten otsikko vihjaa, digitaalista lukitusta kannattaa aina miettiä sijoituksena. Markkinoiden kaikki digitaaliset lukitusjärjestelmät ovat mekaanista vastaavaansa kalliimpia. Tämän takia niiden pitää myös tarjota konkreettista hyötyä ostajalleen ja mielellään jonkinlainen takaisinmaksuaika.
20203_63064.jpg
Miksi espoolainen rivitaloyhtiö hankki älylukot?
Kun espoolaisessa rivitalokohteessa alettiin suunnitella vanhan lukitusjärjestelmän vaihtoa, oli yhdellä satunnaisella rautakauppareissulla lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Silloin taloyhtiön hallituksen jäsen Juha Sääskilahti törmäsi uudenlaiseen älylukkoratkaisuun, joka herätti heti kiinnostuksen. Tarkemmalla tutustumisella selvisi, että kyseessä oli Abloy-tuoteperheeseen kuuluva Yale Doorman -älylukko, jossa oli juuri niitä ominaisuuksia, joita espoolaisen taloyhtiön hallitus oli etsinyt. Lisäksi hinta oli kilpailukykyinen perinteisten mekaanisten järjestelmien rinnalla.
20204_64415.jpg
Esteetöntä ja hygieenistä kulkemista
Tiesitkö, että myös digitaaliseen lukitukseen voi hakea esteettömyysavustusta osana ulko-oven automatisointia?Alkuvuosi on muuttanut monen suhtautumista hygieniaan pysyvästi. Käsien pesun tärkeys ja pintojen koskettelun välttäminen julkisilla paikoilla on iskostunut takaraivoon. Hissin nappulat ja ovien painikkeet alkavat näyttäytyä jännittävässä valossa kotia lähestyttäessä.
ABLOY EASY mekaaninen lukitusjärjestelmä
Ajanmukaista lukitus retrofitin avulla
Taloyhtiön lukitusjärjestelmä on sijoitus. Se on sijoitus ennen kaikkea asukkaiden turvallisuuteen. Vaikka lukituksen uudistus nähdään mahdollisesti isona kustannuksena, sen ei tarvitse olla sitä.
20234_81384.jpg
Mikä on älylukon todellinen kustannus?
Puhuttaessa älylukoista, moni kuvittelee mielessään luksustuotteen, jollaisia näkyy Hollywood tähtien ovissa ja James Bond elokuvissa tai vähintäänkin vain varakkailla asuinalueilla. Älylukot ovat nykyisin kaikkien saatavilla ja yhä useampi harkitseekin älylukon hankkimista.
20233_81240.jpg
Älylukko vapauttaa avaimista - Lue testaajien kommentit
Miksi valita perinteinen mekaaninen lukitus, kun tarjolla on huolettomuutta ja turvallisuutta? Älylukon helppokäyttöisyys ja muunneltavuus poistaa tarpeen vara-avaimista ja helpottaa arkea takuuvarmasti. Lue myös pilottitestaajien kommentit.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton