• Etusivu
  • Remontti

Esteetöntä ja hygieenistä kulkemista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 29.04.2020Päivitetty 10.08.2020
20204_64415.jpg

Tiesitkö, että myös digitaaliseen lukitukseen voi hakea esteettömyysavustusta osana ulko-oven automatisointia?

Alkuvuosi on muuttanut monen suhtautumista hygieniaan pysyvästi. Käsien pesun tärkeys ja pintojen koskettelun välttäminen julkisilla paikoilla on iskostunut takaraivoon. Hissin nappulat ja ovien painikkeet alkavat näyttäytyä jännittävässä valossa kotia lähestyttäessä.

Oviautomatiikka on yksi tapa vähentää kerrostaloasujien kontaktia pöpöjä kerääviin oven painikkeisiin, vetimiin, vääntönuppeihin ja avainpesiin. Kerrostalon ulko-oveen asennettava ovikoneisto yhdistettynä digitaaliseen lukitusjärjestelmään mahdollistaa ovesta kulkemisen ilman, että itse oveen täytyy koskea. Digitaalinen lukitus mahdollistaa myös etähallinnoinnin, jolloin turhia käyntejä kohteessa ei synny edes avainten kadotessa. Lisäksi hygieenisyyttä ovien heloissa voi lisätä antimikrobisella ABLOY ACTIVE –pinnoitteella.

Digitaalinen lukitus ja oviautomaatio nostavat asumisen laatua

Hygienia on vain yksi oviautomatiikan tuomista eduista, esteettömyys ja helppous korostuvat tänä päivänä yhä enemmän taloyhtiöiden oviympäristöissä. Väestön ikääntyessä kulkeminen kotiovesta halutaan mahdollisimman vaivattomaksi, jotta kotona voidaan asua entistä pidempään. Lapsiperheet puolestaan arvostavat sitä, että lasta tai kauppakassia ei tarvitse laskea sylistä oven avatakseen. Kun raskaasta ulko-ovesta pääsee kulkemaan näppärästi rollaattorin tai lastenvaunujen kanssa, kynnys ulkoilemiseen madaltuu.

Digitaalinen ABLOY PULSE -lukitusjärjestelmä liitettynä oviautomatiikkaan mahdollistaa esteettömän kulun kerrostalon alaovesta ilman tarvetta vetää ovea auki tai kääntää avainta lukossa. PULSE-avain näytetään ulko-ovella lukijalle, jonka jälkeen oviautomatiikka avaa oven. Sama avain toimii normaalin avaimen tapaan kotioveen, yhteisten tilojen oviin tai vaikka roskakatokseen ja autohalliin. Oviautomatiikka yhdistettynä digitaaliseen lukitukseen nostaa asumisen laatua ja taloyhtiön arvoa.

Digitaalisen lukituksen ansiosta kulkeminen kotiovesta on vaivatonta.
Digitaalisen lukituksen ansiosta kulkeminen kotiovesta on vaivatonta.

Esteettömyysavustusta digitaaliseen lukitukseen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara myöntää taloyhtiöille esteettömyysavustusta liikkumisesteen poistamiseen, hissiavustuksen lisäksi avustettava toimenpide voi olla esimerkiksi ulko-ovien automatisointi. Myös digitaaliseen lukitukseen voi hakea avustusta osana ulko-oven automatisointia tai oviaukkojen leventämistä. Esteettömyysavustuksen määrä voi olla jopa 45 % hyväksytyistä korjauskustannuksista. Taloyhtiöiden on hyvä ottaa huomioon mahdollisuus avustukseen, kun oviympäristöjä modernisoidaan ja remontoidaan esteettömiksi. Abloyn myynti ja ABLOY-valtuutetut lukkoliikkeet kertovat mielellään lisää Abloyn tarjoamista elämää ja liikkumista helpottavista ratkaisuista. Lisätietoja esteettömyysavustuksesta: ara.fi.

Info

Info

ABLOY® PULSE -lukitusjärjestelmä

ABLOY PULSE on lukitus- ja kulunhallintajärjestelmä, jossa turvallisuus, huolettomuus ja ekologisuus yhdistyvät joustavaksi kokonaisuudeksi – lukitusjärjestelmäksi, jossa avaimet ja lukot kommunikoivat keskenään. Se mahdollistaa helpon hallinnoinnin pilvipalvelun kautta, ja huippuluokan digitaalinen salaus- teknologia nostaa turvallisuuden kokonaan uudelle tasolle.

PULSE on kestävä investointi, joka on valmiina laajentumaan ja vastaamaan myös tulevaisuuden vaatimuksiin. Se tuottaa itse oman energiansa ja PULSE-avaimen viimeistelty muotoilu tarjoaa aina huolettoman käyttökokemuksen.

  • Aidosti paristoton – avain ja lukko saavat toimintaenergiansa avaimen työntöliikkeestä.
  • Helppoa kulkemista – avain käy lukkoon molemmin päin ja sisältää etäluettavan kulkutunnisteen.
  • Huoleton hallinta – kulkuoikeudet voidaan päivittää/estää nopeasti mistä ja milloin tahansa.
  • Huippuluokan turvallisuus – moderni SEOS-salausjärjestelmätuo turvaa nyt ja tulevaisuudessa.
20204_64417.jpg
https://www.abloy.com/fi/tuotteet/abloy-pulse/pulse-kampanja2020/

Huolettomuutta ja helppokäyttöisyyttä taloyhtiöiden kulkemiseen

Abloy Pulse
20208_64456.jpg
https://www.omataloyhtio.fi/tuoteinfo/TM_2264_pulse_lukitusjarjestelma.htm
Abloy Oy
Remontti
koti
lukitus
ovet
porraskäytävät
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20203_63064.jpg
Miksi espoolainen rivitaloyhtiö hankki älylukot?
Kun espoolaisessa rivitalokohteessa alettiin suunnitella vanhan lukitusjärjestelmän vaihtoa, oli yhdellä satunnaisella rautakauppareissulla lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Silloin taloyhtiön hallituksen jäsen Juha Sääskilahti törmäsi uudenlaiseen älylukkoratkaisuun, joka herätti heti kiinnostuksen. Tarkemmalla tutustumisella selvisi, että kyseessä oli Abloy-tuoteperheeseen kuuluva Yale Doorman -älylukko, jossa oli juuri niitä ominaisuuksia, joita espoolaisen taloyhtiön hallitus oli etsinyt. Lisäksi hinta oli kilpailukykyinen perinteisten mekaanisten järjestelmien rinnalla.
20201_62374.jpg
Onko digitaalinen lukitus kannattava sijoitus taloyhtiölle?
Digitaalinen lukitus ei ole automaattisesti paras ratkaisu kaikkiin taloyhtiöihin, mutta erityisesti suuren vaihtuvuuden kohteissa se tuo lisäturvaa ja maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti.Kuten otsikko vihjaa, digitaalista lukitusta kannattaa aina miettiä sijoituksena. Markkinoiden kaikki digitaaliset lukitusjärjestelmät ovat mekaanista vastaavaansa kalliimpia. Tämän takia niiden pitää myös tarjota konkreettista hyötyä ostajalleen ja mielellään jonkinlainen takaisinmaksuaika.
20208_66199.jpg
Näkökulma taloyhtiön terveysturvallisuuteen
Digitaaliset lukitusjärjestelmät kasvattavat suosiotaan taloyhtiöissä ja niiden tuomat hyödyt ovat ilmeisiä myös tämän hetkisessä muuttuneessa maailmantilassa, jossa ylimääräisiä ihmiskontakteja pyritään välttämään.Erilaiset älykkäät lukitusratkaisut ovat tätä päivää ja lisäävät turvallisuutta monella tapaa. Haluamme tässä artikkelissa nostaa esiin terveysturvallisuusnäkökulman, joka mietityttää monia tällä hetkellä.
20234_81384.jpg
Mikä on älylukon todellinen kustannus?
Puhuttaessa älylukoista, moni kuvittelee mielessään luksustuotteen, jollaisia näkyy Hollywood tähtien ovissa ja James Bond elokuvissa tai vähintäänkin vain varakkailla asuinalueilla. Älylukot ovat nykyisin kaikkien saatavilla ja yhä useampi harkitseekin älylukon hankkimista.
ABLOY EASY mekaaninen lukitusjärjestelmä
Ajanmukaista lukitus retrofitin avulla
Taloyhtiön lukitusjärjestelmä on sijoitus. Se on sijoitus ennen kaikkea asukkaiden turvallisuuteen. Vaikka lukituksen uudistus nähdään mahdollisesti isona kustannuksena, sen ei tarvitse olla sitä.
Abloy_Yale_Ecosystem
Valvontakamerat, hälyttimet, älykkäät säilytysratkaisut ja älylukot hallintaan samalla sovelluksella – mistä on kyse?
Kuvittele koti, joka yhdistää turvallisuuden ja mukavuuden: älylukko avaa oven ilman mekaanista avainta, samalla poistaen hälyttimen käytöstä ja laittaen sisäkameran yksityisyystilaan. Järjestelmää voi hallita vaivattomasti yhden sovelluksen kautta, joka yhdistää älylukot, valvontakamerat ja hälytysjärjestelmän. Voit näin kätevästi valvoa useita kiinteistöjä, kuten kodin ja mökin sekä hallita kaikkia turvalaitteita samasta sovelluksesta.Kaikki edellä mainittu on nyt mahdollista Yale-ekosysteemillä eli Yale Home -sovelluksella – mutta mitä kaikkia laitteita ja uutuuksia järjestelmä pitää sisällään?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton