• Etusivu
  • Isännöitsijä

Onko taloyhtiön lukitus ajan tasalla?

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 18.09.2023Päivitetty 07.11.2023
ABLOY EASY mekaaninen lukitusjärjestelmä

ABLOY EASY on perinteinen mekaaninen lukitusjärjestelmä, jossa patentti on voimassa aina 2040 asti.

Taloyhtiön lukitusjärjestelmä on sijoitus. Se on sijoitus ennen kaikkea asukkaiden turvallisuuteen. Vaikka lukituksen uudistus nähdään mahdollisesti isona kustannuksena, sen ei tarvitse olla sitä.

Onko teidän taloyhtiössänne ollut keskustelua lukitusjärjestelmän vaihtamisesta? Onko ajankohta kenties tuntunut väärältä uusimiselle tai kenties jokin kiireellisempi remontti kiilannut ohitse?

Uusimisen ajankohtaa voisi miettiä myös siltä kantilta, että paljonko taloyhtiössä on vaihtuvuutta asukkaissa, onko taloyhtiössä mahdollisesti tapahtunut ilkivaltaa tai onko avaimia jouduttu uusimaan paljonkin hukkaan menneiden tilalle? Jos vastaus yhteen tai useampaankin kohtaan on kyllä, voisi olla aika ottaa lukitusjärjestelmän uusiminen puheeksi.

Mekaanisen lukituksen patentti?

Kyllä, myös lukituksessa voi olla patentti. Kun tuotteessa on patentti voimassa, on ratkaisun lisäavainten valmistus sekä rajattua että valvottua – avaimia ei siis voi kuka tahansa teettää suutarilla. Esimerkiksi Abloyn useissa suosituissa ja perinteisissä malleissa, kuten EXEC, PROFILE ja CLASSIC -avaimissa patentti on umpeutunut, mikä tarkoittaa että avaimia pystyy tarvittaessa teettämään ilman tarkempaa valvontaa.

Ei kuitenkaan huolta. Lukitusjärjestelmä on mahdollista päivittää ja vielä kustannustehokkaasti. Tarjolla on esimerkiksi ABLOY EASY, jonka avulla saa turvaa taas pitkäksi aikaa. ABLOY EASY on perinteinen mekaaninen lukitusjärjestelmä, jossa patentti on voimassa aina 2040 asti. EASY on mahdollista sarjoittaa entistäkin laajempiin kohteisiin. Lisäturvaa tuo myös se, että avaimista löytyy yksilöllinen QR-koodi, joka mahdollistaa varman tunnistautumisen sekä aiempaa paremmin hallittavan avainjakoprosessin.

ABLOY EASY ja lukkopesä

retrofit-asennus - edullisempaa ja vastuullisempaa

Sähköiset lukitusjärjestelmät ovat tätä päivää, mutta mekaanisella lukituksella on oma vankka kannattajakuntansa. Mekaanisten järjestelmien etuna on, että se on toimintavarma sekä pitkäikäinen ratkaisu.

Olemassa oleva ABLOY-lukosto voidaan monissa tapauksissa vaihtaa helposti ja kustannustehokkaasti uuteen, pitkällä patentilla varustettuun EASY-lukitukseen. Tätä kutsutaan retrofit-asennukseksi.

Mitä retrofit-asennus sitten pitää sisällään: Kyseessä on ratkaisu, jossa pyritään hyödyntämään ja käyttämään mahdollisimman paljon entisen lukituksen toimivia osia – näin itse uusiminen käy kustannustehokkaasti sekä ekologisesti. Retrofitin voidaan sanoa olevan sekä asukkaille että kiinteistöille nopea sekä helppo ratkaisu.

Taloyhtiön lukitus käydään ABLOY-asiantuntijan tai ABLOY-valtuutetun lukkoliikkeen kanssa läpi ennen vaihtotyön alkamista. Näin pystytään ajoissa havaitsemaan, mikä on lukituksen osien kunto ja vastaako lukitus vakuutusyhtiöiden vaatimuksia.

Lue Helsinkiläisen taloyhtiön tarina lukitusjärjestelmän uusimisesta

Lue taloyhtiön kokemuksen ABLOY EASY -lukituksesta

Info

Info

Pidä lukitus ajantasalla – säästy turhilta harmeilta

Nyt kannattaa kutsua ABLOY-valtuutettu lukkoliike vierailulle, sillä käynnissä on syksyn kampanja. Pyydä tarjous lähimmältä valtuutetulta lukkoliikkeeltäsi – kampanja on voimassa 15.11.2023 asti.

Tutustu kampanjaan lisää

Löydä lähin ABLOY-tuotteiden jälleenmyyjä

Abloy Oy
Isännöitsijä
porraskäytävät
ovet
lukitus
ulko-ovi
isännöinti
ekologisuus
asuminen
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Rukkilantie kerrostalo
Taloyhtiön lukitusjärjestelmän päivitys kustannustehokkaasti
Helsingin Malminkartanossa sijaitsevassa taloyhtiössä vanha, mekaanisen lukituksen patentti oli päättymässä. Vuosien saatossa avaimia oli kadonnut ja jäänyt palautumatta, ja etenkin vuokralla olevien asuntojen asukasvaihtuvuuden vuoksi tarve uudelleen sarjoittamiseen ilmeni säännöllisin väliajoin. Lukitusjärjestelmän modernisointiin sopiva ratkaisu löytyi kotimaisen Abloyn ABLOY PULSE -järjestelmästä.
20208_66199.jpg
Näkökulma taloyhtiön terveysturvallisuuteen
Digitaaliset lukitusjärjestelmät kasvattavat suosiotaan taloyhtiöissä ja niiden tuomat hyödyt ovat ilmeisiä myös tämän hetkisessä muuttuneessa maailmantilassa, jossa ylimääräisiä ihmiskontakteja pyritään välttämään.Erilaiset älykkäät lukitusratkaisut ovat tätä päivää ja lisäävät turvallisuutta monella tapaa. Haluamme tässä artikkelissa nostaa esiin terveysturvallisuusnäkökulman, joka mietityttää monia tällä hetkellä.
20201_62374.jpg
Onko digitaalinen lukitus kannattava sijoitus taloyhtiölle?
Digitaalinen lukitus ei ole automaattisesti paras ratkaisu kaikkiin taloyhtiöihin, mutta erityisesti suuren vaihtuvuuden kohteissa se tuo lisäturvaa ja maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti.Kuten otsikko vihjaa, digitaalista lukitusta kannattaa aina miettiä sijoituksena. Markkinoiden kaikki digitaaliset lukitusjärjestelmät ovat mekaanista vastaavaansa kalliimpia. Tämän takia niiden pitää myös tarjota konkreettista hyötyä ostajalleen ja mielellään jonkinlainen takaisinmaksuaika.
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
asbestipitoinen kattolevy sekä rakennuspiirustus
Purkukartoitus – mikä se on ja milloin sitä tarvitaan?
Pelkkä nimi antaa jo vihjeen siitä, mitä purkukartoitus tarkoittaa. Ennen rakennuksen purkamista on tehtävä kartoitus, jossa tunnistetaan vaaralliset haitta-aineet sekä purkumateriaalit. Kartoitus on laillinen velvoite uuden maankäyttö- ja rakennuslain (KRL) myötä. Laki astuu voimaan 1.1.2025 ja sen nimike on nyt muutettu. Uusi on Alueidenkäyttölaki. Nyt purkukartoitus on huomioitava jo heti hankesuunnitteluvaiheessa. Lisäksi lokakuussa 2022 uudistui haitallisia aineita käsittelevä RT-kortisto, ja listalle tuli lisää tutkittavia yhdisteitä.
Katu, jossa on taloja rivissä
Viikon kysymys: Miten toteutetaan yhtiöjärjestyksen muutos?
Miten toteutetaan taloyhtiössä yhtiöjärjestyksen muutos?Taloyhtiössämme (neljä erillistaloa) on tarpeen tehdä yhtiöjärjestyksen muutos. Tarkoituksena olisi jakaa yhtiölle kuuluneita vastuita osakkaille (esim vesikattojen uusinta). Ongelmana tuntuu olevan että kukaan ei oikein tiedä minkälaisesta prosessista yhtiöjärjestyksen muutoksessa on kysymys ja mistä lähteä liikkeelle ja kuinka kauan yhtiöjärjestyksen muutos kestää. Löytyykö yhtiöjärjestyksen muutokseen jonkinlaista yksinkertaista ohjetta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton