• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiön lukitusjärjestelmän päivitys kustannustehokkaasti

Liisa HeinonenKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 31.07.2023Päivitetty 01.08.2023
Abloy_Rukkilantie_pulse_referenssi-7

Helsingin Malminkartanossa sijaitsevassa taloyhtiössä vanha, mekaanisen lukituksen patentti oli päättymässä. Vuosien saatossa avaimia oli kadonnut ja jäänyt palautumatta, ja etenkin vuokralla olevien asuntojen asukasvaihtuvuuden vuoksi tarve uudelleen sarjoittamiseen ilmeni säännöllisin väliajoin. Lukitusjärjestelmän modernisointiin sopiva ratkaisu löytyi kotimaisen Abloyn ABLOY PULSE -järjestelmästä.

Abloy retrofit - moderni lukitusjärjestelmä vanhoja komponentteja hyödyntäen

Malminkartanolaisen asunto-osakeyhtiön Rukkilanrinne 4:n tapaus on hyvin tyypillinen: Vuonna 1989 rakennetun yhtiön mekaaninen lukitysjärjestelmä oli auttamatta tiensä päässä, ja tilalle haluttiin turvallinen ja helppokäyttöinen järjestelmä, jonka kulkuoikeuksien hallinta on helppoa ja kustannustehokasta. Monissa taloyhtiöissä puntaroidaan myös sitä, tulisiko nousevien kustannusten vuoksi lukitusjärjestelmän uudistamista lykätä, jos vanhakin vielä toimii kohtuullisesti.

Abloyn retrofit -ratkaisu mahdollistaa kustannustehokkaan lukitusjärjestelmän uudistamisen, sillä Abloyn uudet tuotteet on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman yhteensopiviksi vanhoihinkin oviin ja lukkorunkoihin. Tällöin esimerkiksi mekaaninen lukitus voidaan usein päivittää digitaaliseen lukitusjärjestelmään vaihtamalla vain lukkopesät. Maltillisten kustannusten lisäksi retrofit -ratkaisun etuna on muutostöiden nopeus ja vähäiset häiriöt lukitusjärjestelmän käyttöön työn aikana. Kun lukitushankkeessa hyödynnetään mahdollisimman paljon vanhoja komponentteja, pysyvät myös remontin ympäristövaikutukset pienempinä.

ABLOY PULSE -lukitusjärjestelmä

Valinnassa avaintekijöinä luotettavuus ja kotimaisuus

Rukkilanrinne 4:n lukitusratkaisuksi valikoitui paikallisen lukkoliikkeen kartoituksen perusteella ABLOY PULSE. Hinnan lisäksi lukitusjärjestelmän valinnassa painoivat erityisesti Abloyn turvallisuus, luotettavuus ja kotimaisuus. Taloyhtiön kolmen rapun alaoviin asennettiin lukijat, joita asukkaat käyttävät sisään kulkiessaan. Avaimet päivittyvät lukijassa säännöllisesti, ja järjestelmä pysyy ajan tasalla.

– Vanhat helat olivat edelleen käyttökelpoisia, joten asennus kävi nopeasti ja näppärästi. Lisäksi säästettiin rahaa ja luontoa, kun pystyttiin hyödyntämään olemassa olevia osia, kertoo taloyhtiön puheenjohtaja Jarmo Rissanen.

ABLOY PULSE saa tarvitsemansa sähkön avaimen työntöliikkeestä, joten järjestelmän asentaminen ei vaadi paristoja tai kaapelointia. Yhdelle PULSE-avaimelle voidaan antaa digitaalisesti kulkuoikeus kaikkiin asukkaan käyttämiin lukkoihin. Kulkuoikeuksia hallinnoidaan pilvipalveluna toimivan ohjelmiston kautta, joten niiden hallinta on myös kustannustehokasta verrattuna vanhan mekaanisen lukitusjärjestelmään.

Rukkilanrinteessä ollaan oltu tyytyväisiä uuteen lukitusjärjestelmään.

– Uuden avaimen käyttö vaati alkuun totuttelua, mutta nyt kulkeminen sujuu asukkailta oikein hyvin, ei ole valituksia kuulunut, Rissanen kertoo.

ABLOY PULSE -lukitusjärjestelmä
Info

Info

Hyödynnä kampanjaetu: yksi avain huoneistoa kohden veloituksetta!

Abloylla on nyt meneillään taloyhtiöille suunnattu avainkampanja, jossa tarjotaan digitaalisen ABLOY PULSE –lukitusjärjestelmän hankkiville taloyhtiöille kampanjaetuna yksi avain huoneistoa kohden veloituksetta.

Edun arvo on noin 30 € per huoneisto.

Abloy Oy
Remontti
asuminen
huoneisto
ulko-ovi
isännöinti
lukitus
ovet
turvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

ABLOY EASY mekaaninen lukitusjärjestelmä
Ajanmukaista lukitus retrofitin avulla
Taloyhtiön lukitusjärjestelmä on sijoitus. Se on sijoitus ennen kaikkea asukkaiden turvallisuuteen. Vaikka lukituksen uudistus nähdään mahdollisesti isona kustannuksena, sen ei tarvitse olla sitä.
20201_62374.jpg
Onko digitaalinen lukitus kannattava sijoitus taloyhtiölle?
Digitaalinen lukitus ei ole automaattisesti paras ratkaisu kaikkiin taloyhtiöihin, mutta erityisesti suuren vaihtuvuuden kohteissa se tuo lisäturvaa ja maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti.Kuten otsikko vihjaa, digitaalista lukitusta kannattaa aina miettiä sijoituksena. Markkinoiden kaikki digitaaliset lukitusjärjestelmät ovat mekaanista vastaavaansa kalliimpia. Tämän takia niiden pitää myös tarjota konkreettista hyötyä ostajalleen ja mielellään jonkinlainen takaisinmaksuaika.
20203_63064.jpg
Miksi espoolainen rivitaloyhtiö hankki älylukot?
Kun espoolaisessa rivitalokohteessa alettiin suunnitella vanhan lukitusjärjestelmän vaihtoa, oli yhdellä satunnaisella rautakauppareissulla lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Silloin taloyhtiön hallituksen jäsen Juha Sääskilahti törmäsi uudenlaiseen älylukkoratkaisuun, joka herätti heti kiinnostuksen. Tarkemmalla tutustumisella selvisi, että kyseessä oli Abloy-tuoteperheeseen kuuluva Yale Doorman -älylukko, jossa oli juuri niitä ominaisuuksia, joita espoolaisen taloyhtiön hallitus oli etsinyt. Lisäksi hinta oli kilpailukykyinen perinteisten mekaanisten järjestelmien rinnalla.
ihmiset istuvat lattialla rivissä ja katsovat ylöspäin ja ihmettelevät
Uusi pelastuslaki ja palovaroittimet
Uuden lakimuutoksen myötä rakennuksen omistajille tuli velvoite asentaa tarvittavat palovaroittimet huoneistoihin. Vaikka palovaroittimien merkitys tiedostetaan, tilastot osoittavat, että toimimattomia tai puuttuvia palovaroittimia esiintyy edelleen asunnoissa. Tilannetta olisi pitänyt jotenkin valvoa taloyhtiöissä, mutta vastuunjakoa on pidetty epäselvänä.
asbestipitoinen kattolevy sekä rakennuspiirustus
Purkukartoitus – mikä se on ja milloin sitä tarvitaan?
Pelkkä nimi antaa jo vihjeen siitä, mitä purkukartoitus tarkoittaa. Ennen rakennuksen purkamista on tehtävä kartoitus, jossa tunnistetaan vaaralliset haitta-aineet sekä purkumateriaalit. Kartoitus on laillinen velvoite uuden maankäyttö- ja rakennuslain (KRL) myötä. Laki astuu voimaan 1.1.2025 ja sen nimike on nyt muutettu. Uusi on Alueidenkäyttölaki. Nyt purkukartoitus on huomioitava jo heti hankesuunnitteluvaiheessa. Lisäksi lokakuussa 2022 uudistui haitallisia aineita käsittelevä RT-kortisto, ja listalle tuli lisää tutkittavia yhdisteitä.
20234_81384.jpg
Mikä on älylukon todellinen kustannus?
Puhuttaessa älylukoista, moni kuvittelee mielessään luksustuotteen, jollaisia näkyy Hollywood tähtien ovissa ja James Bond elokuvissa tai vähintäänkin vain varakkailla asuinalueilla. Älylukot ovat nykyisin kaikkien saatavilla ja yhä useampi harkitseekin älylukon hankkimista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton