• Etusivu
  • Palvelut

S1 Valokuitu on huippunopea ja edullinen ratkaisu kaikille taloyhtiöille

Taloyhtiönetti - taloyhtiön nopea laajakaista koko Suomeen

Tapio NäslundKaupallinen yhteistyö S1 Networks
Julkaistu 19.06.2023Päivitetty 21.06.2023
hkm.fa1b7f0c-6b36-43c4-8609-981946062084-0-original_inkku

Nettiliittymän nopeus ja vakaus on yhä tärkeämpi asia. Kotona vietetään yhä enemmän aikaa, etätyöstä on tullut uusi normaali, elokuvien katselu ja pelaaminen tapahtuu netin välityksellä. Käyttäjiä saattaa olla samaan aikaan useita. Nettiliittymän pitäisi olla riittävä, jotta kaikki sujuu kitkattomasti.

S1 taloyhtiön laajakaista – säästömahdollisuus jopa 90%

Netti taloyhtiöön voi olla valokuitu, kupari tai ethernet. Valokuitu on kaikista luotettavin ja toimintavarmin. Keskitetty nettiliittymä taloyhtiöihin eli taloyhtiön netti turvaa nopean ja vakaan yhteyden 24/7. Myös silloin, vaikka kaikki talon asukkaat käyttäisivät nettiä samaan aikaan. Ei netin pätkimistä tai turhaa hidastelua. S1 Networks tarjoaa taloyhtiön huippunopean nettiliittymän, joka on silti edullinen. Keskitetty taloyhtiön nettiliittymä nostaa myös taloyhtiön arvoa.

Saatavilla on eri nopeuksia 1-10 Gigabitin väliltä, taloyhtiön tarpeen mukaan. Toisin sanoen kyseessä on huippunopea nettiyhteys, joka sopii vaativimmallekin käyttäjälle. Taloyhtiön netillä asukkaat myös säästävät nettikuluissa merkittävästi verrattuna siihen, jos jokainen ottaisi oman, erillisen nettiliittymän. Taloyhtiön netti voi tuoda jopa 90 % säästön.

− Meillä on asiakkaita, joille tarjoamamme 1G yhteys maksaa nyt 5 euroa kuukaudessa asuntoa kohti. Aiemman operaattorin vastaavan nopeuden yhteys maksoi ennen yli 50 euroa kuukaudessa, kertoo S1 networksin myyntijohtaja Mika Baggström.

− Taloyhtiöissä ei aina edes tiedetä, että jos taloyhtiöön tulee jo jonkun toimittajan netti, että toimittajan voi myös vaihtaa, Baggström toteaa.

Pitäisikö hankkia valokuitu ja onnistuuko se meidän taloyhtiöön?

Valokuidun hankkiminen mietityttää. Sitä pidetään kalliina, tarpeettomana ja usein myös mietitään, ettei voida hankkia mitä tahansa liittymää. Nykyisen liittymän vaihtaminen toiseen myös mielletään työlääksi, pelätään pitkiä käyttökatkoksia ja ei oikeastaan tiedetä, miten vaihtaminen tapahtuu.

Valokuitu voidaan tuoda useimmissa tapauksissa rakennukseen asti, ellei valokuitua vielä ole. Sisäverkko rakentuu taloyhtiön olemassa olevien mahdollisuuksien mukaan ja voi olla valokuitu, kupari tai ethernet.

Lopullinen nopeus siis määräytyy sisäverkon kaapeloinnin ja kunnon perusteella. Joissain tapauksissa ei ehkä päästä huippunopeuksiin, mutta asunnot keskenään eivät kilpaile keskenään, joten käyttäjien määrä ei vaikuta nopeuteen. Lopullinen nopeus selviää aina kohdekohtaisesti.

− Pystymme tarjoamaan nopean laajakaistan taloyhtiölle huolimatta siitä, että sisäverkko on kuparista, kertoo Baggström. Valokuidun tuomisen mahdolliset kaivuukustannukset pyritään aina pitämään taloyhtiön osalta nollassa. Toki yleisen valokuituverkon saatavuus ja taloyhtiön sijainti vaikuttavat asiaan, hän jatkaa.

Liittymä on myös symmetrinen, jolloin sisään tulevan datan latausnopeus ei syö kaistaa ulos menevältä datalta.

− Kotona etätyötätekeville Symmetrinen nettiyhteys voi olla erittäin tärkeä. Symmetrinen yhteys tarkoittaa, että verkkoliikenne laitteista ulospäin on yhtä nopeaa kuin liikenne sisään päin. Käytännön työssä se näkyy siinä, että pilvessä olevat palvelut ja esimerkiksi etäneuvottelut sujuvat ilman katkoksia, selventää Baggström.

Miten taloyhtiönetti hankitaan?

Taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä pyytää tarjouksen operaattorilta. Operaattorin kanssa neuvotellaan sopiva kokonaisuus ja ratkaisut. Taloyhtiön netti otetaan esille yhtiökokouksessa. Kun taloyhtiö on tehnyt hankintapäätöksen yhtiökokouksessa, tehdään taloyhtiönetistä sopimus ja sovitaan palveluiden käyttöönottopäivä. Huoneistokohtaisen laajakaistayhteyden katsotaan nykyisin olevan tavanomaista asumisen tasoa, joten yhtiökokous voi päättää asiasta enemmistöpäätöksellä.

Info

Info

Taloyhtiönetin hankintaprosessi:

  1. Taloyhtiöstä pyydetään tarjous
  2. Tarjous käsitellään yhtiössä
  3. Tehdään päätös
  4. Aloitetaan toimitus ( ei käyttökatkoja)
  5. Yhteydet kytketään huoneistoihin ja annetaan hyvät ohjeet tai opastetaan paikan päällä

Kustannukset oikeudenmukaisesti

Maksaminen voi tapahtua kätevästi yhtiövastikkeen yhteydessä. Yhtiöjärjestykseen on mahdollista lisätä laajakaistavastikepykälä, jonka mukaan vastikkeen perusteena on niiden huoneistojen lukumäärä, johon laajakaistayhteys on asennettu ja laajakaistan kustannukset voidaan jakaa tasan niiden huoneistojen kesken, joihin laajakaista on asennettu. Tällöin jokainen osakas maksaa laajakaistayhteydestä yhtä paljon, toisin kuin silloin kun laajakaistan aiheuttamat kulut jaetaan osakkaiden kesken osana yhtiövastiketta. Myöskään kukaan, joka laajakaistaa ei tarvitse, ei joudu maksamaan siitä.

Turvallinen nettiliittymä

S1 nettiliittymässä on huomioitu myös turvallisuus. Palvelunestohyökkäyssuoja kuuluu vakiona kaikkiin internet-yhteyksiin ─ ainoana Suomessa.

Info

Info

Hyvä tietää S1 nettiliittymästä

Luotettava yhteys

5G verkot laajentuvat vauhdilla tiheään asutuilla kaupunkialueilla. Usein kuitenkin signaali asunnon sisälle siirryttäessä heikkenee huomattavasti eli yhteyden laatu on huomattavasti heikompi sisätiloissa, mitä se talon ikkunoiden ja seinien ulkopuolella on. Mobiiliverkot ovat myös aina herkempiä ulkoisille häiriöille ja niissä suorituskyky voi vaihdella käyttäjämäärien ja kellonajan mukaan. Kiinteä yhteys eli valokuitu toimii aina luotettavasti samalla nopeudella ja ilman ylimääräistä vaihtelua suorituskykyyn.

Riittävä nyt ja tulevaisuudessa

Jo Gigabitin liittymä riittää enemmän kuin hyvin koko perheen käyttöön. Isompikin perhe voi huoletta nauttia netin eri palveluista ja pelaamisesta kenenkään kärsimättä. Kaistassa on reilusti kasvuvaraa eli se riittää myös tulevaisuudessa. Kaikkien operaattorien TV tai Viihdepalvelut ovat nykyään operaattoririippumattomia ja toimivat millä tahansa riittävän nopealla yhteydellä, joten liittymän tarjoajalla ei ole vaikutusta siihen, millaisia viihdepaketteja halutaan käyttää.

Edullinen vaihtoehto

Taloyhtiönetti tulee vähintään yli puolet edullisemmaksi asukkaille kuin perinteinen, jossa jokainen asukas tilaa oman netin haluamaltaan operaattorilta. Kun taloyhtiö ottaa käyttöön S1:n valokuidun asiantuntijamme ovat paikalla muutamana eri ajankohtana ja auttavat laitteiden asennuksessa sekä käyttöönotossa veloituksetta. Mikäli myöhemmin tarvitset apua, saa sitä puhelimitse tai erillisellä veloituksella tulemme myös paikanpäälle sinulle sopivana ajankohtana.

Mitä tarvitaan huoneistoihin?

Huoneistoon tarvitaan reititin tai palomuuri. Reititin muodostaa huoneistokohtaisen lähiverkon verkkoon kytkettävien laitteiden välille ja toimii ns. yhdyskäytävänä laitteiden ja Internetin välillä. Palomuuri on käytännössä reititin, joka osaa lisäksi tunnistaa ja suodattaa mahdollisen haitallisen verkkoliikenteen tai estää vaikkapa mahdolliset tunkeutujat.

S1 Networks
Palvelut
koti
suunnittelu
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Lapset ja tabletit
4 myyttiä taloyhtiönetistä – asiantuntija kertoo, kuinka taata nopea ja edullinen netti asukkaille
Nettiyhteyden nopeus ja vakaus ovat nykyään elintärkeitä asioita, etenkin kun vietämme yhä enemmän aikaa kotona, teemme etätöitä, katsomme elokuvia ja pelaamme verkossa. Useat käyttäjät voivat jakaa yhteyden samaan aikaan, joten luotettava ja nopea taloyhtiölaajakaista on erityisen tärkeä.
S1 Networks Tunna ja Riku
Riku ja Tunna luottavat yritysnettiin: mikä se on?
GimmeYawallet Productions Oy:n omistajat Riku Rantala ja Tunna Milonoff muistuttavat, että kukaan ei onnistu yksin. Toimiva liiketoiminta vaatii luotettavan kumppanin. "Luotettava yritysnetti on liiketoiminnan elinehto." Lue, miksi he valitsivat yhteistyökumppanikseen S1 Networksin.
20214_70319.jpg
Julkisivupinnoite, joka pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana
Ilmastonmuutos lisää julkisivujen säärasitusta erityisen voimakkaasti pohjoisessa ilmastossamme. Saint-Gobain Weberin uusi innovatiivinen TopDry-julkisivupinnoite pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana sekä rakenteet ja lämmöneristyksen toimivina ja turvallisina kaikissa sääoloissa ympäristön kannalta kestävällä tavalla.
Taloyhtiön vuosikello elokuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Elokuu
Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuu on myös merkinnyt satokautta, jolloin on puitu tuleentunut vilja sekä poimittu kesän satoa hedelmien ja marjojen muodossa. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.
202211_79971.jpg
Lumon eKaide kerää aurinkoenergian hyötykäyttöön
Energiansäästö ja siihen tarvittavat ympäristöystävälliset keinot ovat puhuttaneet kansaa jo pitkään globaalisti. Etenkin parvekelasien energiansäästö on ollut tiedossa jo pitkään. Lumon on ollut ympäristön asialla jo vuosien ajan, onhan Lumon Lasituksen tuoma päästökompensaatio Suomen olosuhteissa yli kuusinkertainen verrattuna lasituksen elinkaaren aikaisiin hiilipäästöihin. Toisin sanoen, Lumon Lasituksen tuottama ilmastohyöty sen käyttöiän aikana on suurempi, kuin lasituksen koko elinkaaren aikana aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton