• Etusivu
  • Osakas

4 myyttiä taloyhtiönetistä – asiantuntija kertoo, kuinka taata nopea ja edullinen netti asukkaille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö S1 Networks
Julkaistu 17.10.2023Päivitetty 30.10.2023
Netti AdobeStock_191015402

© Adobe Stock

Nettiyhteyden nopeus ja vakaus ovat nykyään elintärkeitä asioita, etenkin kun vietämme yhä enemmän aikaa kotona, teemme etätöitä, katsomme elokuvia ja pelaamme verkossa. Useat käyttäjät voivat jakaa yhteyden samaan aikaan, joten luotettava ja nopea taloyhtiölaajakaista on erityisen tärkeä.

Markkinoille on viimeisien vuosien aikana ilmestynyt monenlaisia netti- ja laajakaistaratkaisuja. Yksi uusimmista ratkaisuista on valokuitu. Luonnollisesti uuden äärellä herää kysymyksiä ja uskomuksia. S1 Networksin myyntijohtaja Mika Baggström vastaa nyt yleisimpiin uskomuksiin ja myytteihin, jotka liittyvät taloyhtiönettiin ja valokuituun. Baggström kertoo myös, miksi S1 Networks on paras valinta taloyhtiöiden nettiliittymän tarjoajaksi.

Myytti 1: "Valokuidun hankkiminen on vaikeaa ja sen asennus on monimutkaista"

Baggströmin mukaan valokuidun hankinta ja asennus on nykyään suhteellisen suoraviivaista. Ammattitaitoiset asennusryhmät hoitavat yleensä koko prosessin taloyhtiön puolesta. Asennusvaiheessa huolehditaan siitä, että valokuituyhteys saadaan asennettua taloon asukkaiden häiriöttömän käytön kannalta mahdollisimman vaivattomasti.

– S1 Networks on tehnyt valokuidun hankinnan ja asennuksen helpoksi ja vaivattomaksi. Asukkaiden ei tarvitse huolehtia monimutkaisista teknisistä asioista. Järjestämme asukkaille asentamisen yhteydessä päivän, jossa asentajat ovat tavoitettavissa ja auttavat heitä yhteyden käyttöönotossa. Tämän lisäksi meidän asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa asiakkaitamme vuoden ympäri. Tarjoamme paljon opastusta, ohjeistusta ja apua ennen asennusta, sen aikana ja jälkeen, Baggström kertoo.

Valokuitu vedetään nykyisten yhteyksien rinnalle, mikä sujuvoittaa siirtymistä vanhasta nettiyhteydestä uuteen. Kun yhteydet ovat rinta rinnan ei netti katkea samalla tavalla kuin perinteisellä nettiyhteydellä voi käydä.

Myytti 2: "Nykyinen internet-yhteys on riittävä"

Vaikka nykyinen internet-yhteys saattaa toimiakin, valokuitu tarjoaa huomattavasti nopeamman ja luotettavamman yhteyden. Valokuitu mahdollistaa suuremman tiedonsiirtonopeuden ja alhaisemman viiveen, mikä on erityisen tärkeää nykypäivän vaativissa verkkosovelluksissa, kuten suoratoistossa, etätyössä ja pilvipalveluissa.

– Valokuitu tarjoaa sen nopeuden ja luotettavuuden, jota moderni elämäntyyli vaatii. Se on tulevaisuuden investointi, joka tekee arjen sujuvammaksi, Baggström summaa.

Hän jatkaa, että perinteisesti ajatellaan, että taloyhtiönetti perusnopeudella on paras vaihtoehto, ja asukas voi halutessaan tilata lisänopeutta operaattorilta. Monesti tästä lisänopeudesta asukas maksaa asuinalueesta riippuen eri summan, joskus jopa monta kymmentä euroa. Tällainen lisähinta isoissa taloyhtiöissä voi helposti maksaa asukkaille tuhansia euroja ylimääräistä joka kuukausi. S1 Networks vastaa tähän toimittamalla valokuidun taloyhtiöön jopa kolmasosan hinnalla.

Voit käydä testaamassa maksuttomasti nettiyhteyden nopeuden ja laadun Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilla.

Mies ja läppäri keittiössä

© Adobe Stock

Myytti 3: “Meillä on jo tarpeeksi hyvä nettisopimus emmekä näe tarvetta kilpailuttamiselle”

Taloyhtiönetin kilpailuttaminen on kannattavaa useista syistä. Kilpailuttamalla valokuituyhteyden nykyisen palveluntarjoajan kanssa taloyhtiö voi tehdä merkittäviä kustannussäästöjä. – Usein taloyhtiöt solmivat pitkäaikaisia sopimuksia palveluntarjoajien kanssa pyytämättä muilta tarjousta. Tämä voi johtaa siihen, että taloyhtiö maksaa enemmän netistä kuin mitä markkinoilla voisi olla tarjolla, Baggström kertoo.

Baggströmin mukaan S1 Networks tarjoaa taloyhtiöille valokuituyhteyksiä huomattavasti kilpailukykyisemmillä hinnoilla samalla säilyttäen huippulaatuisen yhteyden. Kilpailuttaminen voi siis selvästi pienentää taloyhtiön kustannuksia ja asukkaiden maksuja.

Muiden kilpailuttamisen tuomien hyötyjen lisäksi voi taloyhtiö saada myös sopimusehtoihin ja -aikoihin joustavuutta. – S1 Networks tuo selkeää säästöä osakkaille ja taloyhtiölle. Taloyhtiön päättäjät tai isännöitsijät saavat meiltä kilpailukykyisen tarjouksen, joka ei sido heitä mihinkään. Tarjouksen saatuaan, voivat he rauhassa tutustua siihen yhdessä osakkaiden kanssa ja päättää vasta sitten, mikä sopii heidän taloyhtiölle parhaiten, Baggström summaa.

Myytti 4: “Valokuitu ei vaikuta jälleenmyyntiarvoon”

– Kiinteistönvälitysmarkkinoilla on huomattu, että asuntojen jälleenmyynnin kannalta toimivasta ja nopeasta valokuidusta on tullut valttikortti. Joissain tapauksissa kaupat on jäänyt tekemättä, jos taloyhtiön nettiasiat eivät ole olleet kunnossa. Asia siis todellakin kiinnostaa asunnon ostajia, Baggström toteaa.

Kilpailuilla asuntomarkkinoilla päätös asuntojen välillä voi riippua hiuksen hienoista eroista. Sama on huomattu myös vuokra-asuntomarkkinoilla. Moni asuntovuokraaja arvostaa nopeita yhteyksiä ja asuntosijoittajat ovat enenevissä määrin kiinnittäneet huomiota netin laadun tuomaan hyötyyn.

Valokuidun hinta on laskenut merkittävästi viime vuosina, ja se on nyt kilpailukykyinen muiden tekniikoiden kanssa. On huomattu, että nopeampi valokuitu nostaa kiinteistön arvoa, tehden taloyhtiöstä houkuttelevamman asumispaikan potentiaalisille ostajille tai vuokralaisille, jotka arvostavat nopeita ja luotettavia yhteyksiä.

- Valokuitu ei ole vain investointi taloyhtiön nykyiseen infrastruktuuriin vaan myös sen tulevaisuuteen. Se tekee kiinteistöstä houkuttelevamman ja kilpailukykyisemmän, Baggström lisää.

Vaihda taloyhtiönetti luotettavaan ja nopeaan valokuituun

S1 Networks tarjoaa taloyhtiöille kustannustehokkaan, luotettavan ja nopean valokuituyhteyden. Heidän tarjoama valokuitu ei ainoastaan paranna asukkaiden internet-kokemusta vaan se myös lisää kiinteistön arvoa ja houkuttelee uusia asukkaita ja vuokralaisia.

Kun valitset kumppaniksesi S1 Networksin, varmistat taloyhtiösi osakkaiden ja asukkaiden nauttivan huippunopeasta ja luotettavasta internet-yhteydestä ilman ylimääräisiä kustannuksia. Ota siis yhteyttä jo tänään ja pyydä tarjous!

S1 Networks
Osakas
taloyhtiönetti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

taloyhtiönetti
Edullinen ja huippunopea S1 Valokuitu
Nettiliittymän nopeus ja vakaus on yhä tärkeämpi asia. Kotona vietetään yhä enemmän aikaa, etätyöstä on tullut uusi normaali, elokuvien katselu ja pelaaminen tapahtuu netin välityksellä. Käyttäjiä saattaa olla samaan aikaan useita. Nettiliittymän pitäisi olla riittävä, jotta kaikki sujuu kitkattomasti.
20223_77220.jpg
Miten sujuvoitat taloyhtiön viestintää?
DNA pyysi isännöitsijöiltä viime syksynä palautetta, mistä taloyhtiöihin liittyvästä asiasta halutaan kuulla lisää. Esitettyyn kysymykseen tuli eniten vastauksia aiheesta asukastiedottaminen taloyhtiöissä. Jos taloyhtiössä halutaan tehostaa toimintaa, tärkeässä osassa on nimenomaan viestintä ja sen sujuvuus. Miten osallistut taloyhtiön toimintaan, jos et edes tiedä mitä taloyhtiössä on meneillään?
201810_55167.jpg
Onko taloyhtiösi valmis uusimpaan teknologiaan?
DNA Netti taloyhtiösopimuksella on järkevä ja kustannustehokas tapa saada koko taloyhtiö nettiin samanaikaisesti. Asukkaat saavat kodin palveluihin sisältyvän taloyhtiönetin Perusnopeuden. Taloyhtiösopimuksen etuna asukkaat saavat käyttöönsä netin lisänopeudet jopa puolet normaalihintoja edullisemmin ja lisäksi monipuoliset TV-palvelut. Halutessaan asukkailla on mahdollisuus kasvattaa netin nopeutta niin suureksi kuin tarvitsevat, jopa täyteen gigaan eli 1000 megaan asti.
20221_74326.jpg
7 tärkeää kysymystä yhtiökokoukseen
7 tärkeää kysymystä yhtiökokoukseenKevään myötä käynnistyy ahkera yhtiökokouskausi. Yhtiökokous on hyvä paikka tarkistaa, ovatko taloyhtiön nettiyhteydet ajan tasalla, ja tietoturvaan liittyvät asiat kunnossa myös taloyhtiön laitetiloissa.DNA:n kiinteistötuotemyynnin asiantuntijat listasivat seitsemän asiaa, jotka kannattaa selvittää ja huomioida seuraavassa yhtiökokouksessa. Kiinteistön tekniikka, digipalvelut ja tietoturva herättävät usein kysymyksiä – mutta mistä apu? Kaikissa asukkaiden tai isännöitsijän mieltä askarruttavissa asioissa voi aina olla yhteydessä operaattoriin.
20231_80624.jpg
Päätöksenteko yhtiökokouksessa vaatii tietoa
Nettiliittymän hankinta nousee monessa taloyhtiössä kevään yhtiökokouksen puheenaiheeksi. Päätöksenteko vaatii tietoa. Miksi taloyhtiönetti on hyvä asia, mitä se merkitsee ja miten se hankitaan?Laadukas nettiyhteys kuuluu nykyaikaisen taloyhtiön peruspalveluihin siinä missä lämpö, vesi ja kiinteistönhuolto. Nopea netti on valttia myös esimerkiksi asuntoa myydessä. Nykyisille asukkaille taloyhtiönettiin siirtyminen tarkoittaa usein myös sitä, että nettiyhteyden kuukausihinta putoaa roimasti.
20225_78302.jpg
Tuntuuko joskus siltä, että kotisi nettiyhteys ei tahdo riittää kaikkeen?
Tuntuuko joskus siltä, että kotisi tai mökkisi nettiyhteys ei tahdo riittää kaikkeen? Ei ihme, sillä tarpeet voivat kasvaa sitä mukaa, kun tekniikka kehittyy, perheessä kasvaa uusia ja innokkaita netinkäyttäjiä, uusia näppäriä palveluita avautuu ja muutenkin tavat ottaa netistä ilo irti monipuolistuvat. Se mikä on joskus riittänyt, ei yhtenä päivänä enää ole ollenkaan tarpeeksi.Yleensä videokuvan katsominen paljastaa, ettei nettiyhteys vastaa omia käyttötapoja. On todella ärsyttävää, jos videon katselu pätkii.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton