• Etusivu
 • Osakas

Energiahaaste 2021 -kilpailun voittaja julkistettu – säästöprosentit yllättivät asukkaatkin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 20.04.2021Päivitetty 04.10.2021
20214_70188.jpg

DNA Oyj:n Wattisen järjestämän Energiahaaste 2021 -kilpailun on voittanut Helsinkiläinen As Oy Mannerheimintie 43 a. Kilpailussa etsittiin tänä talvena fiksusti eniten lämmitysenergiaa säästänyttä taloyhtiötä. Voittaneessa taloyhtiössä, joka on rakennettu 1937, säästettiin lämmitysenergiaa huimat 8,83 %.

Energiahaaste on Wattisen yhteistyökumppaneineen järjestämä, pääkaupunkiseudun kerrostaloyhtiöille avoin, kilpailu, jossa pyritään vähentämään kaukolämpöenergian kulutusta taloyhtiöissä – eli säästämään lämmityskustannuksissa ja vähentämään ilmastopäästöjä. Kilpailun tänä talvena voittanut 26 asunnon taloyhtiö As Oy Mannerheimintie 43 a saa palkinnoksi joulukuun 2021 kaukolämmöt maksutta.

– Voitto tuli kyllä täytenä yllätyksenä ja lämmitti kaikkia yhtiössä. Tämä oli mukava kilpailu ja saimme kivasti tsemppiä etsiä vielä parempia keinoja yhtiön energiaratkaisuihin. Voiton myötä kehitämme yhtiötä jatkossakin kuunnellen asukkaita ja varmasti tarkkailemme kulutusta myös kilpailun jälkeen. Aina löytyy jotain, mitä voi parantaa.
Voittaneen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Seilonen
Huomio

Huomio

Energiahaaste 2021 -voittaja

 • As Oy Mannerheimintie 43a
 • Rakennusvuosi 1937
 • Asuntoja 26
 • Energiansäästö 8,83%

Palkintoraadin muodostivat Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmi DNA:lta, Vantaan Isännöitsijäyhdistys ry:n varapuheenjohtaja Kaija Niemi, Helsingin Ammatti-Isännöitsijät HAI ry:n puheenjohtaja Aleksi Puisto, Suomen Isännöintiliitto ry: asiakkuusjohtaja Aki Salo ja Kiinteistöliitto Uusimaa ry:n rakennustekninen kehityspäällikkö Jari Virta.

Taloyhtiön lämpövuodot haltuun

As Oy Mannerheimintie 43 a:ssa energiatehokkuuteen on panostettu muun muassa tekemällä patteriverkoston säätö sekä kattoremontti, jonka yhteydessä lisättiin yläpohjan eristepaksuutta ja eristettiin myös lämpöputkia.

– Toimenpiteet olivat onnistuneita ja olimme niistä kertyneistä säästöprosenteista positiivisesti yllättyneitä. Lämpöä on saatu jakautumaan paremmin asukkaille ja uusi katto on tietysti ollut myös hyvä sijoitus yhtiön kunnon kannalta, Seilonen kertoo

Kilpailun palkintoraadin mukaan taloyhtiökilvan voitossa painoi kokonaisvaltainen lähestyminen lämmitysenergiansäästöihin.

–Voittaneessa taloyhtiössä huomioitiin hyvin vaikutukset asumismukavuuteen ja otettiin lämpövuodot haltuun. Vanhassa talossa haettiin pitkän tähtäimen vaikutuksia ja myös toimenpiteiden budjetti oli kohtuullinen, Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmi avaa raadin perusteluja.

Kunniamaininta pienen budjetin venyttämisestä

Lietsalmen mukaan oli iloa seurata, miten taloyhtiöt saivat toimenpiteillään konkreettisia tuloksia ja ahaa-elämyksiä lämmitysenergian säästöstä kilpailun aikana.

– Monelle on tullut yllätyksenä esimerkiksi se, miten lämpö saattaa samassa asuintalossa jakautua todella eri tavoin asuinhuoneistojen kesken ja kuinka helppo sitä on päästää niin sanotusti harakoille. Suosittelisinkin jokaista taloyhtiötä panostamaan helposti säädettäviin lämmitysratkaisuihin, joilla asukkaat voivat ohjailla tehokkaammin yksittäisten huoneistojen lämpötiloja.

Eräs tällaista ratkaisua hyödyntänyt taloyhtiö kilpailussa oli As Oy Oskelantie 5, jolle raati antoi kunniamaininnan hyvien tulosten aikaan saamisesta pienellä budjetilla ja keskittymällä puhtaasti lämmitysjärjestelmän säätöön. Raadin mielestä taloyhtiö on hyvä esimerkki monelle muulle taloyhtiölle siinä, että perusasioita tarkistamalla ja parantamalla, kuten lämmityksen säätökäyrää muuttamalla saa jo paljon aikaan.

20214_70190.jpg

Oskelantiellä käytettiin hyväksi Wattisen modernia älylämmitystä ja seurantapalveluja. Taloyhtiössä jokainen asukas pystyy seuramaan itse oman asuntonsa lämpötilan kehitystä ja säätämään sitä esimerkiksi pienemmäksi ollessaan pidempään poissa kotoa. Tulokset ovat erinomaisia ja Wattisen avulla taloyhtiötä vaivanneet asuntojen väliset lämpöerot saatiin nopeasti tasapainotettua.

– Tällaiset palvelut ovat tulevaisuutta ja meillä asukkaat ovat olleet oikein tyytyväisiä siihen, että lämpötilaa voi säätää helposti puhelinta napsauttamalla. Kun puhutaan energiansäästöstä, tällaisilla asioilla on selvä merkitys. Taloyhtiön asuntojen lämpötila on nyt kaikilla paljon yhtenäisempi ja lähempänä tavoitetta. Olen jopa saanut palautetta asukkaalta, jolla aiemmin asunnon lämpötila oli melko korkea, että hiukan viileämpi tuntuu paremmalta, Oskelantien hallituksen puheenjohtaja Pauli Verkka tyytyväisenä toteaa.
Wattinen Älylämmitys
Info

Info

Näin toimii Wattinen

 • Wattinen asennetaan olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään
 • Asunnoissa riittää älytermostaattien vaihto.
 • Wattisen saa kätevästi täyden ylläpidon kattavalla kuukausimaksulla, ilman isoja investointeja.
 • Palvelu optimoi ja tasapainottaa lämmitysjärjestelmää tekoälyn avulla reaaliaikaisesti
 • Asukkaat voivat itse säätää lämmitystään omien mieltymyksiensä mukaan taloyhtiön sallimissa rajoissa.
 • Lämmityksen optimointi säästää energiaa ja vähentää kiinteistön ilmastopäästöjä

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wattinen
Osakas
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201910_60302.jpg
Kerrostaloasuja! Näin karsit jopa kolmanneksen lämmitysenergiasta.
Merkittävä osa taloyhtiöissä kerättävästä hoitovastikkeesta menee lämmityskulujen kattamiseen. Lämmityskulujen leikkaaminen asumismukavuudesta tinkimättä olisi monelle taloyhtiön osakkaalle ja asukkaalle mieluinen ratkaisu, joka näkyisi selkeinä säästöinä taloyhtiöasumisen arjessa.Asuntoja ei tarvitse pitää viileämpinä, vaan niitä lämmitetään fiksummin. Tämä tarkoittaa, että kodeissa on aina sopiva lämpötila, rahaa säästyy ja hiilijalanjälki pienenee.
201911_61253.jpg
Isännöitsijät kohtaavat viikoittain asuntojen lämmitysongelmia
Motivan arvion mukaan jopa kolmessa neljästä kerrostalosta lämmitysjärjestelmä on mennyt vuosien saatossa epätasapainoon, jolloin osassa asuntoja on kuuma ja samaan aikaan toisissa puetaan villasukkia jalkaan.DNA:n teettämän kyselyn* perusteella käytännössä kaikki (96 %) isännöitsijät kohtaavat työssään asuntojen lämmitykseen liittyviä ongelmia. Lähes kolme kymmenestä (29 %) kyselyyn vastanneesta isännöitsijästä kertoi, että näitä ongelmia on heidän taloyhtiöissään vähintään viikoittain.
201912_61898.jpg
Vaivaako kerrostaloanne epätasainen lämmitys?
Hyvin useassa kerrostalossa lämmitysjärjestelmän epätasapaino aiheuttaa tilanteita, joissa yhdessä asunnossa voidaan oleskella t-paidoissa 24 asteen lämpötilassa, kun taas seinän takana puetaan villapaitaa ja -sukkia ylle 17 asteiseessa.Ongelma on hyvin tuttu ja sen aiheuttaa vuosien saatossa epätasapainoon mennyt lämmitysjärjestelmä. Liian kuuma tai kylmä sisälämpötila vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja on myös samalla energiasyöppö. Kuumissa asunnoissa tuuletetaan lämpöä pois ja kylmissä yritetään lämmittää lisää.
20226_78565.jpg
Tiesitkö, että putkiremontti vaikuttaa vakuutuksen hintaan?
Omakotitalossa ja taloyhtiössä asuvan vakuutuksissa on oleellinen ero. Omassa omakotitalokiinteistössään asuva vakuuttaa sekä rakennukset että irtaimiston. Osakeyhtiössä asuttaessa taloyhtiö sitä vastoin vakuuttaa kiinteistön ja asukas kotivakuutuksen myötä irtaimiston kiinteistön sisällä.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saako vesimittaria asentaa vain yhteen huoneistoon?
Voiko asennuttaa vain yhteen rivitalon vuorattuun huoneistoon vesimittaria? Muut 3 huoneistoa ovat omistuskäytössä. Uudet vuokralaiset käyttävät vettä mielestämme kohtuuttoman paljon.
Taloyhtiö
Taloyhtiöiden osakeluettelon siirto huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä – asiantuntija kertoo miksi ja miten
Osakeluettelon siirto huoneistotietojärjestelmään on ajankohtainen aihe, joka koskettaa taloyhtiöitä, isännöitsijöitä ja osakkaita ympäri Suomen. Huoneistotietojärjestelmä on valtakunnallinen sähköinen rekisteri, johon kerätään tiedot taloyhtiöistä ja niiden osakehuoneistojen omistuksista, panttauksista ja rajoituksista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton