• Etusivu
  • Energia

Kerrostaloasuja! Karsi jopa kolmannes lämmitysenergiasta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 02.10.2019Päivitetty 26.09.2023
201910_60302.jpg

Merkittävä osa taloyhtiöissä kerättävästä hoitovastikkeesta menee lämmityskulujen kattamiseen. Lämmityskulujen leikkaaminen asumismukavuudesta tinkimättä olisi monelle taloyhtiön osakkaalle ja asukkaalle mieluinen ratkaisu, joka näkyisi selkeinä säästöinä taloyhtiöasumisen arjessa.

Asuntoja ei tarvitse pitää viileämpinä, vaan niitä lämmitetään fiksummin. Tämä tarkoittaa, että kodeissa on aina sopiva lämpötila, rahaa säästyy ja hiilijalanjälki pienenee.

Liian kuumaa, liian kylmää?

Kodin säätäminen käsin ja aistinvaraisesti sopivan lämpimäksi on toisinaan haastavaa ja menee arvailuksi. Myös energiaa kuluu hukkaan, kun liian lämpimiä asuntoja tuuletetaan. Olisi mukavaa, jos koti olisi aina sopivan lämmin, eikä tarvitsisi jojoilla lämpötilojen kanssa.

Wattinen on DNA:n markkinoille tuoma kerrostalojen älykäs lämmityksensäätäjä, joka mittaa taukoamatta huoneiden lämpötiloja sekä säätää automaattisesti kerrostalokotisi lämmityksen elämänrytmiisi ja asumistottumuksiisi sopivaksi vähentäen näin huonekohtaisesti turhaa energiankulutusta.

Huonelämmön laskeminen kahdella asteella säästää energian kulutuksessa 10 %.
201910_60314.jpg

Palvelun ydin on tekoäly, joka osaa säätää lämmitystä aina oikein. Olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään asennettavan älytermostaatin sekä siihen pohjautuvan sovelluksen avulla jokainen asukas voi asettaa ja ajastaa kotinsa huonelämpötilat sopiviksi ja muutella niitä itse tarpeen vaatiessa. Wattinen valvoo lämpötiloja ympäri vuorokauden ja huolehtii termostaatin säätämisestä. Helppokäyttöinen palvelu mahdollistaa ihanteellisen asumismukavuuden ja mahdollisimman energia-, ilmasto- ja kustannustehokkaan lämmittämisen.

Wattinen lämmittää kotia päivärytmisi mukaan

Kodissasi ei ole enää koskaan liian kuuma tai liian kylmä, eikä patteria tarvitse olla pakkasilla säätämässä jatkuvasti. Wattinen pitää lämpötilan tarkasti tasaisena, esimerkiksi koti-iltoina 21 asteessa.

Kerro Wattiselle yhdellä napin painalluksella, milloin olet poissa kotoa tai milloin nukut. Voit ajastaa poissaolot myös etukäteen. Palvelu säästää energiakulutuksessa laskemalla lämpötilaa automaattisesti, kun olet poissa kotoa. Wattinen laskee lämpötilaa halutessasi myös yöksi ja pitää sen vaikkapa 18 asteessa, joka on unen ja terveyden kannalta optimaalisin lämpötila. Mikäli kuitenkin haluat nukkua lämpimämmässä, määrität sinulle sopivan tason helposti sovelluksen kautta tai suoraan termostaatista.

201910_60311.jpg

Wattinen kerää tietoa myös muun muassa tilan varaavuudesta, kiinteistön sijainnista ja sääennusteesta - se ennakoi pakkaspiikit ja lämpötilan muutokset.

201910_60310.jpg
Info

Info

Näin saat Wattisen kerrostaloosi

  1. Ole yhteydessä ja pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle.
  2. Tarjous tehdään taloyhtiön tietojen ja kiinteistön katselmoinnin perusteella.
  3. Taloyhtiön hallituksen päätös ja haluttaessa asukkaiden kuuleminen. Wattisen hankinta ei useimmiten edellytä yhtiökokouksen päätöstä.
  4. Wattinen asentaa talosi nykyisten patteritermostaattien tilalle uudet älytermostaatit sekä lämmityksen ohjausjärjestelmän.
  5. Wattinen opastaa asukkaille ja taloyhtiön edustajille, miten lämmitystä ajastetaan ja ohjataan.
Info

Info

Wattinen on DNA Oyj:n tarjoama palvelu kerrostalon energiatehokkaaseen ja asukaslähtöiseen lämmityksen hallintaan. Taloyhtiösi saa täyden palvelun paketin kätevästi kiinteällä kuukausimaksulla, ilman määräaikaista sitoutumista. Aloitus- ja kuukausimaksu riippuu kerrostalon koosta ja lämmityspattereiden määrästä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wattinen
Energia
automaatio
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202010_66903.jpg
Älylämmityspalvelulla ratkaisu kerrostalon lämmitysongelmiin
Kahdessa pääkaupunkiseudun kerrostalokohteessa on kärsitty erilaisista epätasaisen lämmityksen tuomista haitoista tai muista lämmitykseen liittyvistä ongelmista. Asuntoihin asennettiin älylämmityspalvelu Wattinen. Lue käyttökokemuksia, miten palvelun asentaminen vaikutti kohteiden asumismukavuuteen ja energiatehokkuuteen.
202011_67345.jpg
Kerrostaloyhtiö, ota haaste vastaan - säästä energiaa ja ilmastoa
Asumisen kustannukset ovat nousseet jatkuvasti ja energia on taloyhtiöiden kulueristä suurimpia. Energiankulutuksen vähentäminen on tärkeää taloyhtiöiden talouden kannalta, mutta sillä on ratkaiseva rooli myös Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.
Tunesmart taloautomaatio
Taloyhtiön johtamisen tukena teknologian hyödynnystä
Espoon Paratiisiomena ja Espoon Omenapuu taloyhtiössä pähkäiltiin rakennuttajan jäljiltä jääneen lämmönsäätimen kanssa, joka oli hankalakäyttöinen ja vanhentunut eikä siihen saanut enää varaosia. Ongelma kasvoi entisestään, kun asukkailta alkoi tulla palautetta kuumista asunnoista.
20202_62927.jpg
Kodeissa tehdään nyt isoja ilmastotekoja; mukavuudesta tinkimättä
Rakennusten lämmittäminen tuottaa valtaosan kaupunkien ilmastopäästöistä. Siksi asukkaiden taloyhtiöissä tekemät yhteiset päätökset voivat vaikuttaa merkittävästi päästöjen vähenemiseen. Älykkään teknologian avulla voidaan saada aikaan tuntuvia muutoksia. Eivätkä muutokset välttämättä vaadi suuria remontteja tai tinkimistä asumismukavuudesta.
201911_61253.jpg
Isännöitsijät kohtaavat viikoittain asuntojen lämmitysongelmia
Motivan arvion mukaan jopa kolmessa neljästä kerrostalosta lämmitysjärjestelmä on mennyt vuosien saatossa epätasapainoon, jolloin osassa asuntoja on kuuma ja samaan aikaan toisissa puetaan villasukkia jalkaan.DNA:n teettämän kyselyn* perusteella käytännössä kaikki (96 %) isännöitsijät kohtaavat työssään asuntojen lämmitykseen liittyviä ongelmia. Lähes kolme kymmenestä (29 %) kyselyyn vastanneesta isännöitsijästä kertoi, että näitä ongelmia on heidän taloyhtiöissään vähintään viikoittain.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton