• Etusivu
  • Energia

Älylämmityspalvelu tuo ratkaisun kerrostalojen lämmitysongelmiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 01.06.2020Päivitetty 18.10.2021
202010_66903.jpg

Kahdessa pääkaupunkiseudun kerrostalokohteessa on kärsitty erilaisista epätasaisen lämmityksen tuomista haitoista tai muista lämmitykseen liittyvistä ongelmista. Asuntoihin asennettiin älylämmityspalvelu Wattinen. Lue käyttökokemuksia, miten palvelun asentaminen vaikutti kohteiden asumismukavuuteen ja energiatehokkuuteen.

KOHDE 1 / Yli 100-vuotias kerrostalokiinteistö / Katajanokka, Helsinki

Tuoko Wattinen lämpötilaharmonian?

Yli satavuotiaassa talossa tarkenee - usein liiankin hyvin. Nelihenkisessä perheessä toivotaan, että Wattinen mahdollistaisi normaalin sisätilapukeutumisen tämän hetken ympärivuotisen ranta-asumuodin sijaan sekä joustavan huonekohtaisen lämpötilan säätämisen asukkaiden mieltymyksen mukaan.

KOHDE 2 / Vuonna 2014 rakennettu kerrostalo / Kauniainen

Taloudellisuutta ja viihtyisyyttä asumiseen

Uudehkossa kerrostalossa ylimmän kerroksen kolmiossa termostaatit ovat ääriasennossa, mutta siitä huolimatta patterit ovat talvisin tasaisen haaleita ja asunnossa viileää sekä vetoista. Toisinaan kyseinen asunto sekä muutkin yhtiön asunnot ovat tyhjillään, joten lämpötilan laskeminen olisi järkevää jo taloudelliseltakin kannalta.

202010_67005.jpg
Huomio

Huomio

Testiajan päätyttyä:

Testi toteutettiin kahdessa eri-ikäisessä kiinteistössä. Molemmat testaajat olivat erittäin tyytyväisiä Wattisen palveluun ja halusivat jatkaa Wattisen älylämmityksen käyttöä myös testiajan jälkeen.

Mikä on älylämmityspalvelu Wattinen

Wattinen on vesikiertoiseen patteriverkostoon soveltuva älylämmityspalvelu, joka tasapainottaa lämpöenergian jakamista tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti, ei vain kertatoimenpiteenä. Se myös säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta ja sen myötä ilmastopäästöjä. Samalla asumismukavuus paranee.

Hyödyt asukkaalle

  • Parempi asumismukavuus, tasainen lämpö
  • Termostaatti näyttää valitun lämpötilan selkeästi Celsius-asteina
  • Lämmityksen ajastus: sopiva lämpötila eri vuorokaudenaikoina, esimerkiksi lämpötilan pudotus yöaikaan
  • Helppo ja kätevä lämmityksen säätö suoraan termostaatista tai älypuhelinsovelluksella
  • Energiansäästöjen kautta taloyhtiön rahaa säästyy muihin toivottuihin hankkeisiin
  • Energiaa säästäessä syntyy myös vähemmän ilmastopäästöjä ja asukkaat voivat Wattisen avulla tehdä taloyhtiöstään vähäpäästöisemmän
  • Hiilijalanjäljen pienentämiseksi ei tarvitse luopua mukavuudesta.

Lämmitysongelmia? Pyydä lisätietoja asiantuntijalta

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wattinen
Energia
automaatio
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202011_67345.jpg
Kerrostaloyhtiö, ota haaste vastaan - säästä energiaa ja ilmastoa
Asumisen kustannukset ovat nousseet jatkuvasti ja energia on taloyhtiöiden kulueristä suurimpia. Energiankulutuksen vähentäminen on tärkeää taloyhtiöiden talouden kannalta, mutta sillä on ratkaiseva rooli myös Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.
201910_60302.jpg
Kerrostaloasuja! Näin karsit jopa kolmanneksen lämmitysenergiasta.
Merkittävä osa taloyhtiöissä kerättävästä hoitovastikkeesta menee lämmityskulujen kattamiseen. Lämmityskulujen leikkaaminen asumismukavuudesta tinkimättä olisi monelle taloyhtiön osakkaalle ja asukkaalle mieluinen ratkaisu, joka näkyisi selkeinä säästöinä taloyhtiöasumisen arjessa.Asuntoja ei tarvitse pitää viileämpinä, vaan niitä lämmitetään fiksummin. Tämä tarkoittaa, että kodeissa on aina sopiva lämpötila, rahaa säästyy ja hiilijalanjälki pienenee.
20209_66579.jpg
Asumiskulut ja yhdenvertaisuus taloyhtiöissä
Monissa taloyhtiöissä on jo siirrytty tai ollaan siirtymässä yhteisestä vastuusta yksilön vastuuseen, jolloin tasapuolisuus taloyhtiöissä toteutuu entistä paremmin.
201912_61898.jpg
Vaivaako kerrostaloanne epätasainen lämmitys?
Hyvin useassa kerrostalossa lämmitysjärjestelmän epätasapaino aiheuttaa tilanteita, joissa yhdessä asunnossa voidaan oleskella t-paidoissa 24 asteen lämpötilassa, kun taas seinän takana puetaan villapaitaa ja -sukkia ylle 17 asteiseessa.Ongelma on hyvin tuttu ja sen aiheuttaa vuosien saatossa epätasapainoon mennyt lämmitysjärjestelmä. Liian kuuma tai kylmä sisälämpötila vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja on myös samalla energiasyöppö. Kuumissa asunnoissa tuuletetaan lämpöä pois ja kylmissä yritetään lämmittää lisää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton