• Etusivu
  • Energia

Vaivaako kerrostaloanne epätasainen lämmitys?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 20.12.2019Päivitetty 12.10.2021
201912_61898.jpg

Hyvin useassa kerrostalossa lämmitysjärjestelmän epätasapaino aiheuttaa tilanteita, joissa yhdessä asunnossa voidaan oleskella t-paidoissa 24 asteen lämpötilassa, kun taas seinän takana puetaan villapaitaa ja -sukkia ylle 17 asteiseessa.

Ongelma on hyvin tuttu ja sen aiheuttaa vuosien saatossa epätasapainoon mennyt lämmitysjärjestelmä. Liian kuuma tai kylmä sisälämpötila vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja on myös samalla energiasyöppö. Kuumissa asunnoissa tuuletetaan lämpöä pois ja kylmissä yritetään lämmittää lisää.

Ratkaisuna ongelmaan on lämmityksen tasapainottaminen,
jonka myötä lämmitysenergiaa säästyy jopa 10-15 prosenttia.Miten se sitten tapahtuu?
201912_61899.jpg

Lämmityksen tasapainottaminen perinteisin keinoin tarkoittaa useiden eri venttiilien säätämistä lämmitysverkoston eri osissa. Työ vaatii myös virtaamien ja paine-erojen mittaamista. Tämä melko monimutkainen urakka vie sekä huoltomiesten että isännöitsijöiden aikaa, sillä tasapainotus saatetaan joutua tekemään moneen otteeseen. Yksinkertaisemmat keinot lämmitysjärjestelmän modernisoimiseksi ovat tervetulleita, sillä taloyhtiöt haluavat ratkaista lämmityksen ongelmat ja parantaa energiatehokkuutta.

Työläälle tasapainotukselle on helpompi ratkaisu - älylämmityspalvelu Wattinen

Tämä älykäs palvelu asennetaan jo olemassa oleviin lämmitysjärjestelmiin. Wattinen jakaa lämpöenergiaa tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti sekä säätää lisäksi lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan. Näin turha energiankulutus vähenee ja samalla myös ilmastopäästöt pienenevät.

Wattisen ydin on oppiva tekoäly

, joka kerää jatkuvasti tietoa muun muassa tilan varaavuudesta, sääennusteesta ja kiinteistön sijainnista. Se ennakoi ja ohjaa kiinteistön lämmitystä keräämiensä tietojen avulla tarkasti huone kerrallaan. Wattinen tietää, miten kunkin huoneen lämmitystä pitää ohjata, jotta sekä asumismukavuus että kiinteistön lämmitysenergian käyttö optimoidaan.

Wattinen mahdollistaa myös lämmityksen säätämisen automaattisesti pienemmälle silloin, kun asukkaat ovat poissa. Myös yölämpötila voidaan laskea alemmaksi, mikä parantaa unen laatua.
201910_60311.jpg

Katso, miten Wattinen toimii

Miten Wattinen toimii?

Pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wattinen
Energia
automaatio
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20211_68105.jpg
Lämpötilan seuraamisella myös ilmasto­vaikutuksia
KOHDE 1 / KATAJANOKKA / raportti 3
201910_60302.jpg
Kerrostaloasuja! Näin karsit jopa kolmanneksen lämmitysenergiasta.
Merkittävä osa taloyhtiöissä kerättävästä hoitovastikkeesta menee lämmityskulujen kattamiseen. Lämmityskulujen leikkaaminen asumismukavuudesta tinkimättä olisi monelle taloyhtiön osakkaalle ja asukkaalle mieluinen ratkaisu, joka näkyisi selkeinä säästöinä taloyhtiöasumisen arjessa.Asuntoja ei tarvitse pitää viileämpinä, vaan niitä lämmitetään fiksummin. Tämä tarkoittaa, että kodeissa on aina sopiva lämpötila, rahaa säästyy ja hiilijalanjälki pienenee.
Tunesmart taloautomaatio
Taloyhtiön johtamisen tukena teknologian hyödynnystä
Espoon Paratiisiomena ja Espoon Omenapuu taloyhtiössä pähkäiltiin rakennuttajan jäljiltä jääneen lämmönsäätimen kanssa, joka oli hankalakäyttöinen ja vanhentunut eikä siihen saanut enää varaosia. Ongelma kasvoi entisestään, kun asukkailta alkoi tulla palautetta kuumista asunnoista.
20209_66579.jpg
Asumiskulut ja yhdenvertaisuus taloyhtiöissä
Monissa taloyhtiöissä on jo siirrytty tai ollaan siirtymässä yhteisestä vastuusta yksilön vastuuseen, jolloin tasapuolisuus taloyhtiöissä toteutuu entistä paremmin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton