• Etusivu
  • Energia

Vaivaako kerrostaloanne epätasainen lämmitys?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 20.12.2019Päivitetty 12.10.2021
201912_61898.jpg

Hyvin useassa kerrostalossa lämmitysjärjestelmän epätasapaino aiheuttaa tilanteita, joissa yhdessä asunnossa voidaan oleskella t-paidoissa 24 asteen lämpötilassa, kun taas seinän takana puetaan villapaitaa ja -sukkia ylle 17 asteiseessa.

Ongelma on hyvin tuttu ja sen aiheuttaa vuosien saatossa epätasapainoon mennyt lämmitysjärjestelmä. Liian kuuma tai kylmä sisälämpötila vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja on myös samalla energiasyöppö. Kuumissa asunnoissa tuuletetaan lämpöä pois ja kylmissä yritetään lämmittää lisää.

Ratkaisuna ongelmaan on lämmityksen tasapainottaminen,
jonka myötä lämmitysenergiaa säästyy jopa 10-15 prosenttia.Miten se sitten tapahtuu?
201912_61899.jpg

Lämmityksen tasapainottaminen perinteisin keinoin tarkoittaa useiden eri venttiilien säätämistä lämmitysverkoston eri osissa. Työ vaatii myös virtaamien ja paine-erojen mittaamista. Tämä melko monimutkainen urakka vie sekä huoltomiesten että isännöitsijöiden aikaa, sillä tasapainotus saatetaan joutua tekemään moneen otteeseen. Yksinkertaisemmat keinot lämmitysjärjestelmän modernisoimiseksi ovat tervetulleita, sillä taloyhtiöt haluavat ratkaista lämmityksen ongelmat ja parantaa energiatehokkuutta.

Työläälle tasapainotukselle on helpompi ratkaisu - älylämmityspalvelu Wattinen

Tämä älykäs palvelu asennetaan jo olemassa oleviin lämmitysjärjestelmiin. Wattinen jakaa lämpöenergiaa tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti sekä säätää lisäksi lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan. Näin turha energiankulutus vähenee ja samalla myös ilmastopäästöt pienenevät.

Wattisen ydin on oppiva tekoäly

, joka kerää jatkuvasti tietoa muun muassa tilan varaavuudesta, sääennusteesta ja kiinteistön sijainnista. Se ennakoi ja ohjaa kiinteistön lämmitystä keräämiensä tietojen avulla tarkasti huone kerrallaan. Wattinen tietää, miten kunkin huoneen lämmitystä pitää ohjata, jotta sekä asumismukavuus että kiinteistön lämmitysenergian käyttö optimoidaan.

Wattinen mahdollistaa myös lämmityksen säätämisen automaattisesti pienemmälle silloin, kun asukkaat ovat poissa. Myös yölämpötila voidaan laskea alemmaksi, mikä parantaa unen laatua.
201910_60311.jpg

Katso, miten Wattinen toimii

Miten Wattinen toimii?

Pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wattinen
Energia
lämmitys
automaatio
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201911_61253.jpg
Isännöitsijät kohtaavat viikoittain asuntojen lämmitysongelmia
Motivan arvion mukaan jopa kolmessa neljästä kerrostalosta lämmitysjärjestelmä on mennyt vuosien saatossa epätasapainoon, jolloin osassa asuntoja on kuuma ja samaan aikaan toisissa puetaan villasukkia jalkaan.DNA:n teettämän kyselyn* perusteella käytännössä kaikki (96 %) isännöitsijät kohtaavat työssään asuntojen lämmitykseen liittyviä ongelmia. Lähes kolme kymmenestä (29 %) kyselyyn vastanneesta isännöitsijästä kertoi, että näitä ongelmia on heidän taloyhtiöissään vähintään viikoittain.
20204_64064.jpg
Taloyhtiölle säästöä lämmityskuluissa ilman remonttia
Älyteknologia mahdollistaa lämmitysenergian kulutuksen ja lämmityksen kustannusten vähentämisen taloyhtiöissä.Tähän asti helppoja keinoja niiden pienentämiseen ei ole ollut tarjolla. Wattinen-älylämmityspalvelun käyttöönotossa ei tarvita suurta energiaremonttia. Tekoälyyn perustuva lämmityksen ohjaus voidaan ottaa käyttöön kevyellä asennuksella. Wattisen asentamiseksi riittää pelkkä termostaattien vaihto asunnoissa, joka tehdään muutamassa minuutissa. Se on siis paljon yksinkertaisempi keino verrattuna muihin tunnettuihin konsteihin, kuten kaukolämmön laitteistojen uusimiseen, eristeiden lisäämiseen, ikkuna- tai oviremonttiin tai koko lämmitysmuodon vaihtamiseen.
202011_67345.jpg
Kerrostaloyhtiö, ota haaste vastaan - säästä energiaa ja ilmastoa
Asumisen kustannukset ovat nousseet jatkuvasti ja energia on taloyhtiöiden kulueristä suurimpia. Energiankulutuksen vähentäminen on tärkeää taloyhtiöiden talouden kannalta, mutta sillä on ratkaiseva rooli myös Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.
20202_62927.jpg
Kodeissa tehdään nyt isoja ilmastotekoja; mukavuudesta tinkimättä
Rakennusten lämmittäminen tuottaa valtaosan kaupunkien ilmastopäästöistä. Siksi asukkaiden taloyhtiöissä tekemät yhteiset päätökset voivat vaikuttaa merkittävästi päästöjen vähenemiseen. Älykkään teknologian avulla voidaan saada aikaan tuntuvia muutoksia. Eivätkä muutokset välttämättä vaadi suuria remontteja tai tinkimistä asumismukavuudesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton