• Etusivu
  • Energia

Miten sinun taloyhtiösi menestyisi Energiahaasteessa?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 04.11.2020
202011_67345.jpg

Energiahaaste 2021 kutsuu pääkaupunkiseudun kerrostaloyhtiöt toteuttamaan kaupunkien päästötavoitteita – ja samalla pienentämään omaa lämmityslaskuaan.

Asumisen kustannukset ovat nousseet jatkuvasti ja energia on taloyhtiöiden kulueristä suurimpia. Energiankulutuksen vähentäminen on tärkeää taloyhtiöiden talouden kannalta, mutta sillä on ratkaiseva rooli myös Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Millaisia mahdollisuuksia taloyhtiöillä on vaikuttaa asumiskustannuksiin?

Energiankulutukseen voidaan vaikuttaa käytännössä kolmella tasolla:

  • Kulutustottumusten muutokset
  • Järjestelmien säätötoimet
  • Energiatalouden parantaminen korjaushankkeiden tai uudistusten osana

Onko juuri sinun taloyhtiösi Energiahaaste 2021 voittaja?

Wattinen järjestää pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa) kerrostaloyhtiöille avoimen Energiahaaste 2021 -kilpailun. Kilpailun tavoitteena on pyrkiä vähentämään taloyhtiöiden kaukolämpöenergian kulutusta eli saamaan aikaan säästöjä ja minimoimaan kaupunkien ilmastopäästöjä. Voittajayhtiö pudottaa tämän lämmityskauden (mittausjakso 1.12.2020-28.2.2021) aikana lämmitysenergian kulutustaan eniten, fiksuimmin ja kustannustehokkaimmin ja mielellään asumismukavuudesta tinkimättä. Keinot ovat vapaat, eikä kilpailuun osallistuminen edellytä minkään yksittäisen ratkaisun käyttöä. Jos talohtiössäsi on vesikiertoinen patterilämmitys, ilmoita taloyhtiösi mukaan!

Jokainen Energiahaasteeseen ilmoitettu taloyhtiö voittaa

Jokaiselle kilpailuun osallistuvalle taloyhtiölle tehdään kaukolämmön kulutustiedoista analyysi, joka auttaa tunnistamaan parhaat säästökohteet. Analyysi mm. kertoo miten kulutus jakautuu tilojen lämmittämisen ja veden lämmittämisen kesken ja miten taloyhtiö vertautuu muihin saman aikakauden kiinteistöihin. Taloyhtiömaailman asiantuntijoista koostuva Palkintoraati saa arvioitavakseen 10 eniten kaukolämmön kulutustaan vähentänyttä finalistia. Arvioinnissa huomioidaan energiansäästöjen lisäksi niiden saamiseksi tehdyt investoinnit ja säästöjen vaikutukset asumismukavuuteen. Voittaja on selvillä 30.4.2021 mennessä.

Voittanut taloyhtiö saa palkinnoksi joulukuun 2021 kaukolämmöt maksutta sekä Energiahaaste 2021 voittaja -tittelin.

Ilmoita taloyhtiö mukaan Energiahaasteeseen

Haluatko tietää lisää? Jätä yhteydenottopyyntö.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wattinen
Energia
automaatio
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20211_68105.jpg
Lämpötilan seuraamisella myös ilmasto­vaikutuksia
KOHDE 1 / KATAJANOKKA / raportti 3
201910_60302.jpg
Kerrostaloasuja! Näin karsit jopa kolmanneksen lämmitysenergiasta.
Merkittävä osa taloyhtiöissä kerättävästä hoitovastikkeesta menee lämmityskulujen kattamiseen. Lämmityskulujen leikkaaminen asumismukavuudesta tinkimättä olisi monelle taloyhtiön osakkaalle ja asukkaalle mieluinen ratkaisu, joka näkyisi selkeinä säästöinä taloyhtiöasumisen arjessa.Asuntoja ei tarvitse pitää viileämpinä, vaan niitä lämmitetään fiksummin. Tämä tarkoittaa, että kodeissa on aina sopiva lämpötila, rahaa säästyy ja hiilijalanjälki pienenee.
Tunesmart taloautomaatio
Taloyhtiön johtamisen tukena teknologian hyödynnystä
Espoon Paratiisiomena ja Espoon Omenapuu taloyhtiössä pähkäiltiin rakennuttajan jäljiltä jääneen lämmönsäätimen kanssa, joka oli hankalakäyttöinen ja vanhentunut eikä siihen saanut enää varaosia. Ongelma kasvoi entisestään, kun asukkailta alkoi tulla palautetta kuumista asunnoista.
20209_66579.jpg
Asumiskulut ja yhdenvertaisuus taloyhtiöissä
Monissa taloyhtiöissä on jo siirrytty tai ollaan siirtymässä yhteisestä vastuusta yksilön vastuuseen, jolloin tasapuolisuus taloyhtiöissä toteutuu entistä paremmin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton