• Etusivu
  • Energia

Kodeissa tehdään nyt isoja ilmastotekoja – mukavuudesta tinkimättä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 27.02.2020Päivitetty 12.10.2021
20202_62927.jpg

Rakennusten lämmittäminen tuottaa valtaosan kaupunkien ilmastopäästöistä. Siksi asukkaiden taloyhtiöissä tekemät yhteiset päätökset voivat vaikuttaa merkittävästi päästöjen vähenemiseen. Älykkään teknologian avulla voidaan saada aikaan tuntuvia muutoksia. Eivätkä muutokset välttämättä vaadi suuria remontteja tai tinkimistä asumismukavuudesta.

Lämpötilaerot kerrostalon asuntojen välillä ovat yksi suurimmista asukasvalitusten aiheista. Saman talon yhdessä asunnossa saattaa olla hulppea 24 asteen teepaitalämpötila, kun seinänaapuri pukee villapaitaa ylleen 17 asteen lämmössä. Asumismukavuuden lisäksi tällä on vaikutusta rakennuksen energiankulutukseen, koska kuumissa asunnoissa usein tuuletetaan lämpöä pois ja kylmissä yritetään lämmittää lisää. Järkevällä energiakulutuksen vähentämisellä ja kokonaisvaltaisella lämmityksen ohjauksella energiankulutus kuitenkin pienenee jopa 30 prosenttia. Tämä vähentää suoraan asumisen ilmastopäästöjä ja tuo taloyhtiölle säästöjä.

Wattinen – tasaista lämpöä uusin keinoin

Älylämmityspalvelu Wattinen on moderni ja helppo tapa ohjata kerrostalon lämmitystä. Se seuraa reaaliaikaisesti lämpöenergian tasaista jakautumista talon jokaiseen asuntoon ja huoneeseen. Se myös säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta. Näin ilmastopäästöt vähenevät ja asumismukavuus kasvaa.

201912_61899.jpg

Wattisella haluttu huonekohtainen lämpötila voidaan säätää tarkasti eri vuorokauden ajoille. Esimerkiksi makuuhuoneen lämpötilaa voi laskea iltayhdeksästä alkaen ja näin parantaa unenlaatua. Lämpötilan voi säätää pienemmälle myös päiväaikaan, jos ollaan enimmäkseen poissa kotoa.

Säätöjen ajastukset onnistuvat kätevimmin Wattisen älypuhelinsovelluksella. Säätö onnistuu myös suoraan termostaatista, joka näyttää valitun lämpötilan selkeästi celsiusasteina. Sovellus näyttää konkreettisesti ilmaston hyväksi syntyvät säästöt. Säästyvää energiaa verrataan mäntypuiden vuosittain sitomaan hiilidioksidimäärään. Esimerkiksi yksiössä voidaan saavuttaa säästöt, jotka vastaavat 150 männyn vuosittain sitomaa hiilidioksidimäärää.

Wattinen on helppo ottaa käyttöön ilman isoja investointeja

Wattisen käyttöönotto on mutkatonta, sillä se asennetaan taloyhtiön olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Asunnoissa lämmityspattereiden termostaatit vaihdetaan Wattisen älytermostaatteihin. Älykkäät termostaatit ovat suoraan yhteydessä pilvipalvelun tekoälyyn, joka optimoi ja tasapainottaa lämmitysjärjestelmää.

Kevään yhtiökokous on oikea paikka aloittaa vaikuttavat ilmastoteot

Asumismukavuuden ja Ilmastohyötyjen lisäksi Wattinen tuottaa myös taloudellisia hyötyjä. Ne näkyvät lopulta suoraan asukkaiden maksamissa vastikkeissa ja vuokrissa. Siksi älykäs lämmityksensäätö kiinnostaa varmasti kaikkia taloyhtiön asukkaita. Asia kannattaakin nostaa kevään yhtiökokouksen asialistalle. Päätös hankinnasta voidaan tehdä kokouksessa. Wattinen tilataan kätevällä kuukausimaksulla, joten päätös ei sido taloyhtiötä pitkäaikaisiin sopimuksiin.

Lue lisää ja laske paljonko teidän talonne voisi säästää Wattisella

Info

Info

Wattinen on DNA Oyj:n tarjoama palvelu kerrostalon energiatehokkaaseen ja asukaslähtöiseen lämmityksen hallintaan. Taloyhtiö saa täyden palvelun paketin asennuksesta ylläpitoon ja raportointiin. Wattisen saa helposti yhdessä päivässä asennettuna, ilman putkimiestä ja myös kesken lämmityskauden.

Pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wattinen
Energia
automaatio
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201911_61253.jpg
Isännöitsijät kohtaavat viikoittain asuntojen lämmitysongelmia
Motivan arvion mukaan jopa kolmessa neljästä kerrostalosta lämmitysjärjestelmä on mennyt vuosien saatossa epätasapainoon, jolloin osassa asuntoja on kuuma ja samaan aikaan toisissa puetaan villasukkia jalkaan.DNA:n teettämän kyselyn* perusteella käytännössä kaikki (96 %) isännöitsijät kohtaavat työssään asuntojen lämmitykseen liittyviä ongelmia. Lähes kolme kymmenestä (29 %) kyselyyn vastanneesta isännöitsijästä kertoi, että näitä ongelmia on heidän taloyhtiöissään vähintään viikoittain.
201910_60302.jpg
Kerrostaloasuja! Näin karsit jopa kolmanneksen lämmitysenergiasta.
Merkittävä osa taloyhtiöissä kerättävästä hoitovastikkeesta menee lämmityskulujen kattamiseen. Lämmityskulujen leikkaaminen asumismukavuudesta tinkimättä olisi monelle taloyhtiön osakkaalle ja asukkaalle mieluinen ratkaisu, joka näkyisi selkeinä säästöinä taloyhtiöasumisen arjessa.Asuntoja ei tarvitse pitää viileämpinä, vaan niitä lämmitetään fiksummin. Tämä tarkoittaa, että kodeissa on aina sopiva lämpötila, rahaa säästyy ja hiilijalanjälki pienenee.
20209_66579.jpg
Asumiskulut ja yhdenvertaisuus taloyhtiöissä
Monissa taloyhtiöissä on jo siirrytty tai ollaan siirtymässä yhteisestä vastuusta yksilön vastuuseen, jolloin tasapuolisuus taloyhtiöissä toteutuu entistä paremmin.
201912_61898.jpg
Vaivaako kerrostaloanne epätasainen lämmitys?
Hyvin useassa kerrostalossa lämmitysjärjestelmän epätasapaino aiheuttaa tilanteita, joissa yhdessä asunnossa voidaan oleskella t-paidoissa 24 asteen lämpötilassa, kun taas seinän takana puetaan villapaitaa ja -sukkia ylle 17 asteiseessa.Ongelma on hyvin tuttu ja sen aiheuttaa vuosien saatossa epätasapainoon mennyt lämmitysjärjestelmä. Liian kuuma tai kylmä sisälämpötila vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja on myös samalla energiasyöppö. Kuumissa asunnoissa tuuletetaan lämpöä pois ja kylmissä yritetään lämmittää lisää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton