• Etusivu
  • Remontti

Fiksuilla valinnoilla vanhankin wc:n ergonomiaa voi parantaa ja esteettömyyttä lisätä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 07.04.2022Päivitetty 12.10.2023
20224_77702.jpg

Erikoistuotteiden muotoilussa on huomioitu myös turvallisuus. Esimerkiksi pesualtaat ovat pyöreitä tai pyöristettyjä, jotta terävät kulmat eivät aiheuta vaaratilanteita.

Jos taloyhtiössä on iäkkäämpiä tai liikuntarajoitteisia asukkaita, arkea helpottavia tuotteita voi valita kylpyhuoneeseen osakasmuutoksena esimerkiksi linjasaneerauksen yhteydessä. IDOn valikoimasta löytyy niin tavallista korkeampia wc-istuimia kosketusvapaalla huuhtelutoiminnolla, ergonomisia kyynärtukia kuin pyörätuolin käytön huomioivia pesualtaitakin.

Toiminnallisuus, käyttömukavuus ja ergonomia ovat tärkeitä lähtökohtia kaikille IDO-tuotteille. Niinpä myös liikuntaesteisille on suunniteltu erikoisratkaisuja, kuten tavallista korkeampia lattia-wc-istuimia sekä pesualtaita, joita voidaan kallistaa ja säätää tarpeen mukaan.

– Korkeampaan wc-istuimeen on helpompi siirtyä pyörätuolista. Olennaisia apuvälineitä ovat tietysti myös kyynärtuet, toteaa IDO-tuotteita valmistavan Geberit Oy:n myyntiedustaja Carl-Johan Sandblom.

IDOn tavalllista korkeampi lattia-wc-istuinmalli on IDO Glow 62, jonka istumakorkeus on 46 senttiä. Lisävarusteena siihen ja kaikkiin muihinkin IDO Glow -malliston kovakantisiin lattia-wc-istuimiin voi hankkia ergonomiset kyynärtuet, jotka antavat lisätukea ja helpottavat pyörätuolista wc-istuimelle siirtymistä.

Wc-istuimiin asennettavat kyynärtuet ovat IDOn valikoiman uutuus, joiden ergonomiaa ja muotoilua on kehitetty käytännöllisemmäksi.

– Kyynärtuen päässä oleva kahva auttaa käyttäjää nousemaan helpommin pystyyn, sillä siitä saa pitävän otteen. Muotoilussa on huomioitu myös mukava lepoasento. Wc-paperitelineen voi kiinnittää sekä vasempaan että oikeaan käsinojaan, Sandblom kertoo.

20224_77704.jpg
IDO Glow Sensor hoitaa huuhtelun, kun käsi viedään tunnistimen yläpuolelle.
IDO Glow Sensor hoitaa huuhtelun, kun käsi viedään tunnistimen yläpuolelle.

Korkea IDO Glow 62 -wc-istuin on mahdollista hankkia myös kosketusvapaalla Sensor-toiminnolla, jolloin wc:n huuhtelu onnistuu kätevästi ilman huuhtelupainikkeen painallusta. Sensor-huuhtelupainike voidaan myös jälkiasentaa kaikkiin Glow-lattia-wc-istuimiin, ja se toimii joko verkkovirralla tai paristoilla.

Lue myös:Kosketusvapaat toiminnot parantavat kotivessankin hygieenisyyttä

Lisäksi IDOn valikoimasta löytyy erityisesti liikuntaesteisille suunniteltu ergonominen ja matala pesuallas IDO Care. Pyörätuolin käytön huomioivassa pesualtaassa on tilaa altaan alla ja säädettävä kallistuskulma.

20224_77705.jpg
Geberit Oy
Remontti
määräykset
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20122_29491.jpg
Kylpyhuoneremontti alkaa suunnittelulla
Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.
20123_30170.jpg
Suihku on arjen ylellisyyttä
Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti tai tarvitsevatko suihkutilat päivittämistä? Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millaisen suihkun kotiisi valitset. Kuinka paljon miellyttävämpää onkaan suihkutella ylellisessä suihkukaapissa tai esimerkiksi suihkunurkassa kuin ikivanhan suihkuverhon takana.Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Metri kertaa metri on ylellisyyttä, 80 x 80 senttinen riittävä ja 70 x 70 cm kannattaa ottaa silloin, kun tilaa on todella niukasti.
20127_31395.jpg
Kotimainen wc tarpeeseen kuin tarpeeseen
Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin. Jos remontoit vanhaa, istuimen malli määräytyy yleensä viemäröinnin mukaan. Vanhan wc-istuimen paikalle on helpointa laittaa leveäjalkainen malli, joka peittää kätevästi ruuvin reiät. Jos rakennat kokonaan uutta, valinnanvaraa on enemmän.Wc-istuimia on erikorkuisia ja -syvyisiä. Korkeat mallit sopivat erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc:n minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.
20227_79100.jpg
Kolme syytä välitilinpäätökselle
Tilinpäätös vuosittain on monelle asunto-osakkeen omistajalle tuttu, mutta mikä on välitilinpäätös. Se tehdään vain tarvittaessa ja tarve on melko harvoin. Seuraavassa käymme läpi niitä kohtia, joissa välitilinpäätöstä kuitenkin tarvitaan.
20132_33862.jpg
Taloyhtiön osakas - muista kyselyoikeutesi yhtiökokouksessa!
Oma koti, asunto, on osakkaan elämän kallein sijoitus. Olisi hyvä tietää, mitä omaisuudellesi ja sijoituksellesi tapahtuu. Taloyhtiön yhtiökokouksessa osakkaalla onkin ainutlaatuinen kyselyoikeus. Oikeus on vain vuoden tärkeimmissä kokouksissa eli yhtiökokouksissa, joista suurin osa pidetään keväällä. Silloin hallitus ja isännöitsijä ovat velvollisia vastaamaan osakkaiden esittämiin kysymyksiin ja antamaan asioista tarkempia tietoja. Yhtiökokousten välillä hallitus voi itsenäisesti harkita, mistä asioista se haluaa tiedottaa ja mistä ei.
20217_71691.jpg
Mitä kohuttu ilmastopaketti tarkoittaa rakennusalalle?
EU:n ilmastopaketti on vaikutuksiltaan vielä monelta osin epäselvä. Otimme selvää, mitä se voi tuoda tullessaan rakennusteollisuudelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton