• Etusivu
  • Piha

Fillari-koukku ‒ nosta pyörä koukkuun!

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Päivitetty 30.10.2024
20156_43526.jpg

Fillarikoukku on käänteentekevä ratkaisu polkupyörien säilyttämiseen.

Taloyhtiön pyöräkellarissa pyörät ovat usein sekaisin ja omaa pyörää on vaikea löytää sekasotkusta. On paljon mukavampaa aloittaa kevään pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siistissä järjestyksessä ja omakin löytyy kellarista helposti.

Polkupyörien säilytystelineet on tarkoitettu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen rakennuksen sisätiloissa mm. ulkoiluvälinevarastoissa, kellareissa ja autotalleissa. Pyörä voidaan aina lukita telineeseen esim. vaijerilukolla tai pyörän omalla lukolla.

Fillari-koukku FK-1

Fillari-koukku FK-1 on käänteentekevä ratkaisu polkupyörien säilyttämiseen. Polkupyörä säilytetään koukussa seinällä ohjaustangosta roikkuen, satula seinää vasten. Tässä pyörä ei rasitu ja se voidaan huoltaa telineessä. Asennettaessa koukut kiinnitetään seinälle eritasoon kahden koukun ryhmiin 60 cm päähän toisistaan. Kahden koukkuryhmän 60 cm väli on nostoväli, johon pyörän käyttäjä asettuu ottaessaan tai nostaessaan pyörän koukkuun.

Miten Fillari-koukkua käytetään?

Pyörä käännetään takapyörän varassa pystyyn ja nostetaan tukevilla käsiotteilla koukkuun. Nostoväli on tärkeä! Sen johdosta saadaan jokainen pyörä erikseen pois tai laitettua telineeseen.

Pienvarastoissa ja autotalleissa saadaan perheen pyörät yhden neliömetrin tilaan, kun koukut asennetaan eri korkeuksille 20 cm välein, sopii jopa 4 pyörää.

Aitoon ovella® Fillari-koukkuun pyörä lukitaan vaijerilukolla tai ketjulla pyörän omaan lukkoon.

Jokainen voi itse edesauttaa varaston toimivuutta, pitämällä omalta osaltaan varasto siistinä ja järjestyksessä.

Miten koukut asennetaan pyörävarastoon?

Yhteisvarastoissa koukut asennetaan pareittain eri tasoille, jolloin koukkuparien välissä on ns. nostotila, leveys noin 60 cm. Parin oikeanpuoleiseen koukkuun asetetaan pyörä oikealta ja vasemman puoleiseen vasemmalta. Pyörävarastossa vastakkaisen seinän minimietäisyys tulisi olla 3 metriä, jolloin pyörien väliin syntyy kuja, jonka keskellä on niin sanottu liikennetila.

<p data-block-key="7i4zu">Polkupyörän nosto-ohjeet Fillari-koukkuun.</p>
Polkupyörän nosto-ohjeet Fillari-koukkuun.

Kun tila on esim. 6 metriä leveä, voidaan tilan keskelle asentaa Masto-teline neljälle polkupyörälle. Maston avulla voidaan myös rajata tila, jolloin telineessä on Fillari-koukut vain toisella puolella ja toiselle puolelle jää esim. käytävä.

Taloyhtiöissä asennuksen voi suorittaa ohjeita noudattaen myös talkootyönä, jolloin yhtiön asukkaiden on mahdollisuus tutustua toisiinsa ja aktivoida kädentaitoja sekä nauttia aikaansaadusta järjestyksestä.

Huomio

Huomio

Mikä Ovella?

Ovella Systems on vuonna 1979 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut turvallisiin, kestäviin ja tyylikkäisiin säilytysratkaisuihin. Ovellan erityisosaamista ovat polkupyörien parkki- ja säilytysratkaisut sisä- ja ulkotiloissa. Tuotteet pitävät polkupyörille tarkoitetun tilan oivassa järjestyksessä, edistävät sujuvaa liikkumista ja vapauttavat lisä tilaa muuhun toimintaan.

Tutustu Ovellaan ja sen tarjoamiin ratkaisuihin

Haluaisitko lisätietoa? Ovellan asiantuntijat auttavat mielellään. Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ovella Systems Oy
Piha
säilytys
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20163_45886.jpg
Onko säilytystilakaaos ongelma taloyhtiössänne?
Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy taloyhtiöstä paikkansa. Tarpeeton kaaos ja säilytyspaikkojen riittämättömyys vain aiheuttavat ongelmia asukkaiden keskuudessa ja vaikuttavat asumisviihtyvyyteen. Järjestys yhdessä toimivan tilankäytön kanssa ehkäisee ilkivaltaa ja edistää turvallisuutta.
PyöräNoja rantamaisemassa
Pyörät turvallisesti ja tehokkaasti parkkiin sisällä ja ulkona
Keväällä ja kesällä pyöräily lisääntyy, kun aurinko tuo mukanaan mainiot pyöräilykelit. Hyvässä järjestyksessä olevat pyörävarastot ja tehokkaat pyöräparkit kannustavat starttaamaan pyöräilykauden.
20163_45887.jpg
Mitä pitää huomioida taloyhtiön säilytystiloja suunniteltaessa?
Asunto pursuaa harrastusvälineitä; luistimia, mailoja ja suksia. Myös lastenvaunut pitää sijoittaa johonkin autonrenkaista puhumattakaan. Välttämättä kaikkia tavaroita ei pystytä säilyttämään omassa asunnossa. Ei ole joko tilaa tai halua. Monikaan ei halua kuraista polkupyörää sisälle. Silloin katse siirtyy taloyhtiön säilytystiloihin. Vaihtoehtoina ovat joko irtainvarastot tai taloyhtiön yhteiset tilat. Taloyhtiön säilytystilojen suunnittelu kannattaa aloittaa muutamalla kysymyksellä. Ne helpottavat ja selkeyttävät suunnitelmia ja ratkaisevat tilojen käyttötarkoituksiin liittyviä pulmia.
202011_67655.jpg
Kotimaiset pyörätelineet kestävät Suomen haastavissa olosuhteissa
Pyörällä pääset nopeasti paikasta toiseen jopa ruuhka-aikana. Pyöräily onkin kasvattanut suosiotaan suuresti viime vuosina. Turvallisuus on tärkeää pyöräillessä, mutta myös sen säilytyksessä. Säilytystilat tulee olla helposti saavutettavissa ja turvalliset. Hujan hajan olevat pyörät luovat helposti epäsiistin kuvan taloyhtiöstä. Sen vuoksi kannattaakin panostaa kotimaisiin ja kestäviin pyöräparkkeihin.
puulaatikon teko-ohjeet ja piirretty hemmo istuu puulaatikon päällä
Tee se itse: Laatikko
Kuten aikaisemmissa tee se itse -osioissa on todettu: rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Tällaisia ovat mm. sisäverhouspaneelien pätkät. Niitä voi jäädä niin saunan paneloinnistakin kuin sisäkaton verhouksestakin. Paneelin pätkät ovat turhan kalliita polttopuiksi varsinkin kun hyötykäyttö on mahdollista monin eri tavoin.Nyt tehtävän laatikon koko on ajateltu kodinhoitohuoneeseen tulevaksi "hapenottopenkiksi", jota voi samalla hyödyntää esim. polttopuiden tilapäiseen säilyttämiseen, kierrätyspahvien ja paperien säilyttämiseen, pyykkikorina tai jopa lehtilaatikkona. Kokoa muuttamalla ja tapaa soveltamalla saat erilaisia monikäyttöisiä laatikoita.
20123_30103.jpg
Edullinen ja nopea
Yhä useammassa 1960- tai 70-luvulla rakennetussa taloyhtiössä pohditaan, kuinka pian ja millä tavalla betonielementtikerrostalon huonokuntoinen julkisivu kannattaisi korjata. Tämä ei ole ihme, sillä aikanaan nämä betonielementtikerrostalot suunniteltiin vain 30 vuoden käyttöiälle. Näiden rakennusten julkisivut ovat tulleet toinen toisensa perään tiensä päähän, joten korjattavaa riittää. Rakennukset ovat lisäksi huonosti eristettyjä, joten saneerauksen yhteydessä onkin järkevää parantaa myös energiatehokkuutta.Kerrostalon julkisivun saneeraus on sen verran kallis projekti, että korjausratkaisuissa tarkastellaan ennen kaikkea pitkäaikaiskestävyyttä. Käyttöiän pitäisi olla vähintään 50 vuotta, mutta yhä enemmän on alettu puhumaan jo 100 vuoden käyttöikätavoitteesta. Ammattinsa osaavat rakennuttajat asettavatkin nykyään tavoitteeksi vähintään sadan vuoden käyttöiän.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton