• Etusivu
  • Piha

Fillari-koukku - nosta pyörä koukkuun!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Päivitetty 30.11.2022
20156_43526.jpg

Fillarikoukku on käänteentekevä ratkaisu polkupyörien säilyttämiseen.

Taloyhtiön pyöräkellarissa pyörät ovat usein sekaisin ja omaa pyörää on vaikea löytää sekasotkusta. On paljon mukavampaa aloittaa kevään pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siistissä järjestyksessä ja omakin löytyy kellarista helposti.

Tilaa maksuton esite!

Osta verkkokaupasta!

Polkupyörien säilytystelineet on tarkoitettu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen rakennuksen sisätiloissa mm. ulkoiluvälinevarastoissa, kellareissa ja autotalleissa. Pyörä voidaan aina lukita telineeseen esim. vaijerilukolla tai pyörän omalla lukolla.

Fillari-koukku FK-1

Fillari-koukku FK-1

on käänteentekevä ratkaisu polkupyörien säilyttämiseen. Polkupyörä säilytetään koukussa seinällä ohjaustangosta roikkuen, satula seinää vasten. Tässä pyörä ei rasitu ja se voidaan huoltaa telineessä. Asennettaessa koukut kiinnitetään seinälle eritasoon kahden koukun ryhmiin 60 cm päähän toisistaan. Kahden koukkuryhmän 60 cm väli on nostoväli, johon pyörän käyttäjä asettuu ottaessaan tai nostaessaan pyörän koukkuun.

Miten Fillari-koukkua käytetään?

Pyörä käännetään takapyörän varassa pystyyn ja nostetaan tukevilla käsiotteilla koukkuun. Nostoväli on tärkeä! Sen johdosta saadaan jokainen pyörä erikseen pois tai laitettua telineeseen.

Pienvarastoissa ja autotalleissa saadaan perheen pyörät yhden neliömetrin tilaan, kun koukut asennetaan eri korkeuksille 20 cm välein, sopii jopa 4 pyörää.

Aitoon ovella® Fillari-koukkuun pyörä lukitaan vaijerilukolla tai ketjulla pyörän omaan lukkoon.

Jokainen voi itse edesauttaa varaston toimivuutta, pitämällä omalta osaltaan varasto siistinä ja järjestyksessä.

Polkupyörän nosto-ohjeet Fillari-koukkuun.
Polkupyörän nosto-ohjeet Fillari-koukkuun.

Miten koukut asennetaan pyörävarastoon?

Yhteisvarastoissa koukut asennetaan pareittain eri tasoille, jolloin koukkuparien välissä on ns. nostotila, leveys noin 60 cm. Parin oikeanpuoleiseen koukkuun asetetaan pyörä oikealta ja vasemman puoleiseen vasemmalta. Pyörävarastossa vastakkaisen seinän minimietäisyys tulisi olla 3 metriä, jolloin pyörien väliin syntyy kuja, jonka keskellä on ns. liikennetila.

Kun tila on esim. 6 metriä leveä, voidaan tilan keskelle asentaa Masto-teline neljälle polkupyörälle. Maston avulla voidaan myös rajata tila, jolloin telineessä on Fillari-koukut vain toisella puolella ja toiselle puolelle jää esim. käytävä.

Taloyhtiöissä asennuksen voi suorittaa ohjeita noudattaen myös talkootyönä, jolloin yhtiön asukkaiden on mahdollisuus tutustua toisiinsa ja aktivoida kädentaitoja sekä nauttia aikaansaadusta järjestyksestä.

Ovella Systems Oy
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20153_42831.jpg
Pyörät solmussa ja renkaat rutussa?
Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.Tilaa maksuton esite!
20154_43048.jpg
Auton renkaiden säilytys taloyhtiössä
Renkaiden vaihdon aikaan ollaan aina jokavuotisen ongelman äärellä, erityisesti taloyhtiöissä: missä ylimääräiset renkaat säilytetään? Taloyhtiöissä säilytystilaa on vähän ja käyttämättömät renkaat pitäisi saada säilöön mahdollisimman pieneen tilaan.Auton renkaiden säilytykseen tarkoitetut ovella®-telineet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja korkealaatuisia. Ne on valmistettu maalatusta teräksestä. Järjestelmän avulla lattiatilaa vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20156_43741.jpg
Taloyhtiöön uusi pyöräkellari ja rengasvarasto remontin yhteydessä
Asunto Oy Säästövanha käsittää viisi taloa, joista kussakin on kahdeksan asuinkerrosta. Taloyhtiö sijaitsee Helsingin Kannelmäessä, osoitteessa Vanhaistentie 4. Kussakin talossa on 48 asuntoa ja yhteensä huoneistoja on 240 kpl. Taloyhtiön asukkaat ovat kaikenikäisiä; perheitä, pariskuntia sekä yksin eläviä.
Katu, jossa on taloja rivissä
Viikon kysymys: Remontin lainoitus?
Onko minulla osakkaana mahdollisuutta vaikuttaa vesikattoremontin kustannuksien maksujärjestelyihin? Olemme ehdottaneet yhtiölainaa ja sitä kautta rahoitusvastiketta. Muut kolme osakasta tuntuvat olevan henkilökohtaisen lainanoton kannalla. Mitkä ovat as oy:n velvoitteet ko. tilanteessa ja mitkä minun velvollisuuteni?
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Päätöksenteko
Yhtiökokouksen päätökset tehdään yleensä yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Jos äänet menevät tasan, kokouksen päätökseksi tulee se kanta, johon yhtiökokouksen puheenjohtaja yhtyy. Näin ollen on mahdollista, että jos yhtiökokouksen puheenjohtajana toimii muu kuin yhtiön osakkeenomistaja, päätöksen sisällöksi tulee yhtiön ulkopuolisen henkilön kannattama mielipide.Henkilövaalissa valituksi tulee se, joka on saanut eniten ääniä. Mahdollinen tasatulos ratkaistaan arvalla. Yhtiökokous voi tosin ennen henkilövalintoja tehdä päätöksen siitä, että valituksi tulee vain henkilö, joka saa yli puolet annetuista äänistä. Tällöin arvankäyttö ei ole mahdollista.Lain säätämää enemmistövaatimusta saadaan yhtiöjärjestyksessä tiukentaa, mutta lieventää vain vaalien osalta.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Miten määritellään taloyhtiön perustaso?
Miten määritellään kerrostaloyhtiössä yhtiön kunnossapitovelvollisuuden perustaso huoneistojen kylpyhuoneissa?Osa taloyhtiömme kylpyhuoneista on alkuperäisiä ns.peltikasettikylpyhuoneita, joiden vesieristeenä on muovimatto. WC-istuin on niissä alkuperäinen, eikä sisällä kaksoishuuhtelua. Onpa osa hanoistakin vielä alkuperäisiä eli hieman yli 30 vuotta vanhoja. Osa kylpyhuoneista on remontoitu osakkaan toimesta, jolloin yhtiö on kustantanut työn vesieristeeseen saakka. Muista toimenpiteistä osakas on vastannut itse.Joissakin osakas on tehnyt koko remontin itse kustantaen kaikki tekemänsä muutokset, joiden tekemistä yhtiö ei ole voinut valvoa. Yhtiön toimesta ei ole uusittu yhtään WC-istuinta, koska sen uusiminen tuli yhtiön kunnossapitovastuulle vasta uuden lain myötä. Useat osakkaat ovat uusineet ne omalla kustannuksellaan.Valitettavasti yhtiössä ei saatu aikaan sopimusta kaikkien kylpyhuoneiden kunnostuksesta yhtenäiseen perustasoon esimerkiksi jakamalla työ suoritettavaksi useassa osassa siten, että huonoimmassa kunnossa olevat kylpyhuoneet olisi remontoitu ensimmäisinä.Mitä siis tarkoittaa "ajankohdan" perustaso?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton