• Etusivu
  • Isännöitsijä

Harkitsetko asuntosi vuokraamista?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.12.2013
201312_37264.jpg

Vuokraporin näkemys vuokramarkkinoista ja kuluttajakäyttäytymisestä

Tilastokeskuksen tietojen mukaan uusia kerrostaloasuntoja valmistui vuonna 2012 noin 18 000 kappaletta, joista 41 % oli vuokra-asunto käytössä jo saman vuoden loppuun mennessä. Vuonna 2012 vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen lukumäärä oli noin 400.000 kappaletta. Näistä 2/3 omistivat yksityishenkilöt ja 1/3 yritykset ja yhteisöt.

Vuokra-asuntojen kysyntä on kasvanut joka vuosi. Yksi suurimmista tähän vaikuttavista tekijöistä on yksin tai kaksin asuvien määrän lisääntyminen Suomessa. Yksin asuvia on tällä hetkellä yli miljoona eli noin 41 % asuntokunnista. Sinkkujen määrän lisääntyminen ja ihmisten liikkuminen työn ja opiskelun perässä on myös kysyntää ruokkiva tekijä. Kulttuuri muuttuu vähitellen siten, että vuokralla asuminen mielletään muodikkaaksi, helpoksi ja mukavaksi. Vuokralla asuminen ei velvoita sitoutumaan pitkiin asuntolainoihin ja tarvittaessa muuttaminen elämäntilanteen mukaan on myös helpompaa.

Miksi valita vuokravälitysliike?

Välitysliike tarjoaa vuokranantajille alati muuttuvilla markkinoilla laajaa markkinanäkyvyyttä ja maksukyvyn omaavia vuokralaisia. Kuluttajien muuttuva käyttäytyminen ja taloudessa vallitseva epävarmuus aiheuttavat omat haasteensa ja vuokralaisehdokkaiden profiilin ja maksukyvyn kartoitus onkin tärkein vaihe vuokrausprosessissa.

Asuntojen ja toimitilojen vuokrausvälitys on eriytynyt omaksi toimialakseen varsinaisesta kiinteistönvälityksestä. Vuokranantajat haluavat alaan erikoistunutta palvelua, joka kattaa vaativammankin asiakkaan toiveet ja tarpeet. Niin sanotut "villit" markkinat ovat kuivuneet kasaan ja nykyään kuluttajat ja yritykset etsivät kohteita alan välitysliikkeistä.

Vuokravälitysliikkeellä on hyvä näkemys sopivasta vuokratasosta ja sopivista markkinointitavoista sekä tarvittava tietämys vuokrasopimukseen otettavista sopimusehdoista. Itse vuokratessa kuluja syntyy ainakin ilmoittelusta, matkakuluista, luottotietojen tarkastuksesta ja vuokrasopimuslomakkeista. Lisäksi esittelyihin kuluu aikaa ja vaivaa. Valitessasi vuokravälitysliikkeen voit halutessasi ulkoistaa vaikka koko vuokrausprosessin, Vuokrapori hoitaa kaiken pienintäkin yksityiskohtaa myöten.

Vuokraporissa toimintaa ohjaavana periaatteena on toimiva ja tehokas markkinointi. Perustana toimii monipuolinen, säännöllinen ja tehokas näkyvyys eri medioissa. Näistä verkkonäkyvyys on tärkein elementti. Omien kotisivujen lisäksi markkinointia tukevat verkossa olevat erilaiset kohdennetut markkinapaikat ja Google-markkinointi. Printtimainonnan merkitys vähenee edelleen ja on tällä hetkellä lähinnä internetin käyttöön ohjaavaa mainontaa.

Vuokrapori LVV, palvelut:

Asunto- ja toimitilavuokraus

Huolto- ja remonttipalvelut

Hallinta/vuokravalvontapalvelu

Vuokrausjohto-palvelu

Tutustu tarkemmin täältä

tai soita

Vuokrapori LVV

tsto. (02) 637 6101

Isännöitsijä
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Tulppaaniniitty
Valmista puutarha seuraavaan vuoteen kukkasipuleilla
Kun kesää ja kaunista syksyä on vielä jäljellä, eivät ajatukset aina ulotu talven yli seuraavaan kevääseen. Talven yli kannattaa silti jo kurkistella, sillä keväällä kukkivat sipulit istutetaan syksyllä. Kun pitkän talven jälkeen ensimmäinen leskenlehti, talventähti tai lumikello osuu silmiin, ilahduttavat ne kokoaan isommin. Työntyessään varhain maasta, osa jopa lumenkin läpi, tuovat ne viestin keväästä ja kiirehtivät sen edistymistä. Siksi helposti unohdetaan, että sipulikukista voi nauttia ihan koko kasvukauden ajan. Kukkasipuleiden ihanuus johtuukin niiden monimuotoisuudesta ja soveltuvuudesta erilaisiin tarkoituksiin.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Kylpyhuoneremontin kustannusten kohdentaminen?
Meillä on v. 1989 valmistunut kahdeksan asunnon paritaloyhtiö, jossa on neljä 92,5 m2 ja neljä 110 m2 asuntoa. Neljässä asunnossa asukkaat ovat remontoineet omalla kustannuksellaan kylpyhuoneet, mutta neljä on remontoimatta. Nyt kylpyhuoneet ovat tulossa tiensä päähän, ja osassa on jo kosteusvaurio.Onko mahdollista tehdä yhtiökokouksen päätös, jossa jäljellä olevien neljän asunnon kylpyhuoneremonttien kustannukset kohdennetaan ainoastaan niille asunnoille, joissa remontti on tekemättä? Menettely ainakin turvaisi asunto-osakeyhtiölain kohdan, jonka mukaan asukkaita tulee kohdella tasavertaisesti.
201111_28406.jpg
Talven kunnossapitoon kannattaa varautua ajoissa
Talvi tuo kiinteistönomistajan murheeksi jälleen piha-alueiden liukkauden ehkäisemisen ja lumenpudotukset katoilta. Myös tontin edustalla olevan jalkakäytävän hiekoituksesta on huolehdittava, ellei kunta ole ottanut sen kunnossapitoa vastuulleen.Vaikka kyseiset kiinteistönomistajan turvallisuusvelvoitteet voidaan siirtää sopimuksella esimerkiksi kiinteistöpalveluyritykselle, ensisijainen vastuu kiinteistön alueella liikkuvien ihmisten turvallisuudesta sekä mahdollisesti tapahtuvista vahingoista on aina kiinteistönomistajalla.
202110_72980.jpg
Ennaltaehkäise kosteus- ja vuotovahingon riskiä märkätiloissa
Märkätiloina kylpyhuoneesta, wc:stä ja saunasta kannattaa pitää erityistä huolta. Monelle kuitenkin on epäselvää se, mistä kaikesta pitäisi pystyä huolehtimaan itse ja missä tilanteissa on hyvä ottaa yhteyttä taloyhtiöön. Lähitapiolan tiedotteen mukaan kosteus- ja vuotovahinkojen ennaltaehkäisyyn kannattaa panostaa, sillä ne ovat lähes poikkeuksetta kalliita ja työläitä.
20226_78706.jpg
Mistä rahoitus taloyhtiön korjaushankkeeseen?
Taloyhtiön tilanteesta, varallisuudesta ja strategiastakin riippuen valitaan rahoitustapa erikseen taloyhtiön kullekin korjaushankkeelle. Yleensä rahoitustapojen vertailu kuuluu hallitukselle ja isännöitsijälle. Rahoitusvaihtoehtoja on vertailtava, sillä rahanlähteitä on yllättävän monia – omia ja ulkoisia. Tämän jälkeen yhtiökokous tekee lopullisen päätöksen siitä, mikä rahoitustapa valitaan.
20236_82003.jpg
Osakkeenomistajan huolellisuusvelvoite ja kunnossapitovastuu?
Naapurissamme todettiin vesivahinko, jonka syynä oli viemärin tukkeutuminen, osakkeenomistajan huolimattomuudesta johtuen. Ylimääräinen yhtiönkokous pidettiin ja isännöitsiä ns. pakotti ottamaan lainan 35 000 €. Kenellekään ei kerrottu, että on tapahtunut vesivahinko. Vakuutusyhtiö ei korvannut. Kuka tekee remontin?Työtä ei edes kilpailutettu niin kuin kuuluisi. Odotan isännöitsijän pöytäkirjaa kokouksesta. Minne saan valittaa ja mitä oikeuksia kuuluu, en hyväksynyt kokouksessa lainan ottamista?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton