• Etusivu
  • Energia

Helpotusta kuumiin kesäpäiviin – tutustu viilentävään uutuuteen

Jenni TommilaKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Termotekniikka
Julkaistu 24.04.2023Päivitetty 30.06.2023
20234_81499.jpg

Kerrostaloissa ilmanjäähdyttimen ulkoyksikkö sijoitetaan omalle parvekkeelle.

Mikä kuulostaisikaan paremmalta kuin ihanan viileä asunto kesähelteillä? Ilmanjäähdyttimellä viilennät niin kerrostalohuoneiston kuin omakotitalonkin ja parannat samalla asumismukavuutta. Boschin tyylikkäällä uutuudella viilennät huoneiston tehokkaasti ja nukut yösi hikoilematta.

Ennen ilmanjäähdyttimen asennusta kannattaa selvittää taloyhtiön kanta asennukseen. Kokemuksia ilmalämpöpumpuista ja ilmanjäähdyttimistä on jo paljon, joten luvan saaminen pitäisi olla yleensä melko helppoa. Viime kädessä asennuspäätöksen tekee kuitenkin taloyhtiö, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jos haluat tänä kesänä nauttia viileämmästä sisäilmasta. Itse asennuksen saa tehdä vain valtuutettu lämpöpumpun asentaja, kuten esimerkiksi Bosch Lämpömestarit.

Kerrostaloissa ilmanjäähdyttimen ulkoyksikkö sijoitetaan omalle parvekkeelle ja rivitaloissa oman asunnon ulkoseinälle tai ulkoseinän viereen maatelineelle sopivaan paikkaan. Sisäyksikölle katsotaan paras paikka asunnosta niin, että se viilentää kodin suurinta tilaa, yleensä olohuonetta.

Ilmanjäähdytin parantaaasumismukavuutta ja viilentää kotiasikuumillakin keleillä

Bosch Climate 3000i -ilmanjäähdytin viilentää kotia erinomaisella A++ -hyötysuhteella ja ilman vedon tunnetta. Jäähdytetty ilma suunnataan Avoid me -toiminnolla ylöspäin, josta se laskeutuu alaspäin ja leviää tasaisesti huoneilmaan.

Muista! Väliseinä on ilmanjäähdyttimen vihollinen ja auki oleva väliovi ystävä.

Muista! Väliseinä on ilmanjäähdyttimen vihollinen ja auki oleva väliovi ystävä.

Erittäin hiljainen uutuus on tehokas ja tyylikäs. Pienempi kompakti 35 WE -malli on erinomainen jäähdyttämään kerrostaloasuntoa, omakotitaloa tai mökkiä. Suurempi ja tehokkaampi 53 WE -malli sopii suurempiin ja avarampiin kiinteistöihin.

Viilennettäessä riittää, kun säädetään viilennyslämpötila vain pari astetta ulkoilmaa kylmemmäksi. Sisäilma tuntuu jo heti viileämmältä ja raikkaammalta, koska jäähdytin poistaa tehokkaasti kosteutta samalla puhdistaen sisäilmaa. Jäähdyttimen iCLEAN -toiminto puhdistaa sisäyksiköstä bakteerit, homeet ja ikävät hajut.

ECO-tilassa energiankulutus vähenee noin 30 % kahdeksan tunnin ajaksi. Sopii käytettäväksi esimerkiksi yöllä tai kun ketään ei ole kotona. Muista myös huomioida, että ikkunat, ulko-ovet ja tuuletusluukut ovat suljettuina viilentäessä, jottei viileä ilma pääse karkaamaan asunnosta.

Climate 3000i -ilmanjäähdyttimeen on saatavilla etäohjaus lisävarusteena. Tarvitsen vain toimivan Wifi-yhteyden ja etäohjaus tapahtuu puhelimeen ladattavalla HomeCom Easy -sovelluksella.

Säädä laitetta helposti HomeCom Easy -applikaatiolla, missä ikinä oletkin.

Säädä laitetta helposti HomeCom Easy -applikaatiolla, missä ikinä oletkin.

Pyydä lisätietoa Bosch-ilmanjäähdyttimestä!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Robert Bosch Oy / Termotekniikka
Energia
viilennys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20226_78839.jpg
Näin onnistutte taloyhtiön lämmitysremontissa
Lämmitys on taloyhtiön suurin kulu, joten energiansäästöön ja uusiutuvaan lämmitysmuotoon panostaminen kannattaa. Lämmitysremonttiin lähdettäessä taloyhtiön kannattaa paneutua projektiin ja käyttää asiantuntijoita apuna. Näin lämmitysjärjestelmän vaihto onnistuu ja saadaan juuri oikea pitkäikäinen lämmitysjärjestelmä teidän taloyhtiöllenne. Olemme keränneet yhdessä Boschin kanssa muutaman vinkin, miten taloyhtiön kannattaa lähteä miettimään lämmitysremonttia.
20181_51266.jpg
Maalämpö kiinteistöön?
Taloyhtiöt, liikekiinteistöt, hallit, julkisrakennukset... Maalämpö soveltuu ratkaisuksi useimmissa tapauksissa, kun haetaan ekonomista ja ekologista ratkaisua isommankin rakennusmassan lämmitykseen.
20189_54813.jpg
Paljonko säästöä ja muita etuja saadaan valitsemalla maalämpö?
Investoimalla maalämpöön voidaan lämmityksessä saada suuria säästöjä sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Tämän lisäksi maalämpö tuo mukanaan monia muita etuja ja se helpottaa asukkaiden arkea.
20235_81888.jpg
Viilennä kotisi helteillä: Vinkit asunnon viilentämiseen
Hellepäivien määrä on kasvanut viime vuosina merkittävästi, ja nyt myös monessa suomalaiskodissa joudutaan pohtimaan asunnon viilennysasioita. Kysymys on paitsi asumismukavuudesta myös asumisterveydestä. Taloyhtiössä on hyvä tiedostaa omat mahdollisuutensa ja velvollisuutensa sopivien asumisolosuhteiden luomisessa. Uusissa rakennuksissa pyritään jo huomioimaan muuttunut ilmasto, mutta suurin osa meistä asuu taloissa, jotka on rakennettu erilaisiin olosuhteisiin, kuin missä nyt elämme. Viihtyisään ja sopivaan asuinympäristöön voi vaikuttaa omilla asumistottumuksilla sekä taloyhtiön toimin.
MV-Jäähdytys
Viilennystä kerrostaloon kuumina kesinä – ratkaisuksi ilmalämpöpumppu
Lämpenevä ilmasto ja pitkät hellejaksot aiheuttavat tukalia hetkiä monissa kodeissa. Erityisesti kerrostaloissa saattaa huoneiston lämpötila olla läpi vuorokauden liian suuri. Tuulettaminenkaan ei tunnu auttavan. Kuumentumista voi hidastaa, mutta viilennys alkaa olla välttämätöntä.
fortum
Miten sinä viilennät kotiasi? – Tunnetko kaukojäähdytyksen?
Kuumat helteiset kesät vaikuttavat tulleen jäädäkseen. Vaikka kesän lämpöä myös odotetaan, aiheuttavat pitkät hellejaksot kuitenkin tukalia hetkiä monissa kodeissa. Viilentäminen on tarpeen ja konsteja on monia, mutta mukavinta olisi, jos kodin lämpötila pysyisi helposti sopivana vuoden ympäri.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton