• Etusivu
  • Energia

Miten sinä viilennät kotiasi – Tunnetko kaukojäähdytyksen?

Kaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 04.07.2023
Kaukojäähdytyskampanja_2_inkku

Kuumat helteiset kesät vaikuttavat tulleen jäädäkseen. Vaikka kesän lämpöä myös odotetaan, aiheuttavat pitkät hellejaksot kuitenkin tukalia hetkiä monissa kodeissa. Viilentäminen on tarpeen ja konsteja on monia, mutta mukavinta olisi, jos kodin lämpötila pysyisi helposti sopivana vuoden ympäri.

Kodin viilentämiseen on keksitty kaikenlaisia kikkoja. Lähtökohtaisesti tärkeintä on estää auringon suora paahde asuntoon ja tuulettaa ajankohtina, jolloin ulkona on viileämpää kuin sisällä. Viilentämiseen voi lisäksi hankkia erilaisia laitteita, kuten tuulettimen tai ilmalämpöpumpun. Erittäin toimiva, pysyvä ja ekologinen vaihtoehto on kaukojäähdytys, jos kiinteistösi kuuluu kaukolämpöverkkoon.

Fortum Kaukokylmä ja Lähikylmä metroradan ja kaukolämpöverkon varrella

Fortum Kaukokylmä on tarjolla rakennuksiin, jotka sijaitsevat Espoossa metroradan varrella. Kaukokylmä siirretään kaukolämmön tavoin putkiverkoston kautta rakennuksiin jäähdytystä varten. Fortum Lähikylmässä jäähdytys puolestaan tuotetaan kiinteistökohtaisella lämpöpumpulla. Jäähdytyksen yhteydessä kiinteistöstä poistettava lämpö kierrätetään Fortumin kaukolämpöverkkoon uudelleen hyödynnettäväksi. Käyttäjän näkökulmasta keskitetyillä viilennysratkaisuilla on useita hyötyjä. Et tarvitse näkyvissä olevia laitteita vaan viilennys tapahtuu äänettömästi, huomaamattomasti ja kestävästi tuotetulla energialla.

fortum

Rakentamassa tai saneeraamassa? – Älä unohda kaukojäähdytystä

Kauko- ja Lähikylmä on aina helpoin asentaa uudisrakennukseen, jolloin se voidaan ottaa jo suunnittelussa huomioon. Vanhempiin kiinteistöihin se voidaan asentaa laajemman saneeraustyön, esimerkiksi putkiremontin yhteydessä.

Fortum Power and Heat Oy
Energia
viilennys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20135_34997.jpg
Milloin taloyhtiön lämmönjakolaitteet ikääntyvät?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Talossa ei tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa.
20136_35539.jpg
Lähestyykö lämmönjakolaitteiden uusiminen?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Lämmönjakolaitteet kaipaavat uusimista vain parinkymmenen vuoden välein.
20234_81499.jpg
Helpotusta kuumiin kesäpäiviin - tutustu viilentävään uutuuteen
Mikä kuulostaisikaan paremmalta kuin ihanan viileä asunto kesähelteillä? Ilmanjäähdyttimellä viilennät niin kerrostalohuoneiston kuin omakotitalonkin ja parannat samalla asumismukavuutta. Boschin tyylikkäällä uutuudella viilennät huoneiston tehokkaasti ja nukut yösi hikoilematta.
20226_78839.jpg
Näin onnistutte taloyhtiön lämmitysremontissa
Lämmitys on taloyhtiön suurin kulu, joten energiansäästöön ja uusiutuvaan lämmitysmuotoon panostaminen kannattaa. Lämmitysremonttiin lähdettäessä taloyhtiön on hyvä paneutua projektiin ja käyttää asiantuntijoita apuna. Näin lämmitysjärjestelmän vaihto onnistuu ja saadaan juuri oikea pitkäikäinen lämmitysjärjestelmä taloyhtiölle. Olemme keränneet yhdessä Boschin kanssa muutaman vinkin, miten taloyhtiön kannattaa lähteä miettimään lämmitysremonttia.
20235_81888.jpg
Viilennä kotisi helteillä: Vinkit asunnon viilentämiseen
Hellepäivien määrä on kasvanut viime vuosina merkittävästi, ja nyt myös monessa suomalaiskodissa joudutaan pohtimaan asunnon viilennysasioita. Kysymys on paitsi asumismukavuudesta myös asumisterveydestä. Taloyhtiössä on hyvä tiedostaa omat mahdollisuutensa ja velvollisuutensa sopivien asumisolosuhteiden luomisessa. Uusissa rakennuksissa pyritään jo huomioimaan muuttunut ilmasto, mutta suurin osa meistä asuu taloissa, jotka on rakennettu erilaisiin olosuhteisiin, kuin missä nyt elämme. Viihtyisään ja sopivaan asuinympäristöön voi vaikuttaa omilla asumistottumuksilla sekä taloyhtiön toimin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton