• Etusivu
  • Remontti

Hissin jälkiasennus paransi taloyhtiön arkea huomattavasti

Tiina Painokallio
Kaupallinen yhteistyö
Cibes Amslift Oy logoCibes Amslift OyLue lisää
Päivitetty 11.02.2025
Hissi kerrostaloon

Hissin saa kerrostaloon myös jälkiasennuksena.

Hissin jälkiasentaminen vanhaan kerrostaloon Huittisten lauttatalolla paransi asumismukavuutta merkittävästi. Uuden hissin myötä kaikkien asukkaiden arki sujuu nyt helpommin – esteettä ja turvallisesti kerrosten välillä. Samalla tavarat, ostokset sekä tarvittavat liikuntatukivälineetkin kulkevat kätevästi mukana. Toivottu uudistus paransi asumisen elämänlaatua, nostaen samalla kiinteistön arvoa.

Katso miten hissihanke muutti taloyhtiön käytettävyyttä ja arvoa

Rakennukseen sopiva yksilöllinen hissi

Suomessa on kymmeniä tuhansia hissittömiä porrashuoneita, joissa rappuset asettavat haasteita. Kulkeminen käy voimille, erityisesti kantamusten kanssa, ja osalle se on vähintäänkin hankalaa liikuntarajoitteen takia. Tilanne on onneksi parannettavissa, sillä nykytekniikka mahdollistaa kompaktin hissin rakentamisen lähes kaikkiin porrashuoneisiin.

Kun hissi tehdään olemassa olevaan rakennukseen, se on aina uniikki, erilainen kuin mikään muu ennen tehty. Tällaiset hissit eivät tule liukuhihnalta ja vaativat erikoisosaamista. Amslift-hissit on suunniteltu juuri tähän käyttötarkoitukseen.

Yleisimmät toteutusvaihtoehdot hissin jälkiasennukselle ovat:

  • timanttileikataan hissille aukko portaan keskelle
  • hissi asennetaan valmiiseen aukkoon
  • rakennetaan uusi hissikuilu talon ulkopuolelle
  • asennetaan hissi portaan tilalle ja rakennetaan uusi porraskuilu talon ulkopuolelle.

Asiantuntijoiden avulla, mikään kohde ei ole ylitsepääsemätön. Amslift-hissejä asennetaan jälkiasennuksena muun muassa erilaisiin arvokiinteistöihin.

Avustusta hissiprojektiin

Budjetin laatiminen hissin hankkimiseksi saattaa askarruttaa ja herättää kysymyksiä kustannuksista. Hankkeen toteuttamiseen on kuitenkin olemassa erilaisia hissi- ja esteettömyysavustuksia.

Valtion budjetissa on budjetoitu vuosittain kymmeniä miljoonia euroja korjausavustuksiin, jotka jakautuvat hissi- ja esteettömyysavustuksiin sekä korjausavustuksiin. Jopa 35 % hankkeen kokonaiskustannuksista on avustettavia tänä vuonna. Varsinaiset avustuspäätökset tehdään kohdekohtaisesti saatavilla olevien avustusvarojen mukaisesti. Mahdolliset kaupunkien lisäavustukset vaihtelevat yleisesti 5-25 % välillä. Hissi - ja esteettömyysavustusten hakuaika on jatkuva.

Tällä hetkellä (01.08.2024) on tilanne, että 9,55 M€ korjausavustusmäärärahasta on jäljellä enää noin 1,5 M€ jälkiasennushissihankkeille. ARA tiedottaa mahdollisista muutoksista hakuehtoihin tai budjettiin. Käsittelyajat tällä hetkellä ovat hissiavustuksille 2 kk ja esteettömyysavustuksille 4 kk.

Heti hankkeen alkuvaiheessa kannattaa ottaa yhteyttä kokeneeseen hissiasiantuntijaan. Tällöin projektin toteutus- ja kustanussuunnittelu saadaan oikeille raiteille. Cibes Amsliftin asiantuntijat antavat mielellään suunnitteluapua sekä tarjouksen kohteeseen soveltuvasta hissiratkaisusta.

Info

Info

Hissiratkaisuja kaikkiin rakennuksiin

Hissin jälkiasentaminen voidaan toteuttaa erityyppisiin porrashuoneisiin. Pieni pohjapinta-ala, matala kuoppa ja hiljainen koneistokaappi (sijoitettavissa porrashuoneen ulkopuolelle) tekevät Amslift hissien asentamisesta helppoa rakennukseen kuin rakennukseen.

Haluatko lisätietoja?

Cibes Amslift Oy
Remontti
suunnittelu
porraskäytävät
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

CibesAmslift-hissi
Hissin jälkiasennus toteutetaan historiaa kunnioittaen
Hissin jälkiasennus vanhoihin ja arvokkaisiin rakennuksiin on tarkasti valvottua ja säädeltyä, minkä vuoksi nykyaikaisen hissin asentaminen vanhaan arvokiinteistöön vaatii tietoa ja taitoa. Usein hissin jälkiasentaminen herättää myös ristiriitaisia tunteita – moni voi kokea, ettei hissi sovi arvokkaaseen miljööseen. Cibes Amsliftin vankalla kokemuksella vanhoihinkin rakennuksiin on kuitenkin mahdollista jälkiasentaa hissi, joka kunnioittaa kohteen historiaa ja tyyliä.
CibesAmslift arvokiinteistö
Hissi vanhaan kerrostaloon: yhdistettynä esteettömyys ja asumismukavuus
Helsingin kantakaupungissa sijaitseva Albertinkatu 10 on yli satavuotias arvokiinteistö, jossa ei ole koskaan ollut hissejä.
Kotishissi
Kotihissi voi olla myös visuaalisesti kaunis
Cibes Amsliftin maksuttoman asiantuntijapalvelun avulla on helppo suunnitella hissi omakotitaloon, vaikka sen asentaminen ei olisikaan vielä ajankohtaista. Kotihissille varattu paikka on ennen kaikkea sijoitus tulevaisuuteen, sillä hissin avulla omassa kodissa asuminen helpottuu iän myötä merkittävästi.
Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
punainen rivitalo
Hallituksen jäsenet suosivat itseään?
Pienen taloyhtiön hallitus päättää taloyhtiölle kuuluvien autotallien ja varastojen vuokrista. Tilat ovat vain heidän omassa käytössä ja niistä päätetyt vuokrat ovat nimellisiä. Nämä eivät vastaa mitenkään alueen yleistä vuokratasoa, joka aiheuttaa taloyhtiölle merkittävää tulonmenetystä vuosittain. Mitä yksittäinen osakas voi asialle tehdä?
punainen rivitalo
Voidaanko asukkaat velvoittaa maalaamaan aidat?
Taloyhtiömme yhtiöjärjestyksen 17 §:n sisältö on, että asukkaiden itse rakentamien aitojen yms. rakentamisesta ja hoitamisesta ei saa aiheutua kuluja yhtiölle. Ilmeisesti sama yhtiöjärjestys on monessa muussakin yhtiössä. Lisäksi yhtiömme hallitus on kahdessa eri kokouksessaan antanut luvan rakentaa aitoja itse ehdolla, ettei yhtiölle aiheudu kuluja rakentamisesta eikä huollosta.Nyt yhtiökokouksessamme, jossa oli vain hallitus läsnä, on päätetty, että asukkaat velvoitetaan maalaamaan itse rakentamansa ja taloon rakennusvaiheessa rakennetut aidat taloyhtiön ostamilla maaleilla. Huomautin sähköpostitse isännöitsijälle ja puheenjohtajalle, että päätös on yhtiöjärjestyksen vastainen ja ettei ketään voi velvoittaa itse suorittamaan maalausta eikä yhtiölle saa aiheutua kuluja itse rakennettujen aitojen hoidosta. Minkäänlaista vastausta en ole kummaltakaan saanut. Maalia on jo kuitenkin ostettu yhtiön "piikkiin".Kysymykseni kuuluu: Ovatko isännöitsijä ja puheenjohtaja toimineet oikein?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton