• Etusivu
  • Remontti

ISOVER InsulSafe® – ratkaisu sekä korjaus että uudisrakentamiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 22.01.2019
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Koska lämmin ilma nousee aina ylöspäin, on selvää, että huonosti eristetty katto tuo mukanaan myös suuria lämmityskuluja. Jopa yksi viidesosa kodin lämmöstä saattaa poistua sitä kautta. Onko siis järkeä lähettää selvää rahaa hukkalämmön muodossa taivaalle? Lisälämmöneristämällä yläpohja, päästään tästäkin ongelmasta eroon. Tiesitkö, että puhallusvilla on paitsi ekologinen vaihtoehto, myös turvallinen ja nopea asentaa?

Sopii monenlaisiin kohteisiin

Miksi juuri puhallusvilla on erinomainen valinta? Kyseessä on tehokas lämmöneriste, jota suositellaan käytettäväksi nimenomaan yläpohjien eristämisessä niin uusissa kuin vanhoissakin rakennuksissa. Pumpulimaisen pehmeä ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla täyttää kaikki ontelot, ehkäisee kylmäsiltojen syntymistä sekä laskeutuu tasaisesti. Koska eriste on painumaton, sitä ei tarvitse olla lisäämässä rakennuksen elinaikana. Eristeen pölyämättömyys, asennuksen nopeus sekä eristeen kuuluminen parhaaseen paloluokkaan A1 tekevät ISOVER InsulSafe® Puhallusvillasta erittäin hyvän ratkaisun.

Puhallusvillaa on mahdollista lisätä ristikkoyläpohjarakenteisiin. Edellytyksenä on, että tilaa tarvitsee olla tarpeeksi, jotta puhallustyö voidaan suorittaa ja uusi eriste asentaa. Vanhalla eristeellä ei ole merkitystä, vaan ISOVER InsulSafe® voidaan asentaa minkä tahansa vanhan eristeen päälle. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kostea sekä huonokuntoinen lämmöneriste on parempi poistaa, sillä sen ominaisuudet lämmöneristeenä eivät enää vastaa odotettua. Vanhojen eristeiden joukkoon on myös saattaneet hiiret rakentaa pesiään, joten eristeitä poistettaessa kannattaa varustautua asianmukaisin suojaimin. Suositeltavaa on myös poistaa purueristeen päällekin paloeristeeksi laitettu hiekka sekä sekaeriste.

Info

Info

Lisäeristäminen kannattaa – mitä pitää etukäteen selvittää?

  • Ennen yläpohjan lisäeristämistä tulee yläpohja tarkistaa, onko lisäeristykselle riittävästi tilaa – mahtuuko puhallustyötä tekemään?
  • Paljonko vanhaa eristettä on, missä kunnossa se on ja mitä materiaalia eriste on?
  • Ovatko lvi-putket kondenssieristettyjä?
  • Löytyykö katosta, höyrynsulusta tai läpivienneistä vuotokohtia? – Ne on paikattava ennen eristyksen aloittamista.
  • On huolehdittava asianmukaisista tuulenohjaimista.
  • Varmista kulkusillat ja niiden toimivuus myös lisäeristämisen jälkeen. Kulkusiltojen tulee jäädä eristepinnan yläpuolelle.

Mitä on ISOVER InsulSafe®

Kotimainen ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on valmistettu kierrätyslasista. Eristeen raaka-aineesta kierrätetyn lasin osuus on jopa 70%. Lämmöneriste on siis valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista eikä se sisällä myöskään korroosiota aiheuttavia ainesosia. ISOVER InsulSafe® on lahoamaton sekä hajuton tuote, joka ei tarjoa kasvualustaa erilaisille homesienille.

Eriste kuuluu paloluokitukseltaan luokkaan A1, mikä tarkoittaa eristeen kuulumista parhaaseen paloluokkaan (palamaton materiaali). A1-paloluokka saavutetaan ISOVER InsulSafe® Puhallusvillassa täysin ilman lisättyjä palonestoaineita, joten tuote sopii myös joutsenmerkittyjen rakennusten lämmöneristeeksi.

Kiinnostuitko puhallusvillasta?

Nyt voit helposti ottaa yhteyttä ISOVERiin ja pyytää tarjouksen oman kohteesi lisälämmöneristämisestä.
ISOVERilla on käytössä koko Suomen kattava laajin urakoitsijaverkosto, joten löydät lähimmän urakoitsijan hetkessä.
Löydät myös lisätietoa itse tuotteesta, sen käytöstä ja asennuksesta osoitteesta www.puhallusvillaa.fi.
Testaa samalla sivuilta löytyvää kätevää ISOVER energiansäästölaskuria.

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_45973.jpg
Suunnitteluohjelmia ja laskureita suunnittelijoiden käyttöön
ISOVER on kerännyt apuvälineitä helpottamaan hyvien ja toimintavarmojen rakenteiden suunnittelua ja toteutusta.Rakennekirjastosta löytyvät rakennekuvat esitettynä ISOVER-lämmöneristeratkaisuilla. Suunnitteluohjelmien alla esitellään suunnittelijoiden käyttöön arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa tarvittavia apuohjelmia. Ääni- ja paloteknisten rakenteiden kautta pureudutaan näihin suunnittelussa tarvittaviin lämmöneristeitä koskeviin rakenneominaisuuksiin ja näistä osioista pääsee edelleen rakennekuviin kuten rakennekirjastostakin.
201610_47636.jpg
Vaikuta asukkaiden arkeen ja mukavuuteen
Millä tahansa eristemateriaalilla voidaan saavuttaa rakennuksen energiatehokkuusvaatimukset, mutta eristemateriaalien ääneneristys- ja palo-ominaisuuksissa sekä ekologisuudessa on eroja. Eristevalinnalla on vaikutusta asumisen mukavuuteen ja rakennuksen terveyteen, joten esimerkiksi rakennuksen lisäeristyksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota materiaalivalintaan. Lasivillan käyttöön kohdistuu kuitenkin myös ennakkoluuloja. Tässä kirjoituksessa pureudumme muun muassa taloyhtiöiden asukkaita askarruttaneeseen kysymykseen lasivillan kosteuden kestosta esimerkiksi rakenteilla olevan julkisivun altistuessa sateelle.
20175_49231.jpg
Putkistojen lämpöhäviöt minimiin
Tiesitkö, että putkiremonttien oikeat eristysvalinnat säästävät energiaa ja pidentävät putkistojen elinkaarta? Putkiremontit kuuluvat julkisivukorjausten ohella taloyhtiöiden kalleimpiin hankkeisiin. Huolella suunniteltu toteutus tuottaa tuloksen, jota ei tarvitse ryhtyä samalla vuosikymmenellä paikkailemaan. Putkiremonteissa oikealla eristyksellä säästetään energiaa sekä pidennetään putkistojen elinkaarta. Oikealla eristyksellä on suuri taloudellinen merkitys.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Talousarvion laatiminen
Talousarvio on taloyhtiön toimintasuunnitelma ja sen laatii yleensä hallitus tai isännöitsijä hallituksen ohjeiden perusteella. Talousarvion keskeisin tarkoitus on selvittää yhtiövastikkeiden suuruus ja näin ollen sen laatiminen perustuu yhtiöjärjestyksen määräykseen vastikkeiden määräämisperusteista. Hallitus esittää talousarvioehdotuksen yhtiökokoukselle, joka vahvistaa sen viralliseksi talousarvioksi.Talousarvio on hyvä tehdä tuloslaskelmakaavan mukaisesti ja sitä voidaan tarkentaa tarvittavilla yksityiskohdilla. Talousarvion laadinta lähtee kulujen arvioinnista. Ensimmäisenä arvioidaan kiinteistön hoitomenot sekä ne aktivoitavat kulut, jotka on suunniteltu katettavan hoitovastikkeilla. Hoitomenojen jälkeen arvioidaan kiinteistön muut tuotot, kuten vuokrat sekä käyttökorvaukset ja näin jäljelle jää osakkailta perittävillä hoitovastikkeilla katettavat kulut. Jos edellisen vuoden talousarvio on toteutunut ylijäämäisenä, eli vastikkeina perittävät tulot ovat ylittäneet niillä katettavat kulut, otetaan tämä ylijäämä vastikkeiden arvioinnissa huomioon. Vastaavasti otetaan huomioon myös edellisen vuoden alijäämä, jolloin vastike voi olla talousarvion osoittamaa suurempi.Jos taloyhtiöllä on pankkilainoja, tulee niistä tehdä lainakohtaiset talousarviot. Samoin kuin hoitovastikkeiden määrittelyssä, ensin arvioidaan lyhennyksiin, korkoihin ja lainanhoitokuluihin kuluvat menot, jolloin saadaan selville pääomavastikkeina perittävä määrä.
202111_73791.jpg
Millainen liesikupu rivi- ja kerrostaloasuntoon?
Rivi- ja kerrostaloasunnon keittiöremontin yhteydessä uusitaan useimmiten myös keittiön liesikupu. Kaikkiin kohteisiin ei kuitenkaan saa laittaa millaista liesikupua tai -tuuletinta tahansa. Miten selvittää, millainen kupu sopii kohteeseen?
20178_49846.jpg
Savikattotiili toimii julkisivussa!
Vaikka paikalla muurattu tiilijulkisivu on todettu Tampereen teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan elinkaariedullisimmaksi julkisivuratkaisuksi kerrostalossa, voidaan keraaminen julkisivu toteuttaa muullakin tavoin kuin muuraamalla. Yksi tällainen tapa on tehdä persoonallinen julkisivu keraamisilla savikattotiilillä, kuten Oulun Åströmin rannassa on tehty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton