• Etusivu
  • Ajankohtaista

Rakentamisen suunnitteluohjelmat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 01.04.2016
20164_45973.jpg

ISOVER on kerännyt apuvälineitä helpottamaan hyvien ja toimintavarmojen rakenteiden suunnittelua ja toteutusta.

Rakennekirjastosta löytyvät rakennekuvat esitettynä ISOVER-lämmöneristeratkaisuilla. Suunnitteluohjelmien alla esitellään suunnittelijoiden käyttöön arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa tarvittavia apuohjelmia. Ääni- ja paloteknisten rakenteiden kautta pureudutaan näihin suunnittelussa tarvittaviin lämmöneristeitä koskeviin rakenneominaisuuksiin ja näistä osioista pääsee edelleen rakennekuviin kuten rakennekirjastostakin.

Rakentamisen suunnitteluohjelmat

Rakennusten suunnittelu on monimutkainen prosessi, jota helpottaakseen ISOVER tarjoaa suunnittelijoiden käyttöön arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa tarvittavia apuohjelmia. Apuohjelmat ovat osin esittelyversioita, joiden täysversio on ostettavissa.

Tarjolla on rakennusfysikaalisia ohjelmia, esimerkiksi U-arvon laskentaan DOF-LÄMPÖ ja kokonaisenergiankulutuksen laskentaan DOF-ENERGIA. Nämä esittelyversiot on vapaasti kopioitavissa ja levitettävissä. Ohjelmat toimivat esittelyversioina, mikäli salasanaa ei ole syötetty.

Esittelyversion tunnistaa ikkunaotsikon sanasta "DEMO". Esittelyversiossa kaikki toiminnot eivät ole käytössä. Esittelyversion päivitys rekisteröidyksi ohjelmaksi tapahtuu maksamalla rekisteröintimaksu ja toimittamalla ohjelman käynnistyksen yhteydessä ilmoitettu Tunnussana D.O.F. tech Oy:lle, jonka jälkeen käyttäjälle toimitetaan oikea salasana ja käyttöopas. Täysin ilmaisena ohjelmana tarjotaan ISOVER -rakennetyyppikirjasto, joka sisältää helposti käytettävän rakenneosien mallikirjaston linkitettynä DOF-LÄMPÖ-ohjelmaan.

Saksan ja englanninkielisiin rakennussuunnitteluohjelmiin voi tutustua Saksan ISOVERin software -osiossa. Siellä on ohjelmia mm. akustiikkaan, ääneneristykseen, energian kulutukseen ja rakennusfysiikkaan. Ohjelmat voi tilata suoraan Saint-Gobain Isover G+H AG:lta. Ääneneristyksen laskentaohjelmaa "BASTIAN" voi tilata myös Ruotsista ja tarjolla on sitä kautta esimerkiksi kursseja.

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201610_47636.jpg
Vaikuta asukkaiden arkeen ja mukavuuteen
Millä tahansa eristemateriaalilla voidaan saavuttaa rakennuksen energiatehokkuusvaatimukset, mutta eristemateriaalien ääneneristys- ja palo-ominaisuuksissa sekä ekologisuudessa on eroja. Eristevalinnalla on vaikutusta asumisen mukavuuteen ja rakennuksen terveyteen, joten esimerkiksi rakennuksen lisäeristyksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota materiaalivalintaan. Lasivillan käyttöön kohdistuu kuitenkin myös ennakkoluuloja. Tässä kirjoituksessa pureudumme muun muassa taloyhtiöiden asukkaita askarruttaneeseen kysymykseen lasivillan kosteuden kestosta esimerkiksi rakenteilla olevan julkisivun altistuessa sateelle.
20175_49231.jpg
Putkistojen lämpöhäviöt minimiin
Tiesitkö, että putkiremonttien oikeat eristysvalinnat säästävät energiaa ja pidentävät putkistojen elinkaarta? Putkiremontit kuuluvat julkisivukorjausten ohella taloyhtiöiden kalleimpiin hankkeisiin. Huolella suunniteltu toteutus tuottaa tuloksen, jota ei tarvitse ryhtyä samalla vuosikymmenellä paikkailemaan. Putkiremonteissa oikealla eristyksellä säästetään energiaa sekä pidennetään putkistojen elinkaarta. Oikealla eristyksellä on suuri taloudellinen merkitys.
20176_49695.jpg
Kerrostalon julkisivun lisäeristys
uonna 1974 valmistunut kerrostalon energiatehokkuutta parannettiin julkisivuremontin yhteydessä.
MV-Jäähdytys
Viilennystä kerrostaloon kuumina kesinä – ratkaisuksi ilmalämpöpumppu
Lämpenevä ilmasto ja pitkät hellejaksot aiheuttavat tukalia hetkiä monissa kodeissa. Erityisesti kerrostaloissa saattaa huoneiston lämpötila olla läpi vuorokauden liian suuri. Tuulettaminenkaan ei tunnu auttavan. Kuumentumista voi hidastaa, mutta viilennys alkaa olla välttämätöntä.
Vallox Exxeo-huippuimuri katolla
Uusi huippuimuri sopii monenlaisiin kohteisiin
Vallox tuo markkinoille kokonaan uudistetun huippuimurisarjan. Vallox Exxeo -mallistosta löytyy sopiva imuri kaikenlaisiin kohteiseen, sillä mallisto sisältää seitsemän eri kokoista (150–4100 dm3/s) huippuimuria, joista kaikkiin on valittavissa kolme ohjaustavaltaan erilaista mallia.Kohteeseen sopiva huippuimuri valitaan tarvittavien ilmamäärien mukaan: sarjan pienimmän huippuimurin ilmavirta (150 Pa staattisella painehäviöllä) on 150 dm3/s ja isoimman 4100 dm3/s.
20236_82063.jpg
Vastikkeiden perusteena olevat neliöt?
Taloyhtiömme yhtiöjärjestyksessä vastikeperuste on huoneistoneliöt. Asiasta on nyt keskustelua, kun suurempien remonttien rahoitus on herättänyt osakkaiden kiinnostuksen. Nämä on kuitenkin määritelty tähän tapaan ainoassa kohdassa, jossa niistä on maininta (taulukko, jossa huoneistotyyppi, pinta-ala & osakenumerot):Huoneistotyyppi: 6h + kPinta-ala: "115 + askarteluhuone"Osakenumerot: 1-10Muuta määrittelyä ei ole, eikä edes taloyhtiön kokonaisneliöitä.Kuinka neliöt tulisi laskea? Askarteluhuone on noin 10 neliötä, joten tuosta voisi tulkita, että vastikeperuste on joko 115 neliötä tai 125 neliötä. Historiallinen käytäntö taloyhtiössä tuntee molemmat tulkinnat, ilmeisesti asiasta on käyty keskustelua, mutta mitään tällaista ei ole dokumentoitu..

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton