• Etusivu
  • Ajankohtaista

Rakentamisen suunnitteluohjelmat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 01.04.2016
20164_45973.jpg

ISOVER on kerännyt apuvälineitä helpottamaan hyvien ja toimintavarmojen rakenteiden suunnittelua ja toteutusta.

Rakennekirjastosta löytyvät rakennekuvat esitettynä ISOVER-lämmöneristeratkaisuilla. Suunnitteluohjelmien alla esitellään suunnittelijoiden käyttöön arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa tarvittavia apuohjelmia. Ääni- ja paloteknisten rakenteiden kautta pureudutaan näihin suunnittelussa tarvittaviin lämmöneristeitä koskeviin rakenneominaisuuksiin ja näistä osioista pääsee edelleen rakennekuviin kuten rakennekirjastostakin.

Rakentamisen suunnitteluohjelmat

Rakennusten suunnittelu on monimutkainen prosessi, jota helpottaakseen ISOVER tarjoaa suunnittelijoiden käyttöön arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa tarvittavia apuohjelmia. Apuohjelmat ovat osin esittelyversioita, joiden täysversio on ostettavissa.

Tarjolla on rakennusfysikaalisia ohjelmia, esimerkiksi U-arvon laskentaan DOF-LÄMPÖ ja kokonaisenergiankulutuksen laskentaan DOF-ENERGIA. Nämä esittelyversiot on vapaasti kopioitavissa ja levitettävissä. Ohjelmat toimivat esittelyversioina, mikäli salasanaa ei ole syötetty.

Esittelyversion tunnistaa ikkunaotsikon sanasta "DEMO". Esittelyversiossa kaikki toiminnot eivät ole käytössä. Esittelyversion päivitys rekisteröidyksi ohjelmaksi tapahtuu maksamalla rekisteröintimaksu ja toimittamalla ohjelman käynnistyksen yhteydessä ilmoitettu Tunnussana D.O.F. tech Oy:lle, jonka jälkeen käyttäjälle toimitetaan oikea salasana ja käyttöopas. Täysin ilmaisena ohjelmana tarjotaan ISOVER -rakennetyyppikirjasto, joka sisältää helposti käytettävän rakenneosien mallikirjaston linkitettynä DOF-LÄMPÖ-ohjelmaan.

Saksan ja englanninkielisiin rakennussuunnitteluohjelmiin voi tutustua Saksan ISOVERin software -osiossa. Siellä on ohjelmia mm. akustiikkaan, ääneneristykseen, energian kulutukseen ja rakennusfysiikkaan. Ohjelmat voi tilata suoraan Saint-Gobain Isover G+H AG:lta. Ääneneristyksen laskentaohjelmaa "BASTIAN" voi tilata myös Ruotsista ja tarjolla on sitä kautta esimerkiksi kursseja.

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201610_47636.jpg
Vaikuta asukkaiden arkeen ja mukavuuteen
Millä tahansa eristemateriaalilla voidaan saavuttaa rakennuksen energiatehokkuusvaatimukset, mutta eristemateriaalien ääneneristys- ja palo-ominaisuuksissa sekä ekologisuudessa on eroja. Eristevalinnalla on vaikutusta asumisen mukavuuteen ja rakennuksen terveyteen, joten esimerkiksi rakennuksen lisäeristyksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota materiaalivalintaan. Lasivillan käyttöön kohdistuu kuitenkin myös ennakkoluuloja. Tässä kirjoituksessa pureudumme muun muassa taloyhtiöiden asukkaita askarruttaneeseen kysymykseen lasivillan kosteuden kestosta esimerkiksi rakenteilla olevan julkisivun altistuessa sateelle.
20175_49231.jpg
Putkistojen lämpöhäviöt minimiin
Tiesitkö, että putkiremonttien oikeat eristysvalinnat säästävät energiaa ja pidentävät putkistojen elinkaarta? Putkiremontit kuuluvat julkisivukorjausten ohella taloyhtiöiden kalleimpiin hankkeisiin. Huolella suunniteltu toteutus tuottaa tuloksen, jota ei tarvitse ryhtyä samalla vuosikymmenellä paikkailemaan. Putkiremonteissa oikealla eristyksellä säästetään energiaa sekä pidennetään putkistojen elinkaarta. Oikealla eristyksellä on suuri taloudellinen merkitys.
20176_49695.jpg
Kerrostalon julkisivun lisäeristys
uonna 1974 valmistunut kerrostalon energiatehokkuutta parannettiin julkisivuremontin yhteydessä.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Vuokralaisen vastuu vesivahingosta?
Taloyhtiömme osakkaan osakehuoneistossa asuvan vuokralaisen pyykinpesukoneen tulovesiletku oli haljennut. Vettä oli vuotanut asuntoon runsaasti, vuoto huomattiin aamulla talon märästä ulkoseinästä. Pesukoneen on hankkinut ja asentanut keittiöön vuokralainen itse.Hanaa ei ollut suljettu edellisen pesukerran (käytön) jälkeen. Tämän vuoksi yhtiön vakuutus ei korvaa rakenteiden kuivatusta. Vuokralaisella ei ole vastuuvakuutusta.Onko yhtiöllä mahdollisuus saada vuokralaiselta korjauskuluihin korvausta tämän huolimattomuuden vuoksi? Mikä on vahinkoon myötävaikuttaneen vuokralaisen vastuu yleisesti tällaisessa tapauksessa?
20236_82145.jpg
Osakkaat eivät hyväksy remontteja, mitä tehdä?
Taloyhtiöömme kuuluu 10 huoneistoa ja liikehuoneisto. Talo on rakennettu vuonna 1972 ja se on suurelta osin alkuperäisessä kunnossa. Hallituksessa on 5 henkilöä ja eräällä heistä on tuo liikehuoneisto ja 3 huoneistoa, jotka ovat vuokrattuna.Hallitus on kolme vuotta suunnitellut kattoremonttia tuloksetta, sillä liikehuoneiston omistaja on saanut aina puolelleen kaksi osakasta ja heidän äänimäärä on kaatanut kaikki remontit. Kuntokartoitus on tehty ja siinä todetaan suurten remonttien tarve, sisäkatossa on joissakin jo valumajälkiä, ehkä kondessivettä, mutta varastossa on jo vuodon jälkiä. Mikä avuksi? Vastuu on hallituksen jos jotain sattuu, mutta miten neljä jäsentä voi olla vastuussa jos toiset ei usko?
20234_81413.jpg
Miten yhtiöjärjestykseen voidaan tehdä lisäyksiä?
Haluaisimme lisätä taloyhtiön yhtiöjärjestykseen lisäyksen osakkaiden kunnossapitoalueista. Miten tässä tilanteessa menetellään? Kyseessä on pieni paritaloyhtiö.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton