• Etusivu
  • Ajankohtaista

Tuttu Joutsenmerkki pian haettavissa myös kiinteistöjen ylläpidolle

Tuttu Joutsenmerkki pian haettavissa myös kiinteistöjen ylläpidolle

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.10.2024
uutisia-taloyhtiö-1920x1080

(Tiedote: Ympäristömerkintä 15.10.2024)...

Pohjoismaisen Joutsenmerkin kriteerit kiinteistöjen ylläpidolle on julkaistu. Uusi tuoteryhmä vahvistaa merkin työtä rakennusten koko elinkaaren ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Joutsenmerkki voidaan myöntää niin uudisrakennuksille, korjattaville kohteille kuin rakennustuotteillekin – ja nyt myös kiinteistöjen ylläpidolle rakentamisen jälkeen. Juuri julkaistujen kriteerien myötä Joutsenmerkki on entistäkin tehokkaampi työkalu monenlaisten rakennusten koko elinkaaren ympäristökuormituksen vähentämiseen.

Kiinteistöjen ylläpidossa Joutsenmerkki tarkoittaa energian- ja vedenkulutuksen vähentämistä, hyvän sisäilman edistämistä, resurssitehokkuutta, luonnon monimuotoisuuden suojelua sekä tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset täyttävien tuotteiden ja palvelujen käyttöä. Myös ilmastonmuutokseen sopeutuminen huomioidaan vaatimuksissa.

Merkki voidaan myöntää toimisto-, asuin- ja opetusrakennusten ylläpidolle, ja sitä haetaan aina tietylle kiinteistölle.

Tutustu Joutsenmerkkiin webinaarissa 5.11.

Joutsenmerkin kriteerejä ja merkin hakemista esitellään Pohjoismaisen ympäristömerkinnän englanninkielisessä webinaarissa 5.11.2024 klo 10–11.30. Maksuton webinaari on avoin kaikille merkin vaatimuksista kiinnostuneille yrityksille, alihankkijoille ja sidosryhmille. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Oona Saarinen, asiantuntija, Ympäristömerkintä Suomi, 050 513 8018 / oona.saarinen@ecolabel.fi

Ajankohtaista
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saako vesimittaria asentaa vain yhteen huoneistoon?
Voiko asennuttaa vain yhteen rivitalon vuorattuun huoneistoon vesimittaria? Muut 3 huoneistoa ovat omistuskäytössä. Uudet vuokralaiset käyttävät vettä mielestämme kohtuuttoman paljon.
20226_78565.jpg
Tiesitkö, että putkiremontti vaikuttaa vakuutuksen hintaan?
Omakotitalossa ja taloyhtiössä asuvan vakuutuksissa on oleellinen ero. Omassa omakotitalokiinteistössään asuva vakuuttaa sekä rakennukset että irtaimiston. Osakeyhtiössä asuttaessa taloyhtiö sitä vastoin vakuuttaa kiinteistön ja asukas kotivakuutuksen myötä irtaimiston kiinteistön sisällä.
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
Kerrostalo iltavalaistuksessa
Pitääkö kaikkien osallistua remonttikuluihin?
Rivitaloyhtiössämme täytyisi tehdä isompi remontti, koska on löytynyt kosteusvaurio alajuoksussa. Alakerran asuntoihin (ulkopuolelle) pitäisi tehdä korjaukset. Voivatko lain mukaan yläkerran asuntojen omistajat hylätä korjaukset? Siis niin, etteivät osallistuisi kustannuksiin? Kaikki muut remontit menevät osakemäärän mukaan.
20214_69749.jpg
Miten toimia, kun yhtiöjärjestystä muutettiin vastoin lakia?
Mikä on oikea käytäntö tilanteessa, kun yhtiökokous on hyväksynyt uuden yhtiöjärjestyksen, vaikka lain edellyttämää kaikkien osakkaiden suostumusta ei tarvittaviin pykäliin ole saatu. Suostumuksen puuttuminen (suostumukset oli kerätty ennakkoon) ei ilmennyt kokouksessa, joka pidettiin etänä. Yhtiöjärjestystä ei käsitelty, todettiin vain määräenemmistöllä hyväksytyksi.Osakas moitti yhtiökokouspäätöstä ja toimitti protestin Patentti- ja rekisterihallitukselle, joka suoritti vastuullaan olevat toimenpiteet. Rekisterinviranomaisena PRH:lla ei ole valtuuksia olla rekisteröimättä yhtiöjärjestystä ilman oikeuden päätöstä asiassa.Tilanne on ristiriitainen, kun AOYL:n mukaan mitätön päätös ei vaadi kanteen nostamista, eikä sitä saa panna käytäntöön. Rekisteröity yhtiöjärjestys ei siis tämän mukaisesti ole kaikilta osin lainmukainen. Menikö oikein?
20189_54754.jpg
Seinän sisään integroitu ovi vapauttaa seinä- ja lattiatilaa
Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Kotimainen Liune-väliovi korvaa kääntyvän oven tai pintaliukuoven ja tuo lisätilaa asiakkaan kotiin 1-3 neliömetriä per ovi. Seinän sisään liukuvat Liune-ovet jakavat tilan silloin kun halutaan, ja ne antavat näin täyden vapauden liikkua ja ottaa koko tila haltuun. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liunessa ei tarvita kynnystä ja kulkuaukko on kokonaan käytössä. Liune tuotteet voi tilata suoraan verkosta, ja ne toimitetaan kasattuna, valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Lopputulos on elinkaarilaadukas tilaratkaisu, joka tukee kiinteistön arvoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton