• Etusivu
  • Remontti

Käyttääkö taloyhtiösi kohtuudella?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 15.04.2020Päivitetty 08.01.2024
20204_64039.jpg
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.

Veden lämmitys vie noin 30 % taloyhtiöiden lämmitysenergiasta. Kun huomioidaan asumisen koko energiankulutus, sähkö mukaan lukien, on pelkästään lämpimän veden osuus 20 % kunkin asukkaan henkilökohtaisesta energiankulutuksesta.

Vedenmittausjärjestelmä on kätevintä asentaa putkiremontin yhteydessä tai täysin uuteen kohteeseen. Se on iso investointi, ja siksi järjestelmän valintaan kannattaa paneutua.

- Vain elinkaarikustannus kertoo investoinnin todellisen kannattavuuden, sanoo vedenkulutustiedon erikoisasiantuntija Pasi Kari Vertolta.

Verto-vedenmittausjärjestelmän takaisinmaksuaika on keskimäärin 3–5 vuotta, asennus huomioiden. Järjestelmän todellinen hinta on kuitenkin enemmän kuin pelkkä laitteiston ja asennuksen kertakustannus. Sisäänrakennettu vuotohälytys, automatisoidut huoltoilmoitukset sekä pitkä huoltoväli ovat pitkässä juoksussa arvokkaita ominaisuuksia. Valmistajan tarjoama käyttöönottotarkastus poistaa paineet turhista jatkomurheista ja lisäkustannuksista.

- Parhaan vedenmittausjärjestelmän valinta ei ole rakettitiedettä, vaikka valintaa tehdessä tuleekin ottaa huomioon monia asioita. Verton asiantuntijat ovat aina käytettävissä. Meiltä saat maksutonta suunnitteluapua ja teknistä tukea, Kari muistuttaa.

Säästöä omilla valinnoilla

Vesi ei Suomessa ole riittämätön luonnonvara, ja siksi se ei ole noussut keskeiseksi ympäristökysymykseksi. Koko maapallon mittakaavassa vesi on kuitenkin nopeasti hupeneva luonnonvara.

Jokaisella suomalaisella on omia käyttötottumuksia muuttamalla mahdollisuus vähentää vedenkulutustaan merkittävästi ilman, että elämänlaatu siitä kärsii. Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta ja kulutuksen mukainen laskutus auttavat saamaan säästöä aikaan.

- Verton yli 35 vuoden vedenkulutusdata kertoo, että asukkaiden vedenkulutus vähenee kolmanneksella, jos käytössä on Verto -vedenmittausjärjestelmä. 30 prosentin säästö vedenkulutuksessa on samalla lähes 10 prosentin säästö taloyhtiön energiakuluissa, Kari sanoo.

Info

Info

Mittalaitedirektiivin vaatimusten mukaan huoneistokohtaiset vesimittarit pitää asentaa niin, että kuluttaja voi seurata lukemia helposti ja ilman työkaluja. Verto-kodeissa vedenkulutuksen seuranta on tehty asukkaille vaivattomaksi huoneistonäytön ja maksuttoman VertoMobile-mobiilisovelluksen avulla. Kulutuksen mukainen laskutus tekee vesilaskutuksesta oikeudenmukaista, kun jokainen asukas siis maksaa juuri sen verran, mitä itse kuluttaa.

Vesi on maailman arvokkain asia. Siksi sen kulutuksella on väliä.

VERTO-vedenmittausjärjestelmä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
Remontti
viemäröinti
huoneisto
vesiputkistot
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
20173_48489.jpg
Älä maksa naapurisi illallista
Olisitko halukas maksamaan kaupan jonossa takanasi seisovan ihmisen viikonlopun yltäkylläiset ruokaostokset, jos hän niin vaatisi? Tarpeeton kysymys, et tietenkään olisi. Sanoohan sen terve järkikin: jokainen maksaa omien valintojensa mukaisesti.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
20189_54812.jpg
Sisäilmakorjausratkaisut tiivistämällä
Onnistunut sisäilmakorjaus vaatii aina kohdekohtaisen suunnittelun sekä ammattitaitoisen asennustyön. Asentajan on tunnettava käytettävät tuotteet, työmenetelmät sekä kohteen suunnitelmat. Rakennuttajan on järjestettävä kohteeseen toimiva valvonta. Ammattitaitoisen suunnittelijan on aina kohdekohtaisesti arvioitava niiden soveltuvuus. Weberin sisäilmakorjausratkaisut tarjoavat kattavan valikoiman toimivia korjausmenetelmiä eri syistä johtuviin sisäilmaongelmiin. Weberin tekninen tuki taas auttaa tarvittaessa oikean korjausratkaisun löytämisessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton