• Etusivu
  • Remontti

Kasvikatosta iloa ja hyötyä koko asujaimistolle

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Päivitetty 16.11.2023
20212_68523.jpg

Heinolan lintutarha

Ketokatto, viherkatto, kasvikatto, mikä näistä on sinulle tuttu nimitys? Kaikki tarkoittavat samaa asiaa, täydellistä ratkaisua hulevesien hallintaan.

Hulevesien hallinta alkaa jo katoilta. Tonttien omistajille asetetaan jatkossa entistä enemmän vastuuta hulevesien määrien pienentämiseksi. Toimivalla kasvikattoratkaisulla voidaan katoilta alas valuvien vesien määrää merkittävästi vähentää. Lisäksi kasvikatoilla on varsinaisia vedeneristyskerroksia suojaavia, meluhaittojen torjuntaan sekä esteettisyydellään henkistä hyvinvointia lisääviä vaikutuksia.

Oikein perustettu kasvikatto on myös helppohoitoinen, pitkäikäinen ja valumiltaan vähäinen ratkaisu. Kierrätysmateriaalien käyttö, kotimaisuus, paikallisuus ja tutkimus takaavat pitkäikäisen ja hyvinvoivan kattoratkaisun. Hulevesien määrän pienenemisen lisäksi kasvikatoilla voidaan parantaa alas räystäiltä valuvan veden laatua. Varsinkin matalien katosrakennusten katoille kasvikatto sopii erinomaisesti parantamaan ympäristön esteettistä näkymää.

Kampusluonto Tampere
Kampusluonto Tampere

Nyt saat kasvikatolle soveltuvan kierrätysmateriaaleista valmistetun ja toiminnallisesti tutkitun AKO Roof -kasvualustamateriaalin sekä muut tarvittavat biologiset katon kerrokset materiaaleineen tarvittaessa kasvien kera myös valmiina pakettina. Kasvualusta pakataan helppokäyttöisiin 1000 kg suursäkkeihin kuljetettavuuden ja käytettävyyden helpottamiseksi. Kasvikatto on mahdollista säätää kerroskorkeuksien ja kasvillisuuden suhteen aina tilanteen vaatimalla tavalla. Ratkaisu on kotimainen, kierrätetty ja muoviton. Vettä pidättää alin kierrätyskankaista kudottu kastelumatto.

Kampusluonto Tampere
Kampusluonto Tampere

Muoviosien tilalla AKO Roof- kasvikattokerroksissa käytetään kierrätettyä järviruokoa. Kasvualustan paksuus voidaan säädellä kantavuusominaisuuksien tai pitkäaikaiskeston tavoitteiden mukaisesti. Haluttu kasvillisuus saadaan aikaiseksi sekä kylvämällä että istuttamalla tai ennen kaikkea näitä yhdistämällä. AKO Roof -kasvikattoratkaisu on optimoitu keto/niittytyyppistä kasvillisuutta varten.

Heinolan lintutarha
Heinolan lintutarha
Info

Info

Ota yhteyttä Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:hyn ja suunnittele valmiiksi asuinympäristön piristys jo talvella. Myyntipalvelusta saat ohjeita, neuvoja sekä materiaalien käyttöön että myös tarvittaessa tarjouksen kasvikaton tekemisestä valmiiksi. Aloita kesän pörriäisten tukeminen suunnittelulla jo talvella. Kesä tulee joka vuosi!

Lue lisää:

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan sinua?

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on valmistanut betonisia AKO Garden -päällystetuotteita yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Toimintaa ohjaa ajatus erikoistumisesta ja yritys valmistaakin erikoisbetonituotteita, jotka ovat vaatineet pitkää kehitystyötä ja osaamisen lisäämistä. Tuotantolaitokset sijaitsevat suuren pohjavesialueen päällä, joka osaltaan on kannustanut yritystä miettimään erityisesti ympäristöystävällisiä ratkaisuja. AKO Garden -tuoteperheeseenkuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla viherkattoa, kiviaineksia sekä luonnonkiviä.

Haluaisitko sinäkin pihaasi AKO Garden-tuotteita?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntija ottaa yhteyttä mahdollisimman pian!

Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Remontti
vesikatto
viherkatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202011_67480.jpg
Kotimainen viherkatto kierrätysmateriaaleista
Ako Roof -viherkatto on kestävästi kotimainen kierrätysmateriaaleihin perustuva tutkittu vaihtoehto viherkattojen niitty- ja ketokasveja tukevaksi viherkattoratkaisuksi. Ainutlaatuinen tuotannon sivuvirtoja ja kiertotaloutta hyödyntävä viherkattoratkaisu on nyt saatavissa paikalla muokattavana valmistuotteena.
202210_67452.jpg
Hallitse hulevesi - katoilla ja pihoilla!
Hulevesien vaikutusten vähentämiseen kuuluu sadeveden pidättäminen jo katoilla ja imeyttäminen pihoilla. Viherkatot pidättävät ja käsittelevät vettä siellä, missä hulevesi syntyy! Viherkattojen avulla voidaan pienentää valuntahuippuja, koska valunta viivästyy ja kokonaisvalunta yli puolittuu veden imeytyessä viherkattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan.
202210_52180.jpg
Vihertävät hulevesiratkaisut ja uniikit tuotteet erikoiskohteisiin!
Hulevedet ja niiden hallinta ovat jo jonkin aikaa olleet tärkeä osa kaupunkisuunnittelua. Rakennetuilla alueilla suositaan nykyään läpäiseviä pintoja ja hulevesien hallintaan kuuluu sadeveden pidättäminen heti tontilla, siellä missä se syntyy. Hulevesien pidättämistä voidaan tehdä muun muassa oikeanlaisten päällysteiden sekä viherkattojen avulla.
Vaihtoruuvi katolle
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20179_50179.jpg
Tontuille Viherkatto Leville
Rakennusbetoni- ja Elementti Oy oli mukana toteuttamassa viherkattoa mielenkiintoiseen kohteeseen Levillä. Elämyksellisen talon luonteeseen sopii hyvin myös viherkatto. Mielenkiintoisena haasteena oli talon jyrkät kattokulmat ja monet lappeet. Tietäjä työryhmineen kuitenkin ratkaisi nämäkin haasteet ja viherkatto saatiin kasvuun kesäkuun alussa.
20234_81571.jpg
Kotimainen kasvikatto kohteeseen kuin kohteeseen sopivilla kasvivalinnoilla
Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n monivuotinen tutkimusyhteistyö Helsingin Yliopiston Viides Ulottuvuus- tutkimusohjelman kanssa on tuottanut paljon tarvittavaa tietoa keto-/niittykaton toiminnasta ja kasvien viihtyvyydestä. Tutkimustietoihin ja saatuihin kokemuksiin perustuen olemme julkaisseet päivitetyt tuotekortit koskien AKO Garden keto/niitty- ja maksaruohokattoa. Myös RT-korttien hyvät ohjeistukset kannattaa huomioida viher- eli kasvikattoa mietittäessä. Kestävästi kotimainen Ketokatto on myös KESY-tuote.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton