• Etusivu
  • Remontti

Katto kotisi ja omaisuutesi suojelijana

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 12.06.2019Päivitetty 12.08.2019
20196_58441.jpg

Katto suojaa sinua ja omaisuuttasi sääilmiöiltä ympäri vuoden.

Katon tehtävä on altistua kovalle rasitukselle ja näin suojella talosi sisäosaa. Kattosi kohtaa vuoden aikana useita rasitteita: kesällä voimakas UV-säteily, syksyllä ja keväällä rankat sateet ja talvella lumen tuoma painokuorma.

Helposti hyvinvoiva katto

Oli kattosi mitä tahansa materiaalia, se toimii parhaiten ja pisimpään puhtaana ja huollettuna. Katon kunto kannattaa tarkistaa ajoissa, sillä merkit katon hyvinvoinnin kärsimisestä eivät aina ole ilmiselviä. Katon toimivuus on erittäin tärkeä osa koko talon toiminnallisuutta.

Vanhan katon perusteellisessa arvioimisessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Itse voit kuitenkin suorittaa vuosittaisen kuntotarkastuksen, ja pidentää kattosi elinikää esimerkiksi pitämällä se puhtaana ylimääräisistä esineistä ja roskista. Katon käyttöikää voi myös pitkittää varmistamalla sen nopea kuivuminen. Näin ollen on tärkeää pitää katto puhtaana myös kasvustosta, kuten sammaleesta, jäkälästä ja levästä. Kasvusto on katolle muutoin vaaratonta, mutta sillä on taipumus kerätä vettä itseensä ja näin pitkittää katon kuivumisaikaa. Lisäksi vesi pääsee poistumaan nopeammin puhtaalta katolta.

20197_59116.jpg

Pesuaineella puhtain katto

Jos katto on päässyt huonoon kuntoon, käy peseminen helpoiten pesuaineita käyttämällä. Turvallinen ja varma valinta on käyttää testattuja ja biohajoavia tuotteita katon puhtaanapitoon. Pesuaineita käytettäessä käytä valmistajan hyväksymiä aineita tai varmista valmistajalta aineen soveltuvuus omalle katollesi. Vääriä aineita käyttämällä voit vahingoittaa katon kriittisiä ominaisuuksia, kuten hengittävyyttä.

BMI Ormax-katonpesuaineet luonnolle ja katolle ystävällisiä

BMI Ormax-pesuaineet ovat helppokäyttöisiä ja antavat katolle pitkäaikaisen suojan esimerkiksi kasvillisuutta vastaan. Tuotteet ovat biohajoavia eivätkä kuluta kattotiilen pintaa, lisäksi ne sopivat useimmille katemateriaaleille, kuten huopa, pelti ja mineriitti. Pesuaineet ovat valmistajan testaamia ja hyväksymiä tuotteita, ja sitä käyttämällä BMI Ormax-kattotiilien takuu säilyy muuttumattomana. Myös pihakivet voi puhdistaa ja suojata kätevästi BMI Ormax pesuaineilla. Pakkaukset ovat 5 litran kanistereita, joiden sivussa on kätevä mitta-asteikko.

Ohje

Ohje

BMI Ormaxin pesuaineet löydät myös Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Ormax Siisti Katto - Helppokäyttöinen puhdistaja sekä pitkäikäinen katon suoja

20196_58419.jpg

Pitkän kehityksen tuloksena luotu pesuaine, jossa yhdistyvät edistyksellisimmät tehoaineet ja helppokäyttöisyys. Ormax Siisti Katto-pesuaineen levitys kattopinnalle toimii helposti ja nopeasti matalapaineruiskulla, eikä sitä tarvitse huuhdella erikseen. Katto puhdistuu käsittelyn jälkeen itsestään seuraavien viikkojen aikana ja on nyt suojattuna kasvillisuutta vastaan vuosiksi eteenpäin.

Ormax Tehopesu – Nopeasti ja tehokkaasti puhtaat katot ja pihakivetykset

20196_58421.jpg

Koko katon tehokkaaseen pesuun tai vaihtoehtoisesti paljon kasvillisuutta keränneiden tai likaisien kohtien paikalliseen puhdistukseen toimii parhaiten Ormaxin Tehopesuaine. Tehopesu irrottaa tehokkaasti esimerkiksi lehtipuista irtoavan tahmean lehtimahlan ja puhdistaa myös savupiipun tai liesituulettimen poistoputken likaa keränneen ympäristön. Tehopesu levitetään matalapainepesurilla alueittain märälle kattopinnalle ja huuhdellaan sitten pois. Pesutulosta voi tehostaa harjaamalla. Tehopesu-käsittelyn jälkeen katto voidaan maalata, pinnoittaa tai käsitellä Ormax Siisti Katto -pesuaineella.

Ohje

Ohje

Pesuaineiden käyttötarkoitukset

  • Helpoin tapa puhdistaa ja suojata: Siisti Katto
  • Tehokas pesu: Tehopesu
  • Tehokas pesu ja suojakäsittely: Tehopesu + kuivaus + Siisti Katto
  • Erittäin hoitamattomalle katolle: Siisti Katto + vaikutusaika + Tehopesu + kuivaus +Siisti Katto
  • Maalausta edeltävä pesukäsittely: Siisti Katto + vaikutusaika 3vrk + Tehopesu
Info

Info

BMI Ormaxin tuotteet ja pesuaineet löydät Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Ormax Monier Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46252.jpg
Varma ratkaisu kiinteistön kattoremontille
Katosta puhutaan toisinaan talon viidentenä julkisivuna. Tämä merkitsee kuitenkin katon hienoista aliarviointia. Katon tehtävä on vaikeampi kuin seinien. Sateen, tuulen ja lumen kestäminen vaatii aivan oman materiaalinsa. Savi- ja betonikattotiilet kestävät vaativatkin olosuhteet ja antavat rakennukselle pitkäikäisen ja luotettavan suojan.
20123_30124.jpg
Kunnon kattoremontti antaa kerrostalolle uuden elämän
Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön. Näyttävä tumman harmaa Ormax-betonitiilikatto suojaa taloja vuosikymmenten ajan.
20124_30432.jpg
Varmistu kattoasennuksen pätevyydestä
Ammattitaidolla toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi. Uuden katteen tuomasta arvonlisäyksestä nyt puhumattakaan.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
Vaihtoruuvi katolle
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton