• Etusivu
  • Isännöitsijä

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuodessa 2,3 prosenttia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.06.2014
20146_39930.jpg

Kiinteistön ylläpidon kustannusindeksin 2010=100 vuosimuutokset neljännesvuosittain, %

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 2,3 prosenttia vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä vuoden 2013 vastaavasta ajanjaksosta. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä (2010=100).

Ylläpitokustannuksista vuodessa eniten kallistuivat kaukolämpökustannukset 5,2 prosenttia. Erilliskustannukset kasvoivat 4,5 prosenttia, käyttö- ja jätevesikustannukset 4,3 prosenttia, kunnossapitopalvelun kustannukset 2,7 prosenttia, työkustannukset 2,5 prosenttia, käyttösähkön kustannukset 1,7 prosenttia, hoitopalvelukustannukset 1,6 prosenttia, lämpökustannukset 1,5 prosenttia ja tarveaineiden kustannukset 0,1 prosenttia.

Kevyen polttoöljyn kustannukset laskivat 7,7 prosenttia.

Lähde: Kiinteistön ylläpidon kustannusindeksi 2010=100, Tilastokeskus.

Isännöitsijä
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201911_61139.jpg
Ilmastolain uudistus käyntiin kansalaisia kuuntelemalla
Hallitusohjelmassa linjattu ilmastolain uudistus on lähtenyt käyntiin. Ensimmäisessä vaiheessa kuunnellaan kansalaisten näkemyksiä siitä, millainen uudistuvan ilmastolain tulisi olla. Uudistuksen tavoitteena on varmistaa, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja vahvistaa lakia.
20222_76741.jpg
Espoolainen talo­yhtiö onnistui leikkaamaan 20 prosenttia kauko­lämpö­kuluissa
Taloyhtiö As Oy Espoon Tuulenvireessä nautitaan lähes 20 prosenttia paremmasta energiatehokkuudesta Wattisen ensimmäisen käyttövuoden jälkeen – ja jännitetään, kuinka paljon säästöjä onnistutaan tänä vuonna tekemään talven 2022 kulutuspiikkien aikana.
20233_77141.jpg
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Maaliskuu
Maaliskuu antaa jo merkkejä kevään saapumisesta. Paikoitellen jopa maa pilkahtaa esiin lumihangen alta. Sulava lumi tipahtelee auringossa kimmeltävinä vesipisaroina räystäällä, nyt on lupa odottaa kevättä.Taloyhtiön näkökulmasta maaliskuu on oiva aika pitää taloyhtiön yhtiökokous. Yhtiökokouksen järjestämistä on mahdollista lykätä myös pidemmälle. Taloyhtiön työlistalla olevien hankkeiden sekä projektien kannalta on toki suotavaa järjestää yhtiökokous jo näin vuoden alkupuolella.
201611_47698.jpg
Näin saat takuulla pitkäikäisen peltikaton
Oikein asennetun peltikaton kestoikä on hyvinkin 20 vuotta. Sen saavuttaa, kun katto on huolella suunniteltu ja katolle on valittu parhaat materiaalit. Paras katemateriaali on yleisesti käytetty kolmikerrospinnoitettu kattopelti, jonka korroosiokestävyys on taattu. Pitkäikäisen katon viimeistelevät oikein valitut kateruuvit, joiden pinnoitus vastaa korroosiokestävyydeltään kattopellin pinnoitusta. Kolmikerrospinnoitteiselle kattopellille oikea valinta on tietysti kolmikerrospinnoitettu kateruuvi.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Ovatko yhtiövastikkeet yhdenvertaiset ja oikein?
Taloyhtiössä on kahdenlaisia talleja; On lämpimät tallit ja kylmiä talleja. Onko oikein, että molemmilla on sama vastikekerroin, vai loukkaako se asunto-osakeyhtiölain 1 luvun 10 §?Hallitus perustelee yhdenvertaisuutta sillä, että rakentajayhtiö on omistanut kaikki osakkeet yhtiöjärjestystä laatiessaan, joten yhdenvertaisuusperiaatetta ei ole loukattu.
201511_44755.jpg
Kattojen katsastus on taas ajankohtaista!
Me Vesivekillä olemme kiinnostuneita säilyttämään kiinteistösi arvon. Vanha sanonta sanoo: Oma koti kullan kallis – mutta milloin on tuon "oman kullan" katto viimeksi tarkastettu ja huollettu?Rakennuksen tärkeintä julkisivua eli kattoa ja sen varusteita tulee tarkkailla ja huoltaa säännöllisesti – vuosittain! Miksi kuitenkin on niin että monesti nuohooja on ainoa henkilö joka katolla käy? Miellämme nuohouksen talon ja siellä asuvien ihmisten turvallisuuden vuoksi tehtäväksi. Tiedämme, että nuohoomaton piippu tervaantuu ja karstoittuu. Piipun pintaan muodostuu pikeä ja nokea joka voi syttyä palamaan ja pahimmillaan kuumuus voi jopa halkaista piipun ja rakennus palaa. Tällöin vakuutus ei välttämättä vahinkoa korvaa jos nuohous on laiminlyöty.Lue lisää kattohuoltopalveluista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton