• Etusivu
  • Remontti

Konkurssiin menneen rakennusliikkeen jälkien siivous onnistui – Gammelkullantanhuassa on nyt hyvä asua ja elää

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Nurminen Works Oy
Julkaistu 07.11.2022Päivitetty 03.10.2023
202211_79989.jpg

Vantaalla sijaitseva taloyhtiö Gammelkullantanhua on ollut poikkeuksellinen saneerauskohde, sillä remontoitavat asunnot olivat uusia ja korjausta vaativien asioiden lista kasvoi pitkäksi.

As. Oy Vantaan Gammelkullantanhua valmistui Jokiniemeen vuonna 2018. Kaiken piti olla kunnossa, ja asukkaat pääsivät muuttamaan uusiin koteihinsa. Nopeasti tuli kuitenkin ilmi erilaisia puutteita asumisterveellisyyteen, -turvallisuuteen ja esteettisyyteen liittyen.

Ongelmia ilmeni jatkuvasti lisää, eikä alkuperäinen urakoitsija ottanut korjauspyyntöjä vastaan. Alkoi pitkä selvittely- ja korjausprosessi.

– Lähdimme selvittämään isännöitsijän kanssa yleisesti tilannetta sekä vakuus- ja vakuutusasioita. Hitaasti mutta varmasti kaikki eteni koko ajan, kertoo taloyhtiön puheenjohtaja Tiina Haataja.

Gammelkullantanhuassa on 95 asuntoa, osa kahdessa kerroksessa. Erilaisia ongelmia oli niin rakennusten alapohjissa, lämmöneristeissä, palokatkoissa, yläpohjissa, kattoturvatuotteissa, luhtikäytävissä, keittiöissä kuin kylpyhuoneissakin.

Teknisenä isännöitsijänä toimiva Kiinteistötahkolan Kimmo Huusko kertoo, että yhdessä taloyhtiön kanssa asiat lähtivät etenemään.

– Alussa kilpailutettiin projektin suunnittelija ja kartoitettiin urakoitsijaa tämän tyyppiseen, isoon ja haastavaan kohteeseen. Raksystems Oy valikoitui suunnittelijaksi ja Nurminen Works Oy urakoitsijaksi, Huusko toteaa.

– Täytyy sanoa, että se ammattiylpeys, mikä Nurminen Worksilla on, osoittautui monessa kohdassa ihan jo rahan arvoiseksi. Matkalla tuli kuitenkin koko ajan kaikenlaisia yllätyksiä vastaan ja Nurminen Works antoi asiantuntevia ehdotuksia etenemiseen ja vaihtoehtoisiin korjaustapoihin. Harvoin näkee esimerkiksi niin tarkkaa dokumentointia, mikä on todella tärkeä asia taloyhtiölle tulevaisuudessa, hän kuvailee.

Korjattavaa löytyi muun muassa talojen luhtikäytävistä ja kattoturvatuotteista.

Korjattavaa löytyi muun muassa talojen luhtikäytävistä ja kattoturvatuotteista.

Asianmukaiset vakuutukset ovat taloyhtiön turva

Käytännössä työ aloitettiin tekemällä kaksi ensimmäistä alapohjaa tuntityönä, jolloin päästiin jyvälle ongelmien laajuuksista.

– Sen jälkeen laadittiin kustannusarvio muiden talojen vastaavista korjauksista ja alapohjien korjaukset voitiin budjetoida. Tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Korjauksien sisältö oli pääosin sama jokaisessa asunnossa, joskin usein eroavaisuuksiakin oli. Sen johdosta kiinteähintaisen urakan teettäminen ei ollut järkevää, Huusko kertoo.

– Nurminen Worksillä on sekä järki että silmät päässä. He toivat usein ilmi asioita, jotka eivät olleet tiedossa ja myös asioita, joita ei heidän mielestään ole välttämätöntä korjata, Huusko kiittelee.

Taloyhtiö teki korjaustöiden rajauksen siten, että terveys ja turvallisuus priorisoitiin ensimmäiseksi.

– Asukasturvallisuus piti saada ihan ensin kuntoon ja rakennusluvan mukainen lopputarkastus läpi, Nurminen Worksin työpäällikkö Henri Kinnunen kertoo.

Työhön meni kaikkiaan noin puolitoista vuotta, eikä huolelta ja epävarmuudeltakaan tietysti vältytty.

– Osan taloyhtiön asukkaista oli vaikea ymmärtää kaikkia moninaisia asioita ja rajauksia, mitä jouduimme tekemään. Se oli ymmärrettävää. Hallituksen jäsenet joutuivat välillä vakuuttamaan asukkaille, että kaikki menee kyllä hyvin, vaikka se ei tapahdu äkkiä. Monen luona kävin henkilökohtaisesti kertomassa tarkasti, milloin, miksi ja mitä tapahtuu, Tiina Haataja muistelee.

Haataja kannustaa uudiskohdetta hankkivan tarkistavan, miten kohteen talous on turvattu, jos kaikki ei menekään niin kuin "Strömsössä".

– Vakuuksien tulee olla kunnossa. Meillä oli RS-vakuus ja sillä on tehty tämä mittava korjaustyö.

Laaja korjaustyö As. Oy Vantaan Gammelkullantanhuassa on saatu onnistuneesti päätökseen.

Laaja korjaustyö As. Oy Vantaan Gammelkullantanhuassa on saatu onnistuneesti päätökseen.

"Taloyhtiö selvisi tästä voittajana"

Nurminen Worksin toteuttamat korjaustyöt ovat nyt valmistuneet onnistuneesti. Korjausurakoitsijan rooli on suuri tämän kaltaisissa projekteissa.

Tutustu Nurminen Worksin referensseihin >>>

– Meillä sujui kommunikointi todella hyvin. Nurminen Worksilta oltiin oma-aloitteisia ja se oli myös merkittävää. Taloyhtiömme on iso, ja se oli Nurminen Worksillekin iso kohde. Varsinkin siksi ammattitaitoisuus on erittäin tärkeää. Voin kyllä suositella, Haataja toteaa.

Kaikki kolme osapuolta, taloyhtiön puheenjohtaja Tiina Haataja, Kiinteistötahkolan tekninen isännöitsijä Kimmo Huusko sekä Nurminen Worksin Henri Kinnunen sanovat kuin yhdestä suusta hyvän yhteistyön vieneen projektia eteenpäin.

– Arvostan kovasti sitä, että Nurminen Worksilta tuli koko ajan uutta korjauslaskelmaa budjettia varten ilman erityistä pyyntöä. Me olimme ajan tasalla, eikä tarvinnut miettiä missä mennään, Huusko sanoo.

"Arvostan kovasti sitä, että Nurminen Worksilta tuli koko ajan uutta korjauslaskelmaa budjettia varten ilman erityistä pyyntöä."

– Positiivisina yllätyksinä pidimme myös sitä, miten Nurminen Worksilta tehtiin työn edetessä ehdotuksia joistain ratkaisuista, mitkä säästivät taloyhtiön varoja.

Yksinkertaisena esimerkkinä Huusko kertoo kustannussäästön nosturivuokrissa.

– Jossain vaiheessa Nurminen Worksilta ehdotettiin, että käytössä olevat henkilönostimet vaihdetaan toisenlaiseen, edullisempaan nostinmalliin, joilla saadaan aivan yhtä hyvin toimittua mutta kustannustehokkaammin.

Monivaiheinen korjausprosessi on saatu päätökseen, ja Gammelkullantanhuassa on nyt hyvä asua ja elää.

– Taloyhtiö selvisi tästä voittajana. Lopputulos on hyvä. Menneisyys ei enää laske asunnon arvoa, Huusko kiteyttää.

Info

Info

Tule tapaamaan Nurminen Worksia Kiinteistömessuille osastolle 6F2! Messut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 11.–12.10.2023.

Onko teidän taloyhtiössänne tarve laajaan korjausprojektiin? Jätä Nurminen Worksille yhteydenottopyyntö!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Nurminen Works Oy
Remontti
alapohja
eristys
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Rivitalon etupiha
Pienen taloyhtiön haasteet kosteusongelman hoidossa
Kun Jäkärlänkujan rivitaloyhtiö Helsingissä kohtasi mittavat kosteusongelmat, päätti taloyhtiön asukkaat lähestyä ongelmaa innovatiivisella tavalla SafeDrying-järjestelmän avulla. Tämä osoittautui kustannustehokkaaksi ratkaisuksi verrattuna perinteisille kosteudenpoistotekniikoille.
202010_67177.jpg
2020-luvun lasivilla ei kutise, eikä pölise
Nykypäivän pehmeä lasivilla on vuosien tuotekehityksen tulos. Se on miellyttävää ja pehmeää käsitellä, vaikka ihan paljain käsin. Se ei kutise eikä pölyä.Tuotekehityksessä on haluttu erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden pölyämättömyyteen, käsiteltävyyteen ja asentamismukavuuteen. Jämäkkä levy ei hajoa ja se on helppo leikata ja asentaa.
20183_52126.jpg
Askarruttaako seinien eristäminen?
Kun kodin eristys ja ilmanvaihto on toteutettu oikein, on asuminen viihtyisää ja terveellistä. Suuri etu on myös lämmityskulujen pieneneminen. Eristämisestä herää usein paljon kysymyksiä. Tässä on listattuna yleisimpiä kysymyksiä seinien eristämisestä vastauksineen. Vastaukset on antanut kehitys- ja markkinointijohtaja Asso Erävuoma Finnfoamilta.
20234_81370.jpg
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja?
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja? Pitääkö koko talo lisäeristää vai riittääkö vain yhden rakennuksen osan lisäeristys?
20187_54186.jpg
Pari- ja rivitalojen ryömintätilat kuiviksi
Pornaisiin 1980-luvun lopulla valmistuneen paritalon saneeraus aloitettiin korjaamalla alapohja. Ryömintätilaan oli kertynyt kosteutta, koska tuuletus ei ollut toiminut. Ryömintätilan sisäpuolisessa kosteussuojaamisessa käytettiin nyt Isodrän Kross -menetelmää. Pornaisten kohteessa alapohja uusittiin kevättalvella. Sen jälkeen on uusittu välipohja, suoristettu alapohjan virheiden takia painunut toisen asunnon lattia ja remontoitu toinen asunto kokonaan.
202011_67387.jpg
Vaihtoehto alapohjaeristeeksi
Tiesitkö, että Leca®-sora soveltuu erinomaisesti maanvaraisen alapohjan eristeeksi? Leca®-sora on luonnon omasta materiaalista, savesta, polttamalla valmistettu eriste, joka kestää niin mekaanisesti kuin myös kemiallisesti koko rakennuksen käyttöiän eristyskyvyn heikentymättä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton