• Etusivu
  • Talo

Kotimaiset saneerauskeskukset kerros- ja rivitaloihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 24.08.2017Päivitetty 19.06.2023
20178_50023.jpg

Kotimaiset saneeraus- ja huoneistokeskukset on suunniteltu yhteistyössä suunnittelutoimistojen sekä urakoitsijoiden kanssa.

Tuotteet soveltuvat kerros- ja rivitalojen saneeraus- sekä uudiskohteisiin. Niiden suunnittelussa on otettu huomioon yleiskaapeloinnin ja valokuidun liittämismahdollisuuksien asettamat vaatimukset.

Saneerauskeskukset pinta-asennukseen

Saneerauskeskusten mitoitus ja muotoilu on optimoitu sopimaan vanhan sähkökeskuksen paikalle niin, että komponenteille ja kaapeloinnille jää riittävästi tilaa. Ryhmäkeskus ja data-asennuskotelo voidaan asentaa päällekkäin, vierekkäin tai erikseen, joko seinälle oven viereen tai sen yläpuolelle.

Mallistoon kuuluu mittauskeskus, ryhmäkeskus sekä data-asennuskotelot. Keskukset ovat metallikoteloituja ja pinta-asennettavia.

>> Saneerauskeskusmallistoon

Ominaisuuksia:

  • Keskukset ovat 275 mm leveitä ja 500 mm korkeita, joten ne sopivat ahtaisiinkin paikkoihin
  • Keskuksen toisella sivulla ja päädyissä on avattavat läpivientiaihiot, jotta kaapelikanavalla saadaan siisti sekä toimiva ratkaisu
  • Kotelon pohjassa lenkit kaapelien sitomista varten
  • Pohjassa on suuri avattava aihio, jotta keskus voidaan asentaa suoraan vanhan paikalle
  • Oven kätisyys vaihdettavissa
  • Vaaka-asennuksessa oven lukitus auki-asentoon helpottaa työtä
  • Lopputarkastuksen yhteydessä tehtävät mittaukset ovat helppoja 4-napaisen pääkytkimet avulla
  • Selkeät komponenttien ja liittimien sijoittelut ja merkinnät

Saatavilla myös huoneistokeskukset uudiskohteisiin

Uppo- ja pinta-asennettavat huoneistokeskukset ovat dataryhmäkeskuksia, joiden upotuskotelossa on huomioitu erilaiset asennus- ja kiinnitystarpeet. Kiinnitys voidaan tehdä ennen verhoilulevyn asennusta tai sen jälkeen. Upotuskotelossa on peitettynä valmiit putkitusaukot, jotka voidaan avata asennuksen edetessä tarpeen mukaan. Pintakoteloiden päädyssä sijaitsevat läpivientiaihiot lähes koko leveydeltä. Myös pohjassa on laaja avattava aihio.

Dataosassa on tilaa antennihaaroittimelle sekä kuitapäätekotelolle. Mukana toimitetaan kaksi RJ45-rimaa, joihin voidaan asentaa yleisimmät RJ45-liittimet. Asennusalustasta on mahdollista taittaa kannakkeet dataosaan tulevia aktiivilaitteita, kuten esimerkiksi ADSL-modeemia, varten.

>> Sähköinen esite vakiokeskuksista

20189_54591.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

ABB Oy
Talo
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20226_78687.jpg
Liiketunnistinohjaus antaa turvaa
Ei ole yhdentekevää, minkälainen valaistus taloyhtiön pihoilla ja yhteisissä tiloissa on. Pelkkä valaistusremontti voi säästää taloyhtiölle tuhansia euroja ja maksaa investoinnin takaisin hyvinkin lyhyessä ajassa. Potentiaalinen säästömahdollisuus löytyy vaikka hämäräkytkimistä, sillä hämäräkytkimen oikealla säädöllä voi säästää jopa 1000 euroa vuodessa. Valaisinremontti on myös helppo toteuttaa taloyhtiöissä. Se ei vaadi suuria ponnisteluja.
20164_46303.jpg
Tiedä, kenelle ovesi avaat
ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteetsopivat sekä pientaloihin että isoihin kerrostalokohteisiin. Tuotteilla voidaan toteuttaa ensiluokkaiset ratkaisut uudis- ja korjausrakentamisessa.
20206_65056.jpg
Saneeraukset käsi kädessä ovat säästöä
Huomattava säästö ajassa, rahassa ja vaivassa. Siinä on kolme painavaa syytä toteuttaa linjasaneeraus ja sähköistystyöt samalla kertaa, toteaa Consti Talotekniikka Oy:n sähköasennuspäällikkö Juhani Erkkilä. Kun linja- ja sähkösaneeraus toteutetaan käsi kädessä, varmistetaan myös se, että työssä noudatetaan uusimpia määräyksiä ja lopputuloksessa päästään energiatehokkuuden kannalta järkevään ratkaisuun. Kokonaisvaltainen saneeraus vaikuttaa myös kiinteistön arvoon.Erkkilä tuntee pääkaupunkiseudun remontointikohteet, sillä Consti Talotekniikka on liiketoiminnassaan keskittynyt urakoimaan niitä. Markkinoilla kilpaillaan kovasti juuri nyt. Siinä samassa mittelöidään kuka on korjausurakoinnin ja talotekniikan johtava asiantuntija. Consti on pärjännyt hyvin yhdistämällä yli 460 työntekijänsä osaamisen.
20221_74366.jpg
Oletko ostamassa uutta täys­sähkö­autoa? Hae 2 000 euron hankinta­tukea
Tiesitkö, että uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2000 euroa hankintatukea? Aiemmin ostaja sai tuen alennuksena auton myyntihinnasta autoliikkeestä, nyt tuki maksetaan hakijalle tukipäätöksen mukaisesti. Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20207_65862.jpg
Kosteisiin tiloihin
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppo- ja pinta-asennuksiin sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.Impressivo-kalusteita käyttämällä voi asentaa samat uppokalusteet yksittäisiksi tuotteiksi tai suuremmiksi yhdistelmiksi niin pintaan kuin uppoonkin. Pinta-asennus tehdään käyttämällä pintakojerasiaa ja pintakoteloita uppopeitelevyjen sijaan. Kytkimet ja pistorasiat saadaan roiskevesitiiviksi ilman tiivistettä huomioimalla johtimien taivutus rasian sisällä ja käyttämällä kytkimien ruuvikiinnitteistä vipurunkoa tai läppäkannellista pistorasian keskiölevyä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton