• Etusivu
  • Talo

Kotimaiset saneerauskeskukset kerros- ja rivitaloihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 24.08.2017Päivitetty 19.06.2023
20178_50023.jpg

Kotimaiset saneeraus- ja huoneistokeskukset on suunniteltu yhteistyössä suunnittelutoimistojen sekä urakoitsijoiden kanssa.

Tuotteet soveltuvat kerros- ja rivitalojen saneeraus- sekä uudiskohteisiin. Niiden suunnittelussa on otettu huomioon yleiskaapeloinnin ja valokuidun liittämismahdollisuuksien asettamat vaatimukset.

Saneerauskeskukset pinta-asennukseen

Saneerauskeskusten mitoitus ja muotoilu on optimoitu sopimaan vanhan sähkökeskuksen paikalle niin, että komponenteille ja kaapeloinnille jää riittävästi tilaa. Ryhmäkeskus ja data-asennuskotelo voidaan asentaa päällekkäin, vierekkäin tai erikseen, joko seinälle oven viereen tai sen yläpuolelle.

Mallistoon kuuluu mittauskeskus, ryhmäkeskus sekä data-asennuskotelot. Keskukset ovat metallikoteloituja ja pinta-asennettavia.

>> Saneerauskeskusmallistoon

Ominaisuuksia:

  • Keskukset ovat 275 mm leveitä ja 500 mm korkeita, joten ne sopivat ahtaisiinkin paikkoihin
  • Keskuksen toisella sivulla ja päädyissä on avattavat läpivientiaihiot, jotta kaapelikanavalla saadaan siisti sekä toimiva ratkaisu
  • Kotelon pohjassa lenkit kaapelien sitomista varten
  • Pohjassa on suuri avattava aihio, jotta keskus voidaan asentaa suoraan vanhan paikalle
  • Oven kätisyys vaihdettavissa
  • Vaaka-asennuksessa oven lukitus auki-asentoon helpottaa työtä
  • Lopputarkastuksen yhteydessä tehtävät mittaukset ovat helppoja 4-napaisen pääkytkimet avulla
  • Selkeät komponenttien ja liittimien sijoittelut ja merkinnät

Saatavilla myös huoneistokeskukset uudiskohteisiin

Uppo- ja pinta-asennettavat huoneistokeskukset ovat dataryhmäkeskuksia, joiden upotuskotelossa on huomioitu erilaiset asennus- ja kiinnitystarpeet. Kiinnitys voidaan tehdä ennen verhoilulevyn asennusta tai sen jälkeen. Upotuskotelossa on peitettynä valmiit putkitusaukot, jotka voidaan avata asennuksen edetessä tarpeen mukaan. Pintakoteloiden päädyssä sijaitsevat läpivientiaihiot lähes koko leveydeltä. Myös pohjassa on laaja avattava aihio.

Dataosassa on tilaa antennihaaroittimelle sekä kuitapäätekotelolle. Mukana toimitetaan kaksi RJ45-rimaa, joihin voidaan asentaa yleisimmät RJ45-liittimet. Asennusalustasta on mahdollista taittaa kannakkeet dataosaan tulevia aktiivilaitteita, kuten esimerkiksi ADSL-modeemia, varten.

>> Sähköinen esite vakiokeskuksista

20189_54591.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

ABB Oy
Talo
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_72880.jpg
Sähköautojen lataus taloyhtiöissä - tankkaus siirtyy kotipihalle
Latausprojekti voi tuoda mukanaan haasteita taloyhtiöiden etulinjassa toimiville. Markkinoilla on juuri nyt toinen toistaan hienompia paketteja. Silti suurin osa kohteista voidaan yleensä toteuttaa perustekniikalla, jonka keskeisinä komponentteina ovat uusi latauskeskus sekä tarvittava määrä latauspisteitä. Latausprojektissa ei ole mystiikkaa, sähköautojen lataus on yksi sähkönkäyttömuoto muiden joukossa.
20226_78687.jpg
Liiketunnistinohjaus antaa turvaa
Ei ole yhdentekevää, minkälainen valaistus taloyhtiön pihoilla ja yhteisissä tiloissa on. Pelkkä valaistusremontti voi säästää taloyhtiölle tuhansia euroja ja maksaa investoinnin takaisin hyvinkin lyhyessä ajassa. Potentiaalinen säästömahdollisuus löytyy vaikka hämäräkytkimistä, sillä hämäräkytkimen oikealla säädöllä voi säästää jopa 1000 euroa vuodessa. Valaisinremontti on myös helppo toteuttaa taloyhtiöissä. Se ei vaadi suuria ponnisteluja.
20164_46303.jpg
Tiedä, kenelle ovesi avaat
ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteetsopivat sekä pientaloihin että isoihin kerrostalokohteisiin. Tuotteilla voidaan toteuttaa ensiluokkaiset ratkaisut uudis- ja korjausrakentamisessa.
20221_74422.jpg
Taloyhtiön matka ympäristö­ystävällisyyteen - näin se eteni Mäntsälässä
Ympäristöystävällisyys ja etenkin ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on arkea jo taloyhtiöissäkin. Prosessi voi olla vaiheittainen, ja jokainen parannus auttaa eteenpäin. Mäntsälän Mäntylinnassa halutaan taata puhdas ympäristö myös tuleville sukupolville tekemällä ekologisia valintoja.
20221_74366.jpg
Oletko ostamassa uutta täys­sähkö­autoa? Hae 2 000 euron hankinta­tukea
Tiesitkö, että uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2000 euroa hankintatukea? Aiemmin ostaja sai tuen alennuksena auton myyntihinnasta autoliikkeestä, nyt tuki maksetaan hakijalle tukipäätöksen mukaisesti. Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
20221_74403.jpg
Pientalon sähkövarasto kannattaisi takaisinmaksuajan lyhetessä
Aurinkosähköjärjestelmät yleistyvät nopeasti pientaloissa. Täyden hyödyn aurinkopaneeleista saa irti kotitaloussähkön varastointijärjestelmällä, mutta niiden määrä on suomalaisissa omakotitalokiinteistöissä vielä varsin vähäinen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton