• Etusivu
  • LVI

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä – Näin vältät kalliit virheet

Tiina Painokallio
Kaupallinen yhteistyö
Remppatori logoRemppatori
Julkaistu 19.03.2025
interior-of-modern-bathroom-with-toilet

Huolellisesti tehty remontti lisää asumisviihtyvyyttä ja kohottaa asunnon arvoa. (Kuva: Envato)

Taloyhtiön kylpyhuoneremontti on investointi, joka vaatii tarkkaa suunnittelua ja ammattitaitoista toteutusta. Väärät työtavat tai puutteellinen vedeneristys voivat johtaa vakaviin kosteusvaurioihin ja kalliisiin lisäkorjauksiin jo muutamassa vuodessa.

Ammattitaidottomasti toteutetut remontit voivat johtaa isoihinkin vahinkoihin

Kylpyhuoneremontti on yksi vaativimmista remonttikohteista, koska märkätiloissa pienetkin virheet voivat johtaa vakaviin ongelmiin. Huolimattomasti toteutettu vedeneristys tai väärin asennettu lattiakaivo aiheuttavat vuotoja, jotka pahimmillaan vaativat rakenteiden laajamittaista purkamista ja uusimista. Kylpyhuoneremontti vaatiikin erityisosaamista, sillä virheet asennustöissä voivat aiheuttaa ajan myötä kohtuuttoman kalliiksi äityviä vesivahinkoja.

Taloyhtiössä remontin suorittajalla on oltava pätevyys ja tarvittavat sertifikaatit, jotta työ täyttää lain ja määräysten vaatimukset. Lisäksi taloyhtiön on varmistettava, että valvonta on asianmukaista, jotta virheet huomataan ajoissa ja ne voidaan korjata ennen remontin valmistumista.

Hyvin suunniteltu kylpyhuoneremontti vähentää yllätyksiä ja varmistaa laadukkaan lopputuloksen. Kirjallinen sopimus ja huolellinen dokumentointi ovat tärkeitä myöhempään myyntiä ja takuukysymyksiä ajatellen.

Kuinka valita luotettava urakoitsija?

Huolellinen suunnittelu on kylpyhuoneremontin onnistumisen perusta. Suunnitteluvaiheessa on tärkeää ottaa huomioon asukkaiden tarpeet, tekniset vaatimukset ja mahdolliset rakenteelliset haasteet.

Urakoitsijan valinnassa kannattaa hyödyntää suosituksia ja tarkistaa yrityksen taustatiedot, kuten tilaajavastuuraportit ja takuutiedot. Kirjallinen sopimus, jossa sovitaan aikataulu ja mahdolliset sanktiot myöhästyksistä, on ehdoton edellytys.

Kirjallinen sopimus ja tarkka dokumentointi ovat oleellisia sekä remontin aikana että myöhemmin esimerkiksi huoneistojen myynnin yhteydessä. Jos ostaja haluaa varmistaa, että remontti on tehty asianmukaisesti, hän voi pyytää nähdä urakoitsijan laatimat asiakirjat, kuten työselostukset ja valvontaraportit.

Urakoitsijan valintaan liittyviä kysymyksiä

Luotettavan urakoitsijan valinta on yksi remontin kriittisimmistä vaiheista. Pelkkä edullinen hinta ei saa olla ratkaiseva tekijä, sillä halpa ja huonosti tehty remontti voi koitua kalliiksi pitkällä aikavälillä.

Urakoitsijan taustat kannattaa tarkistaa huolellisesti esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Tutki yrityksen taustatiedot, kuten tilaajavastuuraportit ja mahdolliset aikaisemmat asiakasarvostelut.
  • Selvitä, onko yritys hoitanut lakisääteiset velvoitteensa, kuten verot ja työntekijävakuutukset.
  • Kysy referenssejä aiemmista projekteista. Hyvämaineisella yrityksellä on yleensä pitkä lista tyytyväisiä asiakkaita.

Kirjallinen sopimus, jossa sovitaan remontin aikataulusta, materiaaleista ja mahdollisista myöhästymissanktioista, on ehdoton edellytys. Näin voidaan varmistaa, että remontti valmistuu sovitussa ajassa ja budjetissa.

<p data-block-key="56wp4">Laadukkaasti toteutettu kylpyhuoneremontti parantaa asumismukavuutta ja nostaa asunnon arvoa. (Kuva: Envato)</p>
Laadukkaasti toteutettu kylpyhuoneremontti parantaa asumismukavuutta ja nostaa asunnon arvoa. (Kuva: Envato)

Kylpyhuoneremontin kesto on yleensä 10–15 päivää, ja sen hinta voi vaihdella 16 000–25 000 euron välillä materiaaleista ja lisätöistä riippuen. Kosteusvaurioiden korjaaminen voi nostaa hintaa merkittävästi.

Huom! Vaikka tietyt purkutyöt, kuten lauteiden poistaminen, voivat onnistua asukkaalta, lattiakaivojen ja putkistojen lähellä työskentely on jätettävä ammattilaiselle. Ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa asbestikartoitus on tehtävä ennen purkutöiden aloittamista.

Vesikalusteiden ja lattialämmityksen uusiminen

Vesikalusteet voidaan usein säilyttää, mutta jos ne ovat kuluneet, voi olla järkevää uusia ne remontin yhteydessä. Yli 20 vuotta vanha lattialämmitys voidaan jättää paikalleen ja sen päälle asentaa uusi lämmitysjärjestelmä.

Onnistunut kylpyhuoneremontti vaatii ammattitaitoa ja huolellista suunnittelua. Valitsemalla pätevän urakoitsijan ja varmistamalla remontin asianmukainen valvonta taloyhtiö voi välttää kalliit virheet ja pidentää kylpyhuoneiden elinkaarta.

Välttämällä yleisimmät sudenkuopat taloyhtiö voi pidentää kylpyhuoneiden käyttöikää, parantaa asumismukavuutta ja suojella kiinteistön arvoa pitkällä tähtäimellä.

Kun tarvitaan tekijää, Remppatori auttaa!

Remppatorista löytyy tälläkin hetkellä tekijöitä eri kategorioista:

Info

Info

Remppatori lyhyesti

  • Remppatori on tarkoitettu kuluttajille, yrityksille ja taloyhtiöille, jotka etsivät remonttiapua ja urakoitsijoita.
  • Remppatorissa voi julkaista kaikenlaisia töitä, joille halutaan etsiä sopivin tekijä.
  • Kun urakoitsija kiinnostuu tarjotusta työstä, se voi ottaa suoraan yhteyttä työn tarjoajaan.
  • Työn ilmoittaja voi liittää mukaan työn tarkan kuvauksen, aikataulun ja kuvia kohteesta.
  • Projektin valmistuttua tilaaja voi arvioida työn laadun ja sujuvuuden Remppatorissa. Palvelu tekee yhteistyötä Vastuu Groupin kanssa.
Remppatori-logo
https://remppatori.fi/
Remppatori
LVI
asuminen
kylpyhuone
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Geonovan kehitysjohtaja Ilari Vuores
Maalämpöä palveluna: selvitä oman kiinteistösi säästöpotentiaali
Vuonna 2023 jo noin 1100 suomalaista taloyhtiötä valitsi lämmitysmuodoksi maalämmön (Tilastokeskus). Varsinkin vanhoille taloyhtiöille keskeinen syy vaihtoon on raha. Paljonko vaihtamalla maalämpöön palveluna voi siis säästää?
ihmiset istuvat lattialla rivissä ja katsovat ylöspäin ja ihmettelevät
Uusi pelastuslaki ja palovaroittimet
Uuden lakimuutoksen myötä rakennuksen omistajille tuli velvoite asentaa tarvittavat palovaroittimet huoneistoihin. Vaikka palovaroittimien merkitys tiedostetaan, tilastot osoittavat, että toimimattomia tai puuttuvia palovaroittimia on edelleen asunnoissa. Tilannetta olisi pitänyt jotenkin valvoa taloyhtiöissä, mutta vastuunjakoa on pidetty epäselvänä.
20216_71356.jpg
Miten jätteiden litistäminen säästää taloyhtiölle selvää rahaa?
Taas ovat talon roska-astiat sekaisin! Miten ihmeessä naapuri ei taaskaan ole osannut pistää muoveja oikeaan astiaan! Pahvinkeräysastiakin pursuaa yli laitojen. Ei ihme, sehän on täynnä ilmaa.Ei ole yhdentekevää, miten taloyhtiön roskikset täytetään. Oikea jäte oikeassa roskiksessa ja esimerkiksi pahvien litistäminen niin, ettei astia pursua yli äyräiden, säästää rahaa taloyhtiöltä ja näkyy myös osakkaiden kukkarossa. Jäteyhtiöt nimittäin perivät lisämaksua, jos astiat pursuavat yli.
Katu, jossa on taloja rivissä
Lumet luomatta, vastikkeet maksamatta, mikä avuksi?
Asumme paritalossa joka on osakeyhtiö. Naapurini ei tällä hetkellä asu asunnossaan homevaurioiden takia. Meillä on yhteinen piha ja joudun aina kulkemaan hänen etupihan edestä että pääsen asunnoltani pois. Mitä velvollisuuksia naapurillani on koskien pihan talvikunnossapitoa, vaikka hän ei itse asunnossa asu? Tällä hetkellä minä hoidan myös hänen pihaltaan lumet pois, koska hän itse ei lumiaan kolaa, kun ei kerran asunnossaan asu, eikä ne häntä haittaa.Sitten vielä hänellä on vastikkeita rästissä / myöhässä. Miten saan hänet maksamaan ne?Meillä ei ole hallitusta muodostettu tämän homeongelman takia, joka ilmeni kun asunto vaihtoi omistajaa. Osakeyhtiössämme on kolme ihmistä / kaksi asuntoa ja mitään yhtiökokouksia ei voida pitää.
Katu, jossa on taloja rivissä
Kaaos pyöräsuojassa - kenen pyörät suojaan?
Voiko yhtiökokous tai hallitus asettaa rajoituksia pyöräsuojan käyttöoikeuksiin seuraavasti:1. Pyörien säilytys on sallittua ainoastaan talossa kirjoilla asuvien omassa käytössä oleville pyörille. Muutama asukas säilyttää pyörävarastossa useita lastensa pyöriä, vaikka kukaan lapsista ei ole talon kirjoilla eikä täten asu virallisesti talossa.2. Voidaanko yksittäisen asukkaan säilytettävien pyörien määrää rajoittaa?Yhtiöjärjestyksessä ei ole mainintaa asiasta.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Hometta asunnossa?
Taloyhtiömme hallitus teetti hometestin yhteen asuntoon. Näytteissä oli kiellettyjä mikrobeja. Näytteet otti yrittäjä, joka teetti testit, teki päätökset haitoista, korjaussuunnitelmat ja valvonnan. Aihe esiteltiin osakkaille vasta rahoituksesta päättävässä kokouksessa, esitys hyväksyttiin.Isännöitsijä oli myös sopinut 7 (24) asunnon testeistä tapausten laajuuden kartoittamiseksi. Valinnan perustana oli kirjallinen kysely osakkaiden kokemista hajuista. Yrittäjä valitsi hallitukselta 75 % (3/4) ja muilta 17 % (3/18). 1 osakas teetti testin itse. Valituksi tuli hajua tunnistaneita ja tunnistamattomia. Nyt testatuista 5/8 on selkeästi vaurioituneita ja 3/8 oireellista. Edellyttääkö yhdenvertaisuus myös muiden asuntojen (16) testaamista ja korjauksia kokonaisratkaisuna?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton