• Etusivu
  • Palvelut

Muista nämä, kun valitset laajakaistaa taloyhtiöön

DNA Taloyhtiöpalvelun paikalliset asiantuntijat tukenasi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö DNA Oy
Päivitetty 07.11.2023
neuvot taloyhtiön päättäjille miten säästää asumiskuluissa-1920x1080

Nykyisin arki pyörii vahvasti netissä ja sen vuoksi on tärkeä varmistaa, että taloyhtiön verkkoyhteys ei aiheuta asukkaille harmaita hiuksia, vaan tekee elämästä sujuvampaa. Millaisia asioita taloyhtiön laajakaistan valinnassa kannattaa ottaa huomioon? Entä mistä kaivaa lisätietoa, kun nettiliittymien sanasto hämmentää?

DNA Taloyhtiöpalvelu tarjoaa avuksesi osaavan ammattilaistiimin, joka auttaa valitsemaan sopivimmat palvelut taloyhtiölle ja ratkaisee jatkossa netinkäyttöön liittyvät kysymykset. Isännöitsijöitä ja taloyhtiöpäättäjiä varten koottu ammattilaisten joukko pitää huolen siitä, että luotettava apu on saatavilla nopeasti. Näin taloyhtiön asiat hoituvat kätevästi aina tutun ammattilaisen kanssa.

Muistathan nämä viisi tärkeää seikkaa, kun teet valintaa taloyhtiön laajakaistasta:

  1. Toimintavarmuus ensin. Ensimmäinen askel on selvittää, millainen kiinteä laajakaista on saatavilla ja onko taloyhtiö mahdollista liittää siihen. Osoitetietojen avulla DNA Apuri auttaa sinua tarkistamaan, onko taloyhtiöön jo saatavilla kiinteä nettiyhteys.
  2. Kartoita tarve. Netin käyttötarpeet vaihtelevat eri kodeissa. DNA Netti taloyhtiösopimuksella tuo kaikille taloyhtiön asukkaille netin perusnopeuden, joka on vaihdettavissa nopeampaan aina normaalihintoja edullisemmin. Näin jokainen asukas maksaa vain siitä, mitä tarvitsee.
  3. Tekniikka ajan tasalle. Taloyhtiön liittäminen kiinteään verkkoon edellyttää, että operaattorin kiinteä verkko ulottuu riittävän lähelle. Ennen liittymistä on hyvä selvittää kiinteistön sisäverkon kunto ja uusia se tarvittaessa. Näin varmistetaan, että netti toimii parhaalla mahdollisella tavalla.
  4. Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihin. Vaikka valokuitu on tällä hetkellä suosittu, myös kaapelilaajakaista on erinomainen vaihtoehto taloyhtiöille. Kaapelilaajakaistapalvelu takaa huippunopean ja toimintavarman netin pitkälle tulevaisuuteen.
  5. Valitse luotettava kumppani. DNA on Suomen suurin kiinteän verkon laajakaistan tarjoaja ja on tehnyt jo vuosien ajan merkittäviä investointeja valokuituverkkoihin, mikä tarkoittaa parempaa kiinteän laajakaistan saatavuutta monilla alueilla Suomessa.

Moni ajattelee, että uuden laajakaistan käyttöönotto on aina pitkä projekti, joka vaatii pihamaan mylläämistä. Useimmiten uusien kaapelien asennuksia ei kuitenkaan tarvita. DNA:n valokuitupohjaiseen kiinteään verkkoon on kytketty jo noin 700 000 asuntoa. Operaattorit rakentavat ja maksavat verkot itse, joten taloyhtiöille ei koidu ylimääräistä vaivaa tai kulua. Taloyhtiöpäättäjälle tärkein kysymys lienee kuitenkin se, onko netti toimintavarma vielä tulevaisuudessa, kun verkon käyttö ja verkossa olevien laitteiden määrä kasvaa entisestään.

Laajakaistavaihtoehdot lyhyesti:

DNA Taloyhtiönetti

DNA Taloyhtiönetti on koko taloyhtiön yhteinen nettiratkaisu. Taloyhtiö tekee operaattorin kanssa sopimuksen nettipalveluiden, kuten vuokraan tai vastikkeeseen sisältyvän perusnopeuden, toimittamisesta. Kun sopimus taloyhtiönetistä on solmittu DNA:n kanssa, kuuluu kaikille asukkaille DNA Netti perusnopeudella sekä jopa puolet edullisemmat hinnat muista DNA Netin nopeuksista. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv -toimija kaapeliverkossa. Liitettäessä DNA:n kaapeliverkkoon, taloyhtiö voi tehdä DNA:n kanssa myös kaapeli-tv -sopimuksen avaten koteihin laajan perus- ja maksukanavien tarjonnan.

Valokuituverkko

Valokuitu tarjoaa energiatehokkaasti vakaan, pitkäikäisen ja huippunopean verkkoyhteyden, jonka kapasiteetti riittää kaikille netinkäyttäjille ja älylaitteille. DNA:n valokuitupohjainen kiinteä verkko tulee asuntoihin optista kuitukaapelia tai datakaapelia pitkin, riippuen asuinalueen saatavuudesta.

Kaapelilaajakaista

Kaapelilaajakaistapalvelu tuo asuntoon huippunopean ja toimintavarman netin vuosiksi eteenpäin. Kaapeliverkon taustalla on kymmeniä tuhansia kilometrejä valokuitua, mikä takaa vähintään yhden gigan yhteyden. Asuntoihin verkkoyhteys tulee TV-antennirasian kautta – ja tuo saataville myös kaapeli-tv-kanavat.

Info

Info

DNA Apuri

DNA Apurilta saat apua ja palvelua juuri silloin kun sitä tarvitset. Tavoitat DNA Apurin puhelimitse, chatista, verkkosivuilta, DNA Kaupasta sekä taloyhtiöpalvelusta. Älä siis jää kysymystesi kanssa yksin vaan ratko nettiasiat helposti yhdessä asiantuntijamme kanssa!


DNA Apuri vinkkaa: Tutustu taloyhtiöön sopiviin laajakaistoihin osoitteessa dna.fi/taloyhtiöt

pinkki kuva jossa ovi on auki ja ovesta tulee pinkkiä savua
https://www.dna.fi/tlk
DNA Oy
Palvelut
netti
taloyhtiönetti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

parisunta istuu sohvalla ja katselee televisiota
Yhdellä laitteella helposti upea äänimaailma kotisohvallesi
Televisioiden omat kaiuttimet jättävät usein toivomisen varaa äänentoiston laadussa. Hyvän televisioäänen saavuttaminen vaatii usein tarkkaa harkintaa ja mahdollisesti ylimääräisiä laitteita, sillä televisioiden omat kaiuttimet ovat rajallisia monipuolisessa äänentoistossa. Hyvään äänentoistoon pyrkiminen saattaa vaatia useitakin erilaisia osia ja niiden lisäosia sekä rahaa.
kesäkuvassa eri värisiä kerrostaloja vierekkäin ja välissä vihertäviä puita
Asiantuntevaa neuvontaa taloyhtiöpäättäjille: Tutustu Pinkkiin oppaaseen
Digitaaliset palvelut, taloyhtiönetti, laajakaista, älylämmitys, tietoturva ja monet muut asiat askarruttavat nykyisiä taloyhtiöpäättäjiä. Taloyhtiöt kohtaavat jatkuvasti haasteita pyrkiessään tarjoamaan asukkailleen nykyaikaista ja toimivaa digitaalista asumiskokemusta.Ilmaiseksi ladattava DNA:n Pinkki opas taloyhtiöille on suunniteltu vastaamaan näihin tarpeisiin, tarjoten kattavan katsauksen palveluihin ja ratkaisuihin, jotka voivat tehdä taloyhtiöiden arjesta entistä sujuvampaa.
20221_74326.jpg
7 tärkeää kysymystä yhtiökokoukseen
Kevään myötä käynnistyy ahkera yhtiökokouskausi. Yhtiökokous on hyvä paikka tarkistaa, ovatko taloyhtiön nettiyhteydet ajan tasalla, tietoturvaan liittyvät asiat kunnossa taloyhtiön laitetiloissa ja kaikki muut palvelut ajan tasalla.DNA:n taloyhtiömyynnin asiantuntijat listasivat seitsemän asiaa, jotka kannattaa selvittää ja huomioida seuraavassa yhtiökokouksessa. Kiinteistön tekniikka, digipalvelut ja tietoturva herättävät usein kysymyksiä – mutta mistä apu? Kaikissa talon asukkaiden, hallitusten tai isännöitsijän mieltä askarruttavissa asioissa voi aina olla yhteydessä DNA:lle.
20231_80624.jpg
Päätöksenteko yhtiökokouksessa vaatii tietoa
Nettiliittymän hankinta nousee monessa taloyhtiössä kevään yhtiökokouksen puheenaiheeksi. Päätöksenteko vaatii tietoa. Miksi taloyhtiönetti on hyvä asia, mitä se merkitsee ja miten se hankitaan?Laadukas nettiyhteys kuuluu nykyaikaisen taloyhtiön peruspalveluihin siinä missä lämpö, vesi ja kiinteistönhuolto. Nopea netti on valttia myös esimerkiksi asuntoa myydessä. Nykyisille asukkaille taloyhtiönettiin siirtyminen tarkoittaa usein myös sitä, että nettiyhteyden kuukausihinta putoaa roimasti.
20231_80680.jpg
Näin teet taloyhtiönetillä selvää säästöä taloyhtiön asukkaille
On itsestäänselvyys, että taloyhtiö pitää huolta, että kiinteistössä on sähköä ja vettä. Samaan aikaan sopivan netin löytäminen jätetään usein asukkaiden huoleksi. Sen takia moni maksaa netistä huomattavasti enemmän, kuin olisi pakko.
20145_39234.jpg
Ongelmia hankkeessa? Tutustu esimerkkitapauksiin
RIL-julkaisujen sarjassa Rakennusalan oikeuskäytäntöä on aikaisemmin esittelyssä olleista RIL-oppaista poikkeuksellinen, sillä se valottaa rakennusalan sopimuskäytäntöä sekä suunnittelua aivan erilaisesta näkökulmasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton