• Etusivu
  • Palvelut

Ilmainen lakineuvonta on palannut Omataloyhtiöön

Kysy-vastaamme -palsta on jälleen auki!

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Jurinet Oy
Päivitetty 20.11.2024
kysy-juristilta-kysy-vastaamme-palsta-omataloyhtiö-1920x1080

Lakineuvontaa Omataloyhtiössä. Kuva Adobe Stock.

Olemme iloisia voidessamme vihdoin ilmoittaa, että erittäin suosittu Kysy-vastaamme -palsta on jälleen auki omataloyhtio.fi -sivustolla! Rakentaja.fi -palveluiden omistajavaihdoksen vuoksi palsta oli hetken pois käytöstä, mutta nyt se on palannut entistä parempana ja valmiina tarjoamaan lakineuvontaa kaikkiin taloyhtiöasioihin liittyviin kysymyksiinne.

Kysy-vastaamme -palsta on ollut yksi omataloyhtio.fi -sivuston suosituimmista palveluista ja jakanut lakineuvontaa vuosien ajan. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin vastaa JuriNetin juristi, OTM, toimitusjohtaja Markus Talvio.

Kysy-vastaamme -palstan kautta voit esittää kysymyksiä esimerkiksi yhtiökokouksista, vastikkeista, remonttien kustannusten jakamisesta ja monista muista taloyhtiöelämään liittyvistä asioista. Juristi Markus Talvio vastaa kysymyksiin pääsääntöisesti viikon kuluessa, joten saat nopeasti asiantuntevaa lakineuvontaa.

Näin helppoa palstan käyttäminen on

Kysy-vastaamme -palstan sisäänkirjautumisen löydät Omataloyhtiön etusivun yläpalkista oikeasta reunasta. Mobiilissa valikko on osoitettu kolmella allekkaisella viivalla.

Kilkkaa "Lakineuvonta"

Aukeavan sivun yläosassa on nappi "Kysy uusi kysymys", jos haluat jättää kysymyksen. Tästä painamalla sinut ohjataan kirjautumissivulle ja kirjautumisen jälkeen voit jättää kysymyksesi.

Etusivulta, kysymyksen jättämisen lisäksi, löytyvät vastaukset uusimpiin kysymyksiin. Jos sinua kiinnostaa etsiä vanhoja, alasvetovalikossa "Taloyhtiöaiheiset kysymykset" löydät kaikki vanhemmat vastaukset.

<p data-block-key="nqum2">Ohjeet Kysy-vastaamme -palstan kirjautumiseen.</p>
Ohjeet Kysy-vastaamme -palstan kirjautumiseen.
  1. Paina "Kirjaudu sisään".
  2. Jos olet jo luonut tunnukset, kirjaa itsesi sisään ja paina "Kirjaudu sisään".
  3. Jos olet uusi jäsen, luo itsellesi tunnukset palveluun painamalla "Ei tunnuksia? Reksiteröidy".
  4. Täytä tiedot ja paina "Luo tunnus".
  5. VALMIS! Tervetuloa jättämään kysymyksiä taloyhtiöaiheista.
Info

Info

Lue lakineuvonnan vastauksia Viikon Kysymys -palstalta.

Lakineuvontapalvelua Omataloyhtiön lukijoille

Kysy-vastaamme -palstan paluu on merkittävä uutinen kaikille taloyhtiöasioista kiinnostuneille. Palsta on ollut monille korvaamaton apu ja tietolähde, ja sen suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Nyt kun palsta on jälleen auki, odotamme innolla, että voimme tarjota teille lakineuvontaa kaikissa taloyhtiöihin liittyvissä kysymyksissä.

Kysy-vastaamme -palsta tarjoaa sinulle arvokasta tietoa ja asiantuntevia vastauksia. Palstan kautta voit myös oppia muiden kokemuksista.

Käy tutustumassa Kysy-vastaamme -palstaan omataloyhtio.fi -sivustolla ja jätä oma kysymyksesi. Palsta on avoinna ympäri vuorokauden, joten voit esittää kysymyksesi juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Markus Talvio ja JuriNetin tiimi ovat valmiina auttamaan sinua kaikissa taloyhtiöihin liittyvissä kysymyksissä.

Älä jää yksin kysymystesi kanssa, vaan hyödynnä Kysy-vastaamme -palstan tarjoama lakineuvonta ja tuki.

Tervetuloa takaisin Kysy-vastaamme -palstalle!

Huomio

Huomio

Huomioithan, että kysymysten määrä on rajoitettu 5 kpl/viikko!

Jurinet
https://www.jurinet.fi/yhteys
Jurinet Oy
Palvelut
laki
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

mies avaa tyhjän kukkaron ja pöydällä näkyy kannettava tietokone sekä laskelmia paperilla
Onko taloyhtiössä asukkaiden välit tulehtuneet?
Asuuko naapurissa painajainen? Päättääkö isännöitsijä tai hallituksen puheenjohtaja kaikesta? Miten saada välit naapurin kanssa kuntoon? Tällaiseen tilanteeseen on voitava puuttua, mutta miten?Me olemme Jurinetissa nyt kehittäneet taloyhtiöille Suomessa täysin uuden sovintomenettelyn.Sovintomenettely tarkoittaa sitä, että ensin kartoitamme mistä taloyhtiössä riidellään. Sen jälkeen juristimme voivat tulla paikan päälle ja kertoa, miten asiat tulisi lain mukaan ratkaista. Kun kaikilla on tiedossa puitteet, joiden sisällä voidaan neuvotella, on helpompi päästä sovinnolliseen ratkaisuun.Juristeillamme on kokemusta sovittelutoiminnasta laajemminkin. Tämä menettely on varmasti kustannustehokkain tapa saada sopu aikaan taloyhtiöissä ja sen jälkeen yhtiössä voidaan taas keskittyä olennaisempiin asioihin. Palvelumme edullisuus varmasti yllättää sinut.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: parveke- ja hissiremontit
Jos olen ymmärtänyt oikein niin yksi uuden asunto-osakeyhtiölain tuomista muutoksista on, että kustannukset voidaan kohdistaa entistä tarkemmin osakkeen omistajille. Loppuvuodesta taloyhtiössä aloitetaan suunnittelemaan parvekeremonttia.Voidaanko uuden lain nojalla huoneistojen parvekkeiden maksuosuus kohdistaa näille ja yhteisten käytäväparvekkeiden osuudet kaikille osakkaille, kun puolella huoneistoista taloyhtiössä on oma parveke?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Putkivuodon kustannuksien jako?
Ostimme Joulukuussa asunnon josta löytyi kahden kk:n päästä kosteus ammeen alta, isännöistijä ehdotti että korjataan vaan ammeen kohta, mutta kukaan ei käy tekemään sitä, koska vedeneristykseen tulee saumakohta eikä sille voi antaa takuuta. Nyt kylppäri on betonipinnalla ja kaikki menee uusiksi. Mitä tämän remontin kustannuksista kuuluu meille?
katukuva kerrostaloista porista
Asuntoa ostamassa? Muista tarkistaa nämä asiat
Vuoden 2025 asuntomarkkinat näyttävät lupaavilta asunnon ostajille sekä sijoittajille. Joidenkin ennusteiden mukaan vanhojen asuntojen kauppa kasvaa Suomessa 8–10 prosenttia. Korkojen odotettu lasku lisää asuntojen kysyntää ja parantaa sijoitusasuntojen tuottavuutta. Myös myynti- ja ostoaktiviteetin ennustettu kasvu tukee asuntojen arvonkehitystä. Erityisesti vanhat asunnot ovat herättäneet kiinnostusta ja käyvät paremmin kaupaksi kuin uudiskohteet.Kun suunnittelet asunnon ostoa asumis- tai sijoitusmielessä, on tärkeää muistaa, että pelkkä huoneiston kunto ei riitä. Taloyhtiön kunto on siitä tarkistaa huolellisesti, sillä se vaikuttaa merkittävästi asumiskuluihin ja asunnon arvoon pitkällä aikavälillä.
20221_76623.jpg
Kenen vastuulla on huoltaa tai tarkastaa taloyhtiön hissit?
Hissit ovat monessa taloyhtiössä arkipäivää ja joillekin välttämättömyys, jota ilman ei pysty suoriutumaan arkielämästä. Tiedätkö kuka huoltaa ja on vastuussa hissitarkastuksista? Entä kuka on vastuussa hissin turvallisesta toiminnasta? Onko asiaa tiedostettu taloyhtiössänne?
20218_71758.jpg
10 tärkeintä tarkastus­kohtaa hissin määrä­aikaistarkas­tuksessa
Hissionnettomuuksia sattuu onneksi harvoin, mutta seuraukset voivat olla vakavia – kuten Kaunialan sairaalassa kuolemaan johtaneessa hissitapaturmassa. Sairaalan hoitaja ja pyörätuolissa ollut kuntoutuja olivat poistumassa hissikorista. Kesken poistumisen hissikori lähti liikkeelle ylöspäin. Kuntoutuja jäi puristukseen korin lattian ja kerrostason kulkuaukon yläkarmiin ja menehtyi.Tapaturmassa syynä oli nostokoneisten jarrun vikaantuminen. Hissien osat vaativat huoltoa ja tarkastustoimenpiteitä. Onnettomuuksilta vältytäänkin parhaiten ennakoimalla hissin huoltotoimenpiteitä säännöllisien ja lain vaatimien hissitarkastuksen avulla. Mutta mitä itse hissitarkastuksessa oikein tarkastetaan ja miksi? Onko teidän taloyhtiössänne hissiturvallisuus kunnossa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton