• Etusivu
  • Remontti

Lasituksella viihtyisää lisätilaa olohuoneen ja pihan väliin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 26.06.2012
20126_31338.jpg

Lasitettu terassi tai parveke toimii oivallisena rentoutumisen tyyssijana.

Asunnon sisätila ja ulkotila ovat usein tarpeettoman jyrkästi toisistaan erotellut. Tarvitsemme suojaa kylmyydeltä ja sateelta mutta meissä elää vahvana kaipuu luonnon valon ja vapaiden näkymien äärelle. Kuinka keskeiseksi osaksi suomalaista kerrostaloasumista kooltaan kasvaneet ja lähes poikkeuksetta lasitetut parvekkeet ovatkaan muodostuneet. Ne ovat verraton henkireikä ulkoiseen ympäristöömme ja niitä käytetään aktiivisesti eri tarkoituksiin kaikkina vuodenaikoina.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Lue lisää parvekelasituksesta

Lumon lasiterassit ympärivuotiseen käyttöön

Tänään lasitettu terassi tai parveke toimii oivallisena rentoutumisen tyyssijana. Luonnonvalon ja maiseman välitön läsnäolo tuottaa hyvää mieltä auttaa lataamaan akkuja. Ne ovat meissä kaikissa syvällä olevia tekijöitä, joita teknistyvä ja urbanisoituva ympäristö ei pysty korvaamaan.

Uusien asuntojen hinnannousu on tehnyt niistä vaikeasti saavutettavia. Järkeväksi vaihtoehdoksi on noussut vanhempien rivi- ja paritaloasuntojen rakenteiden kunnostus, energiasäästö sekä niiden pihojen parantaminen. Tästä ovat hyvänä esimerkkinä lasitetut patiot ja terassit, joilla on saatu rivitaloihin viihtyisää lisätilaa olohuoneen ja pihan väliin. Samalla lasitetusta tilasta tulee energiaa säästävä tuulikaappi seinärakenteen eteen. Lasiterassit ja parvekelasit ovat tänään usein osa yhtiön julkisivuremonttia ja lämmitysenergian säästötoimia.

Miten edetä?

Hallitus esittää lasittamista korjausratkaisuna. Yhtiökokous hyväksyy, yksinkertainen enemmistö riittää. Kustannukset voidaan kattaa joko omalla tai lainapääomalla ja periä ne osakkailta rahoitusvastikkeena kuukausittain hoitovastikkeen yhteydessä. Osakkailla on mahdollisuus maksaa osuutensa heti pois.

Tai vaihtoehtoisesti…

Taloyhtiön hallitus (yhtiökokous) antaa luvan lasiterassien asentamiselle. Yhtiö hakee toimenpideluvan hankkeelle. Halukkaat hankkivat luvan mukaiset lasiterassit itse yhteistilauksena ja muilla on halutessaan lupa hankkia terassi myöhemmin. Usein lasiterassit vaikuttavat valmistuttuaan niin houkuttelevilta, että naapurit seuraavat perässä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Usein lasiterassit vaikuttavat valmistuttuaan niin houkuttelevilta, että naapurit seuraavat perässä.
Usein lasiterassit vaikuttavat valmistuttuaan niin houkuttelevilta, että naapurit seuraavat perässä.

Rivitalon lasitukset talvitoimituksena

Tampereen Villilän kaupunginosasta, 47 perheen asunto-osakeyhtiöstä Antti Mäkinen innostui ensimmäisenä lasitusten hankkimisesta.

Mäkinen itse asuu neljän perheen rivitalossa, josta sitten tulikin pilottikohde ja edelläkävijä taloyhtiössä. Kolme asukasta hankki terassilasit ja kahteen asuntoon tuli lisäksi parvekelasit. Mäkisen ansiosta lupa-asiat ovat nyt kunnossa ja väylä auki muillekin yhtiön asukkaille lasitusten hankintaan.

Terassielämä täysin uudella tasolla

Mäkisen koti rakennettiin vuonna 2005. Puinen terassipatio tehtiin itse ja talkootyönä vähän muuton jälkeen. Nelisen vuotta terassilla oli vain taivas kattona. Joulukuussa 2010 asennettiin lasitukset ja ne olivat meidän perheelle todellinen joululahja. Talvitoimitus ensin arvelutti, mutta kaikki onnistui hyvin. Onhan se terassielämä nyt täysin uudella tasolla, kommentoi Mäkinen.

Lasituksilla yksityisyyttä ja suojaa

20126_31340.jpg

"Meidän koti oli kohteena haastava, mikä vaikutti Lumonin valintaan. Terassiovet ovat lähes kolme metriä korkeat. Lumonin terassiovet eivät taivu tuulenpaineessa, sillä sen rakenteessa on jäykistävä sivuprofiili. Korkea lasitus antaa upeat ja turvalliset puitteet maiseman ihasteluun. Isolta etelänpuoleiselta terassilta on näkymät 100 metrin päässä olevalle Pyhäjärvelle," kuvailee Mäkinen.

Mäkisellä on lisäksi lasitettu toisen kerroksen parveke, jossa oleillaan mm. saunan jälkeen.

Lasitukset antavat myös yksityisyyttä ja suojaisaa rauhaa julkiselta liikenteeltä, sillä talon vieressä on pyörätie.

Aamukahvihetkistä kynttiläillallisiin

Mieleenpainuvimpia hetkiä terassilla ovat kesäiset aamukahvit tuoreen lehden kera ja syysiltojen kynttilän loisteet. 24 neliön terassilla on istumapaikkoja 8-10 henkilölle. Odotammekin monia mukavia tapahtumia ja vieraita viihtymään kanssamme.

Jätä yhteydenottopyyntö

Mieleenpainuvimpia hetkiä terassilla ovat kesäiset aamukahvit tuoreen lehden kera ja syysiltojen kynttilän loisteet.
Mieleenpainuvimpia hetkiä terassilla ovat kesäiset aamukahvit tuoreen lehden kera ja syysiltojen kynttilän loisteet.
Lumon Suomi Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
20211_68394.jpg
Asunto-osakeyhtiölaki osa 2
Yhtiökokous on taloyhtiön ylin päätöselin, jossa päätösvaltaa käyttävät osakkeenomistajat. Yhtiökokous käsittelee periaatteessa kaikki yhtiötä koskevat asiat, ellei päätösvaltaa asiassa ole lain tai yhtiöjärjestyksen määräyksen perusteella siirretty yhtiön hallitukselle. Yhtiökokouksista ja muista asunto-osakeyhtiölain velvoitteista kertoo porilainen asianajaja Markku Asmala Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy:stä.
20137_35652.jpg
Energiatodistus uudistui- miten tämä vaikuttaa taloyhtiössä?
Rakennusten energiatodistus uudistui, nyt myös pientaloihin tarvitaan todistus.Valtioneuvosto hyväksyi 27. helmikuuta asetukset, jotka yhdessä samaan aikaan annettujen ympäristöministeriön asetusten kanssa viimeistelevät rakennusten energiatodistusta koskevan uudistuksen. Energiatodistus tarvitaan nyt myös vanhan pientalon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä, kuten muissakin rakennuksissa.
20163_45889.jpg
Autopaikkaan tarvitaan arpaonnea
Taloyhtiöiden autopaikat sekä erityisesti niiden vähyys ja/tai puuttuminen on osakkaiden sekä vuokralaisten keskustelujen kestosuosikki. Vaikka uudisrakentaminen kehittyy ja asuntojen tilaratkaisut paranevat vuosi vuodelta, ei autopaikka-asiaan tunnu tulevan muutosta. Minkä takia nyky-yhteiskunnassa, jossa perheessä on kaksi tai kolmekin autoa, ei voida pitää itsestäänselvyytenä, että asuntoon kuuluisi edes yksi autopaikka?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton