• Etusivu
  • Ajankohtaista

Lisäavustusta hissien jälkiasennukseen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.12.2013
201312_37359.jpg

Hissi – Esteetön Suomi 2017 -hanke on keväällä 2012 käynnistynyt hanke, jonka tavoitteena on jälkiasennushissien rakentamisen määrän kaksinkertaistaminen valtakunnallisesti vuoden 2017 loppuun mennessä. Tällä hetkellä hankkeessa on mukana yli 10 maakunnallista keskuskaupunkia. Mukana olevat kaupungit ovat valmiitä myöntämään avustusta taloyhtiöille hissien jälkiasennuksista varten.

Esimerkiksi Helsingin kaupunki myöntää hissien rakentamiseen avustusta 10 prosenttia, joten yhteensä ARAn avustuksen kanssa (50%), avustusta voi saada yhteensä 60 prosenttia. Kumpaakin hissiavustusta haetaan samanaikaisesti. Lisäksi Helsingin kaupungin hissiprojekti neuvoo taloyhtiöiden omistajia, asukkaita, isännöitsijöitä ja hallitusten jäseniä hissien suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Hissi on tärkeä osa esteetöntä ympäristöä iäkkäiden henkilöiden ohella myös muille kerrostalon asukkaille. Apuvälineillä liikkuville henkilöille hissi on välttämättömyys. Lapsiperheet pääsevät hissillisissä taloissa lastenvaunujenkin kanssa helposti aina kotiovelle saakka eikä kenenkään tarvitse kantaa portaissa ostoskasseja. Lisäksi hissitalot ovat turvallisempia: hissionnettomuuksia sattuu erittäin harvoin, kun taas kaatumiset ja putoamiset portaissa on kolmanneksi yleisin tapaturmatyyppi.

Tarkasta kuuluuko oma kaupunkisi hankkeen yhteistyökumppaneihin: www.hissiin.fi/kaupungit

Lähde: www.hissiin.fi

Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202111_73669.jpg
5 kysymystä parvekelasien huollosta ja turvallisuudesta
Parvekelasit ovat nykyisin lähes vakiovaruste kerrostalojen parvekkeilla, ja terassilaseja asennetaan yhä enemmän myös pien- ja rivitaloihin. Mitä jokaisen pitäisi tietää niiden turvallisuudesta ja huollosta?
201911_60942.jpg
Jopa kaksinkertainen lämmöneristävyys rakennepaksuutta kasvattamatta
Energiatehokas rakenne pienentää lämmitysenergian tarvetta ja tätä kautta muodostuu säästöjä taloyhtiön lämmityskustannuksiin. Lämmöneristeiden uusiminen vanhoissa rakenteissa saattaa jopa kaksinkertaistaa rakenteen lämmöneristyskyvyn.
20145_39216.jpg
Uusilla venttiileillä lämmönhukka kuriin
Jos asunto-osakeyhtiön ilmanvaihtona on painovoimainen ilmanvaihto käsisäätöisillä venttiileillä, vaihto energiatehokkaampiin lämpötilan mukaan säätyviin venttiileihin on paikallaan.Käsikäyttöiset venttiilit pitäisi muistaa talven jälkeen kääntää kesäasentoon ja kesän jälkeen talviasentoon. Aika usein tämä kuitenkin unohtuu. Kun venttiilit ovat kesäasennossa läpi vuoden, kylminä vuodenaikoina ne päästävät lämpöä hukkaan. Talviasennossa taas kesällä ilmanvaihto ei toimi toivotulla tavalla.Venttiilien säätyessä ulkolämpötilan mukaan ei venttiilejä tarvitse käännellä.Jätä yhteydenottopyyntö uusista venttiileistä
20219_72540.jpg
Putki­remontin yhteydessä uusittava kylpy­huone - hyvä vai huono sijoitus?
Perinteinen putkiremontti on lähivuosina edessä tuhansissa 70- ja 80-luvun kerrostaloissa. Tällöin eteen tulee myös kylpyhuoneen ja sen kalusteiden uusiminen, mikä on monesti asukkaille remontin näkyvin osa. Mitä tulisi ottaa huomioon, jotta remontti on hyvä sijoitus tulevaisuuteen ja osakkaat voivat olla tyytyväisiä uusittuihin kylpyhuoneisiinsa?
Tunesmart taloautomaatio
Taloyhtiön johtamisen tukena teknologian hyödynnystä
Espoon Paratiisiomena ja Espoon Omenapuu taloyhtiössä pähkäiltiin rakennuttajan jäljiltä jääneen lämmönsäätimen kanssa, joka oli hankalakäyttöinen ja vanhentunut eikä siihen saanut enää varaosia. Ongelma kasvoi entisestään, kun asukkailta alkoi tulla palautetta kuumista asunnoista.
taloyhtiön vuosikello lokakuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Lokakuu
Syksy etenee, viimeisetkin kesän henkäykset ovat menneet. On siis aika perehtyä uuden syyskuukauden tuomiin tehtäviin ja varautua samalla talven tuloon. Katse on myös suunnattava kevääseen ja silloin alkaviin korjaushankkeisiin. Pohjatyöhön on hyvä varata aikaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton